Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyerekkel a sípályán, avagy a logisztikai kérdések

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2018.10.11. 16:01
Nálunk a szánkót is szeretik a gyerekek. Van 2 összecsukható. (Ilyesmi: https://www.insportline.hu/349/osszecsukhato-szanko ) Nap elején, végén, néha ebéd után szokták húzkodni egymást, jól eljátszanak vele ... A sílécek szállítására is használható, ha van hó a parkolóban is ...
Előzmény: (Dave 201511)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2018.10.08. 21:20
Mi ezt Bélapóval már tökélyre fejlesztettük. Spórolni muszáj, és a legjobb ha nem magunkon kezdjük, hanem a gyerekeken tesszük. Az Öreg unokája és az én valamelyik lányom 3-4 éves korukban kezdték és mi azt a módszert agyaltuk ki, hogy ne mondjuk el nekik milyen jó is hüttézni. Persze ha hideg van akkor bemegyünk, meg akkor is ha mi megszomjazunk. Mi úgy szoktuk ezt csinálni, hogy csak egy forró csokit veszünk nekik (Zóra lekanalazza a habot a tetejéről, Milla pedig megissza a kakaót), így nekünk eggyel több sörre marad pénzünk :)
Az utazás is nagyszerű. Bélapó olyan meséket improvizál, hogy még a felnőttek is fekszenek a röhögéstől.
Néha úgy szalad az idő, hogy túl is megyünk a célon, észre sem vesszük, hogy megérkeztünk.
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2018.10.08. 19:57
Köszi mindenkinek, nagyon hasznosak az infók! Pont ilyenekben reménykedtem. :)))
Mennyire bírták a kicsik a hegyi terepet? Gondolom 4-5-6 évesen azért sok egy egész nap síelés. Vagy egy kiadós ebéddel, meg plusz két hüttés beüléssel működhet azért?
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2018.10.08. 12:47
Gumicukor! Nálunk ugyan egész évben tiltólistás, kivéve síeléskor. Azonnali nyafi szüntető, önbizom növelő :-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2018.10.08. 09:35
Nálunk 3 gyerkőc van. Ami bevált:

1. Hüttézést alapvetően igénylik a gyerekek. Néha meg kell pihenniük, kicsit felmelegedni ... Itt igazából az üdítőn lehet spórolni, esetleg csokin. Mi szoktunk vizet, pár dobozos üdítőt (ezt mondjuk inkább kint szokták inni), nápolyit (a csoki ha nagyon lehűl kemény, a nápolyis szeletek váltak be) vinni magunkkal. A hüttében inkább forró italt, ételt veszünk nekik. Kb 2 óránként megállunk. Szóval van egy tízórai + egy ebéd. Amíg kisebbek voltak szoktak felezni (a spóroláson kívül, igazából nem kell teli zabálnia magát sportolás közben az embernek).

2. 7 órás utat ha nappal mentek érdemes megszakítani olyan helyen, ami közvetlenül az autópálya mellett van, de kicsit tudnak mozogni a gyerekek. Pl. Salzburgnál van egy bevásárlóközpont, ahol van játszóház is. Vagy az ikeában az étteremnél van játszósarok ... Néha állatkertet (Wien, Salzburg), érdekes múzeumot (Futura - Mosonmagyaróvár, Természettudományi múzeum Salzburg ...) is megnéztünk. Mi ilyenkor inkább korábban indulunk, autóban reggelizünk ... Vannak autós játékok is - autós bingó (x-elni kell amit látsz), kártyáznak, társasoznak ... Persze telefonon játszhatnak is ...
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2018.10.08. 07:46
Utazáshoz tablet (fülhalgatóval!!!!!) és a kedvenc meséi... és készülj fel!!! akkor kell AZONNAL megállni pisilni, mikor éppen megelőzted a kamionsort!!!(tavaly 4 éves volt az (lány)unokám, és többször vittem! Az idén is 4 hosszú-hétvége van betervezve) Kajára nekünk nem volt gondunk, a barátnője fényevő s az enyém sem tömi két-kézzel magát. Egy smarni, sültkrumpli, gőzgombóc elég volt nekik délben. Hüttézni nagyon szeretnek, ott jót lehet rosszalkodni! Az enyém is műanyagpályán kezdte és secperc alatt ráérzett az igazi hóra. Kezdetben kék pályákat kerestünk, de az'tán már nem válogattunk. FONTOS! Ha nem oktatáson van, és veletek csúszik lehetőség szerint akkor is több gyerek legyen! (s ez alatt nem a testvérkét értem) Ha többen vannak, nem nyafognak!

Hütte árak: smarni 5-7
sültkrumpli 4-6
Wiener: 8-12
gőzgombóc: 6-8
(ha emlékezetem nem csal, síterepenként jelentős a szórás! Mi Salzburg régiót látogatjuk)
Előzmény: (Dave 201500)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2018.10.07. 22:14
Sziasztok!

Ebben a szezonban fogunk először egy egész hétre -najó, 5 napra- pályára menni a srácokkal. 5-8 évesek, harmadik éve csúsznak műanyagon, gondoltuk idén már bevállaljuk és megyünk a hegyekbe.
A műanyagon oktató csapattal megyünk, az oktatók napi 2x2 órában felügyelik/oktatják majd a gyerekeket. Közben minden nap az ebédeltetést egéyéniben kell megoldani.
Érdekelne, hogy a logisztikát ki hogy oldja meg? Öltöztetés, ebéd, folyó ügyek, nyűglődés, baleset, UFO invázió, bármi... Kajára mik a lehetőségek gyerekkel? Wiener schnitzel sültkrumplival létezik a hüttékben mint opció? Mibe kerül mostanság egy adag? Vagy ki hogyan oldja meg?
A másik apróság az utazás: 7 órás autóút, miközben jelenleg 30 perc a türelmi határuk... Utazzunk éjszaka? :D Vagy tablet és sok-sok mese?
Mindenkinek érdekelne a tapasztalata aki volt már teljes hetet pályán gyerekekkel. Ha vannak sztorik, azok is jöhetnek, ne kíméljetek. :)
Ez most nem még egy "hogyan/mikortól oktassam a gyerekemet síelni" topic, a srácok már elég jól megtanultak műanyagon csúszni, tényleg csak a logisztikáról szólna a topic, hogy a jó síeléshez biztosítani tudjuk a körülményeket és ne a saját kárunkon tanuljunk. :)
Köszi mindenkinek előre is a segítségét.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.