Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

gyepál kiemelt beszámolói
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2015.02.01.
Köszönöm az infot, végül felmentem, és nem bántam meg.
Valóban majd 40 centi hó volt a pályákon, bár fölfelé menet ez még elég valószínűtlennek tűnt. Viszont ma délutánig kezelve még nem volt, annak ellenére hogy a honlapon ez szerepelt. Az északi oldal rövidebb felvonója ment, a mellette lévő pályákat lehetett félútig használni. Mély porhó, kivéve a pálya szélét ahol letúrt, néhol kavicsos.
Délután 2 tájban amikor elindultam lefelé, felért a másik ratrak (a fenti rossz volt) és elindult a pályák felé, úgy sejtem már lekezelték őket. Napijegy ma 3000 Ft felnőtt, 2000 Ft a gyerek.
Egyébként a nagy északi felvonóról azt mondták olyan szinten károsodott, hogy idén biztos nem fog menni, és a déli is elromlott a próbaüzem alatt.
Felfelé busszal és uazzal mentem (500 + 400 Ft), lefelé csúsztam királyrétig, de nem a síúton,hanem ahol a busz ment, mert állítólag az erdei út gázos.
Összességében fárasztó nap volt, technikázni kellett, nem csak siklani a tükörhavon. De a legjobb lecsúszni volt az erdőn át Királyrétig, azért tényleg megérte.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2013.02.11.
Szombaton voltunk kint, Boci Travel-es egynapos síbuszos utazás keretében. Az utazás kapcsán minden gördülékenyen ment, érdemes velük menni.
Korábban kissé szkeptikus voltam Donovaly-val szemben, csak azt olvastam, hallottam, hogy csupa kék pálya és iszonyat tömeg. Ehhez képest nagyon kellemeset csalódtam.
Zahradistén kezdtünk, de pár csúszás elég is volt, igazából a négyes ülős melletti két kék pálya, ami jónak mondható, de haladóknak hamar uncsi. Viszont kezdőknek, családosoknak nagyon ideális. A négyes ülés hamar bedugul, de akkor sem kell többet várni 5 percnél.
Át is mentünk hamar Nova Holára. A hatos liftnek köszönhetően - bár tényleg sokan vannak - szinte semmit sem kell sorban állni, a lift hamar felér. Fent nagy szél volt, délutántól havazott folyamatosan, és felső pár száz méteren a felhők miatt nem sokat lehetett látni. Hó rengeteg van, nagyon sokan freeride-oztak. Ami igazán tetszett, hogy szinte a teljes hegytető síelhető, a pályák sokszor szétágaznak, összeérnek (2-es, 9-es), elég sok variáció van a lejövetelre.
A tömeg hamar széttúrta a sok havat, elkezdett buckásodni, ezért senki se számítson síkra gyalult pályákra. De pont ettől jó és fárasztó, lehet technikát gyakorolni, buckázni és nagyon el lehet fáradni a nap végére. Én tök kezdőket nem vinnék fel az tuti, mert nekik csak kínlódás lenne.
Összességében nagyon tetszett a terep, igazán megéri kimenni, főleg most, mert rengeteg hó van.
Egy dolog nem tetszett: sehol nincs kiírva, hogy hol lehet átmenni a Zhradiste-i oldalról Nova Holára. Lehet hogy sokaknak egyértelmű, nekünk nem volt az. Egy-két tábla lenne az egész.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Eplény
2012.02.20.
Még pénteken jártam Eplényben és gondoltam megírom a tapasztalataimat:
Busszal mentem le Pestről, 6:45-kor indultam a Népligetből és egy átszállással 9: 20-ra ott voltam a faluban. Az első megállónál szálltam le, nem a faluközpontban, ahogy mások is korábban javasolták. Onnan a piros túrajelzésen, kb. 10 perces, 5-600 méteres séta után elértem a csákányos átszállójához, csatoltam és csúsztam is kiváltani a chip-kártyámat.
Ami nem tetszett, vagy javítandó:
- a Sólyom nagyon lassú és sokszor megállítják, ez a mondjuk egy pozítv gesztus is a kezdő és gyerekes síelők felé, tehát nem annyira negatívum, csak zavaró,
- a 1-es melletti alsó csákányos alatti nyomvonalat el kéne dolgozni, elég kellemetlen, hogy egy rézsűn kell csúszni, ahol a nyomvonal nem is a kötél alatt fut, kezdők számára ez biztos nehézséget okoz, ha nem tévedek, nyáron egy kis földmunkával megoldható lenne,
- a pályák színezése egy kicsit furcsán alakul: a 2-es és 4-es pálya eleje inkább zöld színű lenne, főleg mert karból kell hajtani, mivel emelkedő is van benne. Főleg a 2-es kapcsán volt olyan érzésem, hogy az nem is egy igai pálya, csak valami átkötő út, mivel egy jót csúszni, lendület venni rajta nem lehet. Az elején karból hajt az ember aztán kereszteződés, hópark, szűkület és 1-es pálya. Lejön rajta az ember, de nem egy nagy síélmény.
Ami viszont tetszett:
- az 1-es pálya egy iagzán jó vonalvezetéső élvezetes kék pálya.
- a 4-es alsó fele és technikás, kemény pálya, igazán ezért éri meg elmenni eplénybe szerintem. Amikor én voltam a friss hónak köszönhetően jól síelhető volt.
- a személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, mind a lifteknél, mind pedig a pénztárban.
És ami a lényeg, Magyarországon itt éreztem először azt, amit eddig máshol nem (és ezzel nem leszólom a többi pályát, csak egy szubjektív benyomás), mintha külföldön síelnék: a pályák, a felvonórendszer, az infrastruktúra mind ezt a benyomást erősítette.
Tehát ha úgy is tűnik, hogy sok kritikát írtam, a benyomásom alapvetően pozítiv a pályával kapcsolatban. remélem egyszer eljutok ide úgy, hogy az összes pálya megy, mert a másik két pirosra is kíváncsi lennék.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2012.02.05.
Korábban kénytelen voltam negatív kritikát írni, ezért most a tisztesség úgy kívánja, hogy ennek ellenkezőjét is megírjam:
Ma voltam fent síelni, és az alábbiakat tapasztaltam:
- a pálya tényleg jó volt, és ami meglepő, hogy a felső rész jobb állapotban volt, mint az alsó, valószínűleg az a fentre telepített hóágyúnak köszönhető. Alul sem vészes a helyzet, csak már helyenként kint a fű, de mivel az nem köves, így síelhető. Az erdei pályát én nem próbáltam, mert tapasztalataim szerint, oda több hó sem elég. Fent azért már kezdenek előtűnni a jégfoltok, reméljük lesz még havazás.
- a személyzet nagyon kedves volt, vigyáztak a táskámra, amíg síeltem.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Franciaország
Isola 2000
2010.10.03.
A pályarendszer inkább kezdőknek és középhaladóknak ideális. A zöld pályák borzalmasan lassúak, azokat nem ajánlom. A faluhoz közel eső részeken találhatóak a könnyebb pályák és itt nagyobb a tömeg is. De itt is található pár nehezebb piros (blanchon, melezes). Az igazán szép iés izgalmas rész azonban a Valette-i rész a három becsatlakozó völggyel. A völgyekben található fekete pályák igazán komoly kihívást jelentenek, igen szűk pályák méteres buckákkal, némely lift azonban elég régi itt. A középső, oldalsó völgyben (merlier) a fák közt igen jókat lehet off-pistelni.
Személyes kedvencem a Cloutas nevű pálya igen kellemes, piros pálya, jó lendületes meneteket lehet nyomni.
Amennyire látom, igen tapasztalt síelő vagy nem tudom egy hétre elég lesz-e neked ennyi pálya. Nekünk elég volt.
A táj gyönyörű, egyik oldalon a tengert látni, másik oldalon világháborús bunkerek.
Remélem segítettem.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Franciaország
Isola 2000
2010.02.08.
Sziasztok!
Hazaértünk Isoláról épségben, és rendben.
1. A busszal kifelé (is) volt egy gond. Az indulás előtt (állítólag) valaki kiszúrta az utánfutó kerekét és ellopta a pótkereket. Valaki nagyon nem akarta, hogy elinduljunk...
Kint is hétközben egyszer lerobbant a busz, így egyik nap az auroni túra elmaradt, hazafelé meg a szerpentinen állt le a motor. Ja és végig beázott. A buszunk tehát nem volt valami fényes csodajárgány, de a sofőrök szerintem nagyon rendesek voltak. A busz tehát fapad volt fapados árért.
2. A szállás teljesen rendben volt, kicsi de korrekt, ennyi pénzért többet nem is várhatunk. A részleteket előttem megírták. A kaucióval nem volt gondunk, a francia srác pikk-pakk végigszaladt és mondta hogy rendben.
3. A pálya szerintem szuper, rengeteg hó van, élvezetes, jó pályákkal. Pénteken, utolsó nap folyamatosan szakadt (kb. 40-50cm) hó esett, így felfrissültek a pályák, ami a végén már kellett a jegesedés miatt. Most esetleg a lavinaveszéllyel lehet gond, de folyamatosan robbantottak a franciák. A pályarendszer inkább kezdőknek és középhaladóknak ajánlható. Profiknak inkább más.
4. Egy nap átmentünk Auron-ba is. Nekem spec. nem jött be. A felvonók lassúak, ami gyors azon meg sorba kell állni. Rengetegen vannak (főleg gyerekoktatás) minden pályán. És nem olyan vadregényes mint Isola. De ez szubjektív.
5. A franciák szerintem nagyon normálisak voltak. étteremben csak sült krumplit ettünk, de 10 euró körül már egész normális ebédeket lehet kapni. A Sherpa megfizethető.
Buliban csak pénteken voltunk. A magyaroknak fenntartott hely elég pici, és jó sokan voltak. Az ígért árkedvezményből nem sokat láttunk, ugyanannyi volt karszalaggal a pia mint nélküle (kis sör: 2,5; tequlia sunrise: 5; bloody mary: 8).
Összegezve bátran ajánlom mindenkinek a terepet, nem fog csalódni. A travelex-szel is minden rendben volt.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Visegrád
2009.01.09.
Én ma voltam és busszal mentem. Megoldható de nyilván kényelmesebb kocsival. Nekem szerencsém volt mert két ott dolgozó srác felfelé menet felvett, kösz nekik! egyébként felfel 30 perc lefelé 20 kb.
Egyetlen kivételtől eltekintve teljesen pozitívak a tapasztalataim. Aki reális várakozásokkal érkezik nem fog csalódni!
Viszont ami negatív és ezt az üzemeltetőknek is mondanám: rohadt olajosak a felvonó tolókarjai, és nem csak nekem hanem ahogy láttam másnak is teljesen összekente a kabátját. lehet hogy mást ez nem zavar, de engem eléggé. Elég drága egy síkabát, sőt még a spec mosószer is, nem hiszem hogy nem lehetne lesikálni néha azokat a karokat. Ha már ennyi ember odajár kár nekik ilyen kárt és bosszúságot okozni.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
https://sielok.hu/forum/viewtopic.p...hp?t=10911
itt írtam a szervezésről
Egyébként még van sok hó kint, majdnem minden pálya megy. Két nap kivételével olvadt rendesen a hó. Egyszer viszont esett legalább húsz centi. a pályák mellett néhol előtűnik a föld, illetve az alsó zöldek is kezdenek kopni. Fent viszont még rengeteg hó van. A faluban volt hogy esett is.
Nekem a mégéve-i pályák talán jobban is tetszettek. ottóval kevesebben vannak. a petite fontaine-n levő piros pályák nagyon jók. fent a mont joux négyülésesnél gyakran van sor, de igazából 3-4 percnél többet egyszer sem kellett várni.
Állítólag les contamines is nagyon jó én oda már nem jutottam el.
Ja és a Valléé Blanche-os gleccsertúráról annyit, az nem igaz hogy közepes sítudásással simán le lehet menni. le lehet menni de nem simán. A gleccser első harmada igazi szűzhó és nehéz terep, akinek nincs jártassága kétszer gondolja meg. lentebb viszont tényleg csak siklani kell és élvezni a látványt. A legkeményebb egyébként az a 200 méter amit ereszkedni kell gyalog a kilátóból egy gerincen leflé, hogy csatolhass. védőháló elvétve, csak egy kötél oldalt na meg a szakadék. és ha nincs az embernél hágóvas, akkor rohadtul csúszik, főleg, hogy a hátadon még ott a léc is. Szal csak ésszel emberek, amikor ott jártunk épp helikopterrel húztak ki valakit egy gleccserszakadékból.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Pécs
2007.12.28.
Vagy felmész a dömörkapuig és onnan sétálsz fel a tv-torony felé vezető uton, ami pont a pályához visz, vagy felmész a toronyig és onna sétálsz le 200 métert vagy annyit se. a többit a pkrt-nél meg tudod nézni. Ahogy hallom sokan visszamásztak minden csúszás után a pálya tetéjre, szóval valszeg elég komolyan veszik, állítólag a nem klubtagok számára veszélyes a használata. bár jobban járnának ha adnának el jegyeket és akkor lenne miből fejleszteni...sztem.
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2007.11.18.
ahpgy mondtam tegnap felmentem. A pálya tetszik, élvezetes kis pálya, átmozgatásnak mindenképpen jó. Engem is meglepett, hogy ennyien voltak(ami jó az üzemeltetőknek, nem biztos hogy jó nekünk).A felső részt a nap végére tényleg nagyon kikoptatták. Neke úgy tűnt reggel kilenckor hogy a pénteki síelés után nem kezelték újra a pályát, ami talán nem ártott volna.
Igazából egy gyorsabb felvonó és hóágyú utánigen frankó hely lehetne.
de így is borzalmasan élveztem, csodát nem vártam, és tisztelet az üzemeltetőknek, hogy ezt összehozták nekünk!
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Pécs
2007.09.23.
Én tegnap voltam fent. Nme túl nagy a pálya de van benne fantázia. Két felvonót is láttam. Az egyik egy régi kampós, a másik talán egy annyira nem régi csákányos. Ezt már ennyira benőtte a gaz hogy sztem kábé 3 éve nem használta senki. Kár a pályáért, mert könnyen megközelíthető, lenne érdeklődés is és sztem könnyen lehetne terjeszkedni is.
De sajnos mi itt hiába beszélünk erről....
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2006.03.16.
Sziasztok

hazajöttem lomnicról. és gondoltam megosztom mindenkivel az élményeimet. Sajnos lomnicon nem volt módom síelni, mert amikor arra került volna a sor akkor z erős szél miatt leállították a felvonókat, erre érdems felkészülni ha mentek. Viszont a közelben van Zdiar, ami kezdő, vagy újrakezdő síelők számára vagy csak bemelegteni első nap tökéletesen megfelelő. Nagyon kevesen vannak, a pályák is nagyon jók csak sajnos rövidek. A nagy csákámyos pályán egy kisebb ugrató is van, és ze már közelít a piros felé.
stray Smokovecben is jártam, sajnos csak az eredei pálát lehetett használni. Szép pálya, viszont ahol a fákat evitte a vihar könnyen lejegesedik. A lanovka teljesen össze-vissza megy, van hogy fél órát áll aztán meg folymatosan megy fel-le. A baj az hogy hamar meg lehet unni egy fél napnál többet nem érdemes rászánni.(lomnictól 13 perc elektricskával).
Csorba-tó is elérhető lomnicról elektrcskával (kb.30 perc). Itt zártuk a hetet, nagyon élvezetes pálya, igazán jó síelni rajta. Aki az elején található piros lejtőn le tud jönni az bátran felmehet a tetejére.
A lomnici pályáról is jókat hallottam, de a szrencsésebbek sem jutottak a piros pályánál feljebb.
Mindent össze-vetve, irány a Magas-Tátra!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.