Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski blade

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
szőllősi
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2007.01.08. 09:26
Nekem van normál lécem meg minisím is, s igaz, nem tudok jól síelni csak szeretek, :) hát így kezeljétek az észrevételemet.
Én szeretem a minisít, sokkal könnyebb vele síelni, legalábbis számomra. Meg talán azok számára, akik kezdő síelők. A kis mérete miatt könnyebb irányítani, kanyarodni, megállni. S tényleg jó kis kanyarokat lehet vele leírni, meg forogni is csúszás közben, meg háttal síelni vele, persze csak óvatosan. Igaz, jobban igénybe veszi a combokat,s olykor beremeg a léc egyenes futáskor, de én mindezek ellenére kedvelem ezt a lécet. Aki tud korcsolyázni, az szerintem hamar ráérez a lécre.
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2006.12.31. 07:34
Köszönöm!
PMiki
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2006.12.27. 14:58
Hááát (tudom, háttal nem kezdünk mondatot), szerintem a marketingesek törték a fejüket, hogy mivel lehetne még egy rókabőrt lehúzni ugyanarról a témáról (ők ezt "a sportot forradalmasító innovatív találmány"-nak hívják, de attól még...), és valamelyiknek beugrott, hogy ha már a lécek mostanság egyre rövidebbek és piskótaformájúak, vigyük akkor ezt a végletekig. Ez a snowblade... :)

Értelme nincs sok, van viszont sok hátránya a "normál" lécekhez képest (sokkal instabilabb, sokkal kevesebb a visszajelzés egyenesfutáskor, a sebesség növekedésével exponenciálisan csökken a hibákkal szembeni tolerancia, stb), minimális előny mellett. Marháskodásra jó, extrémcarving fordulókra, kb. fél-egy napig, jól kezelt, kemény pályákon. Én még nem láttam olyat, aki egy hétig használt volna ilyet egyhuzamban, az ára viszont borsos.

Persze, ha az ár nem számít, vagy ajándékba kapsz egy ilyet, akkor azért el lehet vele szórakozni. :)

Én egy napig béreltem egy ilyet, nekem annyi pontosan elég is volt belőle. Javította a technikámat, utána sokkal jobb lett az egyensúlyom, ennyi előnye tehát volt... :)

Amit írtam, az az én véleményem, több barátommal és néhány, pályákon csúszkáló emberrel beszélgettem, akik ilyeneken csúszkáltak, nagyrészt megerősítették ezt.

Leginkább bot nélkül használják, gondolom az extrém(fun)carving fordulók miatt, ott sem divat botokat cipelni. Nagy sebességnél meg a bot sem ment meg, ha egy picit hibázol, már repülsz is... :)

Ugyanakkor én is szívesen olvasnék olyasvalakitől tapasztalatokat, aki hosszabb időt eltöltött egy pár ilyen lécen, és esetleg ráérzett olyan dolgokra, amikre nekem/nekünk nem sikerült!
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2006.12.24. 14:33
Már megint beteg voltam és hiányoztam, amikor erről tanultatok. Mi ez?
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.12.24. 14:14
A bladeket inkább a funparkokra találták ki, amolyan "görkori havon".
fandris
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2006.12.23. 19:51
Szia!
Próbáld meg bot nélkül carvingot mímelve, nagyon kicsi a rádiuszuk a blade-eknek, (az enyémnek mondjuk 7m), komoly móka...
btrabert
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.03.28. 15:39
Sziasztok !

Karácsonyra kaptam egy Ski blade-et. Ezer éve síelek, jól. Viszont nem tudom, ezzel mit kéne kezdeni. Kipróbáltam a pályán. Hagyományos módszerrel nem túl izgi. Könnyen fordul, az egyensúllyal sem volt gond.
Van valami spéci technikája? Kell hozzá bot? Mitől lesz ez igazán izgalmas?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.