Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Sestriere
síterep infó oldal
ÜZENETEK (36)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2015.02.10. 11:50
Furcsa amit a bérlettel kapcsolatban tapasztaltatok. Mi tavaly voltunk itt, szintén brianconi Grand Galaxie bérlettel. A montgenevre-i pénztárnál csak annyit kérdeztek, hogy az egész terepre kérünk-e napijegyet (ekkor a bérletszelvényhez tartozó papírról mindkét Via Latteá-s fület levágják), vagy csak a francia részre. Mi az egész terepre kértük, és el is jutottunk Sestriere határáig.
Mivel idén is megyünk Brianconba, és ezúttal úgy tervezzük, hogy egy napot Montgenevre-ben (csak a francia részen), egy napot pedig Sestriere-ben (csak az olasz részen) fogunk tölteni, ezért biztos, ami biztos alapon rákérdeztem tegnap a Serre Chevalier-i turistairodában, hogy ez lehetséges-e. A válasz egyértelmű igen. Remélem így is lesz :)
Előzmény: (Tobi 179989)
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2015.02.08. 22:25
Egy napra ugrottunk át Brianconból Montegenévre-re egy egyhetes sítábor alatt. Nekem minden szempontból csalódás volt, mert a Grand Galaxie bérletünk csak a Montgenévre-Claviere részre volt érvényes, a Via Lattea többi részére nem! És ezt is csak 30 perces heves vita és tanácskozás után ötlötték ki a franciák, addig tanácstalanul álltak és mondogatták, hogy nem tudják, hogy mi van. 150 ember topogott ott, a pályán rajtunk kívül teremtett lélek sem, ennek ellenére várakoztattak minket.

Az idő sem volt jó, szakadt a hó, erdőhatár fölött a látástávolság kb. egyenlő volt a 0-val, ez sem segített. Alapvetően hiba, hogy kicsi a terep magasságkülönbsége. 1800 méteren van az alja, 2500 már a teteje, ezt még egy átlagos szlovák síterep is hozza. A pályák széttagoltan helyezkednek el, nehézkes az átjárás, sokszor csak egy irányba lehet mozogni. További hiba, hogy a kis magasságkülönbség miatt rövidek a pályák, ellenben sok a lassú és elavult felvonó.

Hüttéből sincs sok, a kitáblázottság viszont megfelelő. Érdekes ellentmondás, hogy sokszor egy helyen van egymás mellett a kőkorszaki technika és a legmodernebb.

Régebben mindig feltűnő volt, amikor a hágón át mentünk, hogy itt mindig milyen kevés ember van. Hát most már értem, hogy miért nincsenek többen. Egyszerűen a terep szintje nem üti meg azt a szintet, amit a közelben lévő nagyobb terepek simán meghaladnak (Briancon, L2A, Alpe'd Huez, Sestriere, stb...) Ez amúgy akár pozitívum is, hogy kevesen voltak a rendszeren, sorban állni sehol sem kellett.

Bántó volt, hogy a Via Lattea többi része Montgenévre-től nagyon messzi volt, pláne hogy nem is volt érvényes rá a bérlet.

Egy szó mint száz, ez legfeljebb is csak közepes, kb. egy Valfréjus-színvonal. Egyedül azért érdemel említést, mert igen jó helyen fekszik (a hágóút mentén) és igen hóbiztos terep a nagy völgymagasság miatt.

Egyértelműen többet vártam tőle.
hcsongi
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
2014.09.30. 20:56
Sziasztok!

Látom senki sem írt még bővebben erről a terepról, hát megteszem. Szerintem egy Magyarországon méltatlanul elfelejtett/ismeretlen pályarendszer.
2013 januárjában jártunk itt, ha minden jól megy az idén is célba vesszük.
A terep maga hatalmas, kb bejárhatatlan méretű 1 hét alatt.
A szállásunk Sestriere-ben a Petit Chalet apartmanházban volt.
Mi a legtöbbet a Sauze d'oulx-Sansicario-Sestriere-Pragelato négyszögben síeltünk. Minden tudásszintre lehet pályát találni, bár szerintem piros/fekete pályákban a legerősebb a felhozatal. Január közepén voltunk és kis túlzással, emberrel "szinte" nem találkoztunk a pályákon. Még egy nagyobb tömeg is percek alatt eloszlik a reggeli/délelőtti induláskor.
A Kandahar nevű fekete pályán nem egyszer jöttünk le úgy, hogy közel s távol embert se láttunk magunk előtt vagy mögött. A leghosszabb felvonó várakozásunk kb 1 perc volt.

A Claviere-Montgenevre rész eléggé félreeső ha sestriere-i a szállás és korán kell indulni, viszont cserébe hatalmas rész az is. Visszafelé a nap végén a Cesena-i felvonóhoz véletlenül se válasszátok a kék pályát - egy erdei úton kell lecsúszni (lesífutni), folyamatos botozással - inkább érdemes a felvonóval lejönni a völgybe.

Az egy hét alatt folyamatosan, 99%-ban kezeltek voltak a pályák. 2x még egy kis friss (kb 10-15cm) havat is kaptunk.

A terepet csak ajánlani tudom. Igaz messze van, de a pályák minősége és mennyisége bőven kárpótol mindenkit!

Január végén, ha ismét megjártuk a terepet, megírom a fejleményeket!
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2014.01.16. 13:44
Mi Brianconból szeretnénk átmenni szintén egy napra. Ezek szerint semmi gond nem volt, a francia bérletre simán kaptatok egy napijegyet? A napijegy az egész síterepre érvényes volt?
Előzmény: (Szali 134086)
ede75
32 élménybeszámolót írt
32
14 éve tag
2013.01.31. 18:54
Sziasztok Utazók!
Február 18-ig érvényes szlovén autópályamatrica várja szerencsés gazdáját! Írj privi üzit, ha érdekel!
Ede
Imibá
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2013.01.31. 18:35
Rendkívül jó síterep. széles hosszú pályák kitűnő hóviszonyok
Szali
219 élménybeszámolót írt
219
19 éve tag
2012.02.12. 00:09
Mi 1 napot csúsztunk itt ,egy 1 hetes Francia sítábor egyik napján. Ragyogó napsütés volt és iszonyat sok pálya. Szerencsére az emberek szépen eloszlottak a 400km(!!!) pályán ,így sehol se volt sor. A pályák nagyon jók voltak, még délután 2 kor is tudtunk olyan pályán csúszni ahol még látható volt a ratraknyom! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2010.02.02. 12:50
Hétvégén érkeztünk meg Puy-ből. Egy napra átmentünk Montgenevre pályáira. Már tavaly is voltunk, nagyon tetszett, azért repetáztunk, bár egy éve ügyetlenek voltunk, és nem jutottunk el Sestrierebe. Idén okosabban kezeltük a térképet, és sikerült! Óriási élmény volt az olimpiai pályákon csúszkálni. Montgenevre önmagában nem túl nagy, de összeköttetésben van sok más tereppel is (Oulx,Sansicario, Cesana, Claviere, Sestriere), és így adja ki a mintegy 400 km pályarendszert. Valóban hatalmas, kellene néhány nap a besíeléséhez.A pénztárnál bemutattuk a Puy St. Vincent-re érvényes bérletet, és a hozzákapott szelvényt.Az utóbbiról levágták a területre érvényes kuponrészt, és kaptunk egy napra érvényes Vialattea(egész területre szóló) chipes kártyát.Kultúrált volt az egész lebonyolítás.
A pályák jól kezeltek, változatosak.Amerre jártunk, minden lift működött. Verőfényes napsütést fogtunk ki, csak 3 óra körül borult be, de ekkor már visszafelé úton voltunk. Ekkor már siettünk, mert gyűltek a hófelhők rendesen. Szuper napot töltöttünk itt. Lányomat csak a pottyantós wc lepte meg az olasz részen. :-))Ez legyen a legszörnyűbb élménye egy síterepen.
netexp
61 élménybeszámolót írt
61
17 éve tag
2007.12.30. 23:58
Haho,

Jovo szombat hajnalban (jan 5) indulunk Franciaorszagba egy roppant kellemes helyre sielni. 8 szemelyes appartmanunk van, 7 szemelyes Merci Vitoval megyunk. Sajnos az egyik resztvevo le kellett mondja az utat nehany napja. Szoval utitarsat keresunk, aki teheti -legyen fiu vagy leany- csatlakozhat. Szallas plusz berletert 34 ezret fizettunk be. Erkezes 6 nap szupersi utan jan 12 szombaton. Riaszthatsz ismerost is, a csapat nyitott. Ja, es van egy hely a Pestrol odaindulo buszon is. Mellesleg nagyon boldog uj evet kivanok mindannyiotoknak!

Udv:
Rozsavolgyi Andras
randras@net-express.hu
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2007.12.17. 12:47
Az tényleg hülyeség, mert Brianconban kb. 220 km-es összesíelhető pályarendszer van. Egyértelműen ez a nagyobb.
raboka11
23 élménybeszámolót írt
23
17 éve tag
2007.12.16. 17:38
Köszi az infót. Briabcont ismerem az az egyik kedvencem, A térképről itélve szerintem is nagyobb Briancon
fekete lászló
51 élménybeszámolót írt
51
20 éve tag
2007.12.16. 10:54

Pár éve voltam úgyhogy már csak a szépre emlékszem!
AKKOR MÉG A MONTGENEVREi síbérlet nem volt érvényes Sestierbe, bár az Intersínél esküdöztek hogy igen! A szállás jó volt,Síbusz el vitt mindenhova (ingyenes)A Montgenevrei rész nem túl nagy pálya rendszer, de azért nem rossz.Érdekes hogy majdnem kétszer annyi sípályát írnak mint Brianconra,pedig az nekem nagyobbnak tűnt.
raboka11
23 élménybeszámolót írt
23
17 éve tag
2007.12.15. 16:22
Szeretnék valami infót szerezni Montgenevéről január végén megyünk oda, és érdekelne hogy a pályarendszer hol a legjobb és úgy álltalában mire számíthatunk
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.12.03. 18:28
Kösz az infókat!!!! (Már azt hittem kénytelen leszek magammal beszélgetni mint a sárga házban :p). Amúgy azért megyünk Sestrierébe, mert már voltunk ott egy nyáron és nagyon megtetszett, gondoltuk, megnézzük, milyen ha hó is van rajta. Talán egy vagy két napra majd átnézünk Franciaországba (a határ már úgysem blamás :D).
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2007.12.02. 23:21
Én már voltam ott síelni.
Nagy és változatos rendszer.
A szállásotok viszont ne a Grangesies (Lehet, hogy nagyon rosszul írtam a település nevét, de lusta vagyok utána nézni) településen legyen.
Elviekben haza lehet síelni, de a rendszerbe való becsatlakozás kicsit guzmis. Egy kis felvonó szállít fel, de még ide is elég sokat kell gyalogolni, mert egy nagyon meredek hegyoldalra épültek az apartmanházak. Azért síbusz is van. (Igaz ahhoz is sokat kell gyalogolni.)
Egyébként ha már idáig elmentek,,akkor miért nem mentek tovább Brianconig? Az egyik legjobb Fr. síterep.
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.11.29. 18:35
Hy mindenki!
Azt vettük a fejünkbe, hogy Sestrierébe megyünk síelni a téli szünetben. Ezért kérek mindenkit, akinek van tapasztalata, élménye és stb, az írja meg! Légyszi! :D
Pussz mindenkinek!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.