Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatérítés nincs, ha nem megy a felvonó?

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2022.01.24. 20:13
Kreischbergen egyszer amikor nem ment a Rosen oldal, térítettek vissza. Meg is lepődtem.
nagyur
17 élménybeszámolót írt
17
7 éve tag
2022.01.24. 19:27
Egyetértek, a kedvezménynél többet veszít az ember, ha egy nap leállnak a liftek. Akkor marad a napos bérlet, vagy olyan biztosítás, ami térít ezen esetekben.
Előzmény: (Kis Kovi 214743)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2022.01.24. 18:57
Szerintem nagyon kis kedvezményt adnak több napos bérletek esetén (max. 10 %), így aránytalan az, hogy ha szinte teljesen leállnak, akkor ne kapjon vissza az ember valamilyen szolgáltatást az általa fizetett ellenértékért, főként, hogy a nem állandó költségek az üzemeltetőt sem terhelik az nap olyan mértékben, mint egy teljes üzemi napon.

Ez így tisztességtelen magatartás, mondhatnám, ilyenkor hol van a "nagy" fogyasztó védelem?

Megjegyzem, ha adnának lehetőséget esetleg a megfizetett szolgáltatás máskori igénybevételére esetleg egy (át)regisztrációs díj ellenében, már az is egy "fogyaszthatóbb" megoldás lenne.

Arról nem is beszélve, hogy általában a napos bérletek esetében jobban kihasználja az adott napot a síelő, mint ha valaki 6 napot síel folyamatosan.

Eleve, ha valaki jelentősen több szolgáltatást vesz, sokkal nagyobb mértékben járul hozzá az adott vállalkozás működési feltételeihez (állandó költségeihez), így nagyon nem korrekt, hogy ilyen esetben viszont sokkal rosszabbul jár, mint aki esetleg egyelten napot vesz igénybe az adott szolgáltatónál.

A fentiek miatt mi is csak általában akkor vettünk több napos bérletet, ha atombiztosnak láttuk a feltételeket vagy tényleg komoly kedvezmény (nem pár százalék) járt hozzá (pld-ul: díjmentes szolgáltatás a gyermekeknek), mert nagyjából sejtettem, hogy ez így működik.

Talán egészségkárosodás estén van valami lehetőség a visszatérítésre is, mint ha ezt olvastam volna valahol (nem az utasbiztosításra gondolva, mert ott vannak már ilyen termékek, amelyek erre is fedezetet nyújtanak).
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2022.01.24. 18:09
Ilyen okok miatt azért nem térítenek vissza sehol, mert a többnapos bérletek felajánlott kedvezményes árával, a napi jegyhez képest, te egy fogadást köthetsz arra, hogy nem fognak leállni. Ehhez érdemes az időjárás előrejelzést tanulmányozni, mert a legtöbbször a kockázat nagyobb, és ezért nem éri meg több napost venni (kivéve anticiklon). Aki, mint mi is, havazáshoz időzíti a menést, ami mindig időjárási fronthoz kötődik, az pedig nagy széllel, nagyobb lavinaveszéllyel is jár, ne vegyen többnapos jegyet. A tapasztalat tanított meg erre.
A másik dolog, hogy néhol a többnapos bérletbe beárazzák egy nagyobb régió többi pályájának látogathatóságát is, ami drágább. Ezért aki nem mozog, hanem egy helyen tölti a szabadságát, annak lehet, hogy a helyi, olcsóbb bérlet, ami lehet alkalmanként egy 11 órás vagy déli bérlet is, már jobban is jönne ki, mint a több napos.
nagyur
17 élménybeszámolót írt
17
7 éve tag
2022.01.24. 15:12
Präbichl - itt voltunk is, és egyik nap csak a húzólift (1 db) + gyerekpályák működött, de volt már szél miatti teljes leállás is.
Itt a vonatkozó szabályzat, ha ebből ki lehet venni:

https://www.praebichl.at/winter/skitickets-preise/allgemeine-tarifbestimmungen/

10, 11. pontok Googléval fordítva

Az ügyfelek biztonsága érdekében a felvonótársaság fenntartja a jogot, hogy bizonyos időjárási vagy üzemi körülmények miatt korlátozza az értékesítést és/vagy a szállítást. Ebben az esetben díj-visszatérítésre nincs jogosultság. A síbérlet utólagos cseréje vagy érvényességi idejének megváltoztatása nem lehetséges. A jegyek elvesztése, ellopása vagy elfelejtése (KeyCard) esetén csere nem lehetséges.

A létesítmények, pályák vagy teljes síterületek időjárási viszonyok vagy egyéb műszaki okok, lavinaveszély, korai indulás vagy fennakadás miatti üzembe helyezése nem jogosít visszatérítésre vagy az érvényesség meghosszabbítására. Ha a fuvarozásra az utast terhelő okok miatt nem kerül sor, visszatérítésre vagy kártérítésre nincs joga.
Előzmény: (Viri 214703)
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2022.01.23. 16:29
Ezt melyik síterepnél olvastad?
Előzmény: (nagyur 214673)
nagyur
17 élménybeszámolót írt
17
7 éve tag
2022.01.22. 20:16
Jól olvasom, ha veszek többnapos bérletet, és egy/több napig nem megy a lift pl nagy szél miatt, bebuktam?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.