Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.

spider által írt cikkommentek
Típus Cikk Komment Dátum
Cikk elso-magyar-kabinos-lift toci jó irányba gondolkodik. De számolni kell a be/ki szállás idejével is, és aki átmegy az vissza is jön, tehát max 66 fő/óra a kapacitás. Ez napi 8 óra niytvatartással számolva (ennél több órát általában nem tartanak nyitva a liftek még nyáron sem) napi 528 fő a kapacitása ami éves szinten ha télen-nyáron látástól vakulásig működne is csak 192720 fő/év.
Szamosvölgyi Péter sátoraljaújhelyi polgármester szerint évi 250 ezer látogatójuk van, arra számítanak, hogy az új fejlesztésekkel ez megduplázódik. Szerintem meg még a mostani látogatókat sem szolgálja ki, nem hogy 500000 főt.
De mit várjunk ettől az embertől akinek olyan dolgai vannak, hogy pl. kötelező rovásírás-oktatást vezettetett be Sátoraljaújhelyen?
Az előző nagysikerű fejlesztéssel meg egy nemzetközi versenyeket is lebonyolító Downhill pályát szüntettek meg és csináltak belőle bob pályát.
Igaz a bringások kaptak másik pályát de az nem ugyanaz mint ez volt.
Sátoraljaújhely nem a sportolást támogatja, hanem az autós turizmust. Odaautózunk, sorban állunk, libegünk, kajálunk, hazautózunk. Ráadásul számolni sem tudnak.
2014.06.05 08:26:22
Cikk pireneus-zuhanas Igaza van pszabo-nak, az osztrák kétülésesek igen veszélyesek. Beszálláskor olyan gyorsító szőnyeget alkalmaznak, ami nagyon tapad, és könnyen orraesik aki gyanútlanul rásiklik. Ráadásul a puha szőnyeg alatt hengerek forognak, és ha a félig kicsatolt snowboardos lelép a deszkájáról és rálép, azonnal elesik, mert ahol nincs henger ott besüpped, ahol van ott meg kiemelkedik a szőnyeg és mindezt nagy sebességgel haladva. Az elvarázsolt kastélyba illene.
Nekem is sikerült múlt héten Obertauernben egy kisebb balesetet elszenvednem ettől a régi típusú felvonótól, bár ez más miatt volt. Egész délután ezen pörögtem deszkával, rajtam kívül alig egy páran voltak ezen a pályán/liften. Zárás előtt 10 perccel ahogy bele akarok huppanni az "vádlinvágós" székbe ami ezerrel jön, ordítást hallok és látom hogy sehol a szék ülőfelülete, csak egy támla jön és taglóz le, leterít a futószőnyegre, elmegy felettem, majd a szőnyeg kidob a végén egy hókupacra. Egy másodperc volt az egész. Akkor tudatosult bennem, hogy a fenti liftkezelő sorba minden ülőkét elkezdett felhajtogatni, a lenti, aki ott állt mellettem az indító kapunál, meg nem vette észre, hogy már így jön a székem. Még annyi lélekjelenléte sem volt hogy megnyomja a stop gombot, nem hogy lehajtsa nekem az ülést. Én meg beleültem a semmibe. Ja, 25 éve síelek, (4 éve deszkázok is) de ezt a hülyeséget még én sem tudtam kivédeni. Olyan gyorsan jött, hogy nem tudtam volna lehajtani. Meg persze váratlanul ért a dolog. Végül is 1 kék folttal a karomon megúsztam, igaz volt rajtam minden, térd, könyök és csuklóvédő is, teljes testprotektor illetve természetesen bukósisak is mivel freestyle-hoz voltam öltözve.
A liftkezelő végül leállította a liftet, hogy vissza tudjak mászni a szalagra. Mondott egy halk sorry-t és megkérdezte, minden rendben van-e. Nem mosolygott, inkább meg volt ijedve. A tanulság hogy az ördög nem alszik, és a legváratlanabb pillanatban csap le rád. Nem akkor mikor a 360-at ugrod, hanem mikor le akarsz ülni kényelmesen
;-)
2012.12.29 19:35:21
Cikk magyar-holgy-lezuhant-molltal Mindenki benézte ezt a helyet? Milyen 2 óra mászásról beszéltek?
Mindössze 126 m szintkülönbség legyűrése után elérte volna a Mittelstationt, ahol éjjel nappal talált volna valakit. Ehhez mindössze 750 m-t kellett volna gyalogolnia, ami 126 m szintkülönbség esetén meg lett volna 20-30 perc alatt nagyon kényelmesen, még sícipőben is, izzadás nélkül. A Mittelstationnál lett volna telefon, vagy még motorosszán is. Illetve onnét egy 1,5 km-es sétaút vezet a szállodájához kék pálya meredekséggel. Tehát nem volt rákényszerítve, hogy felszálljon mindenáron, rácsokon átmászva.
2012.02.15 20:38:00
Cikk gerlizen-magyarok-utkoztek Tisztelt Docker sporttárs!

Ezt írta:

"általában gyerekek, kezdők, azt se tudják merre a hány óra. Nem rendelkeznek rutinnal, nincs síelési kultúrájuk, honnan is lenne, nem uralják sem a board-jukat, sem a saját mozgásukat."

Én 44 éves vagyok, 24 éve síelek és 2 éve tanultam meg snowboardozni. De nem csak én hanem sok más idősebb snowboardos nevében is visszautasítom ezt az általánosítást.

A gyereket előszőr síelni tanítják meg a legtöbb iskolában, illetve a legtöbb szülő. Utána jöhet a sokkal nehezebb snowboard. Emiatt a legtöbb snowboardosnak van síelési kultúrája is a háta mögött. Sokkal jobban tisztába vannak a síkresszel mint a kezdő síelők akik csak pár napja, vagy órája vannak a pályán és hóekébe ívek nélkül (mivel nem tudnak még) kamikaze módon száguldanak lefelé amíg el nem fogy a lejtő.

Ön azt nem tudhatja, mivel nem tud snowboardozni, hogy a kezdő snowboardosnak nincs olyan technikája a kezdő sikláshoz mint a hóeke, amivel begyorsulhat, mindenkit letarolva. Ő kezdetben csak "slide"-olni tud, azaz teljesen keresztbe fordított boarddal lassan csurogni lefelé. Itt nincs olyan hogy berakja lejtő irányba és beindul ezerrel, mert 3 m-en belül elesik megkímélve a többi sporttársát.

Azt írta:
"viselkedésük teljesen kiszámíthatatlan, mert más ritmusban, más íveket húznak, mint mi, síelők."

Szerintem Önnek, mint a profi és gyors síelőnek csak akkor kell számítgatnia a deszkások ön szerint kiszámíthatatlan mozgását, ha Ön halad a board-os mögött, tehát Ön van hátrányban, nem Önnek van elsőbbsége. Viszont ebben az esetben Ön lesz a hibás ha ütközik a deszkással.
Ha meg előtte halad, mit érdekli Önt hogy milyen ívet húz a deszkás, még egy profi deszkás sem lehet gyorsabb mint egy síelő ez tény, így sosem fogják magát utolérni, hacsak nem tesz olyan szabálytalan fékező mozdulatot, amelyre senki sem számíthat akár síelő akár deszkás jön ön mögött.

Aztán honnét ismeri a deszkások ritmusát, íveit, ha még sosem állt deszán? Én pár nap deszkázás után már ugyanazokat az íveket húztam, mint mikor carving-ozok síléccel.

Szerintem nagyon nagy tájékozatlanságra vall, hogy ennyi butaságot írt le a deszkásokról, illetve állati nagy sznobságról, ahogy utána kérkedik a meglátogatott síterepek számáról. Én igaz nem látogattam meg ennyi terepet, viszont a kedvenc helyeimre többször is visszalátogatok, mivel a modorom miatt kedvelnek a vendéglátók is.

Ezért kérem, a továbbiakban kíméljen meg minket az ilyen hozzászólásaitól, illetve próbálja ki a deszkázást is, szerintem nem fog csalódni ha túljut a kezdeti tanulási nehézségeken.

Illetve nincs annál csúnyább látvány mint egy terpeszben síelő sporttárs, aki ezerrel zúz egyenesen lefelé a lécei egymástól egy méter távolságban külön életet élve. És azt hiszi magáról, hogy ő a menő. (Nem az a csúnya mikor a béna felvonó megoldások miatt a snowboard-osnak ki kell csatolnia, hisz neki nincs mankója mint Önnek amivel toszigálhatja magát mint egy mozgássérült hadirokkant)

Ja különben az sem igaz már hogy a síelők vannak többen, pl. Eplényben az esti "sízés" idején mikor nincs tömeg, és főként a profiké a terep, sokkal több a deszkás mint a síelő. Jól megfér a folyamatosan hátrafelé síelő freestyle-os gyerek a nap végi buckákon ugráló snowboardossal, és kezet nyújt neki, mikor az ellenlejtőre kell felsegítenie a bot nélküli deszkást.
2011.02.09 19:28:43

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »