Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Judyt kiemelt beszámolói
Judyt
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Magyarország
Eplény
2011.02.21.
Ma voltunk Eplényben először, amióta megépült a 4 üléses lift.
Szuper jó volt!!!
Annak ellenére, hogy nap közben +5 fok volt, kiváló minőségű havon csúszhattunk. Többnyire az 1-es pályát használtuk, mert a 2-es kissé jeges és kopott volt, ráadásul az átjáró szakasz, ami az 1-re átvisz teljesen élvezhetetlen, ott az emberek csak túlélésre mentek.
Az 1-es pálya közepe felé kialakult buckás rész volt egy kicsit nagyobb odafigyelést és óvatosságot igénylő szakasz, a többi pazarul tökéletes.
A felvonó kiszállójánál lehetne nagyobb a hely, 4 ember nehezen fér el és hirtelen kell túl nagy ívben kanyarodni- ehhez nem elég a hely. Mi nem estünk ott el egyszer sem, de sokan igen. A beszállásnál a kártyaolvasó csak akkor olvasta le a bérletem, ha kivettem a zsebemből és odatartottam, de ezeket az apró kellemetlenségeket leszámolva, szerintem az ország legjobb pályája és legkényelmesebb, legkorszerűbb felvonója az eplényi.
Fantasztikus élmény volt!
Üdvözlet minden kedves olvasónak!
Judyt
Judyt
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Magyarország
Visegrád
2011.01.30.
Sziasztok!

Ma kint voltunk a pályán és nagyon jó volt a hó minősége. Talán ilyen jó havon utoljára még Szlovákiában síeltem tizenöt évvel ezelőtt, amikor még nem volt hóágyú.
Hiába jártunk tavaly és idén is Ausztriában a két ünnep között, a hó minősége közel sem volt ilyen jó. Sőt....
Nagyon szépen sütött a nap, minden adott volt, hogy jól érezzük magunkat.
Du. 3 óra körül elromlott a tányéros felvonó, így sokan összetorlódtak a tolókaros felvonóknál, de 1 óra alatt elhárították a hibát és utána újra jobban eloszlottak az emberek.
Azt az egyet sajnálom, hogy ezen a sípályán a tolókaros felvonóból van több és este is csak ezek üzemeltek. Nagyon kényelmetlen, könnyen ki lehet esni belőle, lassú és nem tart olyan jól, mint a tányéros. Kíváncsi lennék rá, hogy tervezik-e ezeket a felvonókat korszerűbbekre, célszerűbbekre lecserélni. Persze az biztos rengeteg pénz lenne és én ennek is örülök, hogy van, csak a jobb karomban olyan izomláz lett, hogy alig bírom felemelni.
Azért szuper jó volt!!!
Üdvözlettel:
Judyt
Judyt
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Sziasztok!
Dec.30-án jöttünk haza a 3 napos síelésből. Rengetegen voltak, alig tudtunk leparkolni 10 óra magasságában.
A buborékos felvonót ki sem próbáltuk, mert az oktatónk szerint legalább fél órát kellett volna sorban állni. Találkoztunk egy lánnyal, aki előző nap vett részt oktatáson ugyanannál az oktatónál, akihez mi mentünk és egy kicsit megijesztett. Azt mesélte, hogy előző nap a párjával felmentek a buborékossal és az 1/a kék pályán indultak le, de az a pálya maga a horror. Állítása szerint sírva jött le róla és örült, hogy ezt élve megúszta. Ezek után nem mertünk felmenni.(Persze lehet, hogy jeges volt.)
Aki járt már ezen a pályán, valamint a 3-as piroson és a 3/a jelzésű kéken, leírná nekem, hogy mik a tapasztalatai?
Persze, sítudástól függ, hogy ki milyen nehéznek él meg egy pályát, de azért az lemérhető, hogy vannak-e benne nagy letörések, vagy nagyon meredek részek és azok rövidebb, vagy hosszabb szakaszok.
Már egy kicsit bánom, hogy nem mentünk fel. De ha legközelebb oda megyünk síelni, szeretném tudni, hogy tényleg olyan katasztrófális-e az a fenti szakasz.
Egyébként a 2-es pályán síeltünk legtöbbet, csak az a hátránya, hogy csákányos a felvonó ott. Egyébként egy jó kis lankás pálya. Sajnos délutánra már elég jeges volt a vékony porcukor szerű hó alatt.
Összességében jól éreztük magunkat.
Előre is köszönöm, ha valaki leírja nekem, hogy milyenek a felső pályák, mert nagyon érdekel.
Jó síelést, szép havas napot kívánok minden kedves sporttársamnak!
Judyt
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2009.12.30.
Sziasztok!

Most jöttünk haza Mönichkirchenből. A pályák jól síelhetőek. A Mariensee-i rész nagyon buckás, helyenként jeges, számomra félelmetes és élvezhetetlen volt. Persze aki nagyon jól síel, annak lehet, hogy más a véleménye. (Én egy haladó síző vagyok.)
Voltunk St.Coronán is. Helyenként kopott, jeges, de jobban síelhető, mint Mariensee. A pálya vége meredek! Ahhoz képest, hogy kék pályának jelölik az egyszemélyes beülőshöz érkező pályát, hát... vannak benne igencsak "sötét piros" részek.
Ugyanez igaz a Mariensee-i kék pályára is, bár itt inkább a pálya minősége tette nehézzé a lejutást. Evvel ellentétben a Mönichkircheni (felső) piros nehézségű pálya könnyen és jól síelhető. Olyan érzésem van, mintha a pályák színei nem tükröznék a valóságot. Mit gondoltok erről? Ti is tapasztaltatok már Alsó- Ausztriában hasonlót? Hol?
Előre is köszönöm a felvilágosítást!
Üdvözlettel: Judyt
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.