Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.

Tumbász Geri által írt cikkommentek
Típus Cikk Komment Dátum
Cikk osztrak-oktatoi-kepzes Szia Dóri!

A mátrai képzésre tudsz snowboardosként bejelentkezni. Előfeltétel a forgatott lendületek stabil tudása pályán. Vizsgakövetelmény pedig: "iskolás" forgatott lendületek kék-piros pályán, élén vezetett (carving) ívek kék-piros pályán, valamint egy "pisten Freestyle" bemutató menet kék pályán, mely tartalmaz egy 180-as ugrást, ollie-t, noseroll, tailroll, swich. A fent említett technikák és elemek, mind fel lesznek építve az alapoktól a képzés keretében.
A felkészítő táboraink inkább oktató, ill. technikai tréning jellegűek. Ezekben a táborokban nem annyira az elméleté a hangsúly, mint inkább a gyakorlati kivitelezésé és a technikai fejlődésé.

Jelentkezni lehet még bőven, de általában 2 héttel az képzés előtt már körvonalazódik, hogy meg lesz-e tartva. Érdemes hamarabb jelentkezni.

Köszi:
Geri
Snowsports Academy
2010.12.31 11:46:55
Cikk osztrak-oktatoi-kepzes Tisztelt Érdeklődők!

Köszönjük az észrevételeket.


Csak röviden szeretnék reagálni az előttem szóló észrevételeire, véleményére. Remélem, hogy így néhány kérdést tisztázhatunk.

A magyarországi Snowsports Academy a Bécsi Sí- és Snowboardoktatók Szövetségének (Wiener Ski- und Snowboardlehrer Verband - WSSV) hazai leányvállalata.
Képzésünknek valóban semmi köze a magyar síoktatóképzéshez. Ez egy osztrák képzés.
A képzés deklarált célja, hogy a nálunk végzett síoktatókat Ausztriában elfogadott síoktatói papírhoz, és Ausztriában munkalehetőséghez juttassuk.
Az általunk meghirdetett képzés második lépcsője (Anwärter) valóban az osztrák képzési rendszer alapszintje. Tartományi síoktatói szövetségek képezik ki ezen a jelölteket (mint ahogyan az Osztrák Állami Síoktató képzésig minden szinten). Ez nálunk is így lesz, a Bécsi Sí- és Snowboardoktatók Szövetségének kiképzői fogják a jelentkezőket kiképezni. Az Anwärter képzettségű oktatókat széles körben keresik és foglalkoztatják Ausztriában, minden tartomány síiskolái elfogadják és alkalmaznak bármely tartományi szövetség által kiképzett oktatókat.
Az általunk meghirdetett képzés első lépcsője az Anwarter képzés fele, amelyet Magyarországon, magyar nyelven végezhetnek el a jelentkezők, így Ausztriában a képzés második felére kerül sor.
A dolog lényege tehát, hogy az osztrák síoktató képzés alapszintjét, az Anwärter képzést két részletben végzik el a jelöltek. Előnye, hogy az igazán fontos szakelméleti tárgyakat, mint pl. mozgástan, oktatás elmélet, gyermekoktatás, magyar nyelven hallgatják az oktató jelöltek, így Ausztriában, német vagy angol nyelven könnyebben teljesíthetik az elméleti vizsgákat. Az első lépcső (a képzés első fele) után lehetőségük nyílik magyarországi terepeken dolgozni (és gyakorlatot szerezni) az Anwarter képzést befejező tanfolyamig. Erre magyarországi síterepekkel megállapodás született.
Az Anwärter szint teljesítése után az oktatók, ha akarnak, tovább haladhatnak az osztrák síoktató képzési rendszerben. Ausztriai síiskolában dolgozva minden bizonnyal meg fogják majd keresni az ehhez szükséges pénzt.
Az osztrák síoktató képzési rendszer az ISIA által elismert rendszer, az ISIA bélyeget a Landes-schilehrer képzés második felének elvégzése után kapják meg az oktatók.
Azzal messzemenően egyetértek, hogy alaposan tájékozódjanak a síoktató jelöltek a különböző oktatási rendszerek előnyeiről és hátrányairól, és ez után válasszák ki a céljaiknak legjobban megfelelőt. Javaslom, hogy a különböző honlapok végigböngészése után hallgassák meg külföldön dolgozó, gyakorlati tapasztalattal rendelkező síoktatók véleményét is.

Néhány link:
http://www.skilehrer.at/index.php?i...d=leh...

http://www.snowsports.at/


Tumbász Gergő
Osztrák Állami Diplomás végzettségű hósportoktató
A Bécsi Sí- és Snowboardoktató Szövetség (Snowsports Academy) kiképző oktatója
2010.12.20 22:04:57
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »