Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Sertz kiemelt beszámolói
Sertz
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Ausztria
Kaprun
2016.01.04.
Ez valóban így van, nagyon köszönjük a tippet!
30-án a gleccseren kezdtünk, hatalmas tömeg fogadott. 15-20 perces sorok, délutánra elég hamar jeges, buckás pályák, szóval nem a legjobb körülmények.

Aztán másnap az írásodnak köszönhetően kipróbáltuk Maiskogelt és felcsillant a remény, hogy nem fogjuk sorban állással tölteni ezt a 4 napot.
Egész nap max 1-3 perces sorok alul, a felső részen pedig 0.
A széles pályának köszönhetően a gleccserhez képest szinte egyedül voltunk a pályán.
A hó minőségére semmi panasz nem lehetett minden este ment a hóágyú, sehol egy jégfolt sehol egy bucka. Azóta ráadásul pár cm friss havat is kapott.
A terep térképén ez nem érezhető, de szép hosszú a pálya.

Utolsó nap Zell-ben csúsztunk, de picit megbántam mert tiszta jég volt minden.

Azt hittem unalmas lesz ez a viszonylag kis síterep, de a kedvencem lett a 2 nagy testvér Kitz+Zell ellenében. Főleg a kiemelt időszak miatti tumultus és a hőmérsékleti inverzió miatt valóban itt volt a legjobb csúszni!
Egyik nap pl. Zell egész nap felhőben volt itt pedig napsütésben csúsztunk, szóval ha reggel felnézel Zell-re és belepi a felhő akkor is érdemes átnézni ide.
DSC-2143.JPG
DSC-2052.JPG
DSC-2144.JPG
Sertz
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Ausztria
Gerlitzen
2010.02.03.
Mi tegnap jöttünk haza a tavon még biztosan nem lehet korizni, csak most kezd befagyni.

Néhány szó a pályákról és az árakról.
Kezdőként nekem tökéletes választás volt Gerlitzen, de szerintem a haladóknak is bőven van lehetőségük. Érdemes reggel minél hamarabb felmenni, mert délutánra teljesen elhasználódik, buckás lesz a pálya. Volt, hogy napközben javították a helyzetet de annyira nem jellemző.
Szombat-Vasárnap nagy a tömeg nagyon vigyázni kell az esetleges ütközések miatt!
A felvonóknál egyébként a legnagyobb forgalomban sem kellett várni 5 percnél többet. Ez alól kivétel a kabinos ami levisz a hegyről itt hétvégén akár 1/2 - 3/4 órás sor is lehet.

Kezdőknek én a 4-es, 5-ös és az 1-es pálya végét javaslom, tökéletes a gyakorlásra! A 27-es panoráma pályát sem érdemes kihagyni. A vasárnapi tömegben kezdőknek az 5-ös pályát ajánlanám, mert nagyon széles, biztonságos, és a 8 személyes felvonó hamar szállítja a sok embert.

Árak Annenheimben: Nem érdemes túl sok ennivalót elcipelni magunkkal, a kabinos felvonótól 1,5km-re van Billa és Aldi kb. itthoni árakkal.
Árak a hüttékben: Sör, fröccs: 2-3€, Levesek kb.3€, Főételek kb 6-12€ Hütténként elég nagy eltérések lehetnek érdemes jól körbenézni.
A főételek elég nagy adagok, így 2főre: 2sör+2leves+1főétel bőséges és 20-23€ kijön.

Ebéd időben és a csomópontokon nagyon sokan esznek, nehéz bejutni, ezért pályák felénél csúcsidőn kívül érdemes hüttézni.


Üdv.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.