Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.

huszaragica által írt cikkommentek
Típus Cikk Komment Dátum
Cikk 12-eves-kislany-meghalt-gerlitzen-sibaleset Kedves lhidasi és többiek!

Hozzászólásom nem a tragédiát elemzi.

6 éve évi 70-80 napot oktató SMSZ végzett síoktató,testnevelő tanár vagyok.
Ismerem az ISE (Iskolai Síoktatók Egyesülete - ők szervezik sítúravezetői vizsgákat) nagyszerű munkáját, amit a pedagógusokkal évente végez. Az elméleti foglalkozásokon, tornatermi gyakorlatokon is részt szoktam venni, de sajnos egyre kevesebben jelentkeznek a képzésre. Emellett hiába van a képzés, ha a testnevelő tanárok a diplomájukkal bizony kapnak arra "jogosítványt", hogy tábort szervezhessenek.Oktató kollégáimmal nem egyszer elképedve látjuk, hogy miket oktatnak, és mi zajlik a lejtőn.
Novák Andreával (hozzászólás korábban) nem értek egyet, mert az bizony nagyon jó lenne, ha a testnevelő tanárok legalább ISE sítúravezetői papírral rendelkeznének!De ez közel sem így van!!
Emellett azok a testnevelő tanárok, pedagógusok akik ezeket a vizsgákat elvégzik évente 1 hetet, maximum két hetet síelnek.Azt is feltehetően a saját maguk által szervezett sítáborban. Még, ha valaki nagyon ügyes is, az bizony nem elég a megfelelő sítudásra. De egyébként ennyi idő nem elég semmilyen másik sportágnak a magas szintű elsajátítására sem.

Az SMSZ vizsgákat jórészt azok végzik el (évente 80 %-os a bukás), akiknek sokkal több kilométer van a lábukban. Ami azt is jelenti, hogy az oktató a saját sebességét is jobban fel tudja mérni. Úgy vélem, hogy 95%-tól (jó lenne 100%-ot mondani) nem "szöknek el" a tanítványok!Ezt remélem, Repárszky Laci is megerősíti!6 év alatt egy gyerek próbált tőlem hisztizve elszökni, és 10 méterig sem jutott.

Azt gondolom, hogy az általános és középiskoláknak, még, ha ez némi költséggel is jár igenis vinni kell végzett síoktatókat a táborokba (Az nem elég, ha 40 emberre 3 oktató van!Oktatásra ilyen létszám teljesen alkalmatlan!!(inkább gyerekmegőrzésnek nevezném)Az a maximum létszám, hogy 1 oktató - 10 gyerek, de én a 10 főt is soknak tartom) , és kiskorúakat véleményem szerint semmilyen szinten nem lehet elengedni "szabad sízésre". A jól képzett,lelkes, ügyes, kreatív oktatóval a gyerekek egész nap akarnak síelni!

Az ISE végzett pedagógusoknak azt tudnám ajánlani, hogy nézzék a honlapokat! Rengeteg egy napos, árban kifizethető oktatást szerveznek síelőknek, oktatóknak. Visegrádon, Mátraszentistvánon. Hihetetlen sokat lehet tanulni ezektől az oktatóktól! Ne elégedjen meg senki sem azzal, hogy hopp, elvégeztem egy tanfolyamot, és akkor én már tuti vagyok!(lsd. https://www.skiculture.hu )

Évente legalább 20 fő végez az SMSZ táboraiban, vannak olyanok is, akik szívesen elmennek jelentősebb tiszteletdíj nélkül is oktatni. Én mindenképpen felvenném az SMSZ-szel (Síoktatók Magyarországi Szövetsége - https://www.sioktatas.hu ) a kapcsolatot, hogy ilyen munkaerőben segítsenek.Két, három csillagos oktatót nem fognak találni, de egy csillagosat biztosan!

Sajnos, emellett ugyanakkor ez még mindig "csak" a végzettség, ami nem biztosíték arra, hogy a végzettséggel rendelkező oktató jól is tudja a szakmáját!De ez az élet minden területén így van!:(
És akkor persze nem beszéltünk még a pénz kérdésről sem..

Üdvözlettel: Huszár Ági

U.I.: Nagyszerűnek tartom Fehér Gyula kezdeményezését!
2012.02.26 12:04:41
Cikk interski-2011-democsapat Olyan jó olvasni bíztató, gratuláló soraitokat!! Köszönjük!!!!!:) 2011.01.27 23:42:31

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 17 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.