Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

csababarca kiemelt beszámolói
csababarca
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Sziasztok!

Mi is meglátogattuk a Síparkot, megosztok pár tapasztalatot, észrevételt.

Két nap síeltünk, csütörtökön teljes napot, pénteken felet.
Itt megjegyezném, hogy a 7ezer forintos felnőtt napijegy ár, azt mondom okés, rendben van. De a fél napos miért csak egy ezressel olcsóbb? Értem a logikát, hogy inkább vegyenek egész naposat, mert csak 1 darab ezres a difi, de van aki tényleg nem spórolásból akar félnaposat venni, hanem mert ténylegesen fél napja van. Pl nekem, aki 2 órára van a Parktól, és nem akar sötétben hazaérni vidékre, ónos eső riasztás küszöbén.
Szóval itt is lehet érdemes lenne kicsit átkalkulálni a dolgokat, vagy órás periódusokra is bontani. Persze így egyszerűbb, és kényelmesebb a rendszer, ez nyilvánvaló.

Ha már árak, akkor itt jegyezném meg, hogy a síkölcsönző irreálisan drága. 7000 forint a teljes felszerlés 1 napra, erre megint azt tudom mondani mint a napijegynél hogy rendben van. (mondjuk máshol ennyiért 3-4 napra adnak komplett cuccot)
De egy síbakancs bérlése (sajnos hugom aki teljesen kezdő, kölcsönbakancsot kapott egy ismerőstől, de szorította a zokniban, így muszáj voltunk bérelni) 5000forint egy árva napra!!!! irreális.
Ennyiért egy hétre lehetne bérelni sícipőt (mafisi pl...).
Fél napra szintén 5000 forint. ?????? miért???
Sajnos első nap nem két napra kértük, úgy összességében olcsóbb lett volna talán egy ezressel (óriási), mert nem tudtuk mennyire fog feküdni a hugomnak ez a nagyszerű sport.
(itt megint megjegyzem, hogy Paganellán, vagy Puy St. Vincenten szintén pálya melletti kölcsönzőben 10 euróért adtak két éve, meg idén bakancsot!!!)
Szóval ki kellett fizetni 10ezer forintot másfél napra síbakancsért.
Ez úgy gondolom rablás. Nem tudom a sípark üzemeltetői egyben a kölcsönző üzemeltetői is, de ezt nem tartom korrektnek a kölcsönző részéről.

És lehet itt mondani, hogy okosnak kellett volna lenni, és bérelni cuccot máshol, de egyrészt a legközelebbi síkölcsönző hozzánk 1 órára van, másrészt már említettem full kezdőről van szó, nem tudtuk hogy megéri e kölcsönözni. Ezért síelt először kölcsön léccel, sisakkal, kabáttal és nadrággal.


Ha valaki eljut eddig az olvasásban, akkor jöjjenek a pozitívumok.
Szerintem a pálya nagyon jó, kezdőtől haladóig mindenki talál magának pályát. (ezt pl eplénynél nem így láttam) A pályák úgy ahogy kezelve voltak, bár hagyott kívánni maga után valót, de nem volt gond összességében.
A négyüléses tök jó, szerintem nem is kell oda kezelő, aki oda le tud csúszni a pirosas pályákon, az nyilván tud használni ilyet.
A tányéros illetve csákányosnál ahova kell kis rutin, ott volt is mindig ember, segíteni.

A hütte szerintem korrekt, a kaját kiszolgáló srác tök jó arc volt, poénkodtunk, kedves volt, normális, neki van helye a vendéglátásban. A kasszás-italos srác viszont fapofával, minden kedves szó nélkül dolgozik. Mondjuk nekem nincs ezzel bajom, megértem, csak megjegyeztem, mert lentebb is elhangzott kritikaként.

Jah hugom oktatáson is volt, és teljesen korrekt volt, figyeltem néha félszemmel miket csinálnak, semmi gond nem volt vele.
Szerencsére hugom a kezdeti sopánkodás, és majdnem feladás után már délutánra magabiztosan csúszott velem a tányéros melletti lankás pályán a hüttéig, ma meg már lementünk a 4 ülésesig is.

Vissza fogunk még jönni ide minden évben, mert örülünk hogy van itthon ilyen létesítmény, és szeretnénk ha a jövőben is ezen a színvonalon fenn tudna maradni!
De az árképzéssel nem vagyok kibékülve, szerintem kicsit irreális, mármint itt most a síkölcsönzőről beszélek, illetve a fél napos jegyárról. A 6ezret akkor érezném korrektnek fél napért, ha az egésznapos mondjuk 9-10ezer lenne.

Összességében minden magyar síelőnek ajánlom hogy látogassa meg a Síparkot, szerintem nem fog csalódni! Csak felszerelést vigyetek, mert ott szabad rablás folyik.
csababarca
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Franciaország
Puy St. Vincent
2016.02.10.
Snowattack élménybeszámoló.

Szóval ezen a terepen töltöttünk egy remek hetet. Én már voltam itt, így meglepetések nem értek.
A Hameuo Ecrins Chalet apartmanjaiban voltunk elszállásolva, 50 méterre a pályától. 9en laktunk egy 10 ágyasban, 4 hálószoba, a maradék 2 hely egy kicsi kanapén az étkező+konyha részben lett volna, de nálunk csak egy fő aludt itt. Azért 8 embernek is elég szűkös ez az apartman, de 10nek abszolút kicsi. A két wc+fürdőszoba jó dolog, ez pozitívum, de mindenhol szűkek a helyek. Mindegy, végülis síelni és bulizni jöttünk, nem voltak nagy igényeink. Viszont voltam az Ecrins melletti szállásokon, ott egy 6 ágyas emeletes apartmanban, nah az igen, ott voltak nagy terek, teljesen kényelmes lett volna, szerintem még 8an is jobban elfértünk volna ott.

Pálya:
Nagy a pályarendszer, élvezetesek a pályák, szerintem mindenki talál magának megfelelőt. Mi mindent besíeltünk, általában mindig felmentünk valamelyik csúcsra, és onnan ereszkedtünk le 1200ig. A nagy rendszernek köszönhetően fel sem tűnt,hogy sokan vagyunk 1600 magyar elveszett a rendszeren, sorban állni sehol nem kellett, pályák is sokszor üresek voltak. Persze ez köszönhető a partyknak, délelőtt kevesen merészkedtek ki, nekünk is a legkorábbi időpont mikor kiértünk 11 óra volt. De így is elég volt 5-6 óra csúszás, mert zárásig azért mindig kint voltunk.
Hó hiányzott,mert bár egész korrektek voltak a pályák, elviselt volna több havat, illetve nagyobb hideget. Hét második felére azért már elég kásás volt a dolog, a meleg miatt, utolsó két nap pulcsiban sielős idő volt.

Kaját vittünk, így reggelire bagettet vettünk, és nyomtuk befelé a szalonnát, kolbászt...ebédet megoldottuk kint, volt a Snowattack teraszon leves, sülthúsok,kolbász...vacsorára meg vagy melegszendvics gyártás volt, vagy lementünk a sarki pizzázóba, 10 euróért pizzát venni. Egyik este voltunk a magyar étteremben. Itt sajnos negatív volt a tapasztalatunk.
Lehet rossz időben mentünk, de alig akartak kiszolgálni. Italt is nehezen tudtuk kikérni,majd megkapni, de az ételrendelés is egy óra volt,mire felvették, majd újabb egy mire meg is kaptuk. Pedig nem bonyolult ételeket kértünk.
Persze kaptuk a bocsánatkéréseket, hogy az előfoglalást kérők vannak előnyben,kicsi a konyha kapacitása, stb...csak azért majdnem 3 órát ülni egy hamburgerért, meg spagettiért elég sok. Mindegy, elbeszélgettünk, csak itt azért aki megy, figyeljen hogy jelentkezzen be előre, hátha akkor gyorsabb, illetve később este menjen, ne 7re, kb 7-8 fele lehet a csúcsidő,mi pont belefutottunk.
csababarca
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Magyarország
Eplény
2016.01.20.
Életemben először jártam Eplényben, és úgy általában magyar sípályán.
Nagy meglepetés volt, megmondom őszintén rosszabbra számítottam, bár itt olvasott vélemények alapján nem kellett volna:) Délre értem oda, 4ig síeltem, így 3 év kihagyás után ennyi elég volt hirtelen.
Csak a négyüléses felvonóval mentem, onnan két pálya volt elérhető, egyszer egyik,máskor a másikon mentem le.
Azt hiszem a felvonó kiszállójához közelebbi volt az 1-es pálya, a másik meg a 7es. A 7es összességében jobban tetszett, szélesebb volt, meg hosszabbnak is éreztem, itt nem volt kijegesedve a pálya, a 7es viszont fent néhol ki volt, de ez benne van délutánra a pakliban mindenhol.
Tömeg nem volt, fél percnél többet egyszer sem álltam sorban,pályákon is kényelmesen el lehetett férni, nem voltak zavaró körülmények.
Igazából minden nagyon profi, magyar viszonyokhoz képest szerintem maximumra van járatva a dolog, ennél jobb körülményeket nehéz lenne teremteni. Hóágyúk mentek, plusz a ratrak is ment a 7esen egyszer, szóval erre is figyelnek,hogy nap közben is legyen karbantartva a pálya.
Sajnos időhiány miatt tovább nem tudtam maradni, pedig az esti sízést is kipróbáltam volna, de majd legközelebb.
Mert hogy lesz legközelebb, abban biztos vagyok, szívesen fogok visszatérni, már februárban szerintem.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hétköznapokon szerintem ez az embermennyiség lehet általános, szóval hajrá!:)

Köszönöm a síarénának a remek körülményeket, mostmár tényleg nem kell messzire menni egy jó síeléshez!:)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.