Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megszűnik a Normafa Slide Park

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2005.02.23. 11:31
Igen, a Harangvölgybe ment le a sípálya. A Símániában van egy hosszabb cikk a Normafa történetéről.
https://sielok.hu/rovat/simania/cikk/tortenelem-normafa/

Visszatérve az eredeti témához, legújabb információink szerint a Slide Park a mátraszentistváni síparkba költözött. A https://www.sipark.hu galériában szép fotókat is láthattok a slide park megnyitásáról és néhány jól sikerült ugrásról.
q1q2
28 élménybeszámolót írt
28
19 éve tag
2005.02.22. 10:51
a normafa nagy pályája ahol volt régen a sílift és világítás (asszem a harangvölgybe megy le) az milyen nehézségi szintű? kék v. piros?
Joka
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.11. 09:32
Ja lehet, hogy felújítva, vagy ahogy volt ezt a roncsot állították fel Eplényben, nem tudom. Az biztos, hogy láttam összedőlni. A ház még állt egy darabig, aztán elbontották, de tűzről spec. nem tudok. Homeless tanya az egész hegy, nézd meg a pisás palackokat a fákon, állítólag ez a territóriumok jelzése. A Műjég abszolút támogatta a jégkaparékkal a parkunkat, lehet, hogy mástól pénzt kérnek érte, nem tudom, de a gyakorlópályánkhoz ingyen adták. Köszi az ötleteket, e-mailen is érkeznek felajánlások, tegnap is voltunk terepszemléken remélem pozitív híreim lesznek nemsokára. A slide-ot, ha érdekel egész alacsony korlátokon, vagy teljesen a földre fektetett csövön érdemes elkezdeni, vagy először álló helyzetben egyensúlyozz a deszkával bármi alacsony akadályon. Köszi a hozzászólásokat!
HáZé
19 élménybeszámolót írt
19
19 éve tag
2005.01.10. 23:03
Hali, lehagytam egy apró dolgot.Igaz a dolog még jobb, hogy nem a XII.-ker.-é a Normafa! Belátom tévedtem, 1 jópont a PP Rt.-nek. Ha Budapest igazgatásába került volna és ezen belül a XII.-ker.-hez akkor ma villák és apartmanházak lennének a domboldalon és ez a topic sem létezne. Leírni is rossz! Hali
HáZé
19 élménybeszámolót írt
19
19 éve tag
2005.01.10. 22:54
Szia Joka! Bocsi ha hülyeséget írtam a felvonóval kapcsolatban de "nagy öregek" síelöktől úgy hallottam /egy szép havas délelöttön fent a Normafánál/, hogy a felvonó felső állomása egy faház volt /nagyon hasonló mint a Dobogókői/ és ezt felgyujtották a "huligánok" és az egyébként életveszélyes felvonót elbontották és felújítva eladták Eplénynek. Szeretném azt hinni,hogy ez nem igaz de olyan meggyözően mondták az öregek és a történtek után ki tudom nézni a Pilisi P. Rt.-ből hogy ezt tette.
Más kérdés: A műlyégpálya vezetősége a jégkaparékot tényleg lóvéért adja, azt amit a pálya mellé felhalmoznak és csak úgy az enyészeté? Van vér a pucájukban!Lassan elkondolkodunk azon,hogy min korizunk jégen vagy aranyrudakon. Sebaj ha esetleg belépős lenne az új slide-park akkor is nagy lesz rá a kerslet.Lehet hülyeség és messze van de Budaörsön is klaszz magaslatok vannak, bár a Pilisi Parkerdő Rt. keze és területe messzire ér.
gsi.tamás
8 élménybeszámolót írt
8
20 éve tag
2005.01.10. 11:36
Még annyit, hogy kedves Slide parkot megszüntetős íróasztal függős természetben sportolni gyülölős urak ha mindent rendbehoztak ott fennt és hozza maguknak a nagy zsét a felvonó és egyéb nyelő autómaták akkor azt is megszüntetik? Ja az nagy pénzt hoz maguknak!
Ha valamit nem értenék a megszünéssel kapcsolatban akkor én kérek elnézést!
gsi.tamás
8 élménybeszámolót írt
8
20 éve tag
2005.01.10. 11:28
Sziasztok

Ehez az egészhez csak annyit ez Magyarország! Miért kell egy olyan kezdeményezést kiírtani ami a sporttal kapcsolatos a természetben? Tegyék rendbe az illetékes elvtelen urak a Normát (Sífelvonó vissza, hó hányó is kéne, stb..),mert ha nem vették volna észre ember tömegek vannak kint a havas napokon! Kérjen pízt a felvonóért, a léibegő is működik már mióta és nem horror áron visz fel. Persze itt bele kell venni azt, hogy nem egyszer megyek fel tehát napi 2000,- kb jó is lenne érte. Ha azzal jönnek Ez kérem természet védelmi övezet! Akkor azt kérdezem töllünk nyugatra a sí pályák nem ilyesmi övezetben vannak? Na de mindeggy.
Az új slide park esetleg a Hármas határ hegyen?
Bár az is védett övezet meg egésznap süti a sun ha jól emlékszem azt a helyet amire gondolok a torony lábától indul a lejtő és a Jánoshegy van szemben!
Nem vagyok slide-os nem vagyok még nagyon stabil!
Sok sikert és szerezzetek egy vasmarkú embert aki magas körökben forog, hogy ne szívozzanak!
Joka
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.09. 23:59
Szia Házé! Köszönjük az ötleteket! Nem találtunk még új helyet a parknak, de vannak érdekes ötletek. Leginkább a megfelelő közlekedéssel van gond mindegyiknél, mert főleg a suli után tudnak feljönni a srácok gyakorolni. Megkérdezem, hogy lehet-e hosszabb távon a Ligetben üzemeltetni egy sportpáplyát, de korábbi tapasztalataim alapján nem szívesen adják oda ezt a helyet, ha igen akkor max pár napra. Kicsit tartok a környék közbiztonságától és nem tudom, hogy költséges agregátor nélkül tudunk-e világításhoz áramot kapni, de futunk pár kört. Ami a Városligetben biztos hátrány az a kb. plussz 5-7 fokos hőmérsékletkülönbség, valószínüleg hetente kell itt frissíteni a havat, ez újabb költség. Az Ázsia Center utáni dombot nem ismerem, de megnézzük!
Eddig azt hittem, hogy sokkal jobb ha az "erdő őreinek" a kezelésében van a Normafa és környéke, mert alapvetően a természeti értékek megőrzése szempontjából nézem ezt a területet. Mi tavaly 200e Ft-ot fizettünk a kis pályánkért (50 m) és további (szerintünk csak ránkfogott) károkozási költségeket, idén 400e-et tettünk volna le. Az összes környékbeli szemeteléssel és rongálással minket találtak meg, viszont engedélyt ennek ellenére is csak a bürokrácia megfelelő buktatóinak közel negyed éves procedúrája után adtak ki. Ezeket az összegeket adakozó kedvű szponzoraink jóvoltából tudtuk összeszedni (hozzátenném, hogy a hó a legdrágább az egészben), de a reklámérték nincs arányban az itt elköltött pénzekkel. Persze lehet mondnai, hogy a Normafánál 10e ember is megfordul egy hétvégén, ez igaz, de ilyen hétvége szezononként 3-4 van jó esetben (szép idő+hó). Aki pedig ilyenkor feljön az csak a parkolási verseny és a rétes miatt teszi, a sétálás inkább a szilveszteri Váci utcára emlékeztet.
A DH montisokat előbb-utóbb ki fogják tiltani a Normafáról, mert kenterbe verték a hegyoldalt, a kirándulók pedig gyalogosan is tovább koptatják az új ösvényeket. Amúgy magam is bringázok, szeretnék már régóta ennek a sportnak is egy koordinálható pályát összehozni (Libegő) külföldi példák alapján. De a hazai DHsok mentalitása igencsak rémisztő. Nem tudom mit segítene ezen a XII.ker. Te tudod?
A régi sífelvonónál én még dolgoztam liftesfiúént. Az a szerkezet zseniális magyar konstrukció volt, miután a hajtókerekek széttörtek, kidőlt egy oszlop is szerencsésen nem nyomott össze senkit. Még jó hogy leszerelték. Ha 5-10cm hó esett a Normafánál azonnal földig síelte a tömeg, majd több százan álltak be a sorba, ami néha 30 perces is volt a 300m-es csúszásért. Inkább vicces volt, mint sportolás. Számos terv volt egy síparadicsom építésére, új ülőszékes felvonóval, hóágyúval, stb. Szerintem a természetvédők soha nem fogják engedélyezni az infrastruktúra jelentős kiépítését, bár erre is vannak jól működő külföldi példák.
Ha van még helyszínötlet szívesen vesszük!
Kösz még1x, üdv.
HáZé
19 élménybeszámolót írt
19
19 éve tag
2005.01.09. 12:08
Halihó! Nem tudom, hogy találtatok-e új helyet a parknak de javaslatképpen említeném meg a városligeti királydombot ahol anno az István a Király-t is forgatták. Elég tekintélyes domb pesti viszonylatban, és közel van a műlyégpálya az utánpótláshoz.Ezen kívűl még egy tipp, az Azsia Center után a kiserdőben /Páskom-liget/ a Szentmihály út mellet /az útról belehet látni/ van egy tökéletes ívelésű szánkozó domb. Itt van közvetlen a busz vá., és az M3-on rövid idő és út alatt idehozható lenne a műlyégpálya "műhava". A Pilisi Parkerdő Rt. meg elkondolkozhatna és tehetne valamit a mountain bringások ellen a Normafánál.Egyébként is kulimászos, hogy még mindig nem a XII.-ker. kezében van a Normafa és környéke hanem egy olyan RT. birtokolja akinek ez a terület egy nyűg és"mostohagyerekeként" kezeli./lásd.: régi sífelvonó lebontása, eladása/
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2005.01.07. 10:06
Most kaptuk a hírt, hogy megszűnik Magyarország egyetlen hóbiztos snowboard pályája, a Normafa Slide Park. A hazai snowboardosok és freestlyle sízők által gyakorlásra és versenyekre használt slidepark park működésére a Pilisi Parkerdő Rt. Budapesti Erdészete nem adott engedélyt, bár döntését egyelőre nem indokolta meg. A tavaly három hónapon át folyamatosan működtetett pályát az üzemeltetők elbontják és jelenleg új helyet keresnek. Aki segíteni szeretne a park újraindításában az keresse Gémesi Jókát a joka@normafa.hu email címen!
Bővebb infó és fotók: https://sielok.hu/slidepark.htm
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.