Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

tonics kiemelt beszámolói
tonics
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2014.03.18.
Rövid értékelésem a múlt hétről.
Kb. 10 év után jutottam ki újra a Jasnára. Mondhatni azt, hogy itt tanultam meg síelni még kölyök koromban. Több szezont töltöttem itt régen, minden szegletét ismertem a pályáknak. Még az 5-ösön lévő fejfa kereszt is az emlékeimben él.
A héten az időjárásra nem volt panasz, mert végig sütött a nap. Jó volt látni, hogy a felvonók többségét teljesen lecserélték, pörögtek az emberek, sor nem volt. Régen 45 percet is vártam Záhradkynál, hogy feljussak az ülőszékessel. Az új A1-es felvonóra már szükség volt az biztos. Annak idején csak Lukováig ment fel ülőszékes ill. "pici pali" koromban a csúcsra vitt egy oldalt ülőszékes amit később elbontottak. Most egy darabja ki van rakva Lukovánál. A pályák állapota mit sem változott. Köves!!! Ha van hó akkor is. A hóágyúk nem mentek pedig éjszaka fagyott. Biztos várták a hétvégi hóesést. A pályákat reggelre rendbe tették de 11:00-re már buckás, firnes volt. A buckák között meg ott figyeltek a kövek, sziklák. Legutóbbi itt tartózkodásom után tölteni kellett a lécem talpát mert egy kő kikapta a belsejét. Most sem volt ez máshogy, csak most a kantni bánta mert kiszakadt egy darab. Lökök fel egy képet elrettentő példának. A legjobb pályák ebben a meleg időben délelőtt a 11, 1A, 7, délután a 10 volt. A déli oldalról a jó ízlés határain belül nyilatkozni nem tudok. Egyszer voltam ott és kész.
Tanulság az, hogy Én biztos nem megyek ide többet síelni mert nem éri meg. Olcsóbb mint az osztrák de sokkal trébb is. Lehet, hogy vitát indítok de tényként megállapítom, hogy itt nagyobb a sérülés veszélye mint bármelyik nyugati sípályán. Itt kifejezetten felfelé is kellett néznem, nehogy egy "merevhóekévelegyenesenszáguldó" barom (ebből itt rengeteg van) elcsapjon. Ráadásul egy - két kiszolgáló (pl. Rotunda étterem) jól érezhetően lenézi a magyarokat. Röviden ennyi az élményem Jasnáról. Üdv.
tonics
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Olaszország
Livigno
2011.03.23.
Sziasztok!
Mi is most érkeztünk haza hétvégén Livignoból. Az utazással kapcsolatban csatlakozom az előttem szólóhoz. Időben el kell indulni de még akkor sem biztos, hogy oda értek időben (16:00-ig), hiszen az autópályás dugókkal nem lehet előre számolni. A németországi dugót mi is benyeltük ami folytatódott egészen Insbruckig. Este 7-re értünk az alagúthoz és beállítottak a sárba. Szerecsére mi terepjáróval voltunk ami ment mint kés a vajban amit néhány szgk-ról nem lehetett elmondani. A háttérből hallatszott egy-két reccsenés a dulakodás közben. Nekünk Livignoban volt a szállásunk a Casa Lucia házban, a sétáló utcától 100 méterre a belváros közepén. Az időjárásról annyit, hogy hétfőn havas-felhős, kedden napos, szerda kissé felhős de tiszta, csütörtök förtelem /hó, köd, látótáv 0,5m/, péntek szikrázó napsütés. Mindezek ellenére a frizurám még mindíg állt! Pénteken átmentünk Bormióba a hágón. Na az korrekt volt. 10 körül elindították a nagy kabinos felvonót a csúcsra. Fent jó volt a hó ami lent kásás lett a melegtől. Egy - egy fordulónál a térdemig ért a hókása.

Livignoban az árak jók, de csak az üzemanyag, a prafüm meg a cefre. 12e Ft-ból teleraktuk a szekeret gázolajjal, de annak a negyede elfogyott még a vissza úton németo. előtt beállt dugókban (2 km cirka 20 perc).

Összeségében jó volt itt síelni de nem fogok egyhamar ide vissza menni az biztos. Talán az időjárás miatt. Jövőre már kinéztem Tonalet.

Töltöttem fel néhány képet is. A profilomban megtekinthetőek. Sok sikert mindenkinek aki ide akar menni. Szállás infoért küldjetek privit.
Sziasztok!
tonics
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Mi jan. 1-4ig Stuhlecken síeltünk. Nem volt rossz... de a jó nem ilyen, az biztos. Sokan voltak, hamar kikpotatták a pályát amin azt értem, hogy a tömörített és megfagyott műhó sok helyen kilátszott. Az árak tényleg drágák egy kicsit de ha éhes az ember akkor eszik és nem az árakat nézi. Az alsó nagy parkoló minden nap félig üres volt, mindenki feljebb ment egészen a pályáig. Így a parkolástól számítva 20 percen belül a felvonón ültünk, a jegyvétellel együtt. Voltam már itt korábban is, de munkanapon. Akkor igazán megéri mert nincsenek sokan. A bérlet árát egy kicsit drágának találom, de nincs mit tenni. Összeségében jó volt a hétvége. Ajánlom a 3-as és a 3A pályákat. Azon kevesebben vannak, és nem koptatják ki olyan hamar. Érdekes, hogy a 11-es pálya 6 személyes felvonójára még mindíg nem tettek plexi buborékot pedig ott aztán igazán fúj a szél. Röviden ennyit tudtam hozzáfűzni.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.