Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Ferusz kiemelt beszámolói
Ferusz
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2015.02.10.
Hétvégén Szombathelyen voltam (2015.02.07), így egy gyors síelésre átugrottam Mönichkircehnbe. Péntek este nagy szél volt, de másnap reggel szerencsére szélcsend és tiszta ég fogadott, így mire kiértem már szikrázó napsütés köszöntött a síterepen. Az út tiszta volt, a parkolóban fél 9-re értem oda, már gyülekeztek az emberek és így utólag elmondható, hogy érdemes reggel kimenni, mert utána már tele a parkoló. A parkoló elhelyezkedése miatt nem kell sehonnan sem sokat gyalogolni, illetve nem tudom, hogy a Mariensee-i oldalon mennyire volt tele.
A pénztárban magyarul is beszélnek, van délelőtti jegy, lehet bankkártyával is fizetni a kauciót.
A pálya tükörsima volt, az egész ratrakolva volt! Ilyenhez még nem volt szerencsém és nagyszerű élmény volt. Természetesen dél körülre azért már használt volt a pálya, de nem volt buckás, inkább csak porhó volt itt-ott, amit jól fel lehetett szórni. :-)
A személyzet kedves, igazából észre se lehet őket venni, ha nincs gond. A ki és beszállás könnyű, sokkal kevesebbszer állt meg a felvonó, mint Eplényben szokott.
A Mönichkirchen-i oldal lankásabb, rövidebb, ez kezdőknek, kezdő haladóknak ajánlott. Főleg a webcam résztől igen lankás, nem érdemes visszacsúszni a parkolóhoz, mert semmi extra nincs benne. Viszont gyerekekkel ideális ez a rész, van 3 tanuló rész, széles, kevésbé használt rész, szóval, aki tanulni akar széles pályán, az jöjjön ide.
A Mariensee-i oldal már durvább, itt fekete rész is van. A piros pálya elég jó, széles is, hosszú is, van benne jó kanyar is. Sajnos az Alpengasthof-nál van benne egy törés, ahol elég sokan táboroznak, bele is szaladtam sajnos egy emberkébe, itt vigyázni kell és le kell lassítani. Utána viszont lehet tolni neki.
Itt nagyobb sorban állás is kialakulhat, egyébként mindenhol 4 üléses felvonó van, illetve a tanuló pályán tányéros.
Van állatsimogató, játszórét, szóval gyerekekkel ideális hely szerintem.

Nagyon jó kis délelőtt volt, sajnos utólag vettem észre, hogy lehet scak délelőttre jegyet venni, ami 27 Euro, és 12.30-ig jó. Helyette 33 Euróért vettem egész napit. Igazából mindegy, remek délelőtt volt, szélcsendes, napsütéses! :-)
IMG-0800.JPG
IMG-0801.JPG
IMG-0802.JPG
IMG-0803.JPG
Ferusz
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Németország
Arber
2014.01.23.
Regensburg felé menet tettem egy kis kitérőt Arber-be. Az A3-as autpályától kb 45 perc az út. Gyönyörű "szerpenítnes" úton lehet feljutni. A környék alapján nem tűnt úgy, hogy lehet majd síelni, de a csúcsra felérve kellemes meglepetés ért, -2 °C fok és hószállíngózás.
Sajnos csak 4-ig volt nyitva a terep, így 2 órás jegyet vettem, gyors beöltözés után már mentem is a kabinnal fel a hegyre. Mind a kabin, mind a beülős felvonó gyorsan teszi a dolgát, így több időt lehet síeléssel tölteni.
A fekete pálya nekem még sok, a piros és a kék pályák viszont teljesen jók voltak így 1 éves sítudással. Kicsit becsapós a tereep, mert a kabinból lejutni a kék pályára csak piroson keresztül lehet. A piros pálya néhol inkább vörös, ahogy már előttem is említették, de azért le lehet jönni rajta.
Szerencsére nem voltak okan, így szépen ki lehetett síelni a pálya szélességét.
A hó mennyiségére és minőségére nem lehet panasz, viszont a szeles időjárás miatt a szemüveg erősen ajánlott.

Aki arra felé jár, mindenképpen próbálja ki! Én a pályát (hossz, nehézség) Eplény és Semmering közé teszem.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.