Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hó Show

ÜZENETEK (130)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2008.04.14. 12:35
Már megvan a következő Hó-Show időpontja: 2008. nov. 6-9.

A Hó-Show 18 éves szervezési tapasztalatait felhasználva és a piac alakulását figyelembe véve 2008-ban a vásár teljesen megújul!
Forrás: http://www.hoshow.hu/
silent79
110 élménybeszámolót írt
110
17 éve tag
2008.01.10. 16:42
Sziasztok mindenki! :D

Én kereskedelmeben dolgozom és ezen tapasztalataimbol tudok meríteni.
Tehát:
Ha ez így működik akkor nem szoltam.
A szervezőknek fel kellene kérni a neves gyártókat hogy valamilyen szinten támogassák a rendezvényt.
Iszonyú mennyiségű tőkével rendelkeznek a gyártók amit reklámra költhetnek.
Ezt saját tapasztalatbol mondhatom.
Meg kell keresni őket a szervezőknek és fel kell kérni őket rá hogy szponzorálják a rendezvényt.
Persze pontos számokkal kell eléjük állni és ecsetelni hogy ezen piac ha nem is oriási de nem is elhanyagolható.Itt nem a hazai üzletekre gondolok hanem az anyavállalatokra.Higgyétek el lesz eredménye.
Ha mi vevők nem is éreznénk közvetlenül de a kiállítókra kisseb terhet róna egy stand felállítása.

Mint mondottam volt, saját tapasztalatból beszélek, én ezt már véghezvittem a saját területemen és szinte ingyen hirdetek, ami azért nem elenyésző összeg az üzletem költségvetésében.

Sok sikert a továbbiakhoz!!!

malee22
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
2008.01.10. 16:39
Sziasztok!
Én tavaly voltam elsőnek és akkor nagyon tetszett. Minden új volt és érdekes.. ezt sajnos nem mondhatom el az ideiről, elég gyengére sikeredett.
Gondolom a sok megmaradt hely miatt volt a rögtönzött motorkiállítás, amit szintén nagyon szeretek, mivel ez a másik kedvenc hobbim, de ezzel nem biztos hogy mindenki így van. És ha a HóShow-ra veszek jegyet, a téli sportokkal szeretnék kint találkozni...
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2008.01.10. 16:27
Egyetértek kissv-vel. Ha lenne egy kis show jellege többen mennének!!! Cirkusz kell a népnek!!! Én az idén egyéb okból nem tudtam menni, de előtte mindegyiken voltam. Én is észrevettem, hogy romlik a színvonal és csak vásár jellege van az egésznek, ami viszont nem rossz ha vásárolni akar az ember, mert tényleg nagyon jó áron lehet beszerezni mindent. De nem lehet minden évben venni új cuccot. Szerintem több programot és hááát.... A nagymamamához is akkor megy az unoka sűrűbben ha csokit kap tőle :):) :) Ki kell találni mivel lehet oda csalogatni népet.

cool
Rocker77
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2008.01.09. 16:14
Ez már várható volt. Az elsőtől kezdve kinnt voltam, mint kiállító talán kettő-három kivételével nem, de ebből a tavalyi, a 2007-es volt az utolsó. Sajnos olyan magas kiállítói díjak voltak, szolgáltatás pedig nagyon kevés. A vendégekek száma is évről évre csökkent, persze nem a kiállítói statisztikákon , ott minden szépen emelkedett. Pedig már alig jöttek, főleg az utazási "részlegre" A regisztrációs díj, mellett a terület bérlés, majd az áram-takarítás, ezen felül pedig a stand-felépítmény díja terhelte a kiállítót. Sajnos ez szinte megtermelhetetlen volt. Ezen kívül a hírdetés a reklám pedig alig látszott. annyi pénzből amit erre költ egy kiállító, elég komoly hírdetéseket vásárolhat, vagy készíthet egy profi weboldalt, vagy akár webáruházat is. Valószínű, hogy eljárt az idő a Hó Show felett, elfelejtettek megújulni nem 2007-ben hanem valamikor évekkel ezeleőtt kb. 2002-2004 környékén. Azóta csökkent jelentősen a rendezvény látogatottsága és súlya. Nem érdemes nagyon megszánni a Hungexpót, mert alapvetően az ő "munkája" miatt jutott ide a rendezvény. Valószínű, hogy 2008-ban lesz még valami, vagy adnak még egy sanszot a rendezvénynek, bár az idei alá
már nemigen lehet trafálni...innen minden út felfelé vezet. Persze attól a néhány tucat cégtől elfelejtették megkérdezni közvetlenül akiknek kiküldték a jelentkezési lapot, hogy miért nem állítanak ki? Pedig azokból a válaszokból is lehetne okulni. Bár az igazán károsultak a kiállítók voltak,akiknek a pénze bánta az egészet. Viszonylag pontosan ki lehet számolni,hogy mennyi egy ilyen rendezvény bevétele (kiállítói területbérleti díjak, jegybevétel) kiadása: Reklám, személyet , áram stb.)Ebből pedig a rendezvény hasznát. Valószínű, hogy eddig rentábilis volt, most kezdett már negatívba hajlani és gyorsan egy rendezvény-beszélgetés hátha kivülről jön egy-két jó ötlet és tovább lehet vinni a rendezvényt ismét nyereségesen. Véleményem szerint túl sok elhibázott dolog van a rendezvény körül amin ha változtatnak sem biztos, hogy van jövője az ilyen tipusú vásárnak.Más országokban sem igazán prosperálnak az ilyen vegyes vásárok.
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2007.12.14. 13:36
Az a weboldalon közzétett árlista:
http://www.hoshow.hu/2007_kiallitas.php?sub=kinfojelido
Regisztrációs díjat és helydíjat ír, nem tudom ezen felül kell-e valamit fizetni, vagy valamihez hozzájárulni.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2007.12.14. 13:09
A "tyúk vagy a tojás"-hoz.
Itt nem kell döntenünk, csak a kiállítóknak mérlegelni. Ki tud e annyit termelni a hoshow ideje alatt, ami fedezi a standbérlés, és egyéb költségeket, illetve nyeresége megér e annyit, hogy az árúkészletét összepakolja, és ide kihozza, plusz munkaórákat adva ezzel magának, alkalmazottainak, ami szintén költség? Én legalábbis nem tudom a standbérlés költségét, de szerintem nem két fillér. És akkor jön a belépő kérdés, ha mondjuk 1500 helyett 750 ft lenne a belépő, nem biztos, hogy kétszer annyian lennének, lehet, hogy másfélszer annyian, de az is mind potenciális vásárló, akik százezreket is költhetnek egy bevásárlás alatt. De ez valószínűleg a szervezőket nem érdekli, ők fix pénzt kérnek a kiállítóktól, pedig lehet, hogy a százalékos rendszer jobban megérné nekik is.
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2007.12.14. 09:29
A kínálat területén az a helyzet hogy szerintem a Hoshowra már elfogy. A legjobb helyeket már szeptember, de legkésőbb október közepéig mindenki lefoglalja, novemberben már sielni megyünk.
Ezt erősítik az irodák is. Idén jó pár helyen láttam mindenféle first minut kedvezményt. Azaz minnél elöbb fizetsz be egy útra, annál nagyobb kedvezményt kapsz. Régebben még volt HoShow kedvezmény, már nincs.
A nyári megfelelő esemény, az utazási kiállítás március közepén szokott lenni. A HoShow-t talán elöbbre kéne hozni, legalább októberre.
kazi79
128 élménybeszámolót írt
128
18 éve tag
2007.12.13. 21:30
Sziasztok!

Még én sem voltam Hó-Show-n, de megpróbálom körüljárni, hogy mi okozhatja a "leépülést".
1. Kereslet:
Én a kereslet csökkenését nem tartom nagynak, inkább azt mondanám, hogy kiegyenlítődik a piac. Mi történt: 17 éve megjelent egy sportág Magyarországon, amit korábban csak nagyon kevesek élvezhettek, átjárhatóvá váltak a határok, szükség volt a termékekre, így jóval nagyobb kereslet volt rájuk ebben az időszakban, mint korábban. Ma már általános iskolás korban megismerkedhetnek a gyerekek a síeléssel, megjelenik egy fogyasztói szokás (lécmárka, kedvenc síterep, kedvenc szállás), ami leegyszerűsíti a döntéseket. Mivel sokan vásároltak, több lett a használt termék, azok is elkezdtek cserélődni.

2. Kínálat:
Tudatni kell a vevővel, hogy a döntése annyira talán mégsem egyszerű. Versenyeztetni egymással márkákat, síterepeket, szállásokat, majd a kialakult rendszer alapján kérdést feltenni, hogy mi az, ami neki a legmegfelelőbb? Nem csak a "milliomosok" által megfizethető termékekre gondolok, hanem kategóriákat alkotni. Megpróbálva független döntnökként bemutatni a terméket, alakítani a fogyasztói szokásokon.
Valóban sok információt nyújt az internet, mind a technikai újításokról, mind utakról stb. Javaslom az internetet nem versenytársként felfogni, hanem ki kellene aknázni a lehetőségeket (4-5 online webcamera, on-line kérdés-válaszok stb.)
Én itt nagy hangsúlyt fektetnék az újdonságok bemutatására (gyártási technológiák, elért eredmények a léctípusoknál, új síterepek, szállások bemutatása).

Marketingesek ezt jobban tudják nálam, én inkább a saját példáimat szerettem volna általánosítani!

Üdv
Kazi
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2007.12.13. 21:20
Szerintem a Hó Show-al az a baj, hogy nincs benne Show, viszont már a belépésnél elkérik az árát...:) Megmaradt vásárnak... Belépős vásárnak... Fizetek, hogy költhessek...
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2007.12.13. 18:48
Tyúk vagy a tojás?
Azért nem jönnek a látogatók mert nincsenek kiállítók vagy azért nem jönnek a kiállítók mert nincs elég látogató?
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2007.12.13. 15:17
Teljesen egyetértek Csokibácsi véleményével. Gyakorlatilag a legelső kiállítástól mindig elmentem, de most az utolsóra már nem. Egyre drágább a belépő és egyre kevesebb kiállító. Tavaly már nem voltak azok az utazási irodák, akikel utazni szoktam, csak bevásároltam. Idén nem kellett vásároljak, felesleges lett volna kimennem.
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.12.13. 14:54
Én még sosem jártam ott, de a gazdasági helyzetet egyáltalán nem okolnám, hisz csak be kell nézni karácsony előtt a plázákba. Ráadásul nem az átlag Metron és Spyder vásárló réteget sújtja a "válság". Személy szernt lehet hogy bemennék, hogyha végigülhetnék állhatnék több órás előadásokat sítechnikáról, oktatási technikákról, síelési stílusokról, új trendekről(sítechnika) esetleg kipróbálnám amit ki lehet. Szóval a termékeken és síutakon kívül szólhatna egy picit a hegyről és rólam. Lehet, hogy eddig is voltak ilyenek, ez esetben nem szóltam egy szót sem.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2007.12.13. 14:46
Két dolog hiányzott, a hó és show.
Lehetne sokkal színesebbé, mozgalmasabbá, interaktívabbá tenni az egész kiállítást.

Pl egy sí/snowboard szervíz bemutatót profi szakemberekkel,akár egy verseny keretében, ki tud gyorsabban, valóban profi módon szervízelni egy lécet.
különféle fórumokat sokakat érintő, foglalkoztató témákkal, vetítéseket stb.
A külső részre meglehetne hívni a IDE vagy Snowboxot, ahol aztán síakrobatika és freestlye bemutatók lennének. Esetleg a nagyközönség is kipróbálhatná ezt a havat, gyerekeknek lenne egy kis hójátszótér skikarusszellel, ill mondjuk egy snowtubing pálya mindenki számára.
Vagy egy freestlye hómobil bemutató.
S pl nem ártana több helyen screen-touchos infopointokat felállítani, ahol tájékozodni lehetne programokról,arról, hogy mi hol van, akár konkrétan termékekre, kiállítókra rákeresve, természetesen térképpel együtt.
A hütte étterem egy jó kezdeményezés volt, a bejáratnál lévő büfé azonban nem illik a képbe.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2007.12.13. 13:24
Az egész HóShow egy nagy bevásárlóközpont:) A standokon ugyanazok a bolti eladók, mint a boltokban, szokásos szinvonalon. Hol kedvesen szakértően, hol kedvesen nem szakértően, hol meg az unszimpátia határát surolva.. Én bakancsot mentem ki nézni elsősorban azt majdnem sikerült is. (Nem volt méret!!:) Egy kiállításon..) A valóban szakmai mélységü információk viszont hiányoztak. Csak a szokásos marketing válaszokat vagy még azokat se kaptam a standokon. Netes böngészés közben több infót összeszedek. Utazási irodák magam részéröl nem érdekelnek, de pl. jó volt, hogy kint voltak az Osztrák tartományok. Bár info gyanánt csak 1 katalógust kaptunk a szállásokról. A bejáratnál lévő szörmekereskedést pedig kifejezetten visszataszítónak találtam egy sport és vélhetőleg természettudatos kiállításon!
Szerintem ha már show akkor az legyen, ne pedig "csak" vásár. Standonként legalább 1 ember legyen aki bemutatja az újdonságokat, legyen valami media, vetités, show, szorolapok, stb. Egyszoval legyen valami esemény! Nem csak a bolti eladókkal akarok egy ilyen rendezvényen találkozni.
bogi5
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2007.12.13. 13:12
A kiállítás szervezői "elaludtak" több szempontból is. Olyat változott a világ ... multi sportáruházak jöttek és ők mindent úgy csinálnak mint 10 évvel ezelőtt. Akkor majdnem úgy tűnt, hogy kegy az, hogy ott kiállíthatsz és a HÓ-Show tesz nekünk szívességet, azzal hogy ott lehetünk akár kiállító akár látogatóként. Már rég fordítva van, csak ők ezt most veszik észre mikor süllyed a hajó. Óriásit kellene változnia a kiállításnak ! Mi teszünk szívességet ha elmegyünk rá ! Lehet próbálkozni visszanyerni a tömegeket. Hajrá !
newlocal
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2007.12.13. 12:21
Habár nekem az idei csak a 2. HóShow volt amin részt vettem, de ebböl a kevés tapsztalatól is elmondhatom, hogy a tavalyihoz képest elég gyér volt a felhozatal. Sok márkát meg se lehetett találni. Pl a kedvencem a Carrera nem is képviseltette magát saját standdal. Viszont ez inkább a magyar importőr (Sport und Freizeit, Szeged) hibája. Talán a magas belépők és emellett a stand bérlés árai a legfőbb problémák. Régi síelő mondták nekem is, hogy régen presztízs kérdés volt, ha valamelyik gyártó kint volt a HóShow-n. Remélem lesz jövőre is, mert tuti kimegyek :) Ja és a testfestett csajok nagyon jó ötlet volt :)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2007.12.13. 12:09
Én úgy gondolom, hogy pont a kevés kiállító miatt mennek kevesebben ki. Őket kéne valahogy visszacsábítani, és szerintem ezzel együtt egyre többen látogatnák újra ashow-t. NAgyon sokan igénylik azt, hogy egy helyen a legtöbb őket érdeklő termékről kapjanak szakszerű információt, erre nagyon jó volt annó a hóshow, viszont egyre kevesebb cég képviseltette magát az utóbbi években, kevés volt a választék, ezzel szemben a multiknál szinte mindent megkap egy helyen, kivéve a pontos információkat, vevők által "visszahozott" tapasztalatokat. Nem tudom, hogy a stand bérleti díjak miatt nem mennek a kiállítók, erre az ott lévőknek kell megtalálni a választ.
A másik fele pedig a jelenlegi belépő ár, amiért a kevés kiállító hatására úgy érezzük, hogy nem kapunk eleget. Szóval a kettőt kéne összehangba hozni szerintem. De én is visszasírom a régi showkat, amikor lépni nem lehetett az érdeklődőktől, egymás hegyén hátán voltak a különböző kiállítók, utazási irodák. Annak volt hangulata, ma már csak egy szimpla bevásárlásra hasonlít az egész.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2007.12.13. 11:56
Gazdasági helyzet, elsősorban. Szvsz a szervezőnek éppen elég komoly bevétele van a kiállítói bérleti díjakból - ha mondjuk feleennyibe kerülne a belépő (ami gyanítom elsősorban azért magas, mert a hó-show még egy-két ugyanezen időszakban megrendezésre kerülő kiállítást "eltart") biztosan komolyan emelkedne a látogatószám. - Tehát érdemes lenne leválasztani a kiállításról a mostani párhuzamos kiállításokat (még ha azok magukban nem is életképesek), profiltisztítás címszó alatt, más kérdés, hogy a hó-show-n is megjelennek olyan kiállítók, akiknek a tematikához az égvilágon semmi közük - de gondolom fizetnek busásan.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.