Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

wolf kiemelt beszámolói
wolf
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Franciaország
Avoriaz
2016.02.21.
Üdvözlet Mindenkinek!

Január utolsó hetében töltöttünk el egy igen kellemes hetet itt, Avoriaz sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Ausztria-Németország-Svájc útvonalon, száraz-napfényes időben érkeztünk meg szálláshelyünkre, a Morzine-Avoriaz alatt lévő nagykabinos felvonó mellett lévő apartmanba, amely a Residences FranceLoc volt. A négyszintes apartmanház rendelkezik saját, fizetős mélygarázzsal, de van a kabinos állomásnak is fizetős parkolója (ide lehet beállni magasabb autóval is), de volt két buszmegállónyira Morzine felé is egy nagy ingyenes parkoló. A szállás tűrhető volt: egy háló dupla ággyal, egy másik háló emeletes ággyal, illetve az étkező-nappali két kanapéval. Villanytűzhely, mosogatógép, mikró, fürdőszoba két mosdóval.
Indulás előtti napokban olvastuk a hójelentést: nagy mennyiségű friss hó esett, a hegyen 170 cm a hóvastagság! Szerencsénk volt, elcsíptük a szezon addigi legjobb hetét! Végig jó idő volt, kisebb-nagyobb fátyolfelhővel tarkított napsütés öt napon keresztül, csak utolsó nap ébredtünk esőre, ködre, ami szerencsére hamar megszűnt.
Most jöttünk el a franciákhoz hatodszor, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a kedvező árak (82 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre, kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!

u.i.: Avoriaz-ról annyit, hogy autómentes falu lévén csak gyalog, lovas- és motoros szánnal lehet közlekedni. DE: sokan visznek kutyát, viszont nemigen takarítanak utánuk a gazdik. Szép látvány, az utcákat borító fehér hóban a ...
wolf
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Franciaország
Alpe d'Huez
2015.12.29.
Üdvözlet Mindenkinek!

Március második hetében töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Alpe d'Huez sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Ausztria-Németország-Svájc útvonalon, Chamonix városkát útba ejtve, száraz-napfényes-havas időben érkeztünk meg szálláshelyünkre, Oz en Oisans faluba.
Az ötszintes apartmanház hátsó kijáratától, a sítároló felől lehetett lecsúszni a sífelvonóig, végig a sétálóutcán. Szerencsénk volt, az utolsó előtti napig bírta a napsütést a havas járda. A szállás tűrhető volt, a három gyermek a kihúzható ágyas nappali-konyha terében, mi szülők a franciaágyas hálóban voltunk elszállásolva.
Most jöttünk el a franciákhoz ötödször, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (75 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
(A múlt héten fizettük be a következő utat: január végén irány Avoriaz!)
wolf
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Franciaország
Isola 2000
2014.03.09.
Üdvözlet Mindenkinek!

Január végén töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Isola 2000 sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Érkezésünket megelőzően - a hírek szerint - 189 cm friss hó esett a hegyen. Hóhatár alatt (a völgyben fekvő falvak közötti útszakaszon) heves esőzések tették kényelmetlenné a közlekedést: a hegyoldal egy része megcsúszott, fennakasztva egy ideig a közúti közlekedést. Mi már eltakarított, száraz aszfaltúton tettük meg az utolsó, 16 km hosszú szerpentint, ami Isola 2000 apartmantelepre visz fel.
Isola sípályáit célszerűen a Riviéra felől lehet megközelíteni. A kb. 60 km-re lévő tengerparton, Nizza pálmafái alatt még +17 fok volt, ami érdekes kontrasztot képzett a közeli síterep vonatkozásában.
Szállásunk a Les Terrasses d'Isola nevű nyolcemeletes apartmanház legfelső szintjén volt, tetőtér beépítéssel. Kiválóan elfértünk a 6 személyes lakásban: tágas nappali-konyha, hatalmas hűtőszekrény fagyasztóval, villanytűzhely mikróval, két modern fürdőszobával. Az árban benne volt az (iker) épület aljában lévő uszoda használata is.
Most jöttünk el a franciákhoz negyedszer, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (69 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
wolf
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Franciaország
Val Cenis
2013.09.28.
Üdvözlet Mindenkinek!

Március végén töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Val Cenis sípályáin. Jobbára napos időben, de voltak ködös-szeles időszakok és némi havazás is. Sajnos a pályarendszerek alján már olvadozott a hó, de feljebb nem panaszkodhattunk.
A helyszín megközelítését merész módon olasz felől, a hágón át próbáltuk, de ez csak próba is maradt. Mire elértük a gerincet, már sűrűn szakadt a hó. A francia határtáblát is alig lehetett látni. És ami a legérdekesebb (utólag derült ki számomra), hogy maga az út a pályarendszer részét képezi, tehát tavaszig csak sítalpakon lehet erre közlekedni.
Csak mellékesen, ezen a hágón kelt át Hannibál, anno...
Így hát kerültünk egy nagyot, a Bardonecchia-alagúton 50 ojrós retúrral növelve az útiköltséget.
Most jöttünk el ilyen messzire harmadszor, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (55 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
wolf
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Franciaország
Orcieres 1850
2012.02.11.
Üdvözlet Mindenkinek!

Január végén - február elején töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Orcieres-Merlette sípályáin. Az első néhány nap szeles, ködös, majd egy teljes napig tartó szakadó hóesését hamar elfeledtük, hogy ragyogó napsütéses lesiklások következzenek. A rögtön kezelésbe vett friss hó élményekben gazdag napokkal bővítette a francia síterepek rajongóinak tárházát. Most jöttünk el ilyen messzire másodszor, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a nemzeti park háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (50 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.