Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Lazac kiemelt beszámolói
Lazac
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
Magyarország
Eplény
2009.01.16.
Sziasztok!

Solyom. Kértél tapasztalatot a tegnapi helyzetről Eplényben.
Első kézből tudlak informálni ugyanis én voltam az első tegnap a felvonón.
Sajnos csak az egyes pálya működött, mivel nagyon kevesen voltunk. Viszont tökéletes volt a hó.
Szerdán délkörül elállt az eső, délután és reggel folyamatosan ment a gép és törte a jeget, ráadásnak gyártottak rá friss havat. Az eredmény nulla jég a pályán. Csak jó hó.
Az első fő probléma a felvonók alja volt. Egész nap tört jég darabokon húzott fel a felvonó, sőt volt egy olyan rész ahol egy kb. három méteres részen, tükör jégen kellet át kecmeregni.
A másik gondot a ratrak generálta. Végig ment a pálya teljes hosszán, de ugyebár a szélesség miatt háromszor kellet ezt meg tennie. Eredmény: a pálya teljes hosszán végig futott kettő 15-20 cm magas hó kupac. Én mondjuk élveztem, mert egy nyomtávon is le tudok zúzni meg, a kis ugratások is jók voltak. Csak a többiek nem, aki nagyobb íveket vett és mindig át kellet bukdácsolni az akadályokon.
Ami nagyon tetszett, javítottak a felvonóknál a ki szállókon. A lenti részen csináltak egy kis dombot így lendületet véve közelebb lehet csúszni, és nem kell olyan sokat kacsázni a következő beszállóig.
A fenti részt teljesen ki javították, így zökkenőmentesen, be lehet csúszni a pályára (board-al is)
Nagyjából ennyi. Jó csúszást a hétvégén.

Üdv
Lazac
Lazac
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
Magyarország
Eplény
2009.01.09.
Szia mindenki!

Friss infóval és a tapasztalataimmal szeretnék szolgálni.
Sikerült most először eljutnunk Eplénybe és kellemeset csalódtam.
Gondolom a hétköznap délelőttnek köszönhetően a felvonóknál a sorban állás nulla.
A pálya és a felvonók alja kicsit fagyott volt de kb egy óra csúszkálás után már porzott is a hó.
A gépezettel semmi probléma nem volt, egyszer sem ált meg, vagy dobta le a kötelet, nem volt áramszünet stb. A segítő emberek, kedvesek, kommunikatívak voltak. Minden segítséget megadtak (egy barátommal voltam, aki ma először board-ozott. A felvonó használatát úgy gyakoroltuk, hogy kértem egy leszerelt csákányt az üzemeltetőktől és a sík részen azzal húzkodtam fel s alá)
A fenti hütte-ben valóban nem volt túl mosolygós a pultos"bácsi" , viszont a tea nagyon finom volt és kellőképpen meleg is. Meglátásom szerint, ha elkészül teljesen a pihenő, ő is mosolygósabb lesz (még kicsit félkészek tűnik a dolog, éppen szereltek valamit stb).
A motoros szános száguldozós emberke viszont szerintem is durva egy kicsit. Volt olyan hozzászólás, hogy ha nem húzza neki nem megy fel a hegyre. Viszont hogy lefele, a pálya közepén közlekedve (???) miért kel nyelet húzni a gépnek azt én nem értem.
Ami kiemelten tetszett és sok helyen gyenge pont az a mosdó. Persze számít, hogy nem volt ma délelőtt tömeg, de a mellékhelyiségben tisztaság fogadott, volt folyékony szappan, kéztörlő stb.
Magyarok van egy nagyon király sí pályánk!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.