Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Arnoldstein
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Haus Im Hochtal - 3 modern 4 fős apartman Karintiában
ÜZENETEK (265)Időben csökkenő Időben csökkenő
gyorgym
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
2024.01.30. 16:01
Januárban síeltünk itt két napot és nagyon élveztük. A pályához közel volt a szállásunk 300m, oda is vissza is csak keveset kellett gyalogolni.
Nem volt sok hó de a pályák nagyon szépen meg voltak csinálva, csodaszép napsütésben remekül karbantartott pályákon lehet síelni. Igaz mi hétköznap voltunk de nagyon kevesen voltak. A fenti pályák szélesek de rövidek, lehet rajtuk gyakorolni. Az ülőlift alatti nagy pálya viszont haladóknak is élmény 4.5 km hosszú.
Aki szeretne egy kis síterepen, jó körülmények között nyugalomban eltölteni néhány napot, annak nagyon ajánlom.
Családoknak kedvezmény jár, van családi jegy és a harmadik gyerek ingyen síel.
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
16 éve tag
2017.12.29. 20:53
Az időjárást illetően a jószerencsénknek köszönhetően, no meg a szilveszteri tömeget elkerülendő, Arnoldstein – Dreilandereck síterepét kerestük fel. Előző nap mintegy 70 cm friss hó esett Karintiában, ami éjjel a -10 fokban kifagyott, így tényleg tökéletes pályákon csúszhattunk. A síterep 17 km pályarendszere nem tudom hogyan jön össze, mint ahogy a nyolc jelölt lift helyett is hetet tudtam összeszámolni. Szerintem a pályák teljes hossza még 10 km sincs.
Egy meglehetősen lepukkant háromüléses lift visz fel a hegygerincre, ahol kellemes, de „mátrai típusú” rövidke kék pályákon elsősorban kezdők próbálkoznak. Ha legalább kétszer ilyen hosszúak lennének, akkor érdemes lett volna fent maradni, így azonban inkább a piros jelölésű 1-es pályát mentük, ami visszavezet a háromüléses felvonó völgyállomásáig. Végig fenyőerdőben vezet, letörésekkel tűzdelt 4 km.
Pozitívum, hogy az ülős lift hegyállomásánál egy mérsékelt(!) árú hüttét találtunk, mint ahogy szép volt a panoráma is, ami a hegytetőn fogadott. Tömeg nem volt, várakozni csak akkor kellett, amikor a lift megállt. Ehhez társult még a 35,5 Eurós papír alapú napijegy (kaució nincs), így összességében egy kellemes sínapot töltöttünk el Dreilandereck pályáin. Megjegyzem, az Arndoldstein kifejezést sehol sem találtuk, talán célszerű lenne egyszerűen Dreilandereck-nek nevezni.
Az iskolai sítáboraink helyszíne több éve a közeli Gerlitzen, de még Villach városában sosem jártunk. A nap végén ezt a hiányosságunkat is pótoltuk, és tettünk egy nagy sétát az adventi díszekben pompázó belvárosban. Gyönyörű volt. Aki a szilvesztert a környéken tölti, ne hagyja ki.
IMG-20171229-131725.jpg
IMG-20171229-132443.jpg
IMG-20171229-132420.jpg
SAM-0029.JPG
SAM-0019.JPG
SAM-0095.JPG
PC290076.JPG
PC290085.JPG
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 22:36
Ne érts félre, tavaly az én lányom is Arnoldsteinon csapatott, meg valahol Olaszországban is 1 napot (nem velem, hanem a volt feleségemmel) és nagyon élvezte! Van úgy, ha az a jó, ha a mélyvízbe dobják a gyereket és a máshol található pihe-puha tanulópályákat túlzásnak lehet tekinteni... Én mondjuk nem bánom, hogy a gyermek olyan pihe-puhán tanult, így már nem gond neki egy ismeretlen piros, vagy rövidebb fekete (sötétpiros :) )... De fő a biztonság, mer a síelés olyan, mint a medve...: Nem játék! Sport, a keményebbik fajtából, ahol igen nagy a sérülésveszély, elég egy rossz mozdulat. De a veszélyérzet is fokozatosan alakul ki, és azt nem tartom rossznak, ha ezt a terep is támogatja. Arnoldstein szerintem túl kicsi ehhez, illetve nem is túl kicsi, hanem nincs meg az az átmenet és választási lehetőség benne, amivel a fokozatosság kis lépcsőkben megvalósítható. Nyilván az osztrák gyerekek sítalpakkal a lábukon születnek és egyből ott vannak nekik a szüleik, aki szintén profin síelnek, de szerintem nekünk máshogy kell megközelítenünk ezt a dolgot. Mindenesetre az a lényeg, hogy tereptől függetlenül nagyon oda kell figyelni a gyerekekre, mert hajlamosak veszélyérzet nélkül feszegetni a határokat és ebben viszont a tiltás ellenében jó támogatást ad egy ehhez megfelelő pályarendszer, vagy esetleg gyerekeknek épített pálya... Valójában erre gondoltam, mikor azt mondtam, hogy vannak sokkal jobb pályák is gyerekeknek. Ha már egy kéken lazán lerombol, akkor simán neki lehet ereszteni az Arnoldsteini pirosnak is.
Előzmény: (szendre 170410)
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.23. 22:20
Ok. Értem! Amúgy fent van a síovi, köteles felvonóval. Piciknek remek, és nagyon jó magyar oktatókkal, ráadásul ingyenes. Ok. Én otthon vittem (és máig viszem)oktatásra a törpéimet és csak azután kerültek oda, tehát az első lépéseken már túl voltak. De sokakat ismerek akik itt tapasztaltatták meg a gyerekeikkel először a síelést.
Az viszont tény, hogy minden évben rengeteg gyereket (ezalatt a 6 évnél idősebbeket értem) hoznak ide. (buszparkoló mindig tele) és oktatás szempontjából ez a hely szerintem zseniális. Az a hatalmas "libalegelő" lent nagyon hasznos. Szerintem akik becsatlakoznak fentről azoknak van elég helyük, mivel baromi széles. A tanulópálya azért arrébb van. Jó, lehet keveredés, de veszélyesnek nem mondanám. Aki fentről jön, annak mondjuk tudnia kell, hogy lent tanulók vannak. Én ott még balesetet nem láttam.
A fenti nagyobb "fokozatok" meg szerintem jó átmenetet képeznek a libalegelő után. Csákányoson meg megtanulni felvonózni csak csákányospon lehet. Mivel az is egy tanuló pálya, a kiesés viszonylag normálisnak számít szerintem.
De abban egyetértünk, hogy mindenkinek mások a meglátásai, igényei, elvárásai...stb.
Köszi, most már értelek.
Előzmény: (TamasE 170408)
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 21:51
Zauberteppich (varázsszőnyeg, gumi mozgójárda), ami segít az első liftezés előtti egyensúlymegőrzés kialakulásában, persze most 3-6 évesekről beszélek, Babylift, ami "kiesés" nélkül segít a felvonózás első lépéseinek elsajátításában, mivel tulajdonképpen egy kötél, rajta csomókkal...stb... Aztán a síiskolák elkerített tanulópályái, ahol biztonsággal tanulnak a kicsik. Arnoldstein aljában, ha jól emlékszem egy tárcsás lift van (komolyabb pályán ilyenek már nem üzemelnek), ahonnan a gyerekek lecsúszhatnak a parkoló feletti hüttéig, miközben a becsatlakozó piros pályáról hatvannal rontanak le "profi" honfitársaink, hetvennel meg a többiek... Volt részem benne, én is a tárcsáson vontattam magam először. De ezek csak a saját elgondolásaimmal szemben álló tények. Fent a hegyen gyakori a "gomba" teraszán söröző "szülők" nyugatra, az üvegfalon keresztülnéző vigyázó tekintetétől védett csákányosokban vergődő és kihulló gyerekek látványa... igaz, hogy jól belátható az a lejtő, de én mégsem hagynám magukra a gyerekeket ennyire - de ez is szubjektív.
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.23. 21:30
Mi az a másik aspektus? illetve "egész más aspektus"? Pláne egy kezdő gyerek szempontjából? :-)
Ne érts félre, nem kötözködök, csak kíváncsi vagyok, hogy pontosan mire gondolsz.
A "sokkal jobb", meg nagyon relatív és szubjektív fogalom szerintem.
Én pl. Gerlitzenre nem megyek többet, mert nem szeretem. Megmagyarázni sem tudom igazán (mondjuk a szél mindig fúj)..de simán nem szeretem.
Előzmény: (TamasE 170403)
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 21:01
Elnézést, bizonyára igazad van, mivel én gyereket nem vittem erre a terepre. Talán akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy gyerekkel sokkal jobb síterepek is vannak a közelben, ahol egész más aspektusból ismerkedhetnek a síeléssel...
Előzmény: (szendre 170387)
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.23. 19:00
Nem egészen értem a "gyerekkel semmiképpen nem ajánlanám" megjegyzésedet. Ahogy Te is írtad, kiváló terep azoknak akik most ismerkednek a síeléssel. Az én gyerekeim itt álltak először havon, élvezték a síovit, a remek kék tanulópályákat ahol megtanulhattak felvonózni tárcsással és csákányossal egyaránt, és jelenleg már a nagypályán csapatják. Tanulni kiváló terep, mert minden szint megtalálható, nem egy nagy pályarendszer ezért gyerekcsoporttal is előnyös, mert nem lehet nagyon szétszéledni.
Persze ízlések és pofonok...kinek mi jön be és kit mi köt egy adott terephez. Nem trollkodni akarok, de a gyerekekre vonatkozó megjegyzést tényleg nem tudom hova tenni.
Előzmény: (TamasE 170384)
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 18:45
Eleinte kezdő síelőként ide jártam, de most már nem tudnék semmi érdekeset találni ezekben a pályákban... Csak azoknak ajánlanám, aki most ismerkednek a síeléssel, de azért nézzenek át azon a héten Gerlitzenre is (ha már 80%-ban amúgy is Sonnleitnben, vagy Seeleitnben laknak)... Gyerekkel semmiképpen nem ajánlanám.
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.02.06. 20:18
Szerintem biztos csak hirtelen felindulásból tette ! Nekem is van olyan terepem amire az első alkalommal 5 csillagot adtam és másodikra is . Idén viszont csak kettesre értékelném az adott napot. Gondolkoztam az ötöst visszavenni 4-re, nem tettem. Számomra a terep most is 5 csillagos. Csupán rosszkor voltam rossz helyen és a körülmények nem olyanok voltak amilyenekre számítottam ,ennyi !
Előzmény: (malacy 168963)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2014.02.06. 16:32
A németeknél az egyes a legjobb osztályzat, vagy nem jól tudom? :-)
Előzmény: (malacy 168963)
malacy
126 élménybeszámolót írt
126
16 éve tag
2014.02.06. 13:22
Én biztos nem mennék vissza újra és újra olyan síterepre amit csak egy csillaggal értékelek...
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.06. 13:20
Az ingyenes síbérletet én sem értem.
Tudtommal iskolás csoportoknak is (6 év felett) egy napot (azt is csökkentett áron) kell kifizetni az 5 napos bérletért (mondjuk ez tekinthető ingyennek).
Viszont ezek a roppant kedvezményes gyerekjegyek nem érvényesek a szomszédos olasz és szlovén terepekre, míg a fullos felnőtt jegyek 4 napostól kezdve 2 napra igénybe vehetők. (Monte Lussarit nem szabad kihagyni).
Előzmény: (TZoli 168960)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2014.02.06. 12:52
Ingyen síbérlet, két méter hó két nap alatt...
A fene tudja, de a képeket elnézve inkább irigykedek mint kárörvendek.
Egyébként az ingyenesség nem csak iskoláknak jár?
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.06. 11:53
Én cca. 15 éve járok ide. Ez az időjárás azért nagyon extrém volt és ezzel nem lehet vitatkozni. Mielőtt megérkeztünk meleg volt, és az odavert a pályának. Egy héttel előtte eső áztatta napokig (az gyilkos) és így ratrakolni sem lehet, mert csak szétszedi a maradék alapot is. Aztán az áldás ami rájött mikor már ott voltunk az meg a másik véglet. 10 pontos pályát csak kifagyott, stabil alappal lehet csinálni. Hidd el (illetve fogadd el), hogy máshol sem tudnak ilyen körülmények között jobbat. Csodák nincsenek.
Szrintem amúgy meg volt hegy, volt rajta hó..innentől minden remek. (egy rossz nap a pályán is jobb, mint egy jó nap az irodában - mondta egyszer valaki) :-)
hóbagoly258
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2014.02.06. 11:46
Már harmadik éve járunk ide főleg az ingyen síbérlet és a kitűnő szállás miatt. Különösebben nekem se volt problémám a pályával. El is hinném hogy minden az időjárás miatt van, csak az a bökkenő hogy tavaly és tavaly előtt is voltunk,tehát van némi összehasonlítási a alapom. Volt kevés hó, volt hóesés is, és valahogy mégis sokkal jobbnak éreztük a pálya minőségét. Sok emberrel beszéltem akik ugyan így már több éve idejárnak (idén ebben az időszakban szinte csak magyarok voltak)és senki nem volt megelégedve. Ennek ellenére összességében mi is jól éreztük magunkat, de a véleményemet megerősítve másokéval, fenntartom.
Előzmény: (szendre 168945)
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.06. 09:57
Mi is ott voltunk pont ugyanebben az időszakban.
Az első napokban amikor a lenti részeken nem igazán volt már hó, a ratrak csak többet ártott volna, mint használt.
Amikor meg szakad a hó akkor szintén nem lehet ratrakolni. ha hideg van, akkor tudnak hóágyúzni, ha közben szakad is a természetes hó, annál jobb. A lényeg, hogy minél tartósabb alapot tudjanak gyártani, ha már eddig szegényes volt a mennyiség.
Én nem láttam benne hibát. Ha meg 2 nap alatt majd 2 méter hó esik (errefelé ez kb 80 éve nem fordult elő) az azrét extrémnek számít. Ilyen az időjárás, nem lehet mindig napos, hideg időben csúszni. A szűzhavat én például külön éveztem (ezért is vittem széles lécet is.
"lazaságnak" nem nevezném a körülményeket.
Nem értem a fanyalgókat. Az időjárás kezében vagyunk és vannak korlátok amik a pályaüzemeltetőket is érintik.
szerintem baromi jó hetünk volt! De persze ízlések és pofonok.
Ráadásul már a 10 éves lányom is roppantul évezte a friss havat, csak azt kereste, hol mélyebb. :-)
DSC-0040.jpg
carpark.jpg
Capture.JPG
DSC-0018.jpg
Capture02.JPG
hóbagoly258
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2014.02.03. 12:11
Január 27-tól febr 1 ig voltunk. A pályákat egyáltalán nem kezelték. Helyenként szűzhó volt máshol meg kiálltak a kövek. Ratrakot csak elvétve láttunk. Bezzeg mikor elkezdett esni a hó a hóágyúkat is bekapcsolták, azzal verették a környező fákat, még véletlenül se a pályát. Nekem eléggé kiábrándító volt. Már harmadik alkalommal voltunk itt de ilyen pocsék még nem volt. Szinte csak magyarok voltak,nem szeretném hinni hogy ez volt a lazaság oka! Az a néhány ezer ember aki most itt megfordult nem biztos hogy még egyszer visszajön...
horvath-a
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2014.02.02. 17:03
A hétvégén itt is nagyon sok hó esett, de szombaton már havas esőre váltott az idő. Ha a pályákon elratrakolják a havat, és nem jön felmelegedés, akkor biztos jó lesz megint egy ideig. Január vége előtt és márciusban ilyen magasságú helyre jönni az mindig rizikós, amúgy a pályák a héten rendben voltak.
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.01.11. 18:35
VOltam én itt már mindenféle körülmények között, és tényleg nem tűnik bíztatónak a mostani helyzet. Még két hete van Holle Anyónak, hogy oadategye magát. :-)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.