Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

huligan kiemelt beszámolói
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Kedves Sípark!

Egy csodálatos napot töltöttem el ma nálatok. Minden patika, a hó minősége és a pályák állapota a hőmérsékleti viszonyokhoz képest is kiváló volt. Rengetegszer megsíeltem az alsó felvonóhoz vezető út vége felé a "foltokat" , de semmilyen nyoma nem maradt a léceken. A felvonós srácok, a büfé személyzet és a pénztáros lány is rendkívül kedvesek voltak. Minden elismerésem a tiétek!

Köszönöm!
DSC-1176.JPG
DSC-1177.JPG
DSC-1179.JPG
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Az elmúlt hétvégét Sátoraljaújhelyen töltöttem. Mivel szeretek síelni és mivel működött a sípálya ezért vittem magammal sífelszerelést is. Az időjárás előrejelzést nézegetve, azt gondoltam nem kell polár, elég az aláöltöző és a külső héj... Kellett a polár...:)

Szombat: reggel fél 9-re érkeztem, erősen csonttá fagyott pálya várt, 4-5 fok pluszban és egy alsó középkategóriás szél fújdogált. Jelen voltak a helyi erők (STK) utánpótlása, 3-5 "idegen", 2-3 lokál rutin és én. Elég családias volt a hangulat, nem is volt tolakodás a felvonónál. 10-11 között a napsugarak kicsit megpuhították a pályát, na innen kezdődött az élmény síelés. 11:00 jó talpas módjára 1 sör (Dobozos behűtött Borsodi 280 Ft) és napozás. 11:15-12:00 levezetés... Miután gyalogolni nem volt kedvem, ezért a II-es pályáról az I-es pályán (műanyag) keresztül csúsztam vissza a központba. Mivel a műanyag pálya kenés hiányában korlátozottan volt alkalmas síelésre, ezért a két szélén felhalmozódott 1 méteres hóbuckákon moguloztam a célig... Ezzel jelentem a Kalandpark új attrakcióval bővült...:)

Vasárnap szélcsend és erőteljesebb felmelegedés várt. A síközpontot futólépésben (240 m szint, 4 km, készülés a Hochkar-Challenge-re) közelítettem meg így meg volt a bemelegítés. Frissítés, átöltözés és csapatás. A síelők összetétele minőségében a szombatihoz volt hasonló személycserékkel... A meleg révén gyorsan romlott a pályaállapot, de mivel egy jó talponsíelő minden körülmények között szeret síelni, ezért ez nekünk nem okozhatott gondot. 11:00 sör, napozás, majd levezetés egy kis libegő a kilátóba és irány haza, vár a jól megérdemelt ebéd!

A II-es pálya az időjárási körülményekhez képest tökéletes állapotban volt, egy két helyen akkut hóréteg elvékonyodás található kisebb kövek társaságában. Mivel a látási viszonyok tökéletesek voltak ez nem jelenthetett problémát!

És most jön a lényeg: az a hír járja, hogy a napokban érkező hajnali mínuszok arra inspirálták a vezetőséget, hogy készenlétbe állítsák a hóágyúkat. Ha minden klappol, akkor izomból kiágyúzzák a megmaradt vízkészletet. Így szeretnék kitolni a szezont a 15-i hosszú hétvégéig! Én szurkolok nekik, mert megérdemlik!

Jó hideget sok havat márciusban (is)!!!
IMG-0441.JPG
IMG-0445.JPG
IMG-0457.JPG
IMG-0477.JPG
IMG-0495.JPG
IMG-0489.JPG
IMG-0506.JPG
IMG-0542.JPG
IMG-0497.JPG
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
2 napot töltöttem a Zemplén Kalandparkban! Hogy milyen volt? Várakozáson felüli! A SnowShow teendői miatt utaztam haza. Gondoltam nem fogok síelni mert sok a dolog, de amikor megláttam a az I. és II. pályákat beültem az autómba, vissza a völgybe, síszerkó bepakol (mert azért hoztam;) és csapatás. A műhavat tekintve ez Magyarország legfiatalabb sícentruma, (a hagyományait tekintve a legelső/legöregebb, lásd: úttörő olimpiák...) tehát hiába húz ide a szívem fenntartásokkal kezeltem. Hihetetlen, hogy a Magas-hegyen idáig jutottunk: 6 felvonó 2 sípálya... Mondjuk ebből 1 libegő (Magyarországon a leghosszabb) 1 varázsszőnyeg és 1 gyerek húzó/toló. A többi: 3 merev rudas tányéros (2 fix 1 adagolós).

Akkor kezdődjön a beszámoló: szombaton felhős időnk volt, kellemes -4 celsius fok. A felvonók zavartalanul működtek, sorban állás nem volt. Az egyes pálya aljában rengeteg tanuló, a varázsszőnyeg folyamatosan szállította az új "klubtagokat". A pályákon folyamatosan 30-40 fő síelt egyszerre így eloszlott a tömeg. Pálya állapotok: az egyes pálya műanyag felületét végig beborította a hó. A pálya közepe kemény "neveplastba tapadt" tökéletesen sima volt, a két szélén pedig vastag dúrt hó (nem összefagyott) buckásodott. A pálya széleket én nagyon élveztem, mivel a buckákat porhó alkotta, nem fagyott össze akadállyá, így volt benne egy kis freeride fíling... A kettes pálya hóminősége és keménysége kifogástalan! Találhatóak rajta apró kövek, melyek a szemnek zavaróak ám az én felszerelésemben nem hagytak nyomot. Mind két pálya jelenleg a 3/4-hosszáig használható, a felső fekete szakaszok behavazása még folyamatban van. Vasárnap ugyan ezek a pálya állapotok vártak, de már szikrázó napsütésben, szélcsendben. Sütött a nap, szólt a zene, főtt a bor, ropogott a hó! Kell ennél több?

Összegzés: a rendszernek vannak jelenleg gyermekbetegségei (amelyekkel az Alpokban is találkozok néha), de ezek eltörpülnek a befektetett munka és energia nagysága mellett. Szépen lassan meg lesz minden igazítva, és minden a helyére kerül! Aki ide látogat és kipróbálja a rendszert, annak az lebegjen a szeme előtt, hogy a ZK csapata januárban kezdte elsajátítani a hógyártás és a szakszerű pályakezelés technikáját 0-ról!!! Kicsivel 1 hét telt el azóta! GRATULÁLOK!
IMG-2941.JPG
IMG-2947.JPG
IMG-2963.JPG
IMG-2967.JPG
IMG-2968.JPG
IMG-2972.JPG
IMG-2982.JPG
IMG-2991.JPG
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Sanci! Örülök, hogy tetszett!

Én ma voltam rövid leírás: a II. pálya még hóágyúzásra vár, az I. pálya tanuló részén összefüggő hótakaró, a középső részén a neveplastba tömörült hó (ez mostantól egy külön állapot :), a felső neveplast részen (ez kb 50 méter) 10-15 cm szűzhó, mivel idáig nem megy fel a jelenleg üzembe állított (rövidebb) felvonó. Kihangsúlyoznám, hogy a Zemplén Kalandpark nem Whistler, Sölden, Hintertux, Zermatt, de még csak nem is Hochkár! Egy valami biztos, nagyon jó úton halad a nagytesók felé...:) Én nagyon jót síeltem, 3 óra alatt meglehetősen elfáradtam, a neveplastba tömörödött hó először szokatlan volt, de hamar hozzászoktam. Határozottan élveztem ezt az állapotot. És most jön az extra: az idén először szűzhavaztam, igaz csak 50 méteren, de azt 4x!!!

Ja, és megérkezett az új moci!!! (Polaris Edge X 800: 90 LE, szöges lánc)

Képek a mociról és a "frírájdról":
Foto1012.jpg
Foto1013.jpg
Foto1016.jpg
Foto1018.jpg
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Gyönyörű a Magashegy! Az I. pálya (műanyag) használható, de jelenleg azt is tömör hó fedi. Működnek a hófánkok, holnaptól a síiskola is és természetesen a Bob pálya is használható. A völgyzáró gát 100%-os, vízzel folyamatosan töltik, hamarosan eléri a 14 000 m3 mennyiséget. A II. pálya hóágyúzásra készen áll, várják a megfelelő pillanatot. A forralt bor és a meleg tea is nagyon finom...

album: https://sielok.hu/fotoalbum/535034/...galeria/?itttid=139226

...folyamatosan töltöm...
IMG-2586.JPG
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Meglátogattam ma a Zempléni Kalandparkot. Kellemes -1 fok és tej köd fogadott. Bejártam a terepet, a munkások megállás nélkül készülnek a szezonra. A hóágyúk a helyükön, a nyomáspróba meg volt, a vizet töltik. 14000 m3 helyet jelenleg "csak" 8000 m3-ig tölthető a víztározó. Elmondások szerint ez elég lesz a behavazáshoz. Kialakítottak egy hóágyúzható tanuló pályát a két pálya összekötő szakaszán. Épül hozzá egy saját új húzós felvonó! Meredeksége, hossza, szélessége tökéletesen ideális tanulásra! Minden abszolút kezdőnek ajánlom! A símúzeum helyén kialakításra kerül egy igazi HÜTTE!!! Nagyon várják a hideget, szurkoljunk nekik!!!

Terep:
https://sielok.hu/fotoalbum/131319/...galeria/

Hóágyú képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/536723/...galeria/

Hóágyú doksik:
http://www.supersnow.pl/strona/snie...g/en/produkty/600eco.html
http://www.supersnow.pl/strona/imag...es/katalogi/en/600eco_EN_...
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Ismét jó kis hétvégét töltöttem szülővárosomban! Szombaton síelés Esztybabee (nekem Picur) és Robin (és családja) társaságában. Mivel még "nyár" van és mivel kevesen tudják, hogy itt hó nélkül is lehet síelni, ezért szombaton reggeltől délután 1-ig csak hármunké volt a pálya... Úgy edzettünk, mint a profik...:) Mondhatnám azt is, hogy értünk működött a rendszer! Délután fontos teendőim voltak, sajnos ezért ki kellett hagynom a Talponsíelők upponyi buliját. Nehéz döntés volt, pótolnom kell! Másnap reggel nevezés, bemelegítés és rajt: II. magashegyi futóverseny. 4000 méter hosszan és 225 méter szint csak felfelé. Kb 100-120 induló (egyéni és 3-as csapatváltó). Profi szervezés, fantasztikus hangulat, kb 25 perces menetidő. Jövőre javítanom kell, ugyanis a legjobb egyéni hölgy előttem végzet...:) Az abszolút győztes 16 perc alatt nyomta le a szerpentint. Nekem ez kb síkon menne. A verseny után programok, síoktatás, sörözés, bobozás, bandázás. Jól esett a délutáni alvás. Képeket töltöm, melyben a rendezvény mellett megtalálhatóak lesznek a folyamatban lévő fejlesztésekről készült képek is!

https://sielok.hu/video/612965/?itt...tid=118181
https://sielok.hu/fotoalbum/411068/...galeria/
https://sielok.hu/fotoalbum/350280/...galeria/
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
4 völgy 2011.01.29-2011.02.05

Szombaton korán keltünk és elindultunk Veysonnazba (2:00h) Budapestről. Bécs-Linz-Passau-Münken-Zürich-Bern-Montreaux-Sion-Veysonnaz útvonalat választottuk. 1303 Km mértünk és nagyon kényelmesen 14:30-ra érkeztünk a célállomásra. Nagy 8 fős apartmant béreltünk 6 főre, hatalmas panoráma terasszal természetesen nyugati fekvéssel. A nappali tágas kandallóval rendelkezik, jól felszerelt a konyha (2 fondue szett + racklette sütő) 2 vizesblokk 3 szoba. 6 főnek fejedelmi (40000 Ft/fő + 3000 Ft/fő helyi adó). A becsekk nagyon gyors volt, voltak kezdeti nehézségek a parkolást illetően, de mivel nagyon rugalmas volt mindenki ezért gyorsan megoldottuk: 3 autóval kellett menni, de csak 1 ingyenes helyünk volt. 10 perces konzultáció után ez 3-ra növekedett...:) Este leves, bolognai spagetti, és hp sörrel. 7 kor már aludtam...

Az utazásunk és az első éjszaka után 6 gyönyörű verőfényes sínap következett +2, -5 fok hőmérsékletekkel. Mi Veysonnazban szálltunk meg, a szállás kb 500 méterre volt a fő felvonótól, ami egy modern 8 személyes ülőpados kabinos. Ez 1400 méterről indult és meg sem állt 2100 méterig (ott is csak lassított és indult vissza...:)) A síterep olyan 4 különböző részre tagolódik, de könnyű az átjárhatóság. Mi Veysonnazt és Verbiert részesítettük előnyben, de itt is törekedtünk, hogy 2000-1800 méter alá ne nagyon ereszkedjünk. A többi részt csak tranzitnak használtuk. Rettenetesen kevés volt a hó, de ennek ellenére a pályák tökéletesek voltak minden nap, reggeltől-estig. A lehető legtöbb hüttébe ellátogattunk, mindenhol tisztaság és profi a vendéglátás. Tényleg profi. A kiszolgáló személyzet mindenhol kedves volt, mosolyogtak és látszott rajtuk, hogy jól érzik magukat (nem volt műmosoly, meg orr alatt motyogás). Az erős CHF-nek köszönhetően, az euró övezetben élő síbarátok tömegesen kerülték el Svájc ezen részét (3-as határ: CH-F-I). Ez nekünk a paradicsom volt: 0 prces sorban állás mindenhol, mondom NULLA! Az itt élő emberek franciáúl beszélnek, kevesen beszélik a németet és az angolt. Magyarokkal a 6 nap alatt nem találkoztunk. Ha szép az idő érdemes felmenni Mont-fort csúcsára, gyönyörű a látvány: balra a Matterhorn jobbra a Mont-blanc...

Az árakról röviden: a kisboltok 2x magyarországi árak, A városban a nagy boltokban ez a szorzó már csak 1,3-1,5, de nem minden termékre. A prémium sajtok például fele annyiba kerülnek mint itthon. A hüttékben 1 korsó sör 6 CHF kb 1250 Ft, pizza 16 CHF, levesek 4 -8 CHF, ehhez érdemes mindent arányosítani. Ha azt nézzük, hogy Budapesten egy közepes "kocsmában" 600 Ft egy korsó prémium sör, akkor 1200 Ft Svájcban 3000 méteren szerintem nem sok érte, azt is figyelembe véve, hogy itt 3500 CHF a minimálbér (735 000 Ft!!!). A bérlet is borsos. Itt nincs ilyen, hogy elő-csúcs-utószezon. Mindig ugyan annyi (lehet adnak kedvezményt, ha csak kevés pálya megy, de az nincs közölve). Aki ide megy síelni és mind a 6 nap szeretne pályán lenni, annak csak az egész síterepre érvényes jegyet érdemes megvenni! Nem azért mert az egyik fele kevés lenne, hanem a változatosság és a látvány miatt. A verbieri rész egyébként jól érzékelhetően fejlettebb az infrastruktúrát tekintve. A bérlet ár 6 napra 348 CHF plusz 5 CHF a kártya, AMI NEM JÁR VISSZA!

2 nappal az elutazás előtt időpontot lehetett foglalni az apartman átvételre! Utolsó napon, korán keltünk, reggeli, kis takarítás és svájci óra pontossággal (lehet az volt neki) megjelent az ellenőr. Kedvesen körbenézet, jó utat kívánt és adott egy igazolást, hogy minden rendben. Az egész procedúra 5 perc 17 másodperc volt! Így kell ezt csinálni! elindultunk és 11 óra alatt hazaértünk Budapestre...:(

Összességében elmondható, hogy nagyon megérte! Csodálatos ez a vidék! Aki teheti látogasson egyszer el ide! Én még biztosan visszatérek Wallisba!!!

Ami még fontos, hogy a végtelen hómezőket és szűz lejtőket nézegetve, kedvet kaptam a sítúrázáshoz és a freeridehoz. Rengetegen vannak errefelé, freeride léccel és túra kötés combóval nyomják! Ez lesz a következő beruházásom!

Linkek
a balesetről: https://sielok.hu/forum/viewtopic.p...hp?t=13591 (Üzenet azonosító: 109995)
https://sielok.hu/forum/viewtopic.p...hp?t=13591&onemessage...
galéria: https://sielok.hu/fotoalbum/4-volgy...-svajc/galeria/
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Ausztria
Hochkar
2010.12.13.
Megkezdődött a szezon! Mármint nekem! Sajnos elég későre sikeredtek az első havas csúszások, de majd pótolom!

Hochkaron töltöttünk 3 napot.

Időjárás: az idő olyan Hochkaros volt. Leesett 50-70 cm hó, típusát tekintve az egész óriás puha pehelytől az aprócska jéggömbig. A szél sebessége 25 km/h alá a három nap alatt nem ment. Voltak olyan széllökések, amik a 95 kg-os hab testemet a kék pályákon felfelé tolták, nem kis mennyiségű szúrós porhó erősítéssel.

Pálya állapot: az első nap glett jég volt az összes pálya, valószínűleg az előző napok enyhe hőmérséklete miatt. Ezek a jégpályák a jóindulatú félék voltak, ha volt rendes éled és bátorságod, akkor nem volt gond a karcokkal. Második nap rengeteg porhó a kijegesedett pályákon. Meglepetés szerű volt a síelés (olyan mint az aktivitás játék...:). Jégről porhóba, porhóból jégre... Meg volt a kalandfaktor! Harmadik nap jól tömörített hó a pályákon és rajta az épen aktuális minőségű érintetlen hótakaró egy-két helyen óriás hókupacokkal díszítve. A 3 nap alatt folyamatosan esett, de kegyes volt velünk a természet, mert az utolsó nap délután már lehetett látni...:)

Kalandfaktor: hóviharban a szerpentinen éjfélkor, közben hóláncelhagyás, megtalálás, kisbusz kiásás... Szombat este apres ski party JoSchinál, de a részletekről majd a Mosolyban...:)
természetesen videóval, és rengeteg képpel...)

Összességében: újra egy felejthetetlen hosszú hétvégét töltöttünk a mindig szerethető Hochkaron!!!
P111210-11.30.JPG
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Ausztria
Hochkar
2010.02.24.
Sziasztok!

Tegnap este jöttünk meg Hochkarról. Most sem csalódtam benne. 3 nap szikrázó napsütés, vasárnap 1-2 perc sorban állás, hétfő-kedd 0 perc. Szombaton esett 10 cm hó, aminek nem sikerült összefagynia vasárnap reggelre , ezért kora délutánra kibuckásodtak a pályák. Nem szeretem alapjában véve a buckákat, de ez is a síelés része, és nincs az a sícentrum vagy technológia a világon, ami ezt a jelenséget meg tudná akadályozni! A buckás pálya sízésnek is meg van a megfelelő technikája, ezt is gyakorolni kell...:) A rossz idő ebben a három napban elkerült minket, kedden erős felmelegedés volt, ezért csak az É-i pályák őrizték meg délutánra a reggeli frisseségüket (5a Häsing Steilhang, 8 Karabfahrt, és a 7-es pályák). Hétköznap lévén és a síszünet után elég kevés ember használta a terepet, igazán családias volt a hangulat. Hochkar, én így szeretem!!!

Képek később!
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Szlovénia
Krvavec
2009.12.20.
Most voltam először Krvavecen! Nagyon rendben van a hely! Kevesen voltak, ami szerintem a munkanapnak volt köszönhető. tökéletesen kezelt és beton keménységűre fagyott pályák vártak ránk! Nincs pályaszállás. A központ csak felvonóval közelíthető meg. Ha hasonlítanom kellene olyan, mint egy alacsonyan fekvő kis-Kitzsteinhorn! Kár hogy nincs közelebb!
huligan
12 élménybeszámolót írt
12
17 éve tag
Franciaország
Puy St. Vincent
2009.02.13.
No! Nem akartam, de kimentem.

Állítólag Franciaország olcsó és száp.....

Észrevételeim:

48 m2 7 fős "prémium" apartman, 1 vizesblokk, wc és mosdó külön emeleten :). Bojler a hálószobában a fejemnél. Az esti vízáram hatására többször majdnem bevizeltem :) Ja, hogy lent van a WC :) Sokszor kizuhanyozta a 7 fő azt a hatalmas 150 literes tartályt. Lehet túl igényesek voltunk a mindennapos 1x-i zuhival...:) Ágynemű: a hónap vicce, azt hittem kandi kamera... Ausztriában vagy Svájcban ezt kb 3+1 főre merik kiadni. Ha ebben az esetben 4 fő fizeti a 245000 ft-os apartmant, akkor az fejenként 61250 Ft. Ezért a pénzért az említett országokban "luxus" appartman jár, talán még reggelivel is!!!

130 euró pálybérlet: jól kiépített pályák, sok lezárva, nincs megdolgozva... Magyarországon több ratrakot látok egy télen mint itt. Fevonók ócskák, lassúak, "vizesek". Kezelő személyzet profi, segítőkész, korrekt, haladó angollal... piros pont!

Inkább adok 53 euróval többet bérletre és mondjuk: skiamade 800 km tökéletes minőségű pálya, többségében a legkorszerűbb felvonókkal...

Vendéglátás,: 8 vendéglátó ipari egységet látogattam meg. 1 bolt 7 "étterem". 2 rendben volt, a többinek fogalma sem volt a vendéglátásról. Angol nuku. Német Nuku. Ha franciáúl beszéltem velük, mindig kedvesen kijavítottak... a kis aranyosak... A fent említett országokba legrosszabb esetben 7 korrekt 1 rossz hely.

árak: 1,5 dl forralt bor vagy tea 3 euro. No coment... Sajtburger krumplival 9 euro...

MEEX team: Az apartman átadás nehézkes volt, 4 óra várakozás 13 óra út után... Programok, bulik, italárak rendben. Piros pont. Segítőkészség probléma esetén, redben volt. Piros pont. Szervezés rendben. Party hangulat abszolut rendben, a partysátorban a vendéglátás: csillagos 5-ös!!!

Kiköltözés, kaukciólevonás (nem MEEXes érdekeltség, hanem apartman tulaj): le akartak nyulni keményen (490 euró) mert nem volt tiszta a szemetes és a hűtő meg a wc. Mondtuk, hogy tisztább mint amikor átvettük, azt mondták ezt akkor jelezni kellett volna. MEEXes segítséggel visszakaptuk. Levontak 5 eurót kollektív károkozásárt. Mindenkitől. Mint kiderült ez fix költség és apartman típusonként meg volt állapítva (5, 3 és 2 euró). Nem értem miért nem adták hozzá az árhoz. Undorító patkány hozzáállás, nem méltó a környezethez. Mi jól jártunk, de nagyon sok esetben benn maradt a pénz a kasszában...

Rólam: átlagosan 45 napot (vendégéjszakát)töltök síeléssel évente, többnyire Ausztriában, kevésbé Svájcban és Olaszországban. Fiatalabb koromban 2x voltam Franciaországban Chamonixban és Val d'Isereben, csupa szép emlék...

Konzekvencia: sokkal közelebb, sokkal olcsóbban, sokkal jobb terepek vannak, persze csak annak aki sportolni szeretne. Ez inkább a buli vonal, de annak teljesen ideális.

MEEXnek: Csak így tovább fiuk!!! Rendben lesz ez!!! GRATULÁLOK!!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.