Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

gszala kiemelt beszámolói
gszala
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Ausztria
Zauchensee
2016.01.27.
Január 23-án 3 napos síelésünk utolsó napján jártunk itt.
Az idő még kegyes volt hozzánk: -1 fok és végig szakadó hóesés, a csúcsokon erős szél.
A völgyben szinte minden pálya a 3 lift kiindulási pontjába vezet, mint egy origo. Gyakorlatilag nem lehet eltévedni, és senkit sem lehet elhagyni, mert itt mindenki találkozik.
Sajnos a Gamskogel felső 200m-e teljes ködben volt, gyakorlatilag alig látva, lépésben jöttünk a pályák elején. A Weltcup abfahrt nagyon jó (még látni lehetett a korábbi futam kék pályafestését), viszont ez flachaui mércével simán fekete pálya. Kellemes még a 7-es és 9-es pálya, felfelé érdemes a kiskabinos helyett az ülőszékesekkel menni, mert gyorsabbak és nem kell lécet csatolgatni.
A Tauernkarbahn oldalon a 10-es fekete pálya teteje simán piros, az alja viszont meredek, ezért középen át kell csúszni a kéken és lejönni a piros letörésen.
Voltunk Flachauwinkl oldalon is, kellemes lejtésű piros pálya vezet le az autópályáig.
Mivel Zauchensee-be egy kanyargós út vezet fel, ezért szerintem érdemesebb itt az autópálya mellett lerakni az autót és átkelni a hegyen Zauchensee-be.
A Flachauwinkl alsó liftállomás a mozgólépcsővel, meg az egész kialakítással hipermodern, kb a 4-es metróban is érezhetnéd magad :-)
Van shuttlebus át a túloldalra, kb 2 perc alatt ér át. Ott is remek 6 üléses felvonók vannak, kellemes lankásabb pályák, sok a mesefigura, az igazi családi síterep.

Ennek ellentétje a Zauchensee-i völgy, meredek tempós pályákkal, igazi sportos síelőknek, 5*-os hely.
gszala
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Január 22-én síeltünk itt egy napot, az idő remek volt: napsütés és -15 fok reggel, napközben a maximum -4 fok volt, azaz a körülmények jók voltak. (pláne az eheti 10-12 fokok tükrében).
A felvonókról tényleg csak elismeréssel lehet beszélni (azóta nem is értem miért nem ülésfűtéses minden felvonó :-) Kezdtünk reggel a rote 8-er-rel , aztán a Flying Mozart alatti pályákat párszor besíelve mentünk a G-linkhez. A Mozart alatti pálya kötelező elem, de már 8.30-kor is sokan voltak rajta (Érdekes talán a nagy éjszakai fagy miatt, de nappal hóágyúztak sok helyen. Ez -15-ben síelve nem éppen kellemes).
Innen gyorsan átmentünk a G-linkkel a völgy felett, aztán elmentünk Alpendorfig. Az 57, 64 és 60-as pályákat sokszor megsíeltük, itt voltak elviselhető mennyiségben az emberek a pályán.
Délután még visszamentünk a flachaui oldalra, széles pályák, mondjuk szerintem simán inkább kék a nagyrésze, mint piros.
Pénteki nap létére is rengetegen voltak, bár 1-2 perc volt a max várakozás a minden liftnél, mindenesetre ekkora tömeget én még nem láttam sípályán (bár a leírások alapján ez itt normális :-) , ahogy az is, hogy minden második ember holland volt.)
Összességében remek és modern síterep, a G-link-nek köszönhetően pedig lehet kirándulni is. (Na még messze nem Sella Ronda, de ha egyszer összekötik KLeinarl/Zachensee-vel, akkor talán már közelít :-))
gszala
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Ausztria
Radstadt
2016.01.24.
21-én a síelés első napját töltöttük itt, amolyan bemelegítésként.
A modern lifteknek köszönhetően sorbanállás soha nem volt, igaz ember sem volt olyan sok. A pályák kiváló állapotúak voltak, az 1-es széles, jó lejtésű, jól lehet a carvingot gyakorolni rajta. (persze egész nap ismerős érzésem volt, aztán nap végére lesett, hogy elég nagy a hasonlóság a stuhelecki hátsó 11-es pályával).
A többi pálya is kellemes lejtésű, széles, kezdő síelőknek is ideális, aki akar persze száguldozhat kedvére.
Összességében kellemes napot töltöttünk itt, a környéken nagyobb pályák is vannak, de 1 napra, vagy gyerekekkel többre is tökéletes.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.