Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Vazul86 kiemelt beszámolói
Vazul86
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
Magyarország
Visegrád
2019.01.13.
Ma este itt síeltem és már megint nem bántam meg! Hihetetlen, amit a sípálya üzemeltetői művelnek. Hiába esett az eső, a pálya tartotta magát, a liftkezelők az esőben is mosolyogtak és kedvesek voltak, sorba szinte nem is kellett állni, szépen lehetett pörögni. A 2A még a végén is kemény volt. Száradásként és pihenésként kiváló volt a gőzgombóc, mosolygós volt a kiszolgálás.
Sérülés után besízéshez nem is választhattam volna jobb helyet.
A kivilágítás és hangulat pedig még tovább emeli a terepet.
Le a kalappal!
IMG-20190113-195122.jpg
Vazul86
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
Ausztria
Stubai gleccser
2017.05.02.
Április végén (29-én) volt szerencsém egy napot Stubai gleccseren síelni. A korábbi napokban nagy mennyiségű friss hó esett a környéken. Az alsóbb részeken is közel fél méter, Innsbruck felett már havas volt minden, a gleccserhez vezető úton télen is irigylésre méltó lett volna a mostani táj.
Ez a gleccseren is meglátszott. A havazás utáni első napon szikrázó napsütést mutatott az előrejelzés, ami 100%-ban be is jött. Az sípályához vezető úton a völgy felső részén már akadozva haladt a kocsisor, ez legalább fél óra sorbaállást jelentett a parkolóig. Az új felvonó azonban remekül működött, semmi sorban állás nem volt (igaz, a kasszánál is csak 1 ember állt mindenhol, fel voltak készülve a tömegre). A bátrabbak a nyomok szerint lecsúsztak a parkolóig, amit a friss hó tett lehetővé.
Fent a gleccseren 10 óra magasságában már eléggé buckásak voltak a pályák a friss porhónak köszönhetően, amellett, hogy az egész terep tele volt már délelőtt sínyomokkal a pályán kívül is. Napközben időnként elment néhány ratrak, de a puha hó hamar újra buckásodott. A pályákon így is szűk nyom volt, sok pályán egyáltalán nem ment még el a pályakarbantartó gép. A fekete pályákon nem volt kijelölt nyom, de átcsúszással így is síeltek rajta.
A pályák alapvetően változatosak, mind kilátásban mind meredekségben, és eléggé hosszúnak is tűntek. A buckás pályák ellenére teljes mértékben élvezetes volt a síterep. Én még sosem síeltem ilyen magasan, így az élmény még nagyobb volt (az oxigén meg kevesebb :D, így azért volt lihegés rendesen a magasabb részeken...). 10 hete történt térdsérülésemmel jobban örültem volna egy kemény, ratrakolt pályának, kevesebb térdterheléssel, de a környezet kárpótolt.
A panoráma nem az évszaknak megfelelő volt, minden gyönyörű fehér, havas volt.

A terep a látottak alapján abszolút alkalmas freeride-ra, ez látszott a sífelvonóknál a lécek arányán is, valamint azon, hogy az egész terepet besíelték, az érintetlen részekért már bátrabbnak kellett lenni délre (de úgy látszott ez nem okozott gondot a bátrabbaknak).

Aki erre jár, mindenképpen próbálja ki, nagyon megéri. Röviden összefoglalva: gyönyörű panoráma, gyors liftek, változatos pályák (és ahogy látszott igyekeznek minél jobban karbantartani azokat).
20170429-112116.jpg
20170429-090038.jpg
20170429-141625.jpg
20170429-090258.jpg
20170429-122646.jpg
20170429-132600.jpg
20170429-132809.jpg
20170429-123548.jpg
20170429-145141.jpg
20170429-124554.jpg
Vazul86
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
Magyarország
Visegrád
2017.02.05.
Péntek délután síeltünk 2 órát Visegrádon. Életemben először síeltem itt és meg kell valljam, hogy nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Nem az nagyon lankás kék lejtése van a területnek, így bár rövid, de élvezetes meneteket lehet menni rajta. Oktatás mellett pár órás mozgásra is tökéletes volt számomra. Oktatásra kifejezetten jónak találtuk.

A meleg idő ellenére a pálya csak 4 körül kezdett picit buckásodni, de élvezhető maradt. A személyzet nagyon korrekt, segítőkész volt, néhány liftkezelő kifejezetten jófej volt, ez tetszett. Nem a nagyüzemi, hanem családias hangulatot adtak a pályának. Sorbaállás nem volt, a két felvonó ment egymás mellett, többször úgy be lehetett csúszni, hogy azonnal indultam is felfelé.

A hüttét nem tudtam kipróbálni, de a kölcsönzés gyorsan, pörgősen ment. Legközelebb talán a hüttét is kipróbáljuk.

Kifejezetten jól éreztem magam, összességében kiváló délutánt adott.
20170203-141931.jpg
20170203-141934.jpg
20170203-143904.jpg
Vazul86
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
A mai napot Mátraszentistvánban töltöttem. Már a felvezető út ráhangolt a síelésre, hiszen a környezetben mindenhol rengeteg hó van, azonban az út tökéletesen járható.
A hóágyúk mentek szinte egész nap az 5-ös, 6-os pályán, szépen növelik a hó vastagságát.
Az 1-es pálya bőven felülmúlta a várakozásomat, kifejezetten élvezetes, dinamikus pálya volt számomra. Jelenleg a szélességének a fele van behavazva, de ez egyáltalán nem volt számomra érezhető, nem rontott semmit az élményen. A pálya nem volt jeges, csak a lift beszálló felett jött elő a nap végére a pálya alap.
A 3-as pálya is nyitva volt, élvezetes, gyors pálya, szívesen csúsztam ezen is.
A 4-es pálya egész nap jó állapotban maradt.
Az 5-ös pályán ment végig a hóágyú, ott a friss hó kezdőknek zavaró lehetett, én is inkább kerültem ma ezt a részt.
A 5 B szerpentinen egyet csúsztam kíváncsiságból, kezdőknek szerintem érdekes, kifejezetten lankás átkötő pálya. Tetszett, hogy ilyen is van.
A hüttében a kaja zseniális, nagyon finomat ettem, a kiszolgálás kedves, a hangulat családias volt.
A nagy csákányos aljában dél körül kialakult kisebb sor, mely a tányéros beindításával és az ebédszünettel eltűnt, később nem tapasztaltam, szinte folyamatosan lehetett róni a köröket.

Összességében számomra Mátraszentistván egy szuper napot adott, a sípálya és környezetének hangulata elvarázsolt. Remélem mielőbb visszatérek.
Vazul86
5 élménybeszámolót írt
5
7 éve tag
Ma Stuhlecken kezdtük a szezont. Éjszaka havazhatott, mert fehérbe borult az egész környék. Napközben is többször esett a hó kis pelyhekben. A pálya melletti parkolókban sok szabad hely volt, így könnyen parkoltunk az 1b pálya aljánál.
Tömeg semmi, sorbaállás semmi, így egész nap kényelmesen síeltünk.

Pályák:
11 - Alm-abfahrt
Felső fele ködben egész nap, a felső negyedén olyan sűrű köd volt, hogy az előttünk lévő ülőszéket sem láttuk. Emellett süvített a tetőn a szél, többször havazott fent. Ennek eredményeképpen szinte alig voltak rajta, a pálya egész nap szuper állapotban volt, ezen síeltünk a legtöbbet. Egész szélességben síelhető volt a felső egyik rávezetőt leszámítva.


10 - Ganzeben-abfahrt
A felső része egész nap ködben volt, erősen fújt a szél, így nap végére több friss hódomb alakult ki, az alsó része egész nap kiváló állapotban volt, minden csúszásomnál több helyen is friss ratrak nyom fogadott, még délután is volt ilyen hely 14:30-kor.

1/a/b – Alm/Promi/Stuhleckabfahrt
A fenti zord időjárás miatt leginkább ezt használták, aminek eredményeképpen már 10 órakor kint volt az 1b aljánál az alap, tiszta jég volt az utolsó letörés alatti rész. Az e feletti részek jó állapotban maradtak, élvezhető volt. Az 1-es kék legfelső része a hütte alatt az utolsó órában jegesedett ki, de nem rontott az élményen. A gyorsasági sebességmérő pálya még nem üzemelt, ezt leszámítva eléggé szélesen nyitva volt.

2 - Schieferwiese
Ezen nem síeltünk.

Ahogy néztem elkezdték csinálni a piros 3-ast is, de nem volt még megnyitva.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.