Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

hunyadee kiemelt beszámolói
hunyadee
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Magyarország
Pécs
2012.02.07.
Ma sóhajtva elengedtem magam mellett a futólépéseitek emlékeit és felcammogtam a pálya tetejére, amíg a párom egy csapat vidám skinhead mellett popsitepsizett. Javítom is a múltkor írtakat: a pálya 3/4-e jól síelhető, csak a felső rész van lekopva. Most is csak kb. 10 klubtag volt, úgyhogy még elbír a pálya új tagokat. Más lehetőség híján, talán érdemes belépni, mert tanulásra, technika csiszolására jó a pálya. Örömsízéshez én túl rövidnek és egyszerűnek érzem. Bár a kisebbik pályát még nem ismerem, de láttam hogy a boardosok ott jól elszórakoznak, sőt volt aki a fák közt jött le. Tavaly 3 síelhető nap volt, idén jóval több lesz.
Az a dömörkapui pálya helyén már régen erdő vagy út van, de a büfé - ami talán 50 éve is megvolt - nagyon jó, igazi kultúrsokk volt, hogy ilyen hegyi hangulatú kis hely is van Pécsen. Remélem egyszer te is a talpasokkal eljutsz ide még.
hunyadee
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Tauplitz
2011.01.11.
Sziasztok!
Múlt héten voltunk itt két napot, egyet Loseren, három nagyszerű napot pedig Sörapuékkal Schladmingon és pár órát a gleccseren.
Kezdem a végével: ha legközelebb errefelé vetődünk, inkább a másik két terepet választanám.
Harmadikán az itteni hóesés miatt döntöttem úgy hogy kipróbáljuk, szinte az egyetlen terep volt ahol jobb pályaminőségben reménykedhettünk. Tauplitzban parkolni és onnan síelni menni nagyon kényelmetlen, onnan liftezni és visszasíelni nem egy jó élmény ha tömeg van, a bázisállomást ne is említsük. A tauplitzi traktoros síbusz vezetője egy őrült, simán kivágott elénk a csúszós úton, alig félméterre álltam meg előtte. Biztos sokat gyakorolta, jobban ismeri az autók féktávját mint a gazdájuk. A Talabfahrtot ott csúszták jegesre ahol a legszűkebb (kék) utazós szakasz van. És csak jöttek és jöttek, minden méteren egy síelő.

Ha valaki kényelmesen akar megszállni és közlekedni (és nincs pályaszállása), Bad Mittendorfba vagy valamelyik szomszéd faluba menjen, szállást 20-30 euróért könnyen találni, a neten vagy helyben a turiszt büróban. Ezután kocsival a B.Mittendorfi Mautstelle parkolóba menjen (síbérletpénztár ott is van), onnan ingyenes síbusz visz (kérdezze a pénztárost, mikor megy, mert a menetrend megtévesztő) a kabinos aljához. A kabinos mentén változatos, jó pályán lehet visszacsúszni egész az autóig (de a végén botozni kell - engem nem zavar, akit igen az visszabuszozik a kabinostól). Ha valamiért, a szép tájért és ezért az új kabinos menti pályáért érdemes idejönni.
Valami sátoros ünnep volt múlt héten Ausztriában, mert olyan tömeg volt, ez zavart legjobban. A Grimming fürdőt csak a szauna miatt érdemes felkeresni, a víz elég langyos.

Tetszett a hely, de a tömeg, a pályarendszer, a parkolás miatt ezt kedveltük legkevésbé a környék terepei között. Ha elég egy kisebb terep, Loser hangulatosabb, és még szebb mint Tauplitz, ha jobb pályákat akar valaki, akkor Schladming (ott is tömeg volt, de a sok széles pályán és a sok hüttében jobban eloszlott).

A pályaminőség a helyzethez képest itt is jó volt, de ebben a hónapban úgy néz ki, senki se várjon önfeledt lecsúszást, minden méteren oda kell figyelni.
hunyadee
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Magyarország
Pécs
2010.12.18.
Kedves pécsi sípályát üzemeltetők!
Két dolgot tudok csak elképzelni, hogy miért nem lehet síelni a nem klubtagoknak Pécsen:
Vagy az ökör bürokrácia, ami semmilyen kiskaput sem hagy ennek a kötélpályának a használatára.
Vagy pedig a helyi síklub-sípálya üzemeltetőinek jó ez a helyzet, magánbirtokuknak tekintik a pályát, nem akarják hogy szélesebb körben használhassák az emberek, mert akkor már rendszeresen törődni kell vele, és ez önöknek nem érdeke (bár szerintem ha kijárnák az engedélyeket, a jelenlegi infrastruktúrával még nyereséges is lenne, sokan szívesen fizetnének). Én biztos vagyok az utóbbiban, mert a bürokrácia csak egy akadály, ami leküzdhető. Végre kéne egy ambíciózus ember aki kézbe veszi Pécsen a dolgokat. Ha a világon kb. százezer helyen sikerült, itt miért ne...
hunyadee
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2010.03.23.
Máténak már késő írni,de az egyes felvonó tetejénél van egy körsátor, ahol ebéd utántól indul az ereszdelahajam, bár itt idősebb a társaság.
Ezen a videon látszik is egy kicsit (gratula a készítőjének! :)
https://sielok.hu/video/nassfeld-sl...ide-wars/

Március 14-17 között voltunk ott, és csak megerősíteni tudom envoken és beni tapasztalatait. Nincs sok tapasztalatom más terepekről, de nagyon tetszett a hely, ráadásul remek idő volt, a -5 +10 fokban az egy hete esett hó kemény volt, de nem jegesedett, és délutánra nem volt különösebben buckás. Biztosan februárban más volt az időjárás, azért született annyi negatív beírás.

Szombaton Klipitzen csípős szél volt és barátságtalan felhős ég, északon a Murau-Lachtal környéki hegyek felhőben, úgyhogy síelés után irány Nassfeld. Nem érdeklődtünk előre szállás után, számítottam rá, hogy rengeteg vendég lesz, de végülis egy óra kérdezősködés után csak a hatodik faluban találtunk apartmant. Falvanként bementem a főúton az első kocsmába, van-e valakinek szobája. Végül Gundersheim elején balra találtunk egy vendégházat (Rosenstöckl), pont az ingyenes síbusz megállójánál, ami sokkal kényelmesebb mint kocsival bejárni a Millenium aljához (először azzal mentünk, azzal sem volt vészes). A távolság pedig bőven viselhető. Összegezve, akik az időjárás után mennek vaktában, bátran nekivághatnak Nassfeldnek, mert csúcsidőben is találni megfelelő szállást.

A mélyhavazást ugyan nem tanultam meg, mert tele volt letaposott sínyomokkal az off-piste rész és ez abszolút kezdőnek nem volt való, de a pályák bőven kárpótoltak. Még frissek a Madonna di Campiglio-i élmények, és szerintem Nassfeld egy fokkal szebb pályarendszer, az itteni pályák ugyan osztrák mértékkel csak halványpirosak (ui. egyesek szerint), de így is erősebbek az olasz pirosnál, és családosoknak még az is jó, hogy ha itt bemegy a gyerkőc egy off-piste-re, azért még látni lehet mit művel (Folgarida-Madonnán rögtön elnyeli a sűrű erdő). Kár hogy nem hosszabbak a pályák (a Carnia viszont nekem se tetszett).
hunyadee
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Sziasztok,
most január 9-15-én voltunk Madonnán és Folgaridán. A pályák mindenhol jó minőségűek, bőven van hó, pedig odaúton végig zuhogott az eső, és Trento után amíg be nem megyünk a hegyek közé, nyoma sem volt hónak Olaszban. Méltán mondják hóbiztos terepnek.
Egyik nap felhőben, másikon napsütésben voltunk a Grosté-n - hatalmas küönbség. Felhőben csak egy unalmas, könnyen letudható terep, napsütésben viszont a látvány miatt jobb az összes többinél. Fent a 20-as pálya mellett ki lehet próbálni egy zászlókkal tűzdelt versenypályát 1 euroért, de sisak kötelező hozzá (és a 19-es melletti Snowparkhoz is), szóval érdemes sisakkal felmenni! A Monte Spinale-n 7végén úgy rendeztek versenyt, és zárták le a 4-es felvonót és a fenti menedékházat, hogy hogy nem írták ki sehol, ezért gyalogolhattunk a 32-33-as kéken a másik felvonóig (a kékek a völgyben kocsiutak, botozni is kell, és a térképen nem látszik, hogy a völgyben az átkötések merre lejtenek). Ezen kívül semmi bosszúság nem ért, nagyon jó síközpont, nálam 9 a 10-ből.

Egy szívatós szakaszt találtam csak, a 25-ös fekete pálya a Folgarida-Marillevaiakhoz hasonlóan könnyen síelhető, de a finis előtti szakaszon zúgtam egyet, mert úgy kezdődik, hogy egy keskenyedő szakaszon megyek, és csak azt látni, hogy egy keskeny ösvényben folytatódik, amin síelők toporognak - aztán mire utolértem őket, akkor derült ki, hogy nem is ott folytatódik, hirtelen le kell fékezni, hanem balra szakad le a pálya a vízszintesről olyan meredeken, szinte függőleges (70%), szóval elsőre elég nehéz megoldani a feladatot. Az alábbi képen látszik a problémás szakasz (a panoramio-n találtam), ott épp többen gyűjtögeik a bátorságot. A baloldali folytatás a szakasz elején a fáktól még nem látszik, csak onnan ahonnan fotóztak.

A kék pályákon néhol botozni kell, de a pirosak olyan szélesek és simák, hogy még kezdők is lecsúszhatnak rajta (az 1-es kék is jó, az oldalán sok kis ugratóval), a Grosté-ra csak napsütésben érdemes felmenni.

https://sielok.hu/fotoalbum/916025/...kep/1/
https://sielok.hu/fotoalbum/folgari...da-2010-01-15/kep/1/
20100115010-Pista-Spinale-25.jpg
Grosté reggel
hunyadee
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Klippitztörl
2009.02.14.
Február első hetében voltunk ott, a pályákon a hó remek volt, csak a csúcson jegesedett. A 2-es és 9-es pálya a legzsúfoltabb (még így is üresnek tűnt néha Murauhoz képest), ott már a nap végére elég hepehupás az alja, azért ezek se rosszak, de a többin nagyon jó lecsúszni, szinte alig vannak rajtuk egész nap.

Nekem nagyon bejött, főleg a természetessége, és a pályák vadregényessége miatt: nincs az a mindenhol ordító és látható civilizáció mint pl. Kreischbergen, csak a változatos pályák szép erdők közt, hangulatos hütték a pályák mentén, háborítatlan tájjal. A kék pályák változatosabbak mint más terepeken, néhol tartogatnak meglepetéseket (ezt egy nem teljesen kezdő kimondottan élvezi), rövid szakaszokon van olyan nehéz mint máshol egy piros. A középső, csákányos felvonó elég keskeny nyomon fut, szinte minden körben kipotyog belőle pár gyerek, ezért a kezdők elkerülik az ide érkező a pályákat.

A hegyet azoknak is ajánlom, akik teljesen kezdők, mert a 11-es pálya (ami nem látszik a pályatérképen, mert a hegy másik oldalán megy körbe) többnyire zöldnek felel meg, nagyon hosszú, és talán ez a legszebb mind közül.

Ami hiányzott, az egy vendéglő, terasz vagy bármi a csúcson - ott maximum a hóban élvezheti az ember a napot. A bázisnak semmi hangulata, terasz se sok van, de a pályák mentén van pár hütte kis terasszal ami kárpótol érte - ez a hegy kimondottan azoknak fog tetszeni, akik egész nap síelni akarnak, nem egy zajos teraszon lustálkodni.

Amin fejleszthetnének: a csúcson kéne egy hütte, a csákányost kicserélhetnék ülőliftre, a kasszás, liftkezelő személyzet kicsit lehetne kedvesebb, bár panaszunk nem volt rájuk. A felső parkoló hétvégén zsúfolt, az alsóról viszont csak a csákányos lifthez lehet csúszni, gyalog a felső pedig messze van.
11es-palya.jpg
hutte.jpg
off-piste.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.