Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Poprád és környéke - Svit, Lopusna
síterep infó oldal
ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin2
482 élménybeszámolót írt
482
Moderátor
2015.01.04. 16:37
Persze, a pálya létezik, itt a sielok.hu-n is megtalálod a leírását: https://sielok.hu/siterep/svit/

Kapcsolva is van ehhez a fórumhoz, ld. fenti ikonokkal.

A síterep hivatalos honlapja: http://svitlopusnadolina.sk/
Friss infó: Hello,
2014/03/01 működünk, több lift. A lejtőn van állítva egy éjszakai havazás és készen áll, nagyon jó minőségű. Kívánunk kellemes időtöltést központunkban.
A csapat.
Előzmény: (WéberF 176788)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2015.01.04. 16:10
Ezek szerint Lopusna Dolina már nem is létezik? WFeri
Előzmény: (WéberF 176788)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2015.01.02. 11:09
Poprád "gyárvárosának" nevezte egy előttem szóló Svit-et (való igaz, 7 km a távolság). Svit mellett található az Alacsony Tátra legészakibb fekvésű sípályája, a Lopusna Dolina, a felvonó (tárcsás) tövében a Svit-i textilgyár túristaházával. Na velük volt "szocialista együttműködésünk" a múlt század 70-es, 80-as éveiben (ők jártak a mi vállalatunk balatoni nyaraljába, mi az ő sípályájukra - volt, hogy két napig egyedül használtam a felvonót).

Vajon megvan-e még ez a pálya, milyen állapotban? Tud-e róla valaki bármit is?

A gondnok a mi időnkben Jozef volt, a sípálya kezelője, vezetője, síoktató és hegyimentő pedig egy negyedrészt magyar srác, akit mi csak Rumcájsznak hívtunk. WFeri
Sprinter
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2006.01.26. 20:47
Köszönöm az infókat. Remélem jó lessz a síelés.
Judy-T
93 élménybeszámolót írt
93
19 éve tag
2005.01.20. 09:02
Szia Ich!

Mi egy elég nagy baráti társasággal Svit-en töltöttük a szilvesztert (4 napot). A szállás olcsó volt, szép tiszta, 2 szobához tartozott egy fürdőszoba. A szobák kétágyasak voltak. A kaja is nagyon finom volt, a szilveszteri buli fantasztikus. Volt ping-pong asztal és biliárd is. Az ajándék pedig 2 óra volt a jacuzziban és a szaunában. Mindezért a 4 napért félpanzióval 20 000 Ft-ot kellett fizetni. (Természetesen szilveszteren kívül olcsóbb lett volna.)
Svit tényleg nagyon szörnyű látvány, egy igazi gyárváros. De mi nagyon jól éreztük magunkat. Első nap a Svit melletti Lopusna Dolina-n síeltünk, az nem túl jó pálya. Utána Csorba-tóhoz mentünk, ami az egész társaságnak nagyon tetszett.
Ha gondolod nagyon szívesen megadom annak a magyar férfinak a számát, aki kint Szlovákiában tud olcsó szállást intézni.
Mi annyira jól éreztük magunkat, hogy februárban ismét megyünk 3 napra.
Remélem tudtam segíteni. Ha van kérdésed, nagyon szívesen válaszolok.
Judy
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.01.13. 09:28
Szia Ich..!
Svit Poprád ipari övezete, szinte összeépült Popráddal. Ha a Magas Tátrát céloztátok meg akkor az itt kezdődő látvány el fog keseríteni benneteket, mert tudomásom szerint Gerlachov és Tatranska Polianka települések környékén okozta a legnagyobb pusztítás a vihar. Ez nem lebeszélés, csak készüljetek fel erre a látványra. Tehát ha Svit településen lesz a szállásotok, akkor naponta kocsival kell felmenni a Tátrához, vagy ha nem akartok autózni, akkor be kell menni Poprádra a vasútállomásra, onnan indul az "Elektricska" amivel fel tudtok menni Ó-Tátrafüredre majd innen vagy Csorbató vagy Lomnic irányába, egyébként Tátrafüreden is lehet síelni és szánkózni.
A szállásfoglalásról annyit, hogy ha online nem lehet lefoglalni a helyet, akkor nyugodtan telefonon megteheted. Nem tudom tudsz-e Oroszul mert azt jól megértik a szlovákok mert rokon nyelv, de ha fiatalabb vagy akkor nem valószínű hogy Te ezt a nyelvet tanultad az iskolában, de a német vagy angol nyelven való foglalás biztosan sikerül, mert általában aki lakás, panzió kiadással foglalkozik az valamilyen más idegen nyelven is beszél. Még eg tanács Én is kerültem már olyan szituációba, hogy nem tudtam szállást intézni, mert nem tudok franciául, viszont az ismeretségi körömben van olyan aki a szállást és a hozzá kapcsolódó kérdéseket lebeszélte a szállásadóval. Szerintem egy kis kreatívitással meg tudod oldani a problémát, ha nagyon nem sikerülne akkor kérlek keress meg e-mailon (A fórumban a Nevemre kattintva megtudod a címem) minden fontos adattal, mert vannak Szlovák ejtőernyős barátaim akik tudnak magyarul és az Ő segítségükkel lehetne intézni valamit. (jan 29-től nem leszek itthon, mer Mi is síelni indulunk, de Mi a Schnalsalt választottuk.)
Sok havat és kellemes időtöltést kívánok!
Üdvözlettel Eje!
Ich..
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2005.01.10. 17:59
Szia Eje!

Ezen az oldalon nézegettem szállásokat: http://www.spis.sk/regiony/poprad/poprad.html

Igazából nekünk a túristaszállás is megfelelne, csak minél olcsóbb legyen..
Például Svit nevű településen láttam egész olcsót, de nem tudom hogy kell lefoglalni..
telefonon el lehet ezt intézni? szerinted tudnak magyarul?
Mit kell még tudnom ezzel kapcsolatban?
Bocs, ha blődeket kérdezek, de én még sohasem voltam külföldön, nyaralni..
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.01.10. 13:00
Szevasz Ich..!
Poprád és környéke elég tág fogalom.
Próbáld meg a limba.sk alatt a keresgélést, de Én már többször voltam a környéken, úgy hogy nem volt a szállás lefoglalva. A környező településeken mindig találtunk szállást (panzió vagy magán ház). Viszont ha többen mentek, akkor érdemes itton elintézni, hogy már fix helyre menjetek és ne kelljen az egész csoportnak kint keresgélni. Ha van konkrétumod, és kérdésed a teületről, akkor kivele, ha tudok akkor szívesen válaszolok.
Üdv.:Eje
Ich..
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2005.01.09. 22:32
Február elején szeretnénk menni Poprádra, vagy a környékére valahová. Tud valaki ajánlani valami jó szálláshelyet, meg tippeket, tanácsokat?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.