Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

HofEE kiemelt beszámolói
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Tegnapi napon (Január 17, Vasárnap) megnéztük magunknak milyen snowboardozás, síelés a Stuhleck-en Lockdown idején. A pályák az időjárásnak köszönhetően nagyon jók voltak, egész nap esett, szállingózott a hó, néha a nap is kibújt, szóval kellemes síidő, a W11-től felfelé viszont mintha hirtelen egy teljesen más világba került volna az ember, egész nap köd és a hegytetőn nagyon erős szél, párosítva a -14 fokkal. Ennek ellenére azért arrafelé is csúsztunk kicsit.

Ami viszont több mindenkit érdekelhet a speciális helyzet miatt:
Ugyebár elővételben kellett jegyet venni, én az utolsó jegyek egyikét vettem meg pénteken, tehát számítani lehetett a teltházra. 9 óra körül érkeztünk ekkora még nem volt vészesen sok ember a parkolóban, viszont már itt feltűnt, hogy csak osztrák rendszámú autókat látni. (Végül nap végén összesen 5 db külföldi autót láttom, 1 szlovák, 1 horvát és 3 német autó, de ezek is nyilván mind Ausztriában élnek dolgoznak)

A délelőtti órákban jól eloszlott a nép, viszont 13 óra magasságában miután mindenki megtartotta az ebédszünetét kezdett kaotikussá válni a dolog. A Mittelstationnál induló 4-es felvonót 14 óra körül le is zárták és átirányították az embereket más pályarészekre mivel akkora sor és tömeg alakult ki, hogy a beszállási idő meghaladta a fél órát. (Mi kb 20 perc alatt tudtunk beülni.

A Hütték éttermek közül néhány nyitva van és Take away lehetett kávét levest rendelni amit kinn elfogyaszthatott a kedves vendég.

Ami a korlátozásokat, maszkviselést illeti: Törvény szerint FFP-2es maszkban használható a felvonó, valamint 2-nél több ember nem ülhet egy 4üléses liften. A beszállás, sorbanállás alatt 1méteres távolságtartást kell tartani.
A valóságban a távolságtartást igazából hálóval elkerített egyes sorokkal oldották meg amik a végén összefűződnek (akár a cipzár elves besorolás az autópályán) ami érthető okokból ennyi embernél torlódást okozott. Az FFP-2 maszk már nem volt annyian szigorúan véve , jómagam is normál símaszkkal szálltam be mindig, nem volt gond. Véletlenszerűen szólnak csak rá emberekre hogy meglegyen a látszata, de szerintem a személyzet is tisztában van a korlátozás értelmetlenségével. Ugyanígy az sem volt szigorúan véve, hányan szállnak fel egy felvonóra, ha együtt voltatok simán felengedtek 4en is egyszerre.

Összességében a szokásos (és most egy kicsit durvább) Stuhleck tömeget leszámítva egy teljesen korrekt napot tudunk magunk után, remélem még sikerül a szezonban pár hasonlót megejteni, de sajnos nem tudni mi vár ránk a jövőben.

Galéria:
https://sielok.hu/fotoalbum/stuhlec...k-2021-01-17/kep/1/
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2 Napot töltöttünk itt Január 21 és 22-én. Előtte 2 napig Flachauban csúsztunk, aztán jöttünk át. Már sokat hallottam erről a helyről, rendszeresen szembejött a youtube-on is. Mit ne mondjak, nem csalódtam. Ha egy szóval kellene leírni a pályarendszert azt mondanám: Kreatív.

Arra számítottam, hogy ez egy inkább haladóknak/profiknak szánt terep, de nem. Itt mindenki megtalálja a számítását kisgyerektől, nyugdíjasig. Önmagában az, hogy ennyire adnak a külsőségekre nagyon tetszett, a rajzolt figurák a szobrok mindenfelé, ötletesen megépített figurák, kapuk, táblák, szemetesek(!) Nem láttam még ilyet máshol. A pihenőhelyek remekek, fütőtt házak, börkanapékkal, ivóvízzel gyerekeknek játszósarokkal, ja meg mozival.. ingyen (bérletárban).

A pályák is változatosak és jól karban vannak tartva, de a lényeg: ABSOLUT PARK. Nem véletlenül Európa egyik legjobbja, mindegyik rész tökéletesen shapelve, a boxok, az elemek nem ragadnak nincsenek szétkopva, egy élmény volt menni a parkban, no meg megnézni az igazi nagyágyúkat akikhez sose érünk fel. Emellett sok Freeride lehetőség is adott, nekünk szerencsére sok havunk volt.

Summa summarum: Mindenkinek nagyon ajánlom! én tuti visszatérek.
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Annaberg
2018.02.05.
Annabergröl 2013-ban már írtam ide egy beszámolót, úgyhogy épp itt az ideje egy Update-nek. Azóta jónéhány változás történt, van ami jó van ami nem (bár ebböl van a kevesebb). A családbarát jellegge még inkább erösödött a pályának annyi biztos.

A terepet érintö legnagyobb változás még az elözö szezonban történt amikor a pályarendszer alsó szakaszát ami a falu alatt húzódott megszüntették, a régi 2 üléses kovácsoltvas felvonó mára emlék marad. Viszont cserébe felépült tavaly a pálya bejáratánal a minden tekintetben modern JUFA Szálló és a hozzá tartozó Reidlhütte. A parkoló is megnagyobbodott ez mindenképpen pozitív.

Idei fejlesztés, a pár hete átadott Snowpark amit úgy érzem nagyon megérte kiépíteni mert néha több embert láttam ott mint a "sima" pályákon. 2 részböl áll mindkettö kanyarokkal tarkított boardercross jellegü, azonban az egyik kezdöknek (Familiy Park) a másik haladóknak (Anna-Park) ajánlott inkább. Szerintem mindkettö remek alapot ad, de aki komolyabb ugratókkal és elemekkel számol az lehet csalódni fog, ez kifejezetten tanulópálya annak viszont kitünö! Gyerekeknek is bátran ajánlom.

Hogy a pozitívum mellett negatívumot is írjak, a régi völgyben fekvö futószalag aljánál alló régi Hüttét eldózerolták, ezért aki a föbb pályákon síel hacsak nem caklat vissza a parkolóig Hütte nélkül marad, egyedül a Hennesteck tetején lévö Anna-Alm próbálja kiszolgálni az embereket, de tegnap konkrétan volt aki állva, vagy az épületen kívül evett. Engem annyira nem zavar mert én snowboardozni járok nem pedig enni, de szerintem ezen mindenképp változtatni kell majd.

Majd elfelejtettem idöjárás tökéletes volt -2, -1 fok, néha hóeséssel de föként napsütéssél és tökéletes pályákkal ami közül minden nyitva volt!
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Niederalpl
2017.12.18.
Végre sikerült ellátogatnunk ide is, útban Annaberg vagy Stuhleck felé sokszor láttam már reklámtáblákat Niederalpl-ról, de eddig sosem mentünk el odáig. Bár mentünk volna. Egy kissé eldugott kelet-ausztriai viszonylatban közepes síterepröl van szó, de az adottságai remekek! Hihetetlen szélesek a pályák, gyakorlatilag egybefüggö területet alkotnak, és mivel aznap és elötte 1 nappal is folyamatosan esett a hó, rengeteg freerideolást és porhavas szörfözést tudtunk maguk mögött.

Nem voltak sokan, talán egész nap egyszer fordult olyan elö, hogy volt elöttünk valaki a 4-es felvonó aljánál, szóval nulla várakozási idöt fogtunk ki. Furcsa módon külföldi szót sem hallottunk, rajtunk kívül csak osztrákok voltak a pályán a parkolóban láttunk még egy db magyar rendszámút autót. Ja és a 3-as számú csákányos liftkezelöje szintén hazánkbeli.
Apropó felvonók, egy régebbi 4-es ülö felvonó plusz 2 db tányéros és egy csákányos lift van a pályán mindegyiket használtuk, a felsö tányéros volt talán az egyetlen negatívum, túl rövid a rúdja és a tányér maga is valahogy kisebb így snowboardosként csak görnyedve karból izmozva lehetett felvontatni magunkat.

Klasszikus hüttéböl 1 db van átlagos árakkal de rendkívül barátságos kiszolgálással.
Szerintem megéri ellátogatni ide, mi mindenképp jövünk még mert ár/érték arányban messze veri a környék pályáit, és mert ritka az olyan síterep ahol nem kell tartani a tömegnyomortól!
IMG-20171217-155545.jpg
IMG-20171217-095502.jpg
IMG-20171217-145530.jpg
IMG-20171217-095544.jpg
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2017.12.09.
No megvolt a mai napon Ötscher is.
Az időjárás szerintem nem volt rossz, egész nap esett a hó, be volt borulva de nem volt túl hideg. Tudom vannak akik csak napsütésben mennek ki a pályára na nekik biztos nem jött volna be :D Délutánra viszont eléggé feltámadt a szél és bizony a nagy Ötscher tetején azért simán volt -12 a szél miatt. Ennek ellenére a lejjebb fekvő részeken jót lehetett csúszkálni, a szélesebb pályák szélein jó kis szűzhavas szörfözés is összejött sok helyen.

A 8 pályából 6 működött, az egyetlen felvonó ami nem üzemelt az a kis-Ötscherre vezető 4-es ülős volt. Tömeg egyáltalán nem volt, nagyon jól eloszlott a nép a pályákon, az egyetlen fennakadást egy magyar iskoláscsoport (ca 50 fő) okozta, akik a nagy-ötscherre akartak felmenni a kétfős lifttel, és mivel ők gyalogosan jöttek minden egyes párosnál meg kell állítani a beszálláshoz a liftet a tetején pedig be kellett lassítani szóval 20 perc várakozás és egy marha lassú felvonózás volt a végeredmény.

Mindent összevetve szerintem érdemes kilátogatni a közeljövőben, nagyon sok hó van a pályán de még így is dübörögtek a hóágyúk, nem lehet panasz a körülményekre!
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2016.01.11.
Ezen a januári hétvégén ez is végre megvolt! Mönichkirchenről hallottam már párszor de még nem csúsztunk ott ezidáig soha, valahogy túl kicsinek és "egyszerűnek" láttuk ezt a pályát mindig, most már saját tapasztalatunk is van róla.

Mivel az idei szezon rendkívül gyatra időjárási körülményei miatt nehéz csúszható pályát találni, és Mönichkirchenben a honlap szerint az összes pálya nyitva volt, például a Semmering-i (zauberberg) 1 pályájával ellentétben, úgy gondoltuk kipróbáljuk.

Bécsből indulunk így ez a terep is megfelel az 1 órán belül elérhető pályáknak aminek mi nagyon örülünk.
Reggel mikor odaértünk kicsit íjesztő volt a sok autó és a zöldellő hegyek látványa, de a pálya meglepő módon tökéletesen havas volt és szépen le volt mindenhol ratrakolva!
Az időjárás ellenére nagyon jó körülményeket sikerült összehozni a Mönichkircheni pályakezelőknek.
Tetszett, hogy az első blikkre soknak tűnő ember is jól eloszlott a pályákon, nincs akkora tömegnyomor mint néha Stuhleck-en. A legtöbb pálya nap végére is jó volt, persze itt ott előfordultak kisebb jégfoltok de nem zavaróan.

Komolyabb buckásodás is talán csak a 7-es pályán ( Panoramabahn) alakult ki délutánra.
Snowboardosként megörültünk a snowparknak de sajnos a park elég apró és csak pár elemből áll, ez a kisebb gond a nagyobb hogy rendkívül szűk helyre erőszakolták be az egészet az egyik pálya melletti csapásba.

Amit még talán negatívumként említhetek az a parkoló felé vezető kék "pálya". Snowboarddal egy horror, nagyon gyengén leejt többünknek meg kellett állni mert már semmi lendület nem maradt a tovább csúszáshoz. Páran emiatt felvonóval mentek le a nap végén a parkolóhoz.

Összességében tetszett a pálya, ajánlom de inkább síelőknek, és talán a családosoknak, eléggé gyerekbarát hely, és jól karban van tartva!
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2014.06.18.
Kedves Boardosok/Síelők!

A Nassfeld-Hermagori pályarendszeren csúszni mindig is nagy vágyam volt, idén Január végén Február elején végre sikerült is baráti társasággal kipróbálnom ezt a terepet.

A pályarendszer nagy, nagyon nagy. Nekünk nem is sikerült becsúszni az egészet de nem is vágytunk rá, mert megtaláltuk a számításunkat. A középső pályarészen leginkább a tanulócsoportok és a családosok vannak zömével ezek egyszerűbb pályák, viszont a nagy igénybevétel miatt nap végére buckásodnak. Általában itt csak bemelegítettünk.

Nekünk snowboardosoknak a vadászterep a "túlsó hegy" a Gartnerkofel bizonyult megfelelőnek. 3,4,7,8 és 9-es pálya nagyon nagy élmény, sok freeride résszel. ÉS mivel ide kevesebben járnak át a hóminőség a pályán is jobb volt. A Parkot is persze kipróbáltuk, nem túl nagy de nekünk elég volt élveztük. Pacsi a parkban a csákányos lift kezelő bácsinak, nagyon nagy forma az öreg :)

Időjárásunk nagyon jó volt bár nem túl átlagos. A hét első felében napsütés de minden este kis friss hó amit reggelre szépen lekezeltek. Az utolsó kétnapon meg irdatlan mennyiségü hó esett, gyakorlatilag mélyhavazni lehetett a pályákon. Egy napra rá hogy elutaztunk már nem volt annyira vicces a szitu, akkor volt az a bizonyos évszázados havazás. (3 méter hó 1 nap alatt)

Hogy kicsit vizuálisan is ingereljem az érdeklődőket itt van egy kis filmecske a hetünkről:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Összességében ajánlom Nassfeldet mindenképpen vissza fogok még térni ide pár csúszás erejéig!
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Annaberg
2013.12.18.
Jómagam és pár barátom Bécsben, Ausztriában lakunk, és Semmering mellett az Annaberg a mi szokásos "1napos" hegyünk.

Személy szerint még jobban is szeretem a komolyabban felszerelt Zauberbergnél vagy Stuhlecknél mert általában kevesebben vannak és a pálya állapota jobb szokott lenni. Mivel még csak kezdők/haladók vagyunk ezért a pálya hossza is megfelelő, de őszintén szólva tényleg kezdőknek ajánlom inkább. Snowboarddal a hegytetőről elindulva a szűk kék lesiklás problémás lehet az újoncoknak főleg ha többen vannak egyszerre a pályán,elég nehéz a szűkösben kerülgetni az embereket. Viszont miután elértük a piros pályát már sima ügy. A hütte régimódi de aranyos, a személyzet nagyrésze magyar. Bankkártyával sajnos nem lehet fizetni, ez negatívum, cserébe az idei szezonban már elérhető az ingyen Wifi.

Összességében én személy szerint szeretem ezt a hegyet, sűrűn is járunk, idén ott voltunk a nyitásnál December 8-án, és meglepetésünkre a jegy is kedvezményes volt csupán 25 euró!

Ottlétünkről egy kis videó is született :)

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.