Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2367)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.02.21. 09:15
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Hajnalban szerencsére megállt a szél és egyből jelentősebben lehűlt a levegő, így tudtunk végre hóágyúzni, sikerült felfrissítenünk a jelentősebb igénybevételnek kitett helyeket. Az esti sízésnél egyébként már elég keményre fagyott ki a pálya, pedig akkor még 0 fok fölött volt, ez is azt mutatja, hogy a jelentős hóvastagság milyen jól tudja hűteni magát. Éjszaka tehát rendes fagy volt (-6,2 C), ami a délelőtt még biztosan érezteti hatását, így csak délutánra és főleg a pályák aljában kásásodhat a felület, de várhatóan nem mélyen.

Ennek megfelelően nem kell megijedni a napközben jelzett melegtől, az északi oldalon még természetes hó is van, a nap nem tud itt olyan szögben sütni és melegíteni mint egy déli oldalon. A teraszon, a pályák aljában már jó napsütés várható, akár le is lehet szépen barnulni, és a hőmérőnk sajnos itt méri a hőmérsékletet (árnyékban), ami akár több fokkal is meghaladhatja a pályákon mért értéket. Tehát csütörtökig még lesznek éjszakai fagyok, talán holnap éjszaka is tudunk hóágyúzni, így felkészülten várjuk a hétvégi melegebb időt, amit a pályák így biztosan át fognak vészelni. Jövő héten jön vissza a hideg és aztán meg sem állunk március 15-ig.

Azért mindenkit arra bíztatok, hogy még csütörtökig látogasson el hozzánk, mert addig biztosan jobb körülmények között lehet nálunk síelni és boardozni, ráadásul hétközi kedvezményes árakon. Működik még a snowtubing (hófánk) pályánk is és egy két használható, igaz jeges nyom, még a szánkópályán is található. Természetesen van büfé, kölcsönző és működik a sí és snowboard iskolánk is.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
p20120221-071758-1000.jpg
p20120221-071832-4000.jpg
p20120221-071924-3000.jpg
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2012.02.19. 21:26
Butuska vagyok! Valamiért azt hittem, hogy vasárnap zárva vagytok. Talán erős bennem a heti 1 nap pihenés feltételezése.
Tényleg, Ti mikor pihentek a szezon alatt?
Remélem kitart addig a pálya, amíg ki tudok menni.
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.02.19. 08:43
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Sikeres és szép hétvégi napot zártunk!

Sokan voltak nálunk tegnap, de az enyheség ellenére a pályák jól bírták az igénybevételt, alig alakult ki sorállás a felvonóknál. Szép napos idő volt, de a meleg csak a teraszon és a parkolók környékén volt érezhető. Sikeresen és a vendégek akadályozása nélkül zajlott le síversenyünk, melyen szép számmal indultak nemcsak hallássérült versenyzők, hanem szinte minden korosztály képviseltette magát. A snowboard oktatásunk felfutóban van, de szép számmal ismerkedtek meg a sízés alapjaival kicsik és nagyok is a Visegrád Sí és Snowboard Iskolában. A szánkópálya is szinte tele volt, és sokan átcsábultak legalább egy csúszás erejéig a snowtubing (hófánk) pályánkra is, amit persze abba sem akartak utána hagyni, nem kímélve a szülők pénztárcáját.

Az este folyamán ratrakunk szépen elsimította az egyenetlenségeket, és az éjszaka ki is tudott fagyni a felület, így ma is kiváló pályákkal várjuk a hozzánk látogatókat. A szánkópálya is használható még, igaz itt már nagyobb hatása volt az olvadásnak, mint a vastagon be hóágyúzott pályákon. Az olvadás fagyás jót tett a snowtubing pályánknak, iszonyú gyors most, de természetesen még biztonságos, ajánlom mindenki próbálja ki, nagyon jó móka. Ma sem várható rekord tömeg nálunk, működünk teljes kapacitással, az idő ma kicsit felhősebb lesz, de az élmény így is garantált a gyönyörű Visegrádon.

A jövő héten még biztosan kitartanak a pályák nálunk, nappal melegebb lesz, de éjszaka ki tud majd fagyni a jelentős vastagságú felület, és természetesen az igénybevétele is kisebb lesz a hétköznapi kedvezményes árak ellenére. Aki hét végén szeretne jönni hozzánk, ne várja meg a következő hét végét, mert addig azért romlani fognak a feltételek, tehát nincs mese pakolás és indulás Visegrádra akár csak egy jó kirándulás erejéig.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
DSC02084.JPG
DSC02086.JPG
DSC02087.JPG
DSC02088.JPG
DSC02089.JPG
DSC02090.JPG
DSC02092.JPG
DSC02093.JPG
DSC02095.JPG
DSC02100.JPG
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.02.18. 11:24
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Sokan hívnak aggódva a mai nappal kapcsolatban (02.18. szombat), hogy nem olvadnak e jelentősen a pályák.

Pályáink északi fekvésűek és jelentős a felhalmozott hóvastagság rajtuk, aminek így jelentős az önhűtő képessége. A Nagy-Villám hegy a pálya nagy részét árnyékban tartja és a nap is csak kis szögben süti a pályák alját, így csak a felülete kásásodhat a pályáknak. Meg kell jegyezzem, hogy a meteorológiai állomásunk a büfé komplexum alján méri a hőmérsékletet, tehát a pályákon több fokkal is hidegebb lehet.

Ma a fentiek szerint gyönyörű napsütés várható, minden elérhető liftünk (6 db) üzemel a várhatóan nagy számban hozzánk látogatók kiszolgálásának érdekében. Működik teljes kapacitással a snowtubing (hófánk) pályánk és használható a természetes havas, ingyenes szánkópályánk is. A ma megrendezésre kerülő Duna Kupa amatőr síversenyünk, mely egyben a Hallássérültek Országos Bajnokságának is része, a 3/A új pályánkon lesz kitűzve, mely nem része a működő pályarendszernek, így nem is fogja akadályozni azt.

Várunk mindenkit szeretettel!

Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2012.02.16. 16:49
Magyar mentősök jöttek vele, csak a pilóta volt osztrák, az OMSZ onnan bérli.

Robi
Előzmény: (minerel 134630)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2012.02.16. 13:54
Ahogy nézem nem a mi dicsőségünk a helikopter mert osztrák lajstomozásu:-)
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.02.16. 13:27
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tartalmas hétvégénk volt!

El is maradtam a szokásos levelekkel, de még mindig a hétvége hatása alatt vagyok, elnézést érte. Parádés farsangi buli volt péntek este a visegrádi mini gleccseren, nem bántuk meg, hogy vártunk a megrendezésével idáig. Kicsit hideg volt (kb -12 C), így kevésbé alakult ki a teraszon buli, annál inkább a pályán, mivel síelve boardozva nem lehetett érezni annyira a hideget. Ment egész este és éjszaka is a tányéros nagyfelvonónk is félútig, így az esti sízésen és az éjszakai bulin is jelentős számú vendég pöröghetett a pályákon.

Szombaton és vasárnap pedig a családosok lepték el a pályákat, minden felvonónk dolgozott és csak bizonyos felvonóknál alakultak ki sorok kora délután, sokan ismerkedtek meg kicsik és nagyok a Visegrád Sí és Snowboard Iskolában a sízés és boardozás alapjaival, és a pályák is jól bírták a fokozott igénybevételt.

Szombaton egy sajnálatos baleset következtében először járt igazi mentőhelikopter nálunk (szerencsére a sérülése nem volt annyira súlyos, így végül is földi mentő vitte el a sérültet, jobbulást neki), sokan megcsodálták az Alpokban jól ismert géptípust, mi is készítettünk felvételeket, bizonyítva, hogy semmivel sem maradunk így már le egy ottani síterep színvonalától (Legalább is mentésben!). Képek-2011/2012.

Üde színfoltként egyre több sízős egyesület edz nálunk esténként, junior szinten az ország legjobbjait lehet látni kapuk között, el is lehet lesni egy kis igazi símozgást tőlük, pedig ők csak kb 10 évesek. Igyekszünk az edzéseket úgy levezényelni, hogy a sízőket és boardosokat ne zavarja, eddig szerencsére nem is volt belőle jelentős konfliktus.

Elkészült időközben a snowpark nagy ugratója és 2 slidebox is beépítésre került, így már ott is lehet csapatni. A 2/A pálya fölötti átkötő rész is be lett hóágyúzva, így az 1/A pályáról át lehet csúszni közvetlenül a 2/A ra.
Részben ezen a részen kerül megrendezésre szombaton (febr 18.) az I. Duna Kupa, mely a Hallássérültek Országos Síversenyének I. fordulója is egyben. Ez egy nyílt amatőr verseny, tehát bárki elindulhat rajta. Részletek a https://www.sportaktiv.hu honlapon. Tehát a verseny a 2/A pálya tubing felőli oldalát érinti csak, jelentős pályalezárással így nem kell számolni.

Tegnap havazott, ma este, ha a nagy szél engedi, fogunk még hóágyúzni, holnap is várható néhány centi friss hó, tehát jelentős hótartalékaink lesznek. Ezen a hétvégén még biztosan kiváló körülmények lesznek a pályákon, működni fogunk az összes elérhető liftünkkel, pár fok melegedés még biztosan nem ront az amúgy kiváló körülményeken. Jelentős felmelegedés a következő héten sem várható, tehát szerencsére tovább tart a tél Visegrádon, sőt napos időnk is lesz, így már le lehet barnulni is a tavaszias napsütésben a méltán híres teraszainkon. Folyamatosan nyitva a büfé, a kölcsönzőnk és működik a Visegrád Sí és Snowboard Iskola. Nyitva lesz a pályákkal egyidőben a snowtubing (hófánk) pályánk és lehet ingyenesen használni a sípályák melletti szánkópályát is. Fontos, hogy aki a sípályákat kívánja használni mindenkinek jeggyel kell rendelkezni és azt gyalogosan nem teheti még a hétköznap ingyenesen használható bébi pályánkon sem. Ebből már több konfliktusunk volt, mi sem oktatunk gyalogosan, ne tegyük tönkre az amúgy gondosan kezelt, és nem nagy pályafelületeket. Az Alpokban kicsit nagyobb területek állnak rendelkezésre, megértéseteket kérem.

Várunk mindenkit továbbra is a gyönyörű Visegrádon szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
2012.Hutteparty--farsangi-02.10.-009.jpg
2012.Hutteparty--farsangi-02.10.-011.jpg
DSC01939.JPG
Mentőhelikopter a pályán (a sérült jól van, végül kocsival vitték el)
DSC01976.JPG
DSC01982.JPG
DSC01992.JPG
DSC01998.JPG
DSC02018.JPG
DSC02025.JPG
DSC02028.JPG
DSC02037.JPG
DSC02049.JPG
DSC02070.JPG
DSC02075.JPG
DSC01951.JPG
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2012.02.15. 11:16
Szia Eszter!

Bármikor is mész fel a pályára, mindig találsz ott oktatót, mindegyiket jó szívvel ajánlom. Köztük magamat is. :-) Hétközben azért érdemes előre jelentkezni, mert akkor a kollégák tudják, hogy mész, és ha éppen nem lenne fent senki, gondoskodnak róla, hogy vmelyikünk ott legyen.
Hétvégén 9-től este 6-7-ig minimum ketten teljesítünk szolgálatot, de tényleg az a legbiztosabb, ha a +36 (06) 20-9590-213 telefonszámon bejelentkezel, ott meg tudod azt is adni, szükséged van-e bérelt felszerelésre.

Viszlát a pályán!

Robi
Előzmény: (Esyter 134384)
szaloker
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
2012.02.15. 10:06
02.12-én kipróbáltuk a családdal a Visegrádi pályát.
A gyerkőcök és mi is kifejezetten jól éreztük magunkat.

A pálya nem túl hosszú, de nagyon korrektül ki lett alakítva. A felvonóknál a szervezők részéről nagyon korrekt, segítőkész hozzáállást tapasztaltunk.

Vasárnaphoz képest a sorban állás is elviselhető volt.
A büfé árak és minőség is teljesen rendben volt.

A síző nap egyben a fejkamera tesztje is volt.

Kedvcsinálóként egy kis reklám a pályának :)

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Szalóki László
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.02.15. 09:38
Visegrád továbbra is kiváló hóval tartja magát és csábítja a hóbarátokat.
Tegnap este Kelen Ádám vezényletével nagyon hasznos órákat töltöttünk itt.
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.02.14. 13:50
Emese vagy FRobi (ha jól tudom Fetzer Robi) snowboard oktatók.
Az alábbi számon tudsz érdeklődni:
+36 (06) 20-9590-213

Én síelő vagyok, így nincs velük direkt tapasztalatom, de látom és hallom, ahogy oktatnak, amikor ott vagyok. Mindketten szimpatikusak, szerintem bármelyikük jó választás.
Előzmény: (Esyter 134384)
Esyter
44 élménybeszámolót írt
44
14 éve tag
2012.02.14. 13:33
Sziasztok!

Tud valaki snowboardoktatót ajánlani Visegrádon?

Köszönöm előre is,

Eszter
Olika69
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
2012.02.14. 12:53
Január 29-én voltunk fönt, estire mentünk, édesanyám, testvéreim és menyasszonyom. Utóbbinak ez volt az első próbálkozása a síeléssel és szerencsémre be is jött neki. A pálya nagyon jól karbantartott, a kivilágítás is viszonylag jó volt. Gratulálok, nagyon jól fölfuttattátok a helyet. Már vagy 10 éve voltam utoljára, azóta sokat fejlődött. Szerintem megyünk még idén.
Cufter
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
2012.02.12. 08:33
Sziasztok!
Ha valaki épp menne ma a pályára(és még előtte benéz a fórumra :) ) és még két üres helye is van amit fel tud ajánlani, egy fuvarra vevők lennénk BP-ről.
20-466-huszon5-73
Köszi!
PEDRO
838 élménybeszámolót írt
838
16 éve tag
2012.02.11. 23:35
Én már csak egy kávét kérek.
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
2012.02.11. 21:19
Ma mis is kint voltunk Huligannal és Knoll Zsoltival, a pálya kifogástalan minőségű volt, sorban állásról nem tudok beszámolni, mert nem használtuk a liftet,
Rezsőék kitesznek magukért.
Találkozunk kedden és pénteken este.

Hajrá Visegrád
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2012.02.11. 18:48
Ma kint voltunk délelőtt két kicsivel. Kb. 1/2 10-re értünk ki. A pályához közel sikerült még parkolni. Nagy sor, zavaró tömeg nem volt. A kicsik nagyon élvezték. Mivel együtt akartak maradni a nagyobb (4,5) háttal csúszkált a kisebb (2,5) előre a bébi pályán. Így mindkettőnek hasznos volt a foglalkozás. :-) Nekem a vállam fájt a végére a kapaszkodós liftezéstől. 13h-ig a hétvégi jegy 3500Ft volt / felnőtt. Büfé árai normálisak "menzás tea" 100Ft, forró csoki 250Ft, pogácsa 90Ft ... 2a és bébi pályán tökéletes volt a hó. Az 1A nekem egy kicsit "pattogós" (ha gyorsan mész, akkor kicsit hepehupásnak érzed magad alatt a talajt).
4.0
93 élménybeszámolót írt
93
14 éve tag
2012.02.11. 16:46
Tegnap fent voltunk estére csúszani egy kiadósat. Ismét nem kellet csalódnunk.

Nem elsősorban a buli miatt mentünk, de nem esett rosszúl 9től a fokozott hangerő. A pálya kifogástalan volt, nagyon kellett keresni azt a pár jeges foltot ami volt, ne feledjük -12 volt amikor megérkeztünk 6óra felé. Határozottan sokan voltak a parkolóban, de a felvonóknál nem kelett állni mert megnyitották a " rángatóst " is. Aki nem volt még rajta annak meglepő lehet az a lenület amivel megindú amikor elkap, az egyenes csöveket igazán le lehetne cserélni a görbítettre mert minden 3. az csak, ettől eltekintve folyamatosan lehett kőrözni. A büfé árak valóban jelképesek a pogácsa mindíg friss meleg a hó parádés mi kellhet még egy megrögzött síelőnek.

Hétközben tervezem, hogy többször is felmegyek estére, ha valaki szeretne jönni azt felviszem szívesen. Ki tudja mikor kezdődik az olvadás.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.02.10. 18:32
Holnap meglátogatunk titeket! :)
Rera
318 élménybeszámolót írt
318
14 éve tag
2012.02.09. 20:44
Tömegközlekedve mentem, mint már szinte szokásom. HÉV-vel, aztán Szentendréről a 8.05-ös busszal a Visegrád Várkert megállóig. Épp csak leszálltam, jött egy autó egy rakás síléccel, s a sofőr egy bátortalan intésemre azonnal megállt, összehúztam magam hátul, felvitt a pályához. Egész nap nyomtam (estire nem maradtam). Profin kezelt pálya, nagyon rövid, ismerjük. De nagyon szép volt. És nagyon hideg. Másfél óránként lábfejet masszíroztam a melegedőben. A "teaversenyt" Visegrád nyeri, magasan: 2 dl csak 100 forint, 3 dl 150. Sítársak a fővárosba hoztak a végén. Kellemesen fáj a lábam. Kell ennél több? :-)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.