Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákiai élmények

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2020.12.04. 11:28
Én is sokat jártam Szlovákiába hajdanán, sőt még ma is járok. Egy régi történetet szeretnék elmesélni, ami talán tanúságos is.
Gyerekeket sítáboroztattunk Dubovicán (Tarcaldobón), ami egy kis síterep (volt), Drienicához közel (úgy látom, már nem is működik).
Két tányéros felvonója volt, egy hosszabb és egy rövidebb, a tanulópályánál. A tanulófelvonó aljában fából épített padok voltak asztalokkal, itt lehett elfogyasztani a szendvicset, vagy pihenni, napozgatni.
Egy alkalommal néhányan az egyik faasztalnál ücsörögtünk a szép hapos időben, a melletünk lévő másik asztalnál pedig egy szlovák anyuka a kislányával szendvicsezett. Kisvártatva nagy sebességgel megérkezett a csapatunkból egy magyar kislány, aki meg akart tréfálni bennünket, és egy hirtelen megállással be akart teríteni hóval. De elszámította a kanyart, és véletlenül a szlovák hölgyet és a kislányát terítette be, de rendesen.
Szóltam a kislánynak, hogy kérjen elnézést, de ő csak annyit mondott: "minek, úgysem értenék", és ismét felment a felvonóval.
Így én próbáltam meg bocsánatot kérni, de a szlovák nő annyira fel volt háborodva, hogy nem sikerült megnyugtatni. Persze mi úgy gondoltuk, hogy az ügy lezárult, de tévedtünk.
Nemsokára megérkezett a szlovák apuka, egy nagy darab férfi. Az anyuka sápítozva elmesélte naki, hogy milyen galád merényletet követtek el a magyarok. Eközben ránk mutogatott. A szlovák férfi meghallgatta a feleségét, majd mérgesen ránk nézett, és a felvonóhoz sietett. Még ekkor sem gyanakodtunk semmire.
Napozgattunk tovább. Közben leült az asztalukhoz Kati, egy csapatunkbéli magyar hölgy, aki mit sem tudott a történtekről. Éppen az asztalnak a pálya felőli oldalára ült le, elhelyezkedett kényelmesen, a pálya felé fordulva, az arcát napoztatva.
Ekkor érkezett meg fentről sebesen a szlovák apuka, és egy nagy kanyarral megpróbált bennünket, a vétkeseket megbüntetni, vagyis beteríteni hóval, hogy visszaadja a kölcsönt. De ő is rosszul számolt, mert a hó nagy részét Kati kapta, aki semmiről sem tudott, és csak hápogott meglepetésében.
Ezen persze jót nevettünk, és a két kezünk felfelé mutató hüvelykújával jeleztük, és mondtuk a szlovák hapsinak, hogy "jedo-jedno".
Ezen ő is elnevette magát, és így helyreállt a béke a szlovákok és a magyarok között.
Csak Kati nem értette, hogy mi ebben a vicces, amikor neki mindene tele van hóval. Miután felvilágosítottuk, már ő sem haragudott.
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2019.02.02. 23:15
Szlovákia, az szlovákia, Csehszlovákia meg volt valamikor. Akkor is csehek és szlovákok voltak (Morvaország már csak emlékezet, cseheknek tartják már régóta magukat). Miért is írom ezt? 40-45 évvel ezelőtt én is arrafelé jártam síelni (hova máshova? itthon nem igen volt használható pálya, máshova ritkán engedtek). Azonban egyszer eljutottam a csehekhez - Pec pod Snezkou /Krokonose síterepre. Ott történt meg, hogy a felvonókezelő egyszer csak leállította a liftet és kikiabált: "amíg az a piros dzsekis fickó vissza nem áll a sor végére - már harmadszor látom, hogy beszemtelenedik a sor elejére a haverjaira hivatkozva - addig nem indítom el a gépet!" És lőn: utána többnyire rendben volt a sorbanállás. Igaz, hogy a "kritikus" delikvens(ek!) NDK-ás "sporttárs(ak)" volt(ak)! (Szlovákok nemigen voltak.) WFeri
Előzmény: (natar 204352)
natar
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2019.02.02. 17:52
sziasztok . gondoltam beirom a legutobbi szlovak tatra ban megélt siutamat.szoval: szerintem semmi nem valtozott az utobbi 15 év ben. a szlovákok ugyanolyan lökdösödö magatartással viselkednek a si felvovo nál mint 30 évvel ezelött.és tökmindeggy hogy ülös-kabinos-huzós felvono rol beszelunk. ugy szeretnének elsöbbséghez jutni mintha az életükért küzdenének. véleményem az hogy ha ezen nem változtatnak akkor ne várjanak külföldi sielöket. ez persze kihatással van az apartmanok ra is,mert akkkor kevesebb lesz a vendég. röviden - tömören. jovore bizt nem megyek oda.üdv.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.