Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Isola 2000
síterep infó oldal
ÜZENETEK (416)Időben csökkenő Időben csökkenő
bogesz85
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2007.11.04. 16:09
Szia Szat!
Idén is lesz Isola2000,ha tavaly bejött:) A helyet és az irodát ezek szerint már ismeritek. Ha Isolára jönnétek, keress az isola2008@gmail.com e-mailen vagy a 06306166997-es számon.Üdv
Bogi
Leci85
43 élménybeszámolót írt
43
20 éve tag
2007.10.24. 18:46
Szia Szat!

Latom Polarissal voltatok tavaly...
Iden van 3uj helyszin(Valloire-Valmeinier,Orcieres, Les Orres es 3regi helyszin maradt(Mt Blanc, Briancn, Isola !!
Ha erdekelnek a reszletek, irj,aztan atkuldom mailbe a reszletes infokat!
Udv: Ádám
Szat
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
2007.10.23. 01:13
Sziasztok, egy tavalyi, vagyis idei (2007-es) tapasztalat, hátha segít valakinek:-))

Tavaly voltunk először a Polarissal, egyértelműen az olcsóság dominált. Így is álltunk hozzá a dolgokhoz és nem csalódtunk.
Az, hogy kinek mi a pozitív, vagy negatív, mindenkire rábízom.
Hozzá kell tennem, hogy utazás előtti héten odaesett több mint 100 centi hó, szóval a pályák csak ránk vártak ;-) Egész héten szikrázó napsütés is társult a dologhoz, így már mega a síélmény is megalapozta a véleményünk.

Busz:
- indulásnál volt egy kis káosz, de amikor több száz ember kel egyszerre útnak, ez elég általános (főleg az árak tudatában), bár buszonként egy-egy koordinátort el tudtunk volna képzelni, hogy ne érezze az ember a káoszt káosznak.
- kisdologra lehetett használni a wc-t, így utazás alatt csúszhatott nyugodtan a sörike
- a beosztás szerint nem egymás mellett ültünk a buszon, de miután tudunk beszélni, emberhez méltó módon megoldottuk a problémánkat:-)
- Monaco-ban a mi sofőrünk is húzta kicsit az idegeink, de aztán minden megoldódott és rendesen bemászkáltuk a városkát.

Szállás:
- Nem számítottunk sokra, nem is kaptunk.
- Nekünk a beígért tömbben volt a szállásunk, 1 percre a pályától (gyalog:-)
- A leltárra odafigyeltünk és nem is lett gond.
- A hat személyes apartmanok kicsik voltak, lefekvés előtt kicsit át kellett rendezni a terepet, hogy az ágyak elférjenek, de ez szvsz részlet kérdés, mivel hótmindegy, hogy az ebédlő asztal hol van, amikor mindenki amúgyis alszik.
- Egy mikrót el tudtunk volna képzelni még, de megoldottuk abból, ami adva volt.
- A deszkáinkat és léceinket, ha elmentünk otthonról bevittük a szobánkba, hogy el ne lopják, nem is lopták el:-)

Szóval kiály volt Isola2000, idén is erősen gondolkodunk a dolgon:-)))))))))
(persze, ha hóvihar, vagy havatlanság lett volna, lehet nem lenne ennyire vidám az írásom)
ali
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2006.12.07. 18:42
Sziasztok!



Hamár ennyi minden van itt a Polarisról, én is hozzá tenném a magunkét. Ha jól emlékszem 4 helyszínen voltunk velük, és nem véletlenül. Jó síterepekre visznek, és még egyszer sem fordult elő, hogy máshol jobb ajánlatot találtunk volna ezekre a helyekre. De nem is ez a lényeg. Egyszer az irodájukban – még a Ferenciek terén – hosszabban elbeszélgettem egy Polaris-os sráccal a túráikról. Azt mondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy az ő túraszervezésük nem mindenkinek fekszik, mert a hatalmas létszámok miatt előfordul, hogy várni kell egy kicsit az apartmanok átadásánál, vagy a buszindulásnál. Amiben teljesen igaza volt, hogy ők nem tudják garantálni, hogy valaki jól érezze magát, mert ez általában az embernek saját magán múlik. Ami tőlük telik – jó síterep, kedvező ár, nagy csoportok és jó társaság, bulik, programok – azt megszervezik, és ezekben részükről valóban sosem volt hiány. Az, ha valakinek elrontja egy hetes útját, mert 1 órát kell várnia, amíg elindul a busz a felvonulási térről, mert egy tróger késik, az inkább magába – türelmetlenségébe és annak okaiba – keresse a hibát, ne bennük. Mi úgy utazunk velünk, hogy biztosítanak egy izgalmas, korrekt keretet a túrához, a többi viszont tudjunk rajtunk, ami kis társaságunkon múlik. Gondoltam megosztom veletek.



Üdv,



Csabi

Twisp
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2006.02.05. 15:01
Hi mindenki!

Pár órája érkeztem haza Isoláról!
Sayna a negatív élményeim túlsúlyban vannak:(
A Polaris iroda szervezésében némi kívánnivalót hagyott maga után! Mégpedig az elejétől:

- a meghírdetett péntek 19:00 órás indulás helyett 22:00 órakor indult a buszunk, mivel ki voltunk húzva a buszos listáról, így az utolsó induló buszra kerültünk fel, az ígérettel ellentétben nem ült együtt a társaság:(
- A legkésőbbi indulás miatt utoljára érkeztünk a faluba kalandos utunk alatt, mely során az utolsó 17 km-t sikerült 3 óra alatt megtenni, pedig folyamatosan takartították az utat. (fent erősen havazott) - a buszvezető elemlámpa nélkül bénázott a hiányos hóláncszettel és segíteni kelett neki felszerelni. Lényeg, hogy így kb. 21:00 órára felértünk. A Polaris szerint az ígért apartmanház túlfoglalta magát, így az ígért nagy társaságtól és buliktól messze, 1,5 km-rel feljebb kaptunk helyet.(Valószínűleg a legksőbbi indulás miatt nem jutott nekünk hely a meghírdetett épületben.)
- Megkaptuk a recepción apartmanjaink kulcsait egy térképpel, de azt már nem árulták el, hogy fogaskerekű működik ilyenkor, úgyhogy gyalogolhattunk fel a cuccainkkal, mindennel a havazásban a nem kis szintkülönbségű úton 1,5 km-t. éjjle 2re fel is cuccoltunk. (bordra kötve húztuk-toltuk a cuccokat). Mondanom sem kell, hogy a szervezők ígéretével ellentétben külön házban kapott helyet társaságunk:( A 4fős apartman még tűrhettő méretű volt, de a 6fős az már kisebb volt a 4esnél, így elég neccesen fértünk el. Én pl.a 204 cmmel egy 180as emeleteságyon 2 fal közé beszorítva kaptam helyet.
- Nizzát elhagyva kaptuk a telefont, hogy társaságunk másik fele elakadt Nizza közelében( felforrt a hűtővíz). Semmi gond, nem tudtuk sayna megoldani a transzvert, így a kocsiban aludtak és feljöttek egy reggeli helyi járattal, mert a kihívott autómentő nem tudta megjavítani, a Fordszervíz pedig csak hétfőn nyitott, úgyhogy hétfőn reggel visszabuszoztak és szerencsére egy nap alatt viszonylag olcsón megjavították a mondeót.
- Ekkor azt gondotuk, minden jóra fordul, de:
- Csütörtökön éjszaka, mire hazaértünk a dizsiből, 3mal kevesebb bordot találtunk az erkélyen és egyikünk látta a tolvajok hátát, talán ezért nem vittek el mindent, mert rajtakaptuk őket. Ezután olvasva az EUB biztosítást kiderült, hogy szó sincs arról, hogy a lopott sporteszközök árát visszatérítsék:( Ezért feljelentést sem tettünk.
- Hazaindulásra 2órával a bepakolás után, 11kor került sor néhány "szimpatikus" vásárolgató miatt. A beígért városnézés Monacoban majdnem elmaradt, mert a buszvezetők úgy gondolták, hogy emeletes buszunk túl hosszú, így kihagyjuk Monacot. Aztán egy kis noszogatásra meggondolták magukat szerencséjükre...
- 11:30 kor vasárnap sikerült megérkezni a Felvonulástérre nem kis kalandok után...
- Hab a tortán, hogy kiderült, Mondeóval utázó haverjaink újra elakadtak Genovánál... Kb most is várják a segítséget (egyikük nagybátyját), mert a pénzük teljesen elfogyott.
- Az időjárás mondjuk tökéletes volt. mire odaértünk esett 1m hó és még 2 napig havazott kevés széllel, majd 4 nap napsütés barnulással, sok síeléssel, lavinaveszély miatt lezárt pályákkal és spúrság miatt lezért felvonókkal...

Szumma szummárum: Nekünk ezen a héten kijutott a "jóból". Soha többet Polarisszal. Ilyen alacsony színvonalú szervezássel, ígéret benemtartással még nem találkoztam. Lehet, hogy csak velünk sült el ez a síelés ilyen szerencsétlenül, de akárkivel megtörténhet, aki hozzájuk jelentkezik...

nem mintha el akarnék riasztani bárkit... DE!!!
PPeter
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2005.12.07. 10:37
Sziasztok!

https://sielok.hu/rovat/egyeb/cikk/fejlesztesek/
oldalon olvastam, hogy isolán is volt fejlesztés! Erről tud valaki valami bővebbet? Az oldalon ennyi van csak:
"További újdonságok, kizárólag nagyobb terepeket érintve: ...
Isola 2000: Marmottes négyszékes és Cabane 8 fős kabinos a Poma jóvoltából"
Két éve voltam ott, akkor csak egy elég régi 4fős kabinos volt. Ezt cserélhették le? Vagy építettek újat?
Sajnos a hivatalos isola honlapon erről nincs semmi információ, ráadásul a sítérképet sem lehet olyan méretben letölteni hogy látszanak a felvonók.
Ha tud valaki valamit megköszönném az infot, ugyanis idén is oda megyek
A szállásról:
A multkor 4 fősben voltunk, és az nagyon pici volt, kb a folyosón aludtunk egy polifoamnál alig nagyobb méretű emeleteságyon... remélem a hatos jobb lesz!
nyime
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.11.24. 13:21
Szia, Szerintem ebben a szállóban voltunk, de 6 ágyasban; ill. még a 4 ágyaat láttam. Mindkettő elég kicsi volt..
Távolsága a pályától: mindkettő igaz, ha átvágsz a lépcsőn, akkor 80m [csak nem takarítják úgyhogy több perces meló lejutni rajta]. De ha nem az életveszélyes lépcsőt választod és körbemész [azaz az úton], akkor 200 m.
Peteed
8 élménybeszámolót írt
8
20 éve tag
2005.10.21. 14:38
Sziasztok!

Volt valaki ezen a szálláson Polarissal Isolán?
France Location Résidence Les Adrets. A kérdés az lenne, hogy milyen messze van a pályáktól, mert Polaris szerint 80m, honlap szerint 200 :) Azért nem mindegy. Másik kérdés, milyen szobát érdemes választani? Eddig mindig 6osban voltunk Franciaországban, ez bevállt, állítólag a 4es nagyon pici. 5-7-8 fős érdekelne. A lényg h minél több hely legyen és ne kelljen a folyosón egy polcon aludni :))))

Köszi előre is a válaszokat,

Péter
nyime
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.10.17. 17:55
szia, én legszívesebben most is oda mennék, nagyon jó volt minden, végig szikrázó napsütés és hóágyú is volt már januárban, amit használtak is amikor erősen olvadt.
leminda
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.01.11. 21:48
Én 3 éve voltam ott, és a buszutat leszámítva minden frankó volt, arról meg nem a polaris tehetett. nizza iszonyat messze van, bár nemtom kinek mennyit ér meg egy kávé:)
kisannus
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
2004.02.26. 20:30
Mi is voltunk ám ISOLÁN!!!
Szerintem zseniális hely, mert
1. BAROMI SZÉP !!!
2. Eszetlen sok jó pálya van
3. Tök jó arcok a helyiek
4. Ha a Polarissal mentek, jó fej szervezőitek lesznek, akik igenis segítenek, amiben csak tudnak
5. Lehet este bulizni (a helyi francia erőket képviselő felvonókezelők és más idegenforgalmi alkalmazottak esténkénti arcszétcsapása tájjellegű és kevésbé tájjellegű alkoholtartalmú segédeszközökkel külön tanulmány)
6. Egy nagy buli az egész
Tényleg minden hozzáállás kérdése. Mi sielni, bulizni, és kikapcsolódni mentünk, hát sikerült. És tuti, hogy visszamegyünk!
A.
snowfox
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.02.11. 20:04
Hello mindenkinek. Én pont vasárnap jöttem haza haverokkal Isolából. Csomó magyar volt velünk és iszonyat nagy buli! A pályák is hibátlanok voltak és a társaság is, egyszóval, szuper hely és még Monaco-ban is mehálltunk hazafelé!
dove
13 élménybeszámolót írt
13
20 éve tag
2004.02.09. 22:13
itt jegyzem meg, szerintem nem minden okes azzal, aki 2004ben is irodas utra megy. azok mindig atvernek, ebbol elnek....
Tilly1
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2004.02.08. 22:25
Mi ma érkeztünk haza Isolából. Jó hely, a pályák elég változatosak, de például nincs hóágyújuk, így ha most tovább olvad még, akkor nem tudom mi lesz a pályákkal.
Az szerintem túlzás, hogy esti kávézásra le lehet ugrani Nizzába, az kb másfél órányi útra van Isolától.
EGY JÓTANÁCS: ha a Polaris síegyesülettel utaztok, akkor NE VEGYÉTEK BE, hogy ki kell fuzetni a takarítási díjat, azzal csak a polarisosok akarnak gazdagodni. A francia szállodásoknak semmi köze nincs ehhez. Ne hagyjátok magatokat ti is bepalizni
szőllősi
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2004.01.13. 18:01
szia, nekem egy kollegám megy jan.végén, a : http://temak.sielok.lx.hu címen vhol van is egy fórum erről, ha visszagyütt, és még érdekel, tán ír infót.
szas
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.01.12. 16:20
Volt már valaki ezen a síterepen?
Nekem bejön, hogy közel van a tenger, esténként Nizzában kávázhat az emberfia....
Szóval valami experiansz??
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.