Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.

evoros23 által írt cikkommentek
Típus Cikk Komment Dátum
Cikk kezdoknek-a-sielesrol Nagyon jó cikk, nekem is nagyon tetszett! Néhány saját tapasztalat:
- síelés időpontja: novemberben a gleccsereken is lehet tanulni, mindenhol van kék (igazán kék), decemberben már a magasan fekvő pályák is hóbiztosnak mondhatók. Januárban viszonylag kevesen vannak ugyan, de nem ritka a -15 fok alatti hőmérséklet és az erős szél.
- kesztyű: én 0 fok környékén bélésben síelek, az alatt egyujjas kesztyűben. Síkesztyűben csak síelni lehet szerintem, se a zsebkendőt, se a fényképezőt nem tudtam menedzselni, viszont nagyon fázott a kezem az ötujjasban (nem volt szoros). Nekem az egyujjas vált be. Izzadt kézzel is nagyon könnyű le- és felhúzni, és hóviharban sem fázott benne a kezem.
- kabátból érdemes színeset, jellegzeteset választani, amiben a társaság jobban síelő tagjai könnyebben felismernek bennünket a pályán.
- én legelőször jó minőségű aláöltözőket vettem, és más célokra - bicajozás, téli túra - is használom őket. A sízoknikat szintén.
- a 7. síelésem után vettem egy cserélhető lencséjű szemüveget, nagyon szeretem. A hegyekben gyakran változik a helyzet, a két szemüveg sok helyet foglal, így viszont kis helyen meg tudom oldani, hogy napsütésben és ködben is jól lássak. Annál nincs rosszabb szerintem, mint ha az ember nem érzékeli pontosan a felületet, amin síel.
- Nekem nagyon hasznos volt az oktatóval síelés. Segítettek többen is, akik nálam sokkal jobban síeltek, de igazán az oktatóval fejlődött és stabilizálódott a tudásom.
2012.01.04 14:10:58
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »