Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Isola 2000
síterep infó oldal
ÜZENETEK (416)Időben csökkenő Időben csökkenő
pinter14
20 élménybeszámolót írt
20
11 éve tag
2015.09.03. 20:14
Nem rossz Isola2000 de nekem rövidek voltak a pályák, vagyis pontosabb megfogalmazás h. kicsi volt a szintkülönbség. Egy felvonóhoz tartozó pályáknál volt mindössze 500 m feletti szintkülönbség, többinél jellemzően 300-400 m volt max, ha naponta 40-50 km felett szeretnél síelni unalmas lesz 2-3 nap után.

Pályák szélessége bőven elég, döntően sötét kékek, halványpirosak egy két meredekebb letöréssel.

Én mikor voltam esett 2 méter hó, freeride mindenhol.
Iszonyat jó volt.
Előzmény: (Bencibubu 183185)
Bencibubu
9 élménybeszámolót írt
9
10 éve tag
2015.08.31. 20:54
Sziasztok!

Rájöttem, hogy nem lehet elég korán kezdeni a síelés tervezését.
Tavaly lusta voltam (február végén kezdtem nézelődni), és lemaradtunk Franciaországról.
Most Isola 2000-t szemeltük ki (tetszik, hogy a szomszéd síterepre, Auron-ra is érvényes a bérlet), de van egy kis kételyem. A youtube-on néztem Isola 2000 videókat, de szinte csak "keskeny utakon" csúszkálást és freeride-ot láttam. Léteznek Isolán széles lesikló pályák is, ahol lehet nagy íveket karcolni? Auron inkább ilyennek tűnik...
Ezt komolyan kérdezem.
A beszámolókat olvasva elég vegyesek a vélemények. Jól jönne pár tapasztalt vélemény...
Előre is köszönöm a segítséget :-)
merida
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
2015.02.11. 15:50
2015.02.08.-án érkeztünk haza Isolaról. Az út hossza busszal 20-21 óra közt van ami nem kevés.

Szállás: Mi a gyengébb és régen épült két csillagos apartmanban voltunk elszállásolva.
Nem vártunk semmi jót tőle, ezt maradéktalanul meg is kaptuk )))). A szállás koszos volt és lelakott, de ezért el lehetett benne lakni egy kimerítő 8-9 órás síelés után. Sí tároló nincs (állítólag volt egy közös de ezt nem kockáztattuk meg ), így mindenki trappol fel bakancsban, ezt a folyosók meg is sínylették. Viszont volt mikro, tv (fizetős), pirító, nem volt pár nekünk hiányzó konyhai eszköz ( pl.: sajtreszelő, kés ami vágni is tud mert vajazó volt és egy db kenyérvágó ).
Isolán derült ki hogy lett volna lehetőség medence, szauna használatra de ez valahogy kimaradt az utas tájékoztatóból. ( Tapasztalat: minden helyre érdemes vinni egy fürdőrucit, nem foglal sok helyet legfeljebb megnézi az adott sípálya szállását)
Hazaút előtt a szokásos procedúra: Az apartman átvevő meglepően lelkesen minden háztartási eszközt kipróbált hogy működik-e (de nem kötekedett).

Pályák: nem olvastam túl sok jót, de kellemes csalódás ért. A pályák nem túl rövidek, jól karbantartottak,szinte mindegyik kékben is van meredek rész is. 2 nap alatt simán besíelhető utána már a jobb részekre érdemes koncentrálni. A pályák zöme fákkal körülvett, érdekes módon még bőven 2000m fölött is. A fák miatt azonban nem mindegyik pályára kerül elég hó, ez szépen látszott az amúgy mindenhol megfelelő hó mennyiség nem volt elég a Jo Martin kék pályára vagy a piros Bartevellere. A Valette lifttől jobbra ( rajta ülve) Saint Sauveur szektor, vannak a jobb pályák, itt található a legtöbb piros és fekete pálya. A kékeket minden nap fésülték a pirosaknál általában minden másnap vagy az egyik oldalán ment a ratrak. Meglepetésre a fekete Super Vallon pályát is lesimították ami igencsak finom lett :P
Lifteknél „franciás” a felhozatal, buborék nincs (eddig csak Huezben láttam itt) a kevésbé népszerű helyekre kétszemélyes lassú liftek mennek, 2-3 rángatós húzós is van ( tanulópályákat nem beleszámolva), de van egy modernebb és egy régebbi kabinos és egy gyors 6 üléses és két lassabb 4 üléses is. Pályán kívüli síelésre elég sok a jó terep.
Snowpark viszont szegényes. Boarder pálya gyenge, mellette van két ugrató meg két oldalt 5-5 db (fogalmam sincs hogy hívják :D ) deszkásoknak nyaktörő korlátféle és volt még egy fél cső is amire fel lehetett síelni. Ez szerencsére a lift alatt volt így vidám perceket szerzett a felmenetel unalmas perceiben, ahogy sikertelenül próbálták használni a bátor harcosok. Boardos fél cső picike volt a Plateau lift mellett eldugva, nem volt elég hó hozzá és nem is volt karbantartva, így azt most kihagytam.
A Valette liftőll balra ( Lombarde, Pelevos szektor) szinte csak kék pálya van a legtöbb tanulóknak való, túl sok szót nem érdemel, talán csak a hágó az Olasz-Francia határon a Lombarde lift végén, itt átmegy az autóút ami szépen be van havazva csak a táblákból látszik, hogy itt bizony nyáron autók járnak.
A pályák mellett elég sok háborús bunkert lehet látni. A legmagasabb csúcsról ellátni a tengerig, (kb. 60km) nekünk egy kék massza jutott, de lelkesen elhittük, hogy az a TENGER :D
Vigyázat egy tolvaj szamár is tartózkodik a pályán!!! A Saint Sauveur lift melletti hütte aljában van bezárva, reggelente azonban kiengedik garázdálkodni. Gyámoltalan nézéssel közelít (ez csak álca ))) ) majd amikor meg akarnád simogatni akkor hirtelen mozdulattal elrabolja a táskát a napi ellátmány reményében. Vissza nem akarja adni, cserébe menekülés közben rúg. :D ( bizonyíték a képek közt )

Kiutazáskor 120 cm hó várt minket ami tökéletesen elégnek bizonyult a pályák 95%-ra, tehát nem kell megijedni egy gyengébben havas téltől sem.
Említést érdemel még, hogy ennek a helynek a mikró klímája miatt ( állítólag ) sokszor porhó van, így aki szeret ( vagy csak kipróbálná ) szűz hóban siklani, jöjjön. Mi megkaptuk a magunkét 2.5 nap alatt közel 1 m hó esett és olyan porhó volt hogy még egy hógolyót sem lehetett belőle gyúrni. Ennek következtében 1 órás nyitva tartás után, térdmagasságú buckák gyűltek a pályákon, azonban ha belesíeltél azok nem megdobtak hanem mint a víz szétfröccsent ))
A sok friss hó miatt a hegyről levezető utat több lavina is betemette így pár órát várnunk kellett hogy haza indulhassunk.

Összességében egy jó kis hetet sikerült eltöltenünk.
Isola 2000 ajánlott kategória a francia mértékben kisebb rendszerek közül.
rmaco
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2015.02.10. 10:22
Sziasztok!

3 másik barátommal mentünk Isolára síelni, szombaton értünk haza. Nekem már volt alkalmam itt 2 éve csúszni, így mivel a jó társaság adott volt ezért belevágtam az útba.
A francia ,,határon" megállították a buszt, és érzékelhetően a tragikus párizsi események hatására fokozták az ellenőrzést. Feljött a buszra a rendőr, mindenkinek megnézte a személyi igazolványát, megkaparta, és meg is pöckölte, hogy nem hamisítvány e...Vicces volt.

Meghatározóvá vált számomra, hogy a szállásunk nem az Adrets( nem nagyon ajánlom senkinek) hanem a Le New Chastillon 4 csillagos apartman volt. Azt kell mondjam, ilyen jó apartmanban soha sem voltam. A recepciós srác nem problémázott, amikor közöltem vele hogy a beszerelt hajszárító nem működik, hanem segítőkész volt, és adott egy rendes, működő manuális gépet.
A sítárolónál is figyeltek a részletekre, külön számzáras ajtó nyitja. A cipőknek, léceknek külön tartó van, és mivel van fűtés, ezért a hó is szépen leolvad róluk.

A szoba méretét tekintve franciás, elvileg 26 m", cserébe kulturált, modern, nem leharcolt állapotba vettük át. Az edényeket, tányérokat érdemes átnézni az elején, mert találtunk olyat is, amibe a korábbi tulaj hagyta, hogy beleszáradjon az ételmaradék. A mosogatógép is működött, bár 2-3 óráig biztos eltartott egy program. Akik nagy filmesek, azoknak ajánlom, hogy hozzanak pendrive-ot, és USB hosszabbító kábelt( sajnos a TV fix, nem mozgatható, közel van a falhoz, ezért ajánlott) mert a TV lejátsza még a HD filmeket is. A 204-es szobában aludtunk, tökéletes kilátásunk volt a hegyre, még terasz is tartozott a szobához. 4 főnek ideális a szoba mérete, csak ajánlani tudom.

A síelésről...Első két nap nem is kívánhattunk volna szebb időt. Ragyogó napsütés, kék ég, és a csúcsra is sikerült feljutni. Kedden már picit árnyaltabb volt az idő, de olyan nagy problémák nem adódtak. Szerdán végül már megkaptuk a havazásból az ízelítőt, és mivel sokat nem láttunk már a pályából, ezért 2 óra körül bejöttünk. Ekkor még nem sejtettük, hogy csütörtökön és pénteken mi vár ránk. Mindkét nap 1 csúszás fért bele, ugyanis olyan hóvihar kerekedett, amit senkinek nem kívánok. Inkább visszamentünk a szállóra, mert túl veszélyes volt így a pályán maradni.
Az utolsó 2-3 napban reggelente robbantásokra ébredtünk, az ajtó is rezzent egyet, de a lényeg, hogy próbálták megelőzni a bajt.

A központi épületben van pár lehetőség, hogy az ember feltalálja magát. Különböző síboltok, kölcsönzők várják az érdeklődőket, van egy kis mozi is( 7 Euro/fő áron), mosoda, a hölgyeknek még szépségszalonba is el lehet ugorni. 2 Sherpa található a hegyen. A baguette 1 Euro áron kapható szinte mindenhol.

265 Euro költségbe a 6 nap síelés, a buszos utazás és a szállás tartozott. Aki tud vigyen itthonról magának előre elkészített ételeket, mert bár a sofőrök kikötik a személyenkénti egy táskát, a bepakolásnál mindig akkora a káosz, hogy ezt nem nézik. 1350 km-re az otthonodtól, esténként magyaros ételeket enni.....megfizethetetlen! :)

A hazafelé út is lassan indult, mivel 2 órás késéssel sikerült csak elindulni, ugyanis lavina miatt lezárták a hegyi útszakaszt. Az akkor már 3 napja tartó havazás miatt, a vártnál kicsit lassabban tudtak dolgozni a hiba elhárításán. Olyan mennyiségű hó hullott, hogy a kocsikat is betemette.
Indulásunk napján már fekete zászló lobogott a felvonónál, ami a legmagasabb szintű, 5-ös lavinaveszélyt jelenti. A 8-as kabinos is állt, aznap szerintem nem sok embert ment ki a pályára.

Lefelé a buszra felkerült a hólánc, és lépésbe haladtunk lefelé. Kb. 80 percet töltöttünk csak a szerpentinen. Az Isola 2000-Monaco távolságot( kb. 100 km) 4,5 óra alatt sikerült megtenni, amibe beletartozik még egy Carefouros vásárlás és a francia rendőrök ismételt ellenőrzése, ami azért most már lazábbra sikerült. Monaco kimaradt, csak egy AVIA benzinkútról fotóztunk, mivel a várakozással elrepült az az idő, amit erre szánt volna a társaság. Hazafelé a vásárlást beleszámítva 5 alkalommal álltunk meg, majd 20 óra 2 perces út után érkeztünk meg a Hősök tere mellé.

Gyorsan elrepült a hét, de jót mozogtunk, Isola 2000 mindenkinek tetszett. A pályák valóban jók, a táj impozáns. A hütték viszont elmaradnak Ausztriához képest. Aki teheti, inkább saját autóval vágjon neki, esetleg béreljen egyet, úgy elviselhetőbb az út.

ISOLA 2000: Erősen ajánlott! :)
IMG-5947-2.JPG
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2015.02.09. 21:44
Na mi is megjártuk Isolát, tegnap érkeztünk.

A 20 órás buszút elég hosszú, de Monaco-Nizza környékén a kilátás kárpótol, így nem volt vészes. Az apartman átvitele simán ment, a New Chastillon-ban laktunk a Skilines iroda szervezésében. Hárman voltunk a négyszemélyes stúdióban, ami jól felszerelt, és az eddigi francia szállások közül ez volt a legtisztább, legújabb, amiben voltam. (az épület max. 2-3 éves lehet). Az ajtótól kb. 5 méterre volt a pálya, mondhatni pályaszállás  A közelben van 2 sherpa, volt minden ami kell és nem volt drága sem. Hüttébe egyszer voltunk (forraltbor 4 eur), étteremben is csak egyszer (pizza 15 eur) és kölcsönző, síbolt is van.

A 6 napból az első 3 napos volt, a második 3 pedig havazott, szerintem 70-80 cm hó simán esett. Az utolsó nap olyannyira esett, hogy 2 körül a felvonókat is lezárták, mert óriási szél is volt a hó mellé.

A pályák nem olyan hosszúak, de szerintem élvezetesek, elég sok a kék pálya. A település mellett van egy nagy rész a kezdőknek, itt remekül meg lehet tanulni sielni/boardozni. Nekem mondjuk kicsit sok volt az „egyenes” szakasz, sokszor kellett lecsatolni. A Mene és a Merlier felvonók mellett jó pályán kívüli szakaszokat mentünk az erdőben, ekkora hóban remek volt. Legtöbbet a Mercantour felvonót használtuk, innen elég sok pályán el lehet indulni jobbra-balra.

A nagy hó és a lavinaveszély miatt kétséges volt a hazaindulás, de végül délbe el tudtunk indulni haza.
Összességében egy jó síterep, kezdőknek is ajánlom.
Viktória22
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2015.02.09. 17:27
1 hetet töltöttünk itt, szuper pályaszállásunk volt a Hotel Chastillon 4****-os modern, kellemes apartmanban, szauna és jacuzzi is ingyenes.A település nem sok izgalmat rejt magában.A pályák fantasztikusan kezelve vannak,tükör simára ratrakolva az osztrákoknak lenne mit tanulni.A pályák szélesek és hosszúak. A liftek elavultak,régiek nincsenek "buborékos "liftek, a húzós liftek rángatnak. Az egyik kabinos lift elromlott ezzel 3 pályát a használattól elzárt.
Aki tapasztalt síelő és szereti a változatosságot annak elég unalmas Isola.Az egész pályarendszert kb 3 nap alatt meg lehet unni,ezért érdemes kipróbálni a közelben lévő 20km-re található Auron síterepet.Menetrendszerinti busz megy Isolábol oda 3 Euro/fő.
Peetry
45 élménybeszámolót írt
45
12 éve tag
2015.01.29. 18:36
Szombaton erkeztunk, lassan megyunk haza. A palyak jok, szinte mindet kezelik minden nap. Tomeg egyaltalan nincs, hetvege volt zsufisabb, de azt is szellosnek mondanam. Het kozben sokszor vegig egyedul csuszunk le, alig latni embert. Liftnel 0 db ember var folyamatosan. A palyak amugy jok, szelesek, de valammiert nem ez lesz a kedvenc siterepem.
Előzmény: (Tivi 178679)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2015.01.26. 12:01
mi is a hétvégén érkezünk, ha valaki tud valami friss infot, azt szívesen veszem :)
(tömeg, pályák állapota, hó, időjárás, vagy bármi egyéb)
morfologus
141 élménybeszámolót írt
141
11 éve tag
2015.01.19. 15:10
Egy ismerősöm volt a nagy melegben, január elején, akkor azt mondta bőven van hó mindenhol. Azóta esett kb 25cm és csütörtökig mondanak még 30cm-t, szóval szerintem nem érdemes aggódni.
Legalábbis mi 31-én megyünk, és szeretnék ebben hinni.
Előzmény: (Peetry 178230)
Peetry
45 élménybeszámolót írt
45
12 éve tag
2015.01.19. 12:55
Tud valaki valami friss helyzetjelentéssel szolgálni a kinti helyzetről? Milyenek a hóviszonyok pályán és pályán kívül?
pinter14
20 élménybeszámolót írt
20
11 éve tag
2014.12.02. 16:21
Tavaly voltam, nagyon szerencsénk volt esett 1.5m hó legalább amíg ott voltunk.. és már volt vagy 3 m.
Szóval nem igazán létezett "pálya" némely napokban.
Amúgy teljesen igaz amit Golo írt, csak megerősíteni tudom
Mene környékén voltak amúgy jó részek, de 2 nap alatt szétcsúszták az emberek.
Előzmény: (The Mule 173097)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2014.11.16. 18:24
Nagyon régen voltam, az emlékek elhalványodtak, ezért konkrét útvonalakat már nem tudok leírni. A benyomásaim a következők voltak: kis szintkülönbség, erősen tagolt terep, pályán kívül csak rövidebb szakaszokat tudtunk megtenni az alsó részeken, fent valahogy nem adta ki magát úgy a terep, erdős. Aki szeret erdőben csúszni, annak tetszeni fog.
morfologus
141 élménybeszámolót írt
141
11 éve tag
2014.11.16. 01:55
Ez engem is nagyon érdekelne, senki ne tartsa magában az infókat!
Előzmény: (The Mule 173097)
The Mule
15 élménybeszámolót írt
15
13 éve tag
2014.09.15. 12:32
Üdv kedves Isola-i terepben tapasztaltak!

Nemsokára én is arra fogok járni (na jó elég sokára, de a lábam már néha követi a buckákat) egy társasággal, de sajnos nem sok információt találtam az off-pista és freeride helyekről. Aki felfedező természetű ezen a téren és tudja merre kell keresni ezeket a jó helyeket az említett síterepen, az tudna nekem pár jó ötletet adni?

Köszi,

Dani
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2014.03.13. 09:33
Köszi
fogalmad sincs (szererncsére) mennyire jó döntés volt nem az Adrets-be menni :)
Előzmény: (wolf 171447)
wolf
15 élménybeszámolót írt
15
13 éve tag
2014.03.12. 20:57
Szia!

Internetes foglalás volt, egy eddig számomra ismeretlen "irodánál". Szállás + bérlet csomagot fizettünk, egyéni úttal. A Les Adrets** és a Terrasses d'Isola**** közül lehetett választani...

Üdv: Wolf
Előzmény: (- Marky - 171415)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2014.03.12. 08:21
Szia

Irodával voltatok, vagy egyéni szervezés? A szállás miatt kérdezem, nem találtam egyik iroda ajánlatában sem (már azok közül akit ismerek), viszont a végösszeg alapján úgy tűnik, minth csomagban vettétek volna az utat

köszi
Marky
Előzmény: (wolf 171318)
wolf
15 élménybeszámolót írt
15
13 éve tag
2014.03.09. 16:52
Üdvözlet Mindenkinek!

Január végén töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Isola 2000 sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Érkezésünket megelőzően - a hírek szerint - 189 cm friss hó esett a hegyen. Hóhatár alatt (a völgyben fekvő falvak közötti útszakaszon) heves esőzések tették kényelmetlenné a közlekedést: a hegyoldal egy része megcsúszott, fennakasztva egy ideig a közúti közlekedést. Mi már eltakarított, száraz aszfaltúton tettük meg az utolsó, 16 km hosszú szerpentint, ami Isola 2000 apartmantelepre visz fel.
Isola sípályáit célszerűen a Riviéra felől lehet megközelíteni. A kb. 60 km-re lévő tengerparton, Nizza pálmafái alatt még +17 fok volt, ami érdekes kontrasztot képzett a közeli síterep vonatkozásában.
Szállásunk a Les Terrasses d'Isola nevű nyolcemeletes apartmanház legfelső szintjén volt, tetőtér beépítéssel. Kiválóan elfértünk a 6 személyes lakásban: tágas nappali-konyha, hatalmas hűtőszekrény fagyasztóval, villanytűzhely mikróval, két modern fürdőszobával. Az árban benne volt az (iker) épület aljában lévő uszoda használata is.
Most jöttünk el a franciákhoz negyedszer, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (69 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
dannydog
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
2014.03.09. 15:46
Olvasgatván a beszámolókat azt gondolom én is megosztom tapasztalataim erről a síterepről, ahol februárban volt szerencsém egy hetet eltölteni.

A szállással kezdeném ami a Les Adrets volt. Eddigi franciaországi szállások közül ez volt a legrosszabb minőségű, és a legkisebb. Szerencse, hogy 5-en voltunk egy 6 személyes apartmanban, de még így is szűkösnek bizonyult. De hát síelni mentünk, nem a szobában feküdni, úgyhogy azért még belefért.
Ahogy már írták is az egyik lift nem működött egész héten a szálláson, és ez azért nem volt túl örömteli, meg egy mikró is hiányzott nagyon az apartmanból.
Viszont a recepció környékén ingyenes wifi van, ami azért nem túl gyakori a Franciáknál.

A pályarendszer nem túl nagy, közel sincs 120km, mint ahogy írják. Szerintem 60 lenne reális. :D
Egy hétre szerintem már kevés, unalmas kicsit. Valamint a megszokottól szerintem rövidebbek is a pályák, és nagyon gyorsan lenn vagy a felvonóknál.
A pályakezeléssel sem voltam maradéktalanul megelégedve, mert a fekete pályákat egyetlen-egyszer sem kezelték le ottlétünk alatt, de még a pirosakat is csak max. 2X a héten.
Számomra ez mindenképp negatívum.
Ráadásul a csúcsra sem sikerült feljutnunk, mert a csúcsliftet eszük ágában sem volt megnyitni.
Példát vehetnének a szomszédos Auronról, mert itt kezelt fekete pályákon síeltünk. :)
Nekem speciel Auron jobban is tetszett, hosszabbak, szélesebbek a pályák, és több "carving"-ra alkalmas rész található itt. Valamint ugye kezeltek voltak a fekete és piros pályák is Isolával ellentétben.

Visszaolvasva, lehet kicsit negatív hangvételűre sikeredett az iromány, úgyhogy azért hozzátenném, hogy nagyon jól éreztük magunkat az egy hét alatt, nagyon jókat síeltünk, csak volt ez a pár dolog ami nem tetszett.
De a lényeg, hogy ennyi pénzért mindenképp megérte ide elmenni. Mert ha az ár-érték arányt nézem, akkor már teljesen más a kép és ezért az árért mindenképp megérte. Talán még vissza is mennék pár év múlva. :)
DSCN0436.JPG
DSCN0440.JPG
DSCN0442.JPG
DSCN0445.JPG
DSCN0452.JPG
DSCN0473.JPG
DSCN0482.JPG
DSCN0486.JPG
DSCN0490.JPG
DSCN0501.JPG
DSCN0504.JPG
DSCN0517.JPG
DSCN0527.JPG
DSCN0530.JPG
DSCN0546.JPG
DSCN0547.JPG
DSCN0590.JPG
Gréti
39 élménybeszámolót írt
39
15 éve tag
2014.03.04. 22:41
Köszönöm szépen!
Előzmény: (Soma 171051)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.