Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.

vénasszonyok nyara által írt cikkommentek
Típus Cikk Komment Dátum
Cikk vilagkupa-ledecka-visszatert-a-snowboardos-elverte-a-sieloket Nem írtam le a tiltás szót. Pusztán nem rendeznék ezekben a számokban versenyt. Magamba néztem. lehet boxról költőien hadoválni, mint szegény, debil Szegő szokott. De, ha tárgyilagosan próbáljuk meghatározni a lényegét: üsd meg úgy felebarátod fejét, hogy az addig folyadékban úszó agya nekiütődjön a koponyacsontnak és ennek következtében eszméletét veszítse. Minél többször következik be ez az áhított eredmény, annál nagyobb az illető számára a Parkinson kór esélye. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy pl. Henry Maske bunkó lenne. 2019.12.11 08:31:37
Cikk vilagkupa-ledecka-visszatert-a-snowboardos-elverte-a-sieloket Vártam már egy szóról-szóra ezzel megegyező választ. Mondjuk lehetne személyeskedés nélkül kultúrember módjára is, de mindegy. A női torna és a kézilabda nem tesz jót az ízületeknek, de belehalni azért nem lehet. A sziklamászás nem egy látványsport, mint az alpesi sí, amit milliók néznek és a lesiklást veszélyességben legfeljebb a Free Solo közelíti meg. A Vendée Globe nem érinti fiatalok tömegét, hanem néhány idősebb, tapasztalt vitorlázó versengése. És ne aggódj, nincs semmi közöm a FIS-hez. 2019.12.09 20:30:01
Cikk vilagkupa-ledecka-visszatert-a-snowboardos-elverte-a-sieloket A gyors számok (lesiklás, kombináció lesiklás, super-G)megrendezése merénylet a fiatal sportolók testi épsége ellen. Ha döntési pozícióban lennék, beszüntetném a versenyeket ezekben a számokban. Tudom, hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, de komolyan gondolom, amit írok. Nem beszélek a végletekről, amikor egy jobb sorsra érdemes fiatal belehal egy bukásba. Pusztán csak a szinte 100%-ban várható következményeket nézzük:
140-es tempónál (ami egy jobb autó esetében is elég nagy sebesség, pedig van biztonsági öv, airbag, gyűrődő zóna)egy bukás nagy átlagban olyan sérülést hoz, ami tönkre vágja évek munkáját és az amúgy is elég rövid versenyzői pályafutásból kiesik egy-két idény.
-A 35. életév és a versenyzés befejezése után is van még élet, amit kellemesebb ép ízületekkel és keresztszalagokkal leélni. Lindsey Vonn térdéről tankönyvet írhatna egy térdspecialista.
Nagyon szép sport lenne a sízés, ha csak technikai számokban (műlesiklás, óriás műlesiklás és paralel szlalom )rendeznének versenyeket. A mai technikával és lécekkel ezekben a számokban is van azért tempó. lehet, hogy visszaesne a sportág nézettsége és kevesebb reklámbevételt generálna a tévéközvetítés, de megmaradna sok fiatal testi épsége. Az sem probléma, hogy csalódást okozna sok olyan nézőnek, aki nyálcsorgatva vár nagy és látványos bukásokat (jó pár éve egy versenyző gyakorlatilag kettészakadt, mikor beakadt a majomhálóba, egy versenyzőnek nem oldott ki a kötése és ahogy pörgött a havon szabályosan lecsavarodott a lába). Lehet persze jönni a többi sporttal pl. box. Hát az sem kultúrembereknek való sportág (kivéve, ha valaki szeretne rokkant parkolókártyát Parkinson-kór miatt beszerezni.
2019.12.09 11:02:42
Cikk emlektabla-avato-unnepseg-es-kogyujto-akcio-eplenyben A megadott mail cím nem működik. lehet e a kőszedésre kutyát (tökéletesen szelíd, barátságos magyar vizsla) hozni? 2014.10.16 11:39:23
Cikk schumacher-baleset-a-fejkamera-a-hibas Lehet, hogy a sisakra erősített síszemüveg okozta a sérülést. Az UVEX részvényei is esni fognak. 2014.10.16 11:26:47
Cikk 1300-eves-silecet-talaltak-norvegiaban Milyen márka volt? Kneissl, vagy Nordica? 2014.10.16 10:52:40
Cikk 12-eves-kislany-meghalt-gerlitzen-sibaleset "A downhill sem veszélyesebb, mint a korcsolya a műjégen,"

Azért ezt nem állítanám. A fiam használt sisakot, gerincvédőt, térdvédőt, kesztyűt, mégis volt néhány balesete. Hálát adtunk az égnek, hogy abbahagyta.

Visszatérve a kislány balesetére, talán még emlékeztek Apjok Csillára, aki egy downhill síversenyen a cél után nem tudott kijönni a lesikló Hocke-ből és belement a sajtótribünbe, pedig profi síző volt.
2012.02.26 13:06:29
Cikk 12-eves-kislany-meghalt-gerlitzen-sibaleset sajnos előfordul ilyesmi még felnőttel is. Sokszor a jó síző se hagyja abba időben, kihasználandó a bérletet, fáradt és már csak utazik a lécen, nem igazán ura a helyzetnek, csak a szerencsén múlik, hogy nem töri össze magát. Kár felelősöket keresni!
Rettenetes tragédia egy ilyen fiatal gyerek halála, de szülőként néha úgy látom, kész csoda, hogy gyerekeink megérik a felnőtt kort. Gondoljunk csak a Normafánál biciklivel downhillező fiatalokra.
Kívánok a szülőknek sok erőt a szörnyű veszteség és a gyász elviseléséhez!
2012.02.26 12:34:05
Cikk magyar-holgy-lezuhant-molltal Hát igen ez tényleg nem egy rettenetes táv. mi már jártunk úgy, hogy a Chopok északin laktunk és lekéstük az utolsó liftet a déli aljában. na nem azért mert annyira centiztük az időt, hanem a tót atyafiak sokszor elég kiszámíthatatlanul járatták a lifteket. Azt a hegyet elég durva lett volna sícipőben megmászni. 2012.02.16 13:36:42
Cikk magyar-holgy-lezuhant-molltal Sőt! Tudtommal a fénysorompó fehér jelzése sem azt jelenti, hogy nem jöhet a vonat, csak azt, hogy a sorompó működik. Akkor is meg kell róla győződni, hogy át lehet e hajtani. 2012.02.13 19:43:48
Cikk magyar-holgy-lezuhant-molltal Az eset valóban összefügg a hölgy nemzetiségével. Az osztrákok, svájciak általában szabálykövetőbbek, mert polgári demokrácia van náluk már elég régen. Nekünk 40 év diktatúra jutott és, hogy túléljük nagyobb adag találékonyságra volt szükségünk.
Amíg egy osztráknak eszébe sem jutna, hogy egy már lezárt liftre felüljön, (és ehhez vannak kialakítva a szokások a síterepeken)addig a találékony magyar megtalálja a kiskaput és beslisszol. Egyáltalán nem vagyunk ettől rosszabbak, mert valahol ez tulajdonképpen egy fajta kreativitás is.
Itt most sajnos rosszul sült el és nagyon drukkolunk sporttársnőnknek, hogy maradandó károsodás nélkül épüljön fel a súlyos balesetből.
Már többen írták, de én is megjegyzem, valószínűleg azért maradt életben, mert a rossz döntés után helyén volt az esze és megpróbált tenni valamit a túlélésért. 70 métert mászni a drótkötélen valóban nem kis teljesítmény.

Mielőbbi gyógyulást!
2012.02.13 12:16:53
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »