Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Románia
Poiana - Brasov
síterep infó oldal
ÜZENETEK (15)Időben csökkenő Időben csökkenő
KardosK
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.02.13. 22:55
Sziasztok!
Február 20-án indulunk Brassó Pojanára. Pénteken 25-én jövünk haza. 4 fős apartmanban 2-en vagyunk. Ha valaki jönne keressen bátran.
darvaskristof
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
2020.01.06. 01:21
Sorbanállás, sorbanállás, sorbanállás...
Elkövettük azt a hibát, hogy romániai iskolaszünetben jöttünk - nem ajánlom.
A pályákon még egész jól elfértünk, de a kiszolgáló infrastruktúra komoly kapacitáshiánnyal küzd.
Parkolóhely nagyon kevés van, a parkolás teljesen szervezetlen, mindenki megteszi ugyanazokat a fölösleges köröket, ezért 20-30 perces masszív dugók alakultak ki. Szállodák parkolóiban meg lehet állni csillagászati összegekért (15-30 lej vagyis 1000-2000 Ft/óra), illetve vannak más különböző maszek fizetőparkolók, de reggel 10 körül már azok is beteltek. Sokan parkoltak az utcán az amúgy bicikliútként jelölt, de teljesen havas területen, csak nem volt arra utaló jelzés, hogy ez szabályos-e. Lehet busszal is jönni, de arra is elképesztő sor állt visszafelé.
Két helyszínről indulnak a pályára a liftek.
Van egy első helyszín (Hotel Sport), onnan egy régi lanovkával lehet menni, 60 férőhelyes kb. 10-15 percenként. Illetve ott van a rövid kivilágított pályaszakasz tárcsás felvonóval.
A második helyínről (Club Rosignol) indul egy régi lanovka is meg egy modern kiskabinos lift hat férőhelyes kabinokkal.

Az első nap dugóba kerültünk, ezért csak 11 után értünk oda, már nagyon akartunk síelni, ezért elszórtunk 120 lejt egy sorompós parkolóra.
A pályán jött a következő sokk: Kb. 20 percet álltunk sorba a síbérletért.
A régi lanovkához álltunk be, mert rövidebbnek látszott a sor - ez hibának bizonyult. Mi csak az épület előtt sorbanálló embereket láttuk, de utóbb kiderült, hogy még bent is hosszan állnak egy lépcsőn. További bénaság (bár minket nem érintett), hogy a lanovka alsó állomásának épületében van egy síbolt és szervíz, tehát akik oda mennek, át kell törniük magukat a lifthez sorbanálló embereken, akik azt hiszik, hogy eléjük akarnak menni a sorban.
Következő kis bosszantó dolog: Miután 20 percet álltunk sorban a síbérletért, az épületben derült ki, hogy megvehettük volna itt is, a külső pénztárnál három ablak pörgött folyamatosan, itt bent a pénztáros leginkább a telefonját nyomkodta, mert a többség már bérlettel érkezett.
Itt szembesültünk először azzal (amivel később többször), hogy a sorbanállási kultúra sem jobb errefelé, mint az autóvezetési morál, nagyon sok a bunkó, elsodorják az embert, állandó a tolakodás.
Fönt a hüttében szintén hosszú sor állt a pultnál az italért. Kaját asztalnál lehetett rendelni, már ha talál az ember helyet, ami nem volt könnyű, ahogy az sem könnyű elérni, hogy a pincér megálljon felvenni a rendelést. A többségük csak románul tud, egyik nap egy angolul tudó román vendég segített nekünk.
Második nap a Sport Hotelnél találtunk nagy szerencsével helyet napi 25 lejért. Másfél órát álltunk sorban a lanovkánál - jobban megérte volna átsétálni a másik központhoz. A harmadik nap végül ezt is tettük.
A pályán van egy modern hatüléses lift, mi főleg azt használtuk és csak a nap végén csúsztunk vissza a pálya aljára, hogy ne kelljen a kabinos lifthez sorbanállni.
A pályák aránylag karban voltak tartva, de azért a nyugati színvonalat nem érték el. Bőven lehetett köves, füves szakaszokat látni. A pálya széle sokszor nincs jelezve, mint ahogy a pálya számát és nehézségi fokát is kevésszer jelölik.
Megszokásból 3 napi korlátlan síbérletet vettünk, ha előre tudjuk, hogy ilyen sorok vannak, akkor sokkal jobban megérte volna olyan pontkártyát venni, amiről meghatározott számú pontot levonnak menetenként.

Összefoglalva, a következő tanácsot adnám magamnak, ha a négy nappal ezelőtti önmagamhoz szólnék:
- Érdemes a reggel 9-es nyitás előtt ideérni, akkor talán még lehet parkolóhelyet találni
- A sorompós fizetőparkolókkal óvatosan, mert
- A két régi lanovkát el kell felejteni, inkább a másik parkolóból is érdemes az új kiskabinoshoz átsétálni (kb. 10 perc, sícipőben is kibírható)
- Nem érdemes korlátlan síbérletet venni
- Nap végén érdemes még valamivel eltölteni az időt, különben ugyanaz az idő dugóban állásra telne
- De legjobb nem iskolaszünetben jönni
Zsozsoboy
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
2013.02.19. 21:17
2013.02.12.-én jártunk itt.
A pályák kicsit kuszák, de jól kezeltek.
Ezelőtt a napokban sok hó esett, nagyon jó körülmények voltak.
Én pont egy éve síelek, így éppen nem ijedek meg, ha az addig kék pálya pirosra vagy feketére fordul, de pár hete még pánikoltam volna. Igaz, valami verseny miatt le volt kerítve néhány piros és fekete pálya. A fölső egyesen edzés folyt, ugyan be lehetett csusszanni, ha megkockáztatta az ember, hogy elkaszálják kilencvennel. Tulajdonképpen egy darab hegyoldal az egész. A tetejétől az aljáig bőven elég egy menetre, kb. 2,5km.
Hétközbeni napijegy kb. 30EUR-ra jött ki. (135 lej)
A kis kabinos nagyon jó, de a többi beülős/buborékos is teljesen rendben volt.
A büfé árak majdnem ausztriaiak. 12 lej (800ft) alatt szinte semmi sem kapható. A kereskedői szemlélet kicsit fura volt, mert dél körül még igen keresni kellett mi van nyitva.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.03.20. 23:45
Sziasztok!
Hosszú hétvégén meglátogattuk a Brassó melletti Poiana-t. Előre vetítve a véleményemet szuper volt minden! Változatos, kanyargós pályarendszer, kitűnő hó, szépen kezelt pályák (buckák sehol) és zéró sorban állás a felvonóknál. Igaz hétköznap síeltünk, délután már többen voltak, de sehol sem kellett sorakozni, sőt elhagyatott pályát is találtunk. A piros és kék pálya egymást többször keresztezi, változatos útvonalakat kínálva ezzel. A fekete pálya kicsit kopottabb volt a felső szakaszon, de a többi része szépen kezelt széles, lehetett rajta zúzni:) Nekem nagyon pozitív élmény volt az első romániai síterep, szerintem visszatérünk még ide.
https://sielok.hu/fotoalbum/brasso-poiana-2012/galeria/
bea0730
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2009.12.16. 15:58
Sziasztok, én is Brassóba élek és a tél idelyén hétvégenként a Poianaba sizek, ha elegett havazik a páják nagyon jók... ha nem akkor eléggé kövesek. Több féle pálya van, az erdei kanyargóstól a meredek egyenes pályáig.
molnarkaroly
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2009.09.17. 01:50
Sziasztok
Brassóban élek, rendszeresen járom a környéki hegyeket. Ha erre a tájra készültök és kérdéseitek vannak bármivel kapcsolatban: szálláslehetőségek, sípályák állapota, árak, muzeumok, más kulturális programok stb. - örömmel válaszolok
Barmilyen info a molnarkarolz@yahoo.com cimen
Medvenyom
horiz
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.02.16. 13:15
Sziasztok!

Szombaton érkeztünk meg jó 13órás út után Poiana – Brasov –ból.
Csütörtökön délután 3óra felé már végig tudtunk síelni a teljes pályaszakaszon.
Addig csak többnyire jeges pályaszakaszokon.
Kb 40cm volt akkor. Ha valaki Poianat válassza nem érdemes megvenni a bérletet mert nagyon drága (főleg a csoportoknak) csak ami a szekrényes (6) és a gondolás felvonóhoz szükséges(8), lehetőségetek van a felvonós bácsitól is megvenni 1 lei/csúszásonként csak nektek is számolni kell mert ravasz a bácsi (de még így is megérte).
Ajánlom még a Postavaru szálláshely és vendéglőt mindenkinek nagyon hangulatos, igaz azt mondják nem változott 30 év óta semmit.
(50 lei/ éjszaka)

ÜDV
csacsa
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.01.09. 02:51
Sziasztok!
Utitársakat keresünk Poianára jan.20-febr.5 között.Szállás Villa Viorel négy csillagos hotelben.Szauna,jacuzzi,+sok extra.Ár:9450/éj 2 ágyas szobákban.Pótágy:2700 ft.
5 napos sibérlet 13000ft.A siközpont 12 pályával rendelkezik és éjszaka sem áll meg az élet.
Indulás egyeztetés alapján saját autóval.Családok,baráti társaságok jelentkezését várjuk.Hivjatok bátran és csináljunk egy jó bulit!
30/2059304
csülök
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.01.06. 21:46
Sziasztok Csülök vagyok Hartáról.
Motorral sokat járok Erdélybe.Január végén megyünk a Varságba és Poianára is mennénk síelni Hargita után.
Tudtok valami hasznosat a pályáról,árak,nyitvatrtás,mire kell vigyázni,stb.?
Köszönettel.
zoynak
20 élménybeszámolót írt
20
17 éve tag
2008.12.11. 21:33
Ha tudtok többet minden infot szívesen vennék!!
Mi február elején megyünk!
derszabolcs
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2008.12.11. 19:20
dec 26-27 en megyek poianaba kezdö sielö vagyok.ha valaki ott segitene egy kicsit megköszönnem.szabi
baranykaa
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2008.12.11. 07:52
Vasárnap voltam fent... nem volt használható hó... azóta még havazhatott... nem tudok semmi biztosat
--
zoynak
20 élménybeszámolót írt
20
17 éve tag
2008.12.08. 18:06
Sziasztok nem tud valaki valami friss infot??
baranykaa
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2007.11.16. 07:47
Ha valaki szeretne jonni a teli szunet alatt erre, az kerem szoljon. Ha szuksege van barmilyen nemu segitsegre, vagy csak akar maga mellett tudni egy romanul is beszelo szemelyt, allok rendelkezesre:)
Gyakran elofordul, hogy a szemelyzet egyetlen nyelvet beszel... es az nem az angol, vagy a magyar :(
--
baranykaa
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2007.10.24. 05:04
Nyilvan romania leglatogatottabb teli udulohelye... ami kb abban merul ki, h ha csucsidenyben egy hetvegere josz... az idod nagy reszet sorbanallassal toltheted el:)
Hmm... az arak kezdnek egesszen nyugatiak lenni...a szinvonal... az valamivel jobb az eddig tapasztaltaknal, palya/szallas/etkezes ... meg kulonbozo extrak... pl. uszoda:)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.