Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Facskói-nyereg - Orrkő
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
cwetok
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
2018.02.11. 20:58
Szlovákiai síelésem második napja Facskóra esett. A szállás a Horsky Hotel Klak volt. olyan igazi 2*-os. A szoba pici, de tiszta. Viszont se éjjeli lámpa, se szék nem volt a szobában. A recepciós hölgy csak szlovákul tudott. Egy hangoskodó magyar csoporttal volt a szobám egy folyosón, így aztán éjfélig aludni nem lehetett, annyira kiválóan hallhattam minden szavukat, bár azok nyomdafestéket nem tűrtek. Nesze neked, országimázs...
A bővített kontinentális reggeli csak 8-tól volt, amit későinek tartok. Mindegy, egy éjszakára megfelelő volt.
Kijelentkezés után irány a pálya. Egy kis kaptató után az 1-es jelű kék pályán csatoltam és lecsúsztam a pénztárig, ami a Salas Klak épületének földszintjén volt. Az emeleten étterem, még feljebb meg apartmanok voltak. Igazi pályaszállás, a ház oldaláig le tudtam lécen csúszni. Viszont a reggeli ködös idő miatt 4 órás jegyet vettem 11€-ért. A napi is csak 17€ lett volna. Itt nincs chipkártya, hanem olyan érintős jegy. Később aztán kisütött a nap, de csak emiatt nem akartam maradni.
A pályarendszer jobban tetszett, mint az előző nap Csicsmány. Vasárnap ellenére nem voltak sokan a pályákon. A húzóliftekhez viszont néha 5-10 percet is várni kellett. A csúcsra a "nagy" csákányos lift visz fel, onnan lehet a piros (balra) és a fekete (jobbra) freeride pályák közül választani. A piros pályán többször csúsztam, délutánra kezdett kicsit buckásodni. Nagyon jó a lejtése, lehet rajta csapatni. Viszont a végén nagyon figyelni kell, mert ez a pálya is veszélyesen keresztezi a lift útvonalát. Ráadásul el kell engedni a léceket előtte, mert utána egy jókora dombra kell felcsúszni, hogy meg lehessen a liftet közelíteni. Szóval nagy sebességnél kell ügyelni a liftezőkre, ez azért sokat levon az értékéből. A tetejétől a liftig 2-3 perc alatt le lehet érni, szóval nem túl hosszú.
A fekete pályát is kipróbáltam egyszer, de a kezeletlen, buckás pályák még nem az én világom. Viszont kilométerszámban ez a leghosszabb, és megy erdőn-mezőn.
A kék pályák meg hiába laposabbak, nagyon fel lehet rajtuk gyorsulni, lehet gyakorolni a carvingot, mert elég szélesek is. Itt annyi a gond, hogy nagyon hirtelen kell a végén fékezni a pomához. Meg ugye innen lehet a szálláshoz is lecsúszni. Itt is csak húzóliftek vannak, persze ennyiért...
Ha Csicsmányra 3-as adtam 2/3-ról, akkor ennek 3/4-ről is csak 3-as lesz a vége. Egyszerűen azért, mert a múltkor meglátogatott Sachticka jobban megérdemli a négyest. Több a pályakilométer és változatosabb. Meg közelebb is van. Bár innen is hazaértem 3 és fél óra alatt, de a jó dolgok összességében nem olyan erősek, hogy ide vissza akarjak menni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.