Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik a legszuperebb hely a franciáknál?

ÜZENETEK (20)Időben csökkenő Időben csökkenő
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2017.09.25. 12:46
Nekem nagyon - nagyon bejött Megeve - St, Gervais
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2017.04.15. 17:06
Szerintem:

1. Tignes - Val'd Isére (tényleg etalon mindenben)
2. Briancon - Cherre Chevalier (változatos)
3. Les 2 Alpes - La Grave (szédületes magasságok)
4. Alpe' d Huez (szerteágazó)
5. Három völgy (hatalmas)

Ár-érték arányban kiváló még Risoul is.

Annyi még, hogy szerintem Espace Killy (Tignes + Val'd Isére) klasszisokkal veri a többit. Modern felvonórendszer, tényleg jó pályakezelés, egybefüggő rendszerek, jó hütték, jó infrastruktúra.
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2016.11.10. 20:52
Lehetséges, nekem AlpeD'Huez-ben az 1 nap csak kb. a felére volt elég (központi rész, Sarrene, Signal De LHomme). Az Oisans-Vaujany részen, ami a térképen tényleg jobbnak tűnik, nem jártam.
Előzmény: (jóska63 190116)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2016.11.10. 20:09
azért amikkor La graveban sieltünk egy helyi guiddal ő azt mondta, hogy alpeD'huez nagyon nagyon jó freeride szempontból

la grave igazán ugy élvezhető, ha tudod merre kell menni és mindenhol le tudsz síelni, ha megtudod oldani hogy egy 600 m kuloár tükkörre van fagyva és nem árt ha nincs tériszonyod, a két klasszik utvonalon is le lehet menni, az egyik általában elég bucka sielés, de mindenképpen fantasztikus élmény. Így La grave-ot egy hétre csak nagyon nagyon jó sielőknek ajánlom és nem árt a jó fizikum és a sterssz tűrőképesség is.
- Marky -
753 élménybeszámolót írt
753
15 éve tag
2016.11.10. 16:44
Paradiskinek azért nézz utána park ügyben, lehet tényleg rosszul emlékszek, nem akarlak félrevezetni, nem vagyok "szakember"

De legalább La Gravében egyet írtunk golo-val :)

egy PuySt Vincent-i hét 1-2 nap kiruccanással La Grave-ba jó lehet, csak előre le kell szervezni a freeride-ot

Ha valaki pályasíző közületek, az is szeretni fogja Puy-t
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.11.10. 14:35
Zsíííír, nagyon köszi a tippeket, leírásokat - Marky - és golo!!

Ezen infókkal támogatom meg a bandámat, hogy majd hol kötünk ki, úgy is írok róla. :)

let it snow!
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2016.11.09. 20:46
Sajnos vagy nem, de az utóbbi években nekünk háttérbe szorultak az 1 hetes utak és emiatt Franciaország is. Pedig hatalmas élmény a tér és szabadság érzése, amit ott éreztem először, és nem kevés nosztalgiát is érzek iránta. Messze van, nem lehet csak úgy kiugrani, ha leesik a nagy hó. Mégis, az utolsó 3 alkalom nekem így történt, 1 nappal előtte döntöttem és beugrottam valaki megüresedett helyére a nagy hó miatt. Ebből 2x Puy St. Vincent volt. Nem véletlenül.

Ezeken a helyeken jártam, szubjektív benyomások következnek, de csakis freeride szempontból.

La Grave (1 nap). Az etalon. A hangulata magával ragadó. Nehéz terep és veszélyes. Puy-ból ugrottunk át 1 napra, a bérlet ide is érvényes volt. Emiatt nem kell Les 2 Alpe-ba menni.

Les 2 Alpes (1 hét). Nem tetszett. Kopár. Nincs erdő, az egyik oldala lanka, a másikon pedig nincs hova letérni, mert vagy pálya van vagy sziklafal.

Alpe d'Huez (1 nap). Egy nagy pusztaság és rengeteg pálya. Nem találtam freeride lehetőségeket.

Nagy helyek = nagy tömeg, emiatt esélytelen a szűzhó. Emiatt nekem a kisebb helyek jöttek be jobban.

Puy St. Vincent (3 x 1 hét). A nagy kedvenc. Nagy szintkülönbség, és van egy másik oldala is, ami igényes terep és oda kevesebben mennek át, mert hosszú a visszaút. Ezért sokáig kitart a szűzhó. Az erdő szuper, a Col du Bal viszont nem nagy durranás (Puy topikjában írtam egy részletes beszámolót és vannak róla videók is.)

Risoul-Vars (3 x 1 hét). Ez is egy nyugodtabb hely, januárban elkerülik a tömegek. Nagy távolságokat lehet becsúszni, a terep kevésbé igényes, nagyon szétszabdalt, sok a rövid szakasz. Emiatt inkább csak átlagos.

Les Orres (1 hét). Nagyon régen volt, kevés erdővel, semmi extra.

Isola2000 (1 hét). Kifogtunk egy hószegény telet, emiatt csak az egyik fele volt használható. Kis szintkülönbség, szétszabdalt, letérni nem nagyon tudtunk. Ha jó hó lett volna, akkor az erdő tetszett volna, de nekünk szét volt már járva.

Még lenne pár hely a felsoroltak közül, ahova szívesen elmennék, a kisebbek. Ami nem olyan felkapott, és főleg családok, diákok, külföldiek látogatják, abban több a fantázia, mert ahol sok a francia, ott a szűzhónak első nap 11-órára már vége van.
- Marky -
753 élménybeszámolót írt
753
15 éve tag
2016.11.09. 17:02
Szia

bár én nagyrészt pályasízek, azért nyitott szemmel járok :)
Les2Alpes ilyen szempontból korrektnek tűnik, főleg a La Grave "kitérő" miatt. Ahogy hallani, lehet, hogy hamarosan átalakul, szóval érdemes sietni aki a jelenlegi formában ki akarja próbálni. Vezető ajánlott

A lentiek közül még Paradiskiben emlékszem komolyabb parkra, de majd jönnek a szakemberek és megmondják a tutit. Lehet, hogy tévedek, szerencsére sok az emlék, ami összemosódhat :)

Tavaly Serre Chevalier terepen voltunk, ott elég sok hegyoldalt láttam ahol szintén meg lehet indulni nagy hó esetén
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.11.09. 14:22
Sziasztok!

A javaslatotokat szeretném kérni, hogy melyik síterepet a legérdemesebb meglátogatni Franciaországban?

Eddig csak Risoul, Puy St. Vincent és Les Sybellesben jártunk. Ezeket így értékeltük többed magunkkal:
- legjobb freeride: Les Sybelles
- legjobb park: Puy St. Vincent
- legjobb pálya: Les Sybelles

Helyszín választásnál nagyjából ez is a preferencia sorrendünk, legjobban freeride-ra mennénk és ha nincs hó vagy ökörködni akarunk akkor parkba.

Tudnátok ennek megfelelően valamit ajánlani az alábbiak közül?

- La Norma
- Les Sybelles
- Paradiski
- Val Cenis
- Valloire-Galibier
- Alpe d'Huez
- Chamrousse
- Les 2 Alpes
- Les 7 Laux
- Pra Loup/Val d'Allos
- Foret Blanche (Risoul - Vars)
- Isola2000
- Puy St. Vincent
- Serre Chevalier
- Via Lattea/Montgenévre

Nagyon köszi a segítséget!

let it snow! :)
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.04.02. 21:15
köszi, kipróbáljuk:) jövő januárba már szinte biztos, hogy ide megyünk. Melyik utazási irodát ajánljátok? Főleg a szállás végett kérdezem, lehet különféle szállásokra szerveznek, s jó lenne a jobbik fajtában lenni:)
én eddig a winsunt & cartour-t nézegettm
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.02.11. 22:33
Stani!
Les 2 Alpes-ben ki ne hagyjátok a jégbarlangot! Hatalmas élmény.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.02.03. 23:06
hmm:)
az nem semmi,márcsak hó legyen akkor,mer ahogy olvastam pár hozzászólást külföldi topicokban,volt úgy,hogy janban szinte csak a gleccseren volt hó..akkor meg a fene megette a 200 km-es rendszert
w.adam
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.02.03. 19:04
Az iroda amivel mi voltunk az a galaxy berletet adta. A 200 km tisztan Les 2 Alpes-re vonatkozik Alpe D Huez-ben is van ennyi.
Adam
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.02.03. 17:18
kösz,kösz,kösz:)

és az utazási iroda milyen bérlettel operál? úgy értem az érvénye Le Gravera, Alpe D' Huez etc-re is? ha nem, akkor erre a típusra mennyit kell ráfizetni?

amúgy ez összesen hány km pályát jelent.
Olvastam ,hogy kb 200 km van, de ezt most tisztán Les 2 Alpesre érti, vagy így kombinációkkal együtt.

thx
w.adam
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.02.02. 18:54
Csao!
Megprobalok sorban valszolni a kerdeseidre, tehat:
Mi irodan keresztul mentunk, tobb irodanak is volt ilyen ara de szerintem az Unitravel a legolcsobb, de azert erdemes korulnezni.
A kauciot mindig kint kell fizetni a szallas atvetelenel ez kb 200 euro. Ha galaxi berleted van az ervenyes Le Grave-ra es La Meije-re is ez mind a ketto igazi szuzhoparadicsomnak tartjak bar mi nem voltunk meg ott, illetve Alpe D'Huez-re is . A deli oldalon minimalis pálya van ott altalaban nem is szoktak lenni. Az erdos reszek arany elhanyagolhato (15%) ellentetben Alpe D' Huez pályaival. Mi onellato apartmanban voltunk ami igen jo felszerelet mikro mosogatogep... A boltban az arak sajana ausztria felett vannak egy picit. A varakozasi ido reggelente szokott egy picit tobb lenni mikor mindenki indul felfele ez kb 10 perc max. A varos teljes hosszaban indulnak felfele a liftek tehat a szallas altalaban nagyon kozel van az indulasi helyhez. (Maganvelemenyem viszont, hogy a liftek allapota ausztriaban jobb, Itt pl nem volt buborekos lift.)
Fitness termet nem lattunk igaz nem is kerestunk igy errol nem tudok infot adni. Korcsolyzni viszon lehetett ingyen.
Remelem semmit nem hagytam ki!
Adam
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.02.02. 09:10
Köszi!
ez a 44 000 alap tényleg nem az az egetrengető összeg:) Ti utazási irodával mentek? vagy kinéztek online egy szállást és lefoglaljátok? Csak azért kérdezem, mert mintha így egyénileg azért olcsóbb lenne. Persze nm tudom, hogy akkor mi van a kaucióval, lehet ilyenkor külön kéne fizetni?
ez a Les 2 Alpes jónak tűnik!! Néztem egy tesztbeszámolót róla. Ott említettek egy bizonyos La Grave helyet, ide valóban nem érvényes a síbérlet? Meg vannak vmiféle déli része, itt milyen a hó? Bár feltételezem azért januárban nem lehet gond, de mostanság sohasem lehet tudni. Kb. ha százalékra kellene mondani, akkor mennyi része fekszik erdős területen, s mennyi fahatár felett. Mert hát rossz idővel is kalkulálni kell..
Érdekes, hogy azt mondod a városok olcsóbbak, Ausztriába pont az ellenkezőjét tapasztaltam Villachba 10 euróért dobálják a pizzákat, fennt meg 6 eurótól is vannak. A "forrócsoki indexe" azért Ausztriának talán vmivel jobb:) Önállátásos appartmanba voltatok? Van a közelben bolt, s ott milyenek az árak?
Mennyi a várakozási idő? (felvonóknál)
Fitnessterem van, s ha igen mennyi a használata?
Hát így még ennyi lettem volna, s mégegyszer köszi az eddigi válaszokat is !
w.adam
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.02.01. 17:14
Hello Stani!
Mi most jottunk meg franciabol!
Az nem igaz hogy csak franciaul beszelnek az info irodaban angolul nagyon jol beszeltek de az ettermekben is.
Ami nekem sihelyek kozul nagyon bejott az Tignes, Les 2 Alpes, 3 Volgy (barmelyik varosa)
Tignes dragabb hey viszont oda szerintem egyszer el kell menni. Mi most Les 2 Alpes-en voltunk szuper volt a hely csak ajanlani tudom. A varos is nagyon hangulatos estenkent. Az ettermi arakrol csak annyit hogy 2 forrocsoki 6 euro! Egy pizza 10 eurotol van fenn a hegyen. A varosban talan egy picit olcsobb. Franciaorszagban a januari idopont nagyon olcso, szerintem ilyenkor kell menni. (Les 2 Alpes Jan 15-tol 6 nap sieles 7 ej szallas 44000 HUF)
Az utikoltseg az egy picit huzos, ha kocsival mentek min. 4 fo legyen mert igy talaln elviselheto. Mi Szegedrol indultunk es kb 3100 km-t mentunk ez mindennel egyutt kb.75000 Ft volt (1.4 benzines autoval) Olaszokon keresztul vegeig palyan mentunk ez oda vissza kb 65 euro volt a benzinarak olasz, francia 1,15 euro!
Ha kerdesed van meg megprobalok valaszolni, remelem segitettem!
udv: Adam
Les-2-Alpes-01.jpg
Les-2-Alpes-04.jpg
Les-2-Alpes-02.jpg
Les-2-Alpes-03.jpg
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.01.31. 22:43
jövőre lehet franciába mennénk, egyénileg, kocsikkal.
Milyen helyet ajánlotok?
Lényeg: hóbiztos legyen, ne csillagászati árakkal, pályaszállás, s legyen vmi falu,város,ahol esténként egy kicsit kilehet ereszteni a még meglévő gőzt. Nem feltétlen hatalmas partikra gondoltam, mert azt itthon is lehet bőven, én meg elsősorban a sportért megyek.
ps.:
kb mennyi huf-al kalkuláljunk per fő.
igaz-e,hogy a franciák franciául hajlandóak csak beszélni?
milyenek a pályaéttermek árai?
köszi
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2004.12.19. 13:51
Szervusz Myrtill!

Ha már síeltél viszonylag nagy pályarendszeren, akkor valóban jó választás a 3 völgy.
Ha csak viszonylag kicsi, vagy közepes rendszeren síeltél, akkor én a fokozatosság elvét vallva, először moondjuk Briancont, vagy Les 2 Alpe-t javasolnám.
Amennyiben a 3 völgyre esik a választásod, akkor inkább Val Thorensbe menjetek, ne Menuiresbe.
Tényleg fantasztikus a kb. 600 km pályarendszer.
Ha eldöntöttétek, írj az -mail címemre, és tudok részletes beszámolót adni, mivel több alkalommal voltam mindegyiken.

Üdv.
Myrtill1
22 élménybeszámolót írt
22
22 éve tag
2004.12.18. 21:16
Még soha nem voltam Fro.-ban síelni! Az idei szezonban csak egyszer tudok menni, talán március környékén, s ezért szeretnék tutira menni. Mit ajánlotok? A 3 völgyről már hallottam, valóban olyan jó?
Myrtiil
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.