Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.

makaigyozo által írt cikkommentek
Típus Cikk Komment Dátum
Cikk miert-jo-kis-siterepen-sielni Én is szeretem a kisebb terepeket, de a sok előnyük mellett azért van hátrányuk is. Pl az, hogy ilyen helyekre jellemzően hétvégeken megyünk,és ilyenkor sajnos elözönlik a sízők. Kis síterep-nagy tömeg, a végeredmény kellemetlen a javából. Hozzászólnék még a szlovén "kisterepek" kérdéséhez is. Nincsenek kivételek. Hiába deklarálják Mariborról, hogy a legnagyobb pályarendszer, ha ez kétszeresen sem igaz. 1: csak itthon írják már csak azt, hogy 42km es terep, az üzemeltető Marprom már csak 33-34 km-es rendszerről beszél. És az is csak álom, hiszen az évek óta hóhiánnyal küzdő csődközeli terepen jó ha 10-15 km t össze tudnak kalapálni, szó sincs 30-40 km ről. Krvavecen is ritka, ha összeáll a teljes pályahossz, és ez nagyban függ a szlovének hozzáállásától is, hiszen rendelkezésre áll ugyan a hóágyú rendszer, de nagyon csínján , takarékosan bánnak vele...! Ez jellemző Szlovéniában, kivétel talán Rogla, ahol komolyabban veszik, de ott sem halálosan. Bohinj nem is tudom mitől lett "nagy " síterep, csak akkor haladja meg a 20 km-t ha annyi természetes hó esett, hogy megnyithatják a völgybe menő hosszú pályát, amit egyszer! volt szerencsém megsíelni, jó élmény volt. Amúgy elég ritkán van nyitva, úgy meg bőven 20 km alatt marad a Vogel. Lehetett volna Bohinj nagy síterep, a tervek, az álmok szerint, ha Koblát megcsinálják és a kettőt összevonják, de ez lassan csak álom marad, már a tervekről is lemondanak. A fejlesztések terén is ezek a kis terepek alvó üzemmódban vannak, főleg Szlovéniában, de sajnos az osztrákoknál is, erejüket egyelőre a melegedéssel való sziszifuszi küzdelem nyeli el, nem tudnak (vagy nem is akarnak?) modernizálni, maradnak a jó öreg húzóliftek, nem csinálnak új pályákat, és nagyon gyakran tetten érhető, hogy bár az időjárás lehetővé tenné, akkor sem hóágyúznak, beérik mondjuk a fele pályakilométerrel. 2017.03.03 00:26:40
Cikk jovore-egy-haromszemelyes-lift-epul-eplenyben Mindig megdobban a szívem, ha a több évszakos hasznosításról hallok-olvasok, és azt remélem, hogy a további sorokban egy négyévszakos pálya építéséről olvashatok. Van ilyen Magyarországon, igaz, nem sok, és messze nem elég! Nem tervezitek egy műanyag pálya építését? Szerintem minden megyeszékhelyen jól szolgálna egy ilyen pálya.
Csak azt nem tudom, mibe kerül, ill milyen bevételek, kihasználtság kell ahhoz, hogy önfenntartó legyen. Abban reménykedni, hogy egy két focistadion építése helyett az állam a négyévszakos sípályákat támogatná...
Én Eplény fan vagyok, nagyon várom a felvonó fejlesztést ill a pálya stb fejlesztést, gratulálok az elnyert támogatáshoz és a kitartó, néha már sziszifuszi küzdelmekhez! :)
2017.02.15 00:05:21
Cikk allami-tamogast-kap-epleny-es-matraszentistvan Sziasztok, pro és kontra Mindenki! Én örülök a fejlesztéseknek, és remélem, hogy sokan fognak még örülni. Hát még, ha a hírben elhangzott "négyévszakos kihasználtságot" úgy lehetne érteni, ahogy én szeretném , négyévszakos sípályákkal...
Amúgy meg kár lélegeztető gépeket(de ha jól sejtem inkább újraélesztőt kellett volna mondani, lassan belehal a nép a tunyaságába...) emlegetni, mert mindig lesz valaki aki valami másra költené a pénzt , én mondhatnám, hogy padlófűtést szeretnék...)
Tapasztalatom szerint az átlag magyar utálja a telet. Miért? Mert hideg van. Mert havazik(pfúj, de undorító...)-havat kell lapátolni...?, és ülnek bent a radiátorra tapadva szexuális életet élve a számítógéppel, tévével stb, mert mi mást is lehetne csinálni?!! Kimenni a jégre, korizni, fakutyázni? Kimenni a sípályákra sízni, szánkózni? Kimenni a természetbe, esetleg az egyre ritkább havas tájba? Még mit nem!
Gáz. Kitekintünk nyugatabbra és azt látjuk, hogy többet keresnek az emberek. Ez aztán el is gondolkodtat, és döntések is születnek, nosza felkerekedik a magyar, megy ki pénzt keresni. Kinek kinek a szíve joga, menjen, biztosan jobb lesz neki. De csak ennyit látni a nyugatból? Azt alig látják az emberek, hogy ott a népesség 30%-a sportol, szemben a magyarság szánalmas 5-6 %os sportolási kedvével. Nem lélegeztető gép kell, hanem el kell kezdeni újra önállóan lélegezni, gondolkodni és cselekedni. Élni- egyszóval... :)
2016.12.21 00:01:48
Cikk hazai-korkep Megnéztem. Buli!
Ilyen emberekre van szükség a világon, de leginkább Kaposváron.
Amikor először olvastam a "kaposvári híreket" dobbant a szívem egyet, na, hátha megmozdult valami.
Én szánkóztam még a Hangárdombon, ahol valamikor Kvár első és utolsó sípályája épült valaha, ma már a nyomai is alig látszanak. Szerintem van létjogosultsága egy sípályának Kváron, tudom, hogy nem beszélek hülyeségeket. Évek óta foglalkoztat a gondolat. Talán , ha nem ilyen sz..ar éveket élnénk, neki is indulnék a megvalósításáért, sajna a mai körülmények kishitűvé tettek.
Nem lehetetlen,ezt igazolja a sátoraljaújhelyi sípálya( Mo legnagyobb 4 évszakos pályája). Miért lenne jó? sokan fanyalognának, de ez mindig így van eleinte, és ma már alig kérdőjelezik meg a jégpálya szükségszerűségét, legfeljebb a fenntartására jut kevés pénz. Amúgy baromi jó lenne, oktatni lehetne a sízést, sportnak sem utolsó, és nem a drága pénzen vett síúton kellene ügyetlenkedi(mások nagy örömére), ott már élvezni lehetne az igazi havas pálya élményét. Talán Kvár nem túl erős turisztikai vonzerejét is erősítené. Helyszínnek meg ott van akár a Hangárdomb is...
Szóval, kellene egy-két ügyes -akaratos ember, nekivághatnánk...
üdv. Győző
2012.03.03 01:54:18
Cikk hazai-korkep Mér, mi van Kaposváron? Nincs itt valami tévedés?
Nagyon várom a válaszod, Ákos!!!
2012.03.02 01:04:27

h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 117 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.