Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.

törzsmókus által írt cikkommentek
Típus Cikk Komment Dátum
Cikk sieles-covid-idejen---ilyen-biztonsagi-intezkedesek-varhatok-a-sipalyakon @ttottam

te nagyon óvatosan fogalmaztál,
viszont azt írtad, @Deni11111 a szívedből szólt. ezért kukacoltalak be téged is.

„Nem értem azokat akik "beveszik" ezt a COVID dumát. Nézni kell a statisztikát. Nincs több halott mint évente .( tíz évre visszamenőleg .) Sőt világ viszonylatba se”

ez tényszerűen nem igaz.

„Ez a Covid egyik helyen fertőz másikon nem . Este tíz előtt nem fertőz, tíz után igen . Sorolhatnám még”

ez meg buta csúsztatás, le is írtam miért
2020.10.16 19:36:19
Cikk ilyen-szabalyokkal-keszulnek-az-osztrak-siterepek-a-szezonra a hazai sípályák a semminél sokkal jobbak. ha „túl jó” hozzájuk a léced, szerezz be egy kövezőt, amit nem sajnálsz.
(vagy morogj otthon a sznobériádban főve, persze, azt sem tilos)
2020.10.14 12:37:52
Cikk sieles-covid-idejen---ilyen-biztonsagi-intezkedesek-varhatok-a-sipalyakon örülök, hogy jelenleg csak részleges korlátozások vannak, és nagyon remélem, hogy a járványtagadó, korlátozásokat leszaró kovidióták nem lesznek elegen ahhoz, hogy ezeknél sokkal drasztikusabb lépéseket kelljen tenni. 2020.10.14 12:33:48
Cikk sieles-covid-idejen---ilyen-biztonsagi-intezkedesek-varhatok-a-sipalyakon @Deni11111, @ttottam, @Seffer66

„csak egy kicsit gondolkodni kellene”, ja.
a 10 óra utáni korlátozást nem azért hozták, mert 10 után jobban fertőzne a vírus, hanem azért, mert úgy ítélték meg, hogy a teljes leállás helyett elég a részleges is. egy fertőzött (akár tünetmentes) ember átlagosan 2-2,5 másiknak adja tovább a vírust; ha a találkozásainkat felére (nem nullára!) csökkentjük, maszkot hordunk ahol kell és kezet mosunk rendszeresen, akkor ez a szám lemegy 1 alá, így nem robban be a járvány.
persze az a része, hogy a találkozások melyik felét (10 előtt vagy 10 után, ingázók vagy bulizók, foci vagy koncert stb) korlátozzák, az már kőkeményen politikai döntés. de önmagában nem hülyeség csak azért, mert nem tiltanak mindent egyformán (pont az lenne a hülyeség, ha megint teljes zár lenne, mint márciusban, amikor még kevesebbet tudtak az egészről, és biztosra akartak menni).
2020.10.14 12:32:11
Cikk sieles-covid-idejen---ilyen-biztonsagi-intezkedesek-varhatok-a-sipalyakon @Deni11111, @ttottam
miért állítotok valótlan dolgokat?
ha valóban megnéznétek a statisztikákat, látnátok, hogy idén (különösen tavasszal) a világ igen sok országában nagyon durván megnőtt a halálozások száma. nem mindenhol, Magyarországon pl hála Istennek (és az időben bevezetett szigorú korlátozásoknak) nem igazán.
https://ourworldindata.org/grapher/...exces...

ettől még nem gondolom én sem, hogy senki ne menjen síelni. csak a halottak és a veszély letagadásától ökölbe szorul a kezem.
2020.10.14 12:26:21
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »