Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard

ÜZENETEK (309)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.10.24. 23:14
hello,
nem nem voltam, mert végülis nemis jött ez az egész össze, a "piszkos anyagiak" miatt. sajna így papíron, elméletben egész jól összevolt rakva a dolog, de gyakorlatban nem valósult meg, pedig eleinte kecsegtető jelek voltak (lett volna anyagi háttér), de a hajrára szertefoszlottak a remények. saját önköltésgből fedezni egy ilyen túrát pedig nem kis pénz; persze biztos vannak olyanok, akik ezt megtudják tenni. ellenben most tervbe van egy skót sízés boardozás, kihasználva az easyjetet (bp-glasgow) 4000 huf körül, igaz szerintem ide én nem megyek. hát ennyi
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2004.10.21. 14:02
Bár jómagam a sízők egyre bővülő hazai táborához tartozik, de jónéhány ismerősöm van aki a boardot választotta, de náluk nem tapasztalom ezt a pálya közepén heverésző módit. Ezenfelül, lehet én járok "rossz" helyekre, de úgy ámblokk ritkán látom, hogy a deszkások a sípálya közepén pihennének stb. Ellenben a lejtők szélén, a pályák tetején/alján, funparkokban való igaz, hogy jó sokan tesznek így ,dehát ez nem zavar senkit. Szerintem ezt, a szabályok be nem tartását hiba lenne a boardosokra levetíteni. Én inkább sokkal gyakrabban találkozok olyan sízőkkel (talán ez a gyakoriság abból is adódik, hogy többen vannak -egyelőre-), akik az alapvető szabályokat be nem tartva száguldoznak jobbra, balra, egyenesen; veszélyeztetve ezzel mások és saját maguk testi épségét egyaránt. De miért van ez? Szerintem valahol a gyökerekben kell keresni az okot, okokat. Ugyanis ha pl. egy oktatási intézmény, legyen ez általános iskola, középsuli s így tovább sítábort szervez, akkor arra is ügyelni kéne, hogy minden gyereknek a kezébe nyomni a "sízők Bibliáját" a FIS 10 aranyszabályát, mert ezek az előírások korántsem balgaságok. Ha mindenki igyekezne betartani ezt, talán a sérülések és balesetek száma is jócskán lecsökkenne. De visszatérve az iskolákhoz. Saját tapasztalat, hogy sokhelyütt nemhogy ezt nem noymják a gyerekek kezébe, hanem még szóban sem tájékoztatják őket erről, sőt, sok kisérőtanár igencsak hadilábon áll a sízéssel, s vannak olyanok is, akik inkább a hütték teraszán heverészve pihenik ki magukat, miközben a gyerekek felügyelet, s szabályok tudta nélkül mennek erre-arra. Bár már létezik egy ideje hazánkban egy ún. iskolai túrasívezető képzés (lehet pontosan nem így hívják), ami remélhetőleg majd minőségi előremozdulást ad az iskolai síoktatásban.
Persze az, hogy valaki nem tartja be ezeket a szabályokat nem korfüggő. Csak egy példá: pár évvel ezelőtt Stuhlecken tört, hogy egy kb. 60 éveiben járó férfi egy meredekebb részen, ahol a sízők középhosszú lendülettel mentek csak úgy "belehajtott", s magával sodort 2-3 embert, aztán végül kisodródott a pályáról az erdőbe. Odamentem hozzá két sráccal (akiket elsodort), hogy segítsünk, neki, s még neki állt feljebb.. na igen, no comment.. bár azt hozzátenném, hogy ittas volt.. S akkor megint elérkeztünk egy újabb próblémához, az alkoholfogyasztáshoz. Szó mi szó, sokat lehetne a témáról beszélni.
Dehát a FIS 10-ben ez is benne van. Az is fontos, hogy ne becsüljük egekig a tudásunkat. Sokszor találkozok olyan dolgokkal, hogy egy olyan síző, akinek egy kék pályán is még alapvető gondokat okoz a párhuzamos léctartás, az a fekete pályát keresi.. Jó, most egy kicsit t'án sarkítottam, de biztos vagyok benne, sokunknak ismerős.. Szóval az ilyen ne keresse a fekete pályát.
Még talán annyi.. inkább sízek kevésbé ismertebb helyeken, vagy legalábbis ha ismert helyre megyek, akkor kerülöm a Semesterferien és hasonlóidőszakokat, mert ott érdekes módon olyanok csúszkálnak, akik ismerik s be is tartják a szabályokat, ne adj Isten még jobb tudású sízők, mint egy "kommersz mega sícentrumban", ahol brittektől hollandokon keresztül dánokig (stb. stb.) olyanok síznek/boardoznak, akik talán még csak a tv-ben láttak havat, kvázi síkultúrájuk sem nagyon lehet, bár itt teszem hozzá, hogy azért van egy-két osztrák is, aki sokmindent elmondhat magáról, csak aztnem, hogy bármiféle köze lenne a síkultúrához.
üdv
Varga Endre
121 élménybeszámolót írt
121
20 éve tag
2004.10.19. 19:33
Olvastam a snowboardosokról írt hozzászólásodat. Véleményem szerint csak arról van szó, hogy snowbordosok többsége meglehetősen fiatal és ennek megfelelően kicsit még éretlen. Gondolj bele a közlekedésbe, ott is sok gond van a legfiatalabb "versenyzőkkel". Persze az éretlenség nem mentség, de ahoz elég, hogy az előítéletek megszülessenek. Egyébként a fiatal síezők is szívesen ácsorognak a legrosszabb helyeken, de szerencséjukre jobban láthatóak.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.02.23. 14:26
Sziasztok! Február 8-án voltunk a "nagy melegben" Hochkaron. Mivel a közeli pályákon Ausztriában kevés és rossz minőségű hó volt. Most kifogtuk az időt is, csak délután háromtól volt hóvihar. A hó jó minőségű volt. Sőt itt elég hideg volt. A pályák alja jeges volt. De mindig jobb, mint a vizes pályán csuszkálni. Nem vészes a távolság, és igazán jó pályák vannak. Még lehetséges, hogy áprilisban elmegyünk oda. Ugyanis májusig hóbiztos. Várom a továbbiakban is élménybeszámolótokat. Üdv: Rita
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.02.04. 10:27
Köszönöm a hozzászólásod Zede! Most a hétvégén Stuleck-re megyünk, de ez most előny is, hogy általában jeges, ugyanis most az enyhülés után biztos nem lesz jeges. Biztos sokan lesznek azonban, mert síszünet van, és 7-8-ai hétvégére írták a csúcsidőszakot. Vasárnapi nap megyünk, de nem valószínü, hogy gyengébb lesz mint a szombat.Milyen gyakran üződ a télisportot, és mivel? Úgy látom Ausztriában jártas vagy. Újévkor voltunk Szlovéniában, Krvavecben. Mindenképp tudom ajánlani. Jól karban tartott pályák, hóágyuk a fenti pályákon.Kabinos felvonóval lehet feljutni a pályarendszerre. Fent pedig 6-7 ülő felvonó van, és egy tányéros. Nagy látványos hely.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.01.26. 12:48
Szia! Nem jártam még azokon a helyeken. Mi február 8-án megyünk Semmeringre. Közel is van , és egész jók a pályák. Ez 3 telem, hogy deszkával a lábamon csúszok le a havas lejtőkőn, csak igen ritkán van alkalmam eljutni valahova, mert hát ugye ennek elég nagy anyagi vonzata van. Tavaly még tanultam is, szóval...! Ezért van az, hogy még viszonylag kezdő vagyok. Akkor majd várom a beszámolód a hétvégéről. Jó havat kívánok!
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.01.19. 13:47
Az utitárs keresőben kellene próbálkoznod. Én sajnos ebben nem tudok segíteni. Még viszonylag én is kezdő vagyok, a párom tanított meg snowboardozni. De ne add fel, nagyon jó téli sportot választottál. Sajnos kevés lehetőségem van eljutni valahova, ugyanis elég költséges sport.Idén az új évet Krvavecben töltöttük. (3napot) Ajánlom, ha Szlovéniában jársz, nagyon szép hely. Ha sikerült valahova elutnod, szívesen várom az élménybeszámolodat. Rita
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.01.14. 16:24
Úgy látom nem keltette fel érdeklődéseteket ez a téma. Azért remélem majd megosztjátok velem észrevételeiteket és tapasztalaitokat.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.01.10. 15:21
SZIASZTOK! Minden snowboardos véleményét várom! Hozzászólás, ötletek, élmények, tanácsok, stb. Évről-évre egyre népszerűbb ez a sportág. Ezért is gondoltam erre a témára, valamint én is a snowboardnak hódolok.
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.