Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Pulmy kiemelt beszámolói
Pulmy
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Magyarország
Bodajk
2015.08.21.
Aug. 15.-én jártunk Bodajkon, elkeserítő a pálya és a környezetének állapota. Lassan szellem "házzá" fejlődik.
Fejer-megye-024.jpg
Fejer-megye-023.jpg
Pulmy
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Magyarország
Eplény
2012.01.24.
Jó estét emberek!

Megjöttünk volt menyasszonyommal (remélem ez a szófordulat nem plágium) az épp aktuális eplényi kirándulásunkról, sajnos a tapasztalatok alapján el kellett vennem egy csillagot Tőlük.

A pálya az adottságokhoz és körülményekhez képest első osztályú volt, nagyon kevés kásásodás. Ezért gratula az üzemeltetőnek.

Ami nem tetszett:
-az ominózus ülős felvonó, azt már megszoktuk, hogy a bérletet nehezen olvassa be-néha valósággal kotorászni kell és elővenni-,de az már kritikán aluli,hogy a szék olyan gyorsan közeledik,hogy vagy dobok egy dupla lutzot és sikeresen landolok vagy pedig az ülés neki b@..dik a térdhajlatomnak és valahogy belehuppanok és mire összeszedik az utasok magukat már a patak fölött járunk még mindig nyitottan.Ami nagyon bosszantott,hogy a kezelő fiúk -szerintem-kifejezetten élvezték és szórakoztak a sok balf@..n.Aztán mikor ritkult a nép(17 h.után)a felvonó elkezdett még jobban gyorsulni,a nép meg szép lassan fogyni.Szándékosságot"nem merek"feltételezni.
Biztos lehetne megoldást találni erre a -már mások által is felvetett-problémára,ha saját kútfőből nem megy,nem lenne szégyen segítséget kérni valamelyik profi osztrák sílift üzemeltetőtől.Egypár helyen sikerült már megfordulnom,de ilyennel még Csehszlovákiában sem találkoztam.Ott érdekes módon még a régi liftek is lelassítanak ki és beszálláskor.
Ez nem be a beszállás megtanulásáról szól.mint ezt előttem írták.

-A szokásos pihenéskor elfogyasztottunk egy kis lélekmelegítőt.bár ne tettük volna.A "pálinka" még barack ízű szeszes italnak sem ment el,a forralt bor pedig valami fahéjas felforralt almalé volt-egy kevés bor hozzáadásával.Egyébként az árak rendben voltak.

Szerintem nemártana az ilyen apróságokra sem odafigyelni,pláne ilyen ínséges időkben.Biztos,hogy egy évig
megint nem fogunk ide jönni.
Inkább elmegyek Szlovéniába-nekem Rogla fél órával több-és ott azt kapok a pénzemért amit kifizettem és a lábam sem megy sz@..á a felvonótól.

P.
Pulmy
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Nekem pont fordított volt az élményem és ez a terep jobban tetszett mint Fieberbrunn (igaz amikor ott voltunk nagyon rosszak voltak a körülmények).

Mi is az Eicenhof-i parkolónál álltunk meg,de átböngészve a térképet úgy döntöttünk,hogy átmegyünk a központi parkolóba,mivel onnét jobbnak látszott végigsíelni a terepet.

Igaz a parkolóba kellet menni 2 kört mire helyet találtunk,de a gondolás felvonónál már nem volt gond,nulla várakozás.

Külön tetszett,hogy volt egy átszálló állomás(cca.1200m-en),így előszörre nem kellett felmenni a csúcsra be lehetett melegíteni akár az általad leírt 1-es pályán akár balra indulva a (1c,2a,3b,2b,2c)pályán ,melynek volt egy jó lendületes (2b-piros) szakasza is.
Utána felmentünk teljesen a gondolával(cca 1700 m)onnét nagyon jókat lehetett döngetni az általad is leírt 6a ill. 7a pályákon,de nagyon tetszett az 5a,6a,5a és a 1z 5a,1b kombináció is,de ez sajnos csak a középső állomásig jó,mivel onnét az általad is említett kéken folytatódik.
Nagyon jó volt az 5a.1a,3a,4b vagy 4 a kombináció is,csak itt az a baj,hogy először egy nagyon hosszú csákányos felvonóval kell vissza jönni.

Összegezve nekünk tetszett ez a terep(a környékbeliek közül_Lofer,Steinplatte.Bucheinstein,Fieberbrunn,Kitzbühel mindenképp bent van az első kettőben.Ha legközelebb is el tudunk ide jutni,biztos, hogy több napot is áldozunk rá.

Ezt a környéket mindenkinek csak ajánlani tudom,mert itt mindenki talál magának megfelelő terepet és a távolságok is nagyon rövidek.

P
Pulmy
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Ausztria
Buchensteinwand
2012.01.16.
A múlt heti tiroli "ítéletidőben" volt szerencsénk eltölteni pár napot a Kitzbüheli-Alpok régiójában.

A szállásunk Waidringban volt, onnét igyekeztünk felfedezni a környéket. A körzet más terepeiről nem írok, mivel azt már avatottabb, nemesebb tollakkal rendelkező síelő barátaim megtették, nagyon színesen és alaposan,csak ez a terep maradt ki valahogy mindenkinek, pedig biztos többen megfordultak már itt is.

Jan. 8-án ébredéskor kinézve az ablakon úgy döntöttünk volt menyasszonyommal (reményeim szerint ez nem plágium, ha valaki úgy érzi akkor előre is bocs), mivel a hó ömlött,a Steinplatte full ködben, hogy aznap kipróbáljuk az amúgy is tervbe vett környékbeli terepek valamelyikét.

Miután az autót kiástuk az előző éjjel esett, és a hótoló által az autó elé tolt fél méter hóból elindultunk St.Jakob és Fieberbrunn felé, az utóbbi
céllal. Egész jól haladtunk St.Ulrich am Pillersee-ig, amikor egy autósor végén találtuk magunk,kiderült,hogy le volt zárva a főút,lavina miatt,de a helyi tűzoltók sorra járták az autókat,hogy nyugalom nemsokára tovább lehet menni egy kerülő útvonalon,de az csak egy sávon járható,így felváltva halad a forgalom. Kb.20 perc várakozás után megindultunk,de az örömünk csak a St.Jakob-i nagy parkolóig tartott,mert tovább nem lehetett menni Fieberbrunn felé,sebaj majd egy másik nap kipróbáljuk.

Így maradt kipróbálásra az a pálya.Körbe nézve tapasztaltuk,hogy ez nem is annyira pici pálya és csodálatos környezetben található.

Bemelegítésként kipróbáltuk a 8-as kék pályát,melyre egy csákányos felvonó(ami nekem sem a kedvencem) vitt fel.A pálya a térkép szerint kb.800 m,a végét nagyon meg kell ereszteni,nehogy gyalogolni kelljen,célszerű az ülős felvonó alatt átmenni a 7-es pirosra. Kimondottan ajánlott bemelegíteni és tanulni.
Ezután következett a 7-es "piros" ami hasonló hosszúságú,ugyanúgy csákányossal,de azt nem értettük,hogy ez hol nyerte a piros jelet.
Ennyi bemelegítés után irány a hegytető a négyüléses lifttel ami elég dinamikusan halad 1450 m.magasra.Felérve nagyon kell figyelni,mert a tábla alapján az 1-es kék pályára két lehetőség szerint is lehet menni,de nem szabad a könnyebb lehetőségnek tűnő jobb oldalra tartani,mert akkor legjobb esetben is a 2-es pirosra érsz,rosszabb esetben a 3-as feketére.A másik lehetőség balra fel egy dombon aztán a fenti hütte előtt tovább,de ott már rendesen ki van jelölve.Mohóságomban természetesen jobbra tartottam,szerencsére "oldalbordám" óvatosabb volt így Ő nem indult el,kiabálás után megbeszéltük ,lent találkozunk.A feketén én sem próbálkoztam,de a 2-es piros (térkép szerint 2900 m)egy jó kellemes pálya jó vonalvezetéssel,korrekten megcsinálva,habár ezen a napon-mivel folyamatosan esett-élvezhettük a szűz hó minden előnyét és hátrányát.Annak is ajánlható ez a pálya aki már biztos alapokkal rendelkezik.
A lenti találkozónk után irány a hegy teteje ismét,hogy kipróbáljuk az Új 4 ülésest az 5-ös pályával,de ez sajnos lavinaveszély miatt le volt zárva csakúgy mint a 9-es és 4-es pálya Hochfiltzen felé(ahol szintén lehet parkolni),de ez utóbbit igazán nem bántuk mivel csak két csákányossal lehet vissza jutni a hegyre.
Így maradt közös síelésre az 1-es kék,mely 4500 m hosszú,kellemes jó kis pálya kimondottan ajánlott családi síelésre is,habár a neve is ez.A végét ennek is meg kell ereszteni,nehogy lökdösődés legyen a vége.Még egy kört tudtunk menni aztán az egyre romló viszonyok miatt fél 3-kor lezárták az egész terepet.
A parkolóban elég sok autó volt,mivel nem lehetett tovább menni,így szerintem a szokottnál többen voltak,de a lifteknél sehol nem volt sorban állás a csákányos kezelői nagyon udvariasak és segítőek voltak.A vendégösszetétel-a környéken megszokott-elsősorban németekből és osztrákokból
állt,de sok volt a mufurc,bunkó holland.Akadt egypár horvát,szerb és számomra meglepően sok román is.Magyarokat nem igen láttam,de a régióra sem jellemző,hogy sok honfitársunk látogatja,pedig a sokszor zsúfolt Stájer pályák helyett jó alternatíva ez a régió is,igazi tiroli feelinggel.

A hütték tiszták,megszokott osztrák árakkal és választékkal.Külön jó pont,hogy lehetett kapni barna csapolt búzasört,méghozzá-a mások által már megénekelt-a közeli St.Johann-ban készült Huber félét.

Összegezve,mivel nagyon sok lehetőség van a Pillersee környékén(gyermekpark,sífutópályák,sétautak télen és nyáron)mindenkinek ajánlható ez az eldugott,vidéki terep.

Ha többet nem is, de egy napot mindenképp érdemes áldozni rá!

P.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.