Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

stollerne kiemelt beszámolói
stollerne
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Ausztria
Annaberg
2011.02.25.
Az annabergi síterephez szeretnék hozzászólni.
Egy jó hete jöttünk haza, a fiam iskolai sítáborában voltunk. Szerencsénk volt, mert az első két napban esett néhány cm friss hó, így a pályák felfrissültek egy kicsit. Az első napon még nem volt olyan jó a pálya, mert a friss hó miatt buckás volt, a buckák mellett pedig jeges. Másnapra szépen elsimították, úgyhogy délelőtt nagyon jó volt az összes pálya.
Pár évvel ezelőtt már síeltem itt, akkor még nem tudtam jól síelni, ezért csak a kék pályákra merészkedtem. Most pedig kipróbáltam az összes pályát, köztük a feketéket is.
Szerintem egyik fekete pálya sem vészes, elég szélesek, úgy gondolom, ha széles a pálya akkor előnyben részesítem a piros kevésbé meredek, de keskennyel szemben.
Az első két nap még a hegycsúcsról lejövő piros pályán síeltem végig, mielőtt becsatlakozik a kék 4 üléses alatti pályába, van egy rövidebb meredekebb keskeny szakasza, ami nagyon nem tetszett, sokan síelték, szűk volt, egyik nap sikerült is esnem ott egyet. Aztán felfedeztem a piros pályát keresztező feketét, ami nem volt annyira meredek és a szélessége miatt, szépen letudtam vágni az előbb említett meredek, keskeny szakaszt.
Nem vagyok egy bátor síelő, de ha nem túl buckás és jeges a pálya, akkor bátran megbírkózom a fekete pályákkal.
Annabergen jók a fekete pályák, egyáltalán nem veszélyesek.
A harmadik napon már az 1300 m-es csúcson sütött a nap, gyöngyörű kilátás fogadott minket.
A csúcsról induló pályákat süti a nap már reggeltől kezdve, ezért itt kezdett elromlani a pálya minősége, olvadt a hó, süppedős, buckás lett a pálya, ezért átmentünk az északi oldalra, ahol igazi tél fogadott bennünket.
A fenyőfák vastagon havasak voltak, nagyon hangulatos arrafelé.
A közép állomásról indul fel egy tányéros felvonó, annak a tetejéről indul egy kezdőknek való lankás gyakorló pálya is, ha jobbra szállunk ki, ha balra akkor onnét indul a fekete pálya, ami levisz a csákányos felvonó aljára. Ettől három éve még rettegtem, de most könnyedén megbírkóztam vele. Ha valaki nagyon fél, levághatja a felső szakaszát egy erdei piros úton, ami a tanuló pályáról ágazik le.
Ha figyeltük a jelzéseket, akkor a pálya felénél elltudtunk fordulni jobbra egy erdei úton a másik oldalon lévő két üléses felvonóhoz.
Ez is nagyon szép helyen megy, a végállomása rögtön Annaberg városközpontjába visz fel. Mi is tettünk egyik nap egy kis sétát a városban. Nagyon hangulatos volt.
Egy problémám volt az első két napban, hogy versenyt tartottak a piros pályán és a felső szakasza, ami meglehetősen meredek piros, le volt zárva.
Ez nekem egy kicsit megnehezítette az életem, mert először inkább a lecsatolást választottam és a seggen csúszást, majd másnap legyőztem a félelmemet és nekivágtam.
Aztán a harmadik naptól már elég széles volt, úgyhogy három fordulóval lelehetett érni a meredek szakaszról.
Összegezve jók a pályák, főleg ha elég hó van rajtuk, sajnos az utolsó napra már minden pálya rossz volt, a hó hiány miatt. Az a baj vele, hogy alacsonyan fekszik, de egyébként jók a pályák és hangulatos hely.
A szállás nekem nem tetszett olyan nagyon, Hotel Burger túristaházban voltunk elszállásolva, kicsit tábori körülmények között. Egyszer kilehtett bírni, többször nem kívánok oda menni.
Mindent összevetve jó volt az az 5 nap amit ott töltöttünk, de legközelebb inkább egy másik síterepet szeretnék felfedezni.
Mindjárt töltök fel néhány képet is.
soni-er.2011.02.18-442.jpg
soni-er.2011.02.18-444.jpg
soni-er.2011.02.18-440.jpg
soni-er.2011.02.18-338.jpg
soni-er.2011.02.18-344.jpg
soni-er.2011.02.18-354.jpg
soni-er.2011.02.18-310.jpg
soni-er.2011.02.18-311.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.