Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

laci06 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2012.01.20. 11:48
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nem vagyok szakértő, sem jó síelő, nem tudom eldönteni, hogy kéne-e éleztetnem a lécemet.
Egy ilyen lécről lenne szó (ha esetleg ez számít):
http://www.sportoutlet.hu/shop/archive/item/173
170cm-es.
Tavaly volt élezve síelés előtt, 5 napot síeltem vele. Kivettem a zsákból a talpa szerintem aránylag szép, sima, tavaly nem sikerült szétszednem kavicsokkal. Végighúztam a kezemet az éleken, még aránylag jobban odaszorítva sem vágta meg a kezemet, de érzésre az élek is simák. Vagyis ez alatt azt értem, hogy az él is 'egyenletes', nem vág, de ennek ellenére én úgy érzem, hogy élesnek mondható. Remélem érthető, hogy mit akarok ezzel mondani.
Tehát a nagy kérdés, hogy már amennyire ebből érthető, kéne-e szerintetek élezni? Illetve hol van olyan szerviz (lehetőleg a 9. kerülethez közül), ahol megmondják nekem azt is, hogyha elviszem, hogy fölösleges megéleznem, és nem pedig mindenáron élezni akarják majd? Továbbá van esetleg olyan, ahol azonnal megcsinálják (ha előre kell időpontot egyeztetni velük az nem gond)?

Nagyon szépen köszönöm, jó havat, jó síelést Nektek!
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2011.02.06. 09:23
Szia!
Pár órája jöttünk meg innen, válaszolnék...
Szal:
1. Sajnos gyalogolni kell, durván 300m-t egy beton utón, amin egyáltalán nincsen már hó, teljesen száraz, de nem sok, kibírható. Haza viszont vissza lehet csúszni, de eléggé fel kell menni, két négyülésessel egy csúcsra (Marin Pascal, majd Vescal felvonó), ahonnan megy le egy kék pálya, amiből leágazik a Vescal alja előtt egy vékony, tekergős, alig lejtős kis pálya, ami hazavisz (a végén kell lefele sétálni egy kb 20m-t, ami tényleg nulla, a kis tekergős utat pedig a térképen a fekete pontozott rész jelöli, egyébként az a kék pálya szerintem nagyon jó).
2. én is iroda által szervezett utón vettem részt, de nem adtam le egyetlen fotót sem... (sem papiron, sem digitálisan)
3. igen, ilyen kis tilitolis ajtóval van leválasztva, és a falak sem a legvastagabbak, szal szerintem egy halkabb beszélgetés is kihallatszik, illetve be...:( én nem abban a helységben voltam, tehát ezt csak szemre tudom mondani, de az aggódásuk jogos, ebben biztos vagyok:(

Remélem segitett, ha van valami kérdésed nyugodtan jelezd:)
Üdv,
Laci
Előzmény: (netexp 108058)
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2010.01.28. 13:10
Azt esetleg még valaki meg tudná saccolni, hogy jan 31.-feb 5. között mekkora tömegre kell számitani?
Gondolom 31.-én Vasárnap lesznek sorok, de egyébként kell arra számitanunk, hogy sorba kell állni a lifteknél, vagy várhatóan még nem lesznek annyian?
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2010.01.27. 14:22
Azt valaki nem tudná megmondani, hogy a felvonók napközben mettől meddig működnek?:)
29.-én indulunk mi is...
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2010.01.27. 09:01
Sziasztok!
Fogalmam sincsen, hogy ide tartozik-e, de mivel ez a topik pörög a legjobban, ezrét ha nem bánjátok itt kérdezem meg..
Tehát Pénteken indulok Fro-ba, de még hiányzik egy-két apróság...
Síbot: 190cm magas vagyok, ha jól tudom úgy kell választani, hogy az alkar és a felkar álló helyzetben egy kicsivel kisebb szöget zárjon be, mint a derékszög, mivel ha rajtam lesz a léc, és a bakancs, akkor az emelni fog valami... Tehát így szemre egy 190cm-es embernek mekkora az ideális? Illetve érdemes ezt is valami ilyen direkt erre szakosodott boltban megvenni, vagy ha besétálok egy hervisbe, akkor ott is megvehetem...(nem tudom mennyire húznának le, mert ott drágább minden, mint máshol)?
Illetve nem tudom, hogy pl a síléchez valamilyen zsákot érdemes-e venni, vagy teljesen felesleges? (170centis Fischer RX Cool Heat-hez kéne)
Továbbá bukósisakot ajánlotok, vagy sem? Most megyek másodszor síelni, tehát annyira még nem vagyok biztos a pályán, de éppen ezért nem is ökörködök.
Meg még akarok kesztyűt...
Tehát érdemes ezeket esetleg Pesten valahol megvenni, vagy pedig bárhol szétnézhetek, és ha van megvehetem a Hervisben is, mert egyébként sem sokkal olcsóbbak (péntekig kéne, és Fehérvári vagyok, ezért meg maximum Pénteken tudnék felugrani Pestre)? Vagy tudnátok egy olyan boltot ajánlani, ahol ezek közül minden van, normális választékban, és normális áron?
Köszönöm,
Laci:)
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2009.11.27. 16:53
Szia!
Megint én vagyok...
Válaszoltak a nordica léccel (http://www.greenzone.hu/teli-termekek/silec/nordica-gransport-14-xb-kotes-2.html) kapcsolatban, azt irták vadiúj, de fél év garit tudnak rá adni, és elvileg még garis gondjuk nem volt... Nem tudom belevágjak-e? Ez a kantni melletti elengedés szerinted egy ilyen kategóriájú lécnél is fenn állhat? Mennyire lenne veszélyes igy beruházni rá?
Más:
Ezt én csak kinéztem, tehát mint írtam nem értek hozzá, de maga a léc nagyon tetszik kívülről, illetve amennyire én be tudtam lőni jó áron van nagyon.
De ettől függetlenül nem vagyok benne biztos, hogy ez nekem megfelelő lenne... Szeretem a sebességet, de nem tudom, hogy most még mernék-e pályán kívül síelni... Tehát mit tudnál ajánlani? 190cm vagyok, jelenleg 85 kiló, szerintem ez csak egyre több lesz, és sportos testfelépítés (mindig sportoltam, most is). Szeretem a sebességet, de szeretném ha a léc alkalmas (nem tökéletes, de alklamas) lenne arra is, hogy szépen síelhessek vele (ha nagyon fárasztó de jó lesz arra, az is megfelel). Tehát mit tudnál ajánlani igy?
(eddig amit ajánlottál, és tetszik is azok a következők:
http://www.sportoutlet.hu/shop/sifelszereles/stockli-silec/stockli-snake-silec-kotes-nelkul
http://www.sportoutlet.hu/shop/sifelszereles/atomic-silec/atomic-nomad-highnoon-silec-4tix-310-kotes
http://www.sportoutlet.hu/shop/sifelszereles/rossignol-silec/rossignol-zenith-z3-silec-feher--axium-100-tpi2-kotes)
Sajnos volt kettő, ami lehet, hogy jó lenne, de százezer fölé nem szeretnék menni:)
Esetleg valami olyan lenne még jó, ami értékálló, tehát ha valamiért nem fog tetszeni, akkor kis bukással meg tudjak tőle vállni...
Illetve mit értettél az alatt, hogy pl az atomic, ill rossignol léc modernebb, mint az általam kinézett nordica?
Ez kicsit hosszú lett, sry:)
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2009.11.26. 11:28
A stöckli lécek (remélem jól irtam) mikorra lesznek beárazva?
Melyik lehetne ennek: http://www.greenzone.hu/teli-termekek/silec/nordica-gransport-14-xb-kotes-2.html az alternativája? Az kb mennyibe fog kerülni?
laci06
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2009.11.22. 14:55
Sziasztok!
Siléc vásárlás előtt állok, de nem igazán értek sajnos hozzá, ezért szeretném a segitségeteket kérni.
Elvileg január végén megyünk egy hétre Fro-ba. Eddig egyszer voltam sielni, Gerlitzen-be, úgy érzem, hogy viszonylag jól meg sikerült tanulni, 3. nap már a feketén is le tudtam jönni teljesen simán, esés nélkül, habár állitólag az ottani fekete nem túl vad pálya. Ez két éve volt, sajnos a tavalyi sielés kimaradt.
Rólam: 190cm körül vagyok, jelenleg 85 kiló, viszonylag sportos testalkatom van. Stilusba nagyon nem mennék bele, de szeretem a sebességet.
Milyen lécet ajánlanátok? Árban max 70 ezerig szeretnék elmenni (nagyon jó ajánlat esetén 80), és nem szeretnék a következő 4-5 évben váltani.
Illetve erről mi a véleményetek:
http://www.greenzone.hu/teli-termekek/silec/nordica-gransport-14-xb-kotes-2.html
Válaszotokat előre is köszönöm:)