Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Visegrád síterep leírás szállás cikk galéria videó síiskola értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 1838, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.11.16. 22:57
(Üzenetazonosító: 54995)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Úgy néz ki lassan vége a gyepsí szezonnak és reméljük az előrejelzett hideg is időben megérkezik. A hóágyúk már ébredeznek nyári álmukból, jövő héten próbaüzem lesz és már állítjuk a felvonókat is.
A fű egészen jól bírta a gyepsís megpróbáltatást, alul a középső részen azért már kezd sarasodni. Szombaton a kicsit jobb idő több embert vonzott, vasárnapra már csak Sz.András és a kanyarsí csapat egy embere maradt a majdnem téli időben. Egyébként beüzemeltük a meteorológiai állomásunkat, nemsokára lehet nézni az adatokat, a hóágyúzáshoz nekünk is jól fog jönni a plusz információ.
Csütörtök este 6-8-ig intenzív 2 órás gyepsíedzés, hétvégén pedig 13-17-ig mindkét nap, ha az idő is engedi, lehet jönni a hó előtt még egyet "gördülni". Ha fagyni fog lefújjuk a további gyepsí edzéseket, és pár nap múlva síedzéssel nyitjuk a szezont!!??

Remélem már mindenki gőzerővel készül a télre, ahogy mi is tesszük. Jó télvárást mindenkinek!

Üdv! G.Rezső https://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.11.06. 01:25
(Üzenetazonosító: 53992)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Továbbra is nagy sikerrel, és változatos intenzitással zajlanak a hétvégi gyepsís felkészülések a hamarosan következő téli szezonra.

Elmúlt szombaton csak egy vendégünk volt (az állandó gyepsís csapatból), vasárnap (valószínű a jó időre is tekintettel) viszont szép számmal próbálkoztak elsajátítani a gyepsízés tudományát, sokan mindennemű sítudás nélkül. Olvashatjátok is Szivák András hozzászólását a https://www.visegradsipalya.hu fórumán, aki hősiesen állta a nagy rohamot. Sajnos én külföldön voltam, így nem tudtam neki besegíteni. Aki esetleg szeretne kevesebb ember társaságában próbálkozni, annak bátran ajánlhatom a kissé rosszabb időjárású napokat is, (mint pl. az elmúlt szombat) mert a gyepsízés élménye ilyen körülmények között is csorbítatlan, és ahogy Sz. András is mondja a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni.

Most hétvégén a Hó Show-ra tekintettel csak vasárnap leszünk nyitva 14-17 óráig, de következő hétvégén már leszek (akár oktatással is) szombaton és vasárnap (15, 16.) is, 13-17 óráig. Gyepsízéssel kapcsolatos információk, képek, videók a honlapon illetve a sielok.hu-n a fórumban/minden egyéb síelőket érdeklő téma/gyepsí, ill. fórum/magyarország/visegrád topikokban olvashatók.

Aki kilátogat a hétvégi Hó Showra, nézzen be hozzánk a Magyar Síszövetséggel és a Síakadémiával közös standunkra, ahol több magyar pályát is megismerhettek.

Mindenkinek jó télvárást, aki aktívabban szeretne készülni azt várjuk a hétvégi gyepsí edzéseken! Már izzítjuk a hóágyúkat, remélem december elejére itt a hideg is és indulhat az igazi síszezon.

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Sípálya Visegrád,
https://www.visegradsipalya.hu mobil: 20/9590213
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.30. 00:33
(Üzenetazonosító: 53556)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Batus!

Bocs, de nem reagáltam igazán a hozzászólásodra.

Hát igen, nagyon büntet a gyepsí, de ez annak köszönhető, hogy ezzel a szerkezettel igazán csak haladó módon lehet síelni. Persze lassan lehet vele haladni, fordulni, de csak kellő erőfeszítés árán. Az egyensúly megszerzése kulcskérdés, de ez általában bebetonozott rugalmatlan tartással jár, ami a fordulás ellen van. Ha pedig nem fordulsz egy pillanat alatt begyorsulsz, és annak általában esés a vége.
Kicsit olyan ez mintha egy csapásra elfelejtenél sízni és szinte mindent újra kellene kezdened. Ezen a holtponton kell átküzdened magad, és hidd el megéri. Amint a kezdeti stressz elmúlik, a gyakorlással egyre stabilabbá válik a mozgás és a térdmozgás lazulásával a fokozott élezés is lehetővé válik. Erre egyébként az ívlépés kitűnő gyakorlat. Ezzel együtt lesznek egyre dinamikusabbak az ívek és egyben kevésbé fárasztóak. Ez pedig már egyértelműen az élvezeti kategória. Mivel még én is tapasztalatszerzési fázisban vagyok (és maradok is, mert gyepsí versenyző már aligha leszek), magam is meglepődők néha milyen dinamikus és szűk fordulókra képes a gyepsí. Persze ehhez már, mint a carving sízésnél, komoly combizmok is szükségesek.
De senkit nem akarok áltatni gyorsan megtanulni gyepsízni csak biztos sítudás birtokában lehet, már egy középhaladó sízőnek is jelentős erőfeszítéseket kell tenni a haladó gyepsí technikáért, de ez sízésnél nem így van? Persze itt jóval szigorúbb a kontroll és a technika "elcsalása" szóba sem jöhet, a büntetés garantált. Kérdezzétek meg Szivák Andrást, hogyan tanult meg magától gyepsízni. Azt gondolom nem túlzok, ha azt mondom iszonyú szenvedés árán. Persze neki nem segített senki és még sífelvonó sem volt a közelben. De erről ha akar majd beszámol Ő.

Talán már kicsit túl is bonyolítottam az ügyet, nehogy még a maradék reménykedőket is elijesszem, azért szép sport ez a gyepsí. Ja és hamarosan indulnak a hóágyúk és lehet a sízéssel tovább sumákolni.

Várunk mindenkit szeretettel az edzéseken amíg az időjárás engedi.

Üdv! G. Rezső https://www.visegradsipalya.hu
h i r d e t é s

Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.29. 23:17
(Üzenetazonosító: 53550)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Hát igen, vége a szép őszi időknek és gondolom ezért volt elég gyér(pénteket leszámítva) sajnos az ünnepek alatt a látogatottság. Persze ez nem egy vállalkozó siráma akar lenni (igazából az alapkiadások is alig jönnek vissza), hanem egy nagyszerű sípótló lehetőség fenntartójáé.
Persze már többen leírták, hogy kell elszántság a gyepsíhez, és talán csak a sokadik gyakorlás után lesz igazán élvezetes, de mondjatok egy sportot is, ami első nekifutásra az. Egy kis szenvedést szerintem be kell kalkulálni és így van ez a döntés meghozatalával is, hogy kiszakadjunk pár órára a nagyvárosi nyüzsgésből és a természetben jó levegőn gyakoroljuk kedvenc sportunkat a sízést. És a sízés igazán nem időjárás függő. Gondoljunk bele hányszor síztünk már itéletidőben. Ehhez képest + 10 C és egy kicsit nyálkás idő rossz körülmény? Szivák András mondta, hogy a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni, mert a letargia ilyenkor a legnagyobb és a sízés élvezeti értéke pedig nem csorbul igazán. Jó időben könnyű jól érezni magát az embernek!
Tehát emberek gyepsíre fel, mert ez igazi sízős izmokat mozgat meg és a sízési technikádat is egyértelműen javítja. Gondolom ez megér egy kis szenvedést! Nem is beszélve arról, hogy sílécre állva barátaid nem ismernek majd rád, irigykedve állapítják meg mennyit fejlődtél.
Szemem előtt lebeg a kép, amint a következő gyepsí szezonban elöntik a "szenvedő" sízők tömegei a gyepsípályákat csakhogy ők legyenek a legtöbbet fejlődők a síszezon kezdetére.

Remélem egy-két embert elgondolkodtatnak a fent leírtak és így már érdemes lesz egy hétköznap esti gyepsí edzést is beiktatni. Szivák András egyébként már letette az alapokat, nekünk csak követni kell őt kellő elszántsággal és előbb utóbb fogjuk annyira élvezni a gyepsízést, mint ő.

Az már csak hab a tortán, hogy ráadásul mindezt egy igazán "királyi" helyen tehetjük, mint azt olvashattátok is.

Üdv! G.Rezső https://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  specialkNőHaladó síelő
Dátum: 2008.10.27. 07:42
(Üzenetazonosító: 53372)
specialk Hozzászólások: 78
Regisztrált: 2005.08.15.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hát igen, a kilátás az vmi elképesztő. Gyönyörű volt a színes Duna-kanyar. Biztos télen is csodaszép. Februártól leszek csak ismét Magyarországon, de ha lesz hó, mindeneképpen kipróbálom a pályát!
Feladó:  batusFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.10.27. 03:49
(Üzenetazonosító: 53370)
batus Hozzászólások: 1944
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Rezső!
Tényleg nagyszerű dolog ez a gyepsíelés, amit specialk írt lentebb azzal 110 százalékig egyet kell értenem. Az tényleg így van, hogy itt minden apró hibát büntet a rollka, és nincs meg az a kellemes pihentető mozdulat, amivel "elcsalod" a helyes technikát.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, a pályával együtt, kilátásaal a Dunára, a vár alatt, gyönyörű környezetben.
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.26. 22:04
(Üzenetazonosító: 53362)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Judit!

A http://www.visegradsipalya.hu/kepek.../rollka2008/ linken találsz képeket arról a napról, amin természetesen Te is rajta vagy. A saját fórumunkon is várjuk élménybeszámolódat.
Egyébként a gyepsízés, a jó sízőknek is, először a stabilitás megtalálása (természetesen esésekkel tarkítva), majd utána jöhet csak a technika csiszolása. Ennek időigénye még az síoktatók között sem egyforma. A gyepsízés igazi élvezete csak ezután jön, de annak a tempó fokozása és a fokozott élezés a feltétele. Tehát gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás..., mint a sízésnél.

Várunk benneteket máskor is!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató
Feladó:  specialkNőHaladó síelő
Dátum: 2008.10.26. 18:52
(Üzenetazonosító: 53349)
specialk Hozzászólások: 78
Regisztrált: 2005.08.15.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Én is voltam pénteken gyepsízni. Hát a véleményem az, hogy nagyon félelmetes, sokkal nehezebb, mint a sima síelés. És minden hibát megbosszul, amit a normál síelés közben az ember elkövet.
Ha hátul van a testsúlyod, akkor fenékre esel nagyot, ha nem elég párhuzamos a léc és nem zárod eléggé, akkor nem tudsz irányítani és ezért esel nagyot, ha nem tudsz élen fordul, akkor meg azért. Szóval sítudáscsiszolásra elég tuti. végül is minden hibáért eséssel fizetsz.
Nekem is sikerült mindenfélét produkálni ( arcra, fenékre, oldalra, spárga :) )
De azért mindezek ellenére nagyon élveztem :)
Másnap iszonyat izomlázam volt, gyakorlatilag minden izmomat éreztem.
Sajna képeket nem készítettünk, mert az elemeket elfelejtettem feltölteni :(
Majd legközelebb.
Egyébként ha éppen nem arra figyel az ember, hogy ne essen el, akkor egész síelésélményszerű :)
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2008.10.25. 18:32
(Üzenetazonosító: 53296)
WAndrea Hozzászólások: 990
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma egy kirándulással összekötve kipróbáltuk a gyepsít Visegrádon. Még soha nem csúsztam ilyen szerkezeten, de elég hamar bele lehet jönni. Persze még kellene egy kis gyakorlás, hogy nagyobb sebességgel is el merjük engedni. Már így első próbálkozásra is élvezetes volt, de be kell vallani, elég fárasztó, már most érzek némi izomlázat... Végülis mozogni mentünk, jól esett.
Köszönjük a lehetőséget Rezsőnek!
Néhány fotót töltök fel, igazán szép őszi nap volt!
gyepsi-visegrad-2008okt25-08.JPG gyepsi-visegrad-2008okt25-10.JPG gyepsi-visegrad-2008okt25-09.JPG a-sipalya-alsoresz.JPG a-hoagyuk.JPG a-fellegvar.JPG a-duna.JPG a-felvono1.JPG a-felvono2.JPG
Feladó:  takisiFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.25. 13:39
(Üzenetazonosító: 53282)
takisi Hozzászólások: 76
Regisztrált: 2006.09.05.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Bocs nem akartalak bántani csak azt tapasztalom magam körül,hogy mindenki a másiktól várja a segítséget és magától szinte senki sem tesz a dolgok jobbátételéért.
Feladó:  SzaliFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.25. 00:35
(Üzenetazonosító: 53269)
Szali Hozzászólások: 216
Regisztrált: 2005.01.15.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Végülis így is mondhatjuk:S
Feladó:  takisiFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.24. 21:07
(Üzenetazonosító: 53257)
takisi Hozzászólások: 76
Regisztrált: 2006.09.05.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Szali!

Te is félsz tőle??
Miért nem vitted el?,
Feladó:  SzaliFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.24. 19:15
(Üzenetazonosító: 53249)
Szali Hozzászólások: 216
Regisztrált: 2005.01.15.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Ma jártunk fent Visegrádon ,bár gyepsízés előtt de nagy örömmel láttam ,hogy van +1 hóágyú! Azaz mostmár 3 hóágyúból áll a hóágyú park.:)
Viszont a Büfétől a tubing pálya felé ,le van kaszálva a fű és egy döglött sikló hevert a fűben. Szerintem azt valahogy el kéne onnan tüntetni ,mert valaki írtózik az ilyen állatoktól.
Kep039.jpg
Feladó:  MilFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.10.24. 18:55
(Üzenetazonosító: 53243)
Mil Hozzászólások: 775
Regisztrált: 2007.01.14.
22 síterepet értékelt

gyepsí rulez :)
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.19. 23:49
(Üzenetazonosító: 53027)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Ismét nagyszerű hétvégét zártunk, ami természetesen a kiváló időjárásnak is köszönhető. Talán egyre többen érzik, hogy közeleg az évszázad legnagyobb tele és erre bizony fel kell készülni valahogy?

Szombaton eddig egyáltalán nem volt jellemző, hogy alig maradt szabad Rollka és szinte tele volt a felvonó. Persze köszönhető ez a síoktató "válogatottnak", akik itt tartották edzésüket a jövő heti gleccser sízés előtt. Sajnos erről a sízésről nekem le kellett mondanom, de pont ennek köszönhető, hogy így az ünnepek alatt folyamatosan nyitva leszünk (23., 24., 25., 26.) délután 2-től este 6 óráig. Remélem a kiváló időre is tekintettel, új próbálkozókkal is találkozhatunk majd, hiszen nekik szól 50%-os kedvezményünk, amit szerintem nem szabad kihagyni.

Vasárnap szintén szép időben, az egyre bővülő törzsgárda részvétele mellett, jelentős számú első próbálkozó ismerkedett a "zöld" sízéssel. A pálya melletti szerpentin útról jó páran rácsodálkoztak a sípályán látható mozgásra és érdeklődve szemlélték a furcsa görgős szerkezeten némi zajjal lesikló különleges öltözetű lényeket. Többen is esküdöztek, hogy ezt ki fogják próbálni. Hát majd meglátjuk!

Érezhetően közeleg a tél, ami a naplemente után volt igazán érezhető. Egy csapásra csípős lett az idő és már a hóágyúk felé kacsingattam, hogy lassan készenlétbe kell helyezzük őket. Addig is bizton állíthatom, hogy a sikeres téli szezon alapja a jó felkészülés, és nemcsak a pálya üzemeltetőknek, hanem a sízőknek is.

Emberek ébresztő, nyakunkon a tél! Gyepsíre fel és télen már játék lesz a síelés!

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Sípálya Gyepsí Team! 20/9590213 https://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.18. 09:40
(Üzenetazonosító: 52940)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves sí és gyepsí barátaink!

Visegrád Nagyvillám Sípályán egyre népszerűbbek a gyepsí edzések. A stabil maghoz szombat délután csatlakozott immáron a magyar síoktató demo csapat is, akik a január végén Mátraszentistvánon megrendezésre kerülő IVSI nemzetközi kongresszuson fogják formációs sízésükkel elkápráztatni a nagy síző nemzetek oktatóit. Persze céljuk nem az esetlegesen elmaradó tél helyett a gyepsís demó formáció bemutatása (idén kivételesen nagy tél lesz), hanem a haladó sízők számára e nagyszerű edzőeszközön gyakorlás, hazai viszonyok között.

Szerencsére az utánpótlás is meglesz, hiszen örvendetesen sokan próbálkoznak először a gyepsízéssel. Sokan mindennemű sítudás nélkül teszik ezt és meglepően jó fejlődést mutatva. A gyepsí tanulásnál ugyanis kimarad az osztrák síiskolában előszeretettel alkalmazott hóeke, ezzel egyből a párhuzamos íveket tanulják meg a bátor próbálkozók. Persze az egyensúly megszerzése nehezebb ennél az útnál, de a merev hóeke tartás túlzott beidegződése (ami sok tanulónál éppen a további fejlődés gátja) nem akadályozza a dinamikus sítechnika elsajátítását. Persze egy alkalom erre itt is kevés, és a rendszeresség, a gyakorlás az igazi út a technika fejlesztéséhez, amire most hazai körülmények között, kedvező áron van lehetőség Visegrádon.

Őszi felkészülési akciónk keretén belül az első próbálkozók minden árból 50%-os kedvezményt kapnak!!!
A téli szezon áraihoz hasonlítva, a felvonó és a gyepsí bérlet együttes összege annyi a 4 órás időtartamra, mint télen egyedül a felvonó díja (2500 Ft). Spórolni a további felszerelések elhozásával tudsz (sícipő, bot, görkoris védőfelszerelés, biciklis sisak, kesztyű és strapabíró ruházat), és az oktatás is olcsóbb mint télen (1500 Ft/óra).

Várunk minden érdeklődőt, fontolva haladó sízőt akár csak nézőként is szombatonként 16-20 óráig már pályavilágítással és vasárnap 14-18 óráig még napsütéssel. A szép hétvégi idő és a csodálatos őszi panoráma garantált!!!!

Üdv! Gutbrod Rezső a Nagyvillám Síiskola oktatója, ahol mint a villám megtanulsz jelenleg gyepsízni. 20/9590213

És, hogy a honlapot (https://www.visegradsipalya.hu) és a fórumot is reklámozzam, idézem Szivák András gyepsí fun egyik hozzászólását a hétvégével kapcsolatban:

"Úgy látszik tévedtem, mert a szuperjót is lehetett fokozni, ui. Rezső pályát tűzött ki a haladók számára. Egy csapásra megváltozott minden, ui. az addig tetszés szerint kényelmesen huzogatott ívekről, a főúri szalonsíelésről, át kellett térni egy kitűzött nyomvonalra, aminek sikeres teljesítése - még ha könnyű pálya volt is - igen csak fokozta az élvezetet és kellemes "Herrmann Maier vagyok" érzést kölcsönzött az embernek. Ismét bebizonyosodott, amit télen is mondogattam, hogy még egy ilyen, viszonylag rövid pályán élvezetesen lehet síelni és - a kitűzött pályát nehezítve - akár versenyre is fel lehet készülni. Köszönjük Rezső, Isten tartsa meg eme jó szokásodat!

Egyébként mind szombaton, mind pedig vasárnap ismét a nagyszüleim által mutatott huszas években készült fényképeket idéző majális-hangulat volt a pályán, olyan örvendetesen nagy részvétellel, hogy amikor a pályához érkeztem, először azt hittem, hogy véletlen időutazás következtében éppen január közepébe csöppentem, csak csodálkoztam, hogy miért nincs hó?

Büszke vagyok arra, hogy szombaton megjelent a második síelő is, aki úgy figyelt fel a gyepsíre, hogy látott engem a Normafánál. Hét év alatt ez elég jó eredmény, bár egy verbuváló cégtől biztos kirugnának.

Ja, a lényeget majdnem elfelejtettem: megfordult a trend. Eddig ugyanis a magyar síversenyzők jártak Szlovákiába edzeni, most viszont megjelent Nagyvillámon az első szlovák vendég egy fiatal síversenyző hölgy személyében, aki ámulattal nyilatkozott a pályáról. Meglátjátok, megérjük még, amikor osztrák csoportok jönnek majd hozzánk síelni és az osztrák síedzők a magyar síakadémián fognak tanulni."
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.09.21. 23:57
(Üzenetazonosító: 51916)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Hát ma igazán tökéletes volt a visegrádi pálya. A folyamatos esőzések hatására olyan puha volt a felső földréteg, hogy a síbotot egyszerűen le lehetett szúrni a földbe mint télen. Képzelhetitek, hogy milyen kiválóan lehetett ilyen talajon íveket húzni. Ahhoz tudnám hasonlítani a pályát, mint mikor télen a Ratrakolt alapra esik 5-10 cm friss hó és minden kanyarodást élvezel. A törzsgárda Kristóffal kiegészülve szinte haza sem akart menni. Szivák András szinte könnyes szemmel búcsúzott, neki valamivel korábban el kellett menni, Tibi meg a végén már a nagy ugratón kockáztatta életét, ma egész nap "bombastabil" maradt és mindehhez folyamatosan vigyorgott. Robi a fia, aki hozta a formáját menetenként 40 karcolt kanyarral, a végén már kezdett aggódni apjáért. Mi maradék meg egy eséssel fejeztük be a napot, de ez inkább már a kondíció és koncentráció hiányának volt köszönhető, addig minden percét élveztük a lesiklásnak. Az esés mindig intő jel, ilyenkor érdemes a tempót visszafogni. Kristóf viszont, aki gyerekkorában állt utoljára gyepsín, fokozatos javulás és a hozzá tartozó esések után egyre biztosabban állt a lábán és a végén már szinte abba sem akarta hagyni az ívek karcolását.

Hát szép és jó volt ez a mai nap, a kilátás gyönyörű volt, a hőmérséklet pont ideális egy kis mozgáshoz, sajnálhatja aki kihagyta. Olyan az érzésem, mint egy kiváló síelős havas nap után. Remélem a többiek is beszámolnak majd a mai élményeikről, nehogy csak reklámfogásnak tűnjön az egész.

Üdv! Várunk mindenkit egyelőre hétvégente szombaton 17 órától már pályavilágítással 20 óráig, illetve vasárnap délután 3-tól este 7-ig.

Készüljünk gyepsízéssel együtt a télre!

Nagyvillám Gyepsí Csapat https://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.09.11. 23:11
(Üzenetazonosító: 51707)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

A mai eső után igazán jól lehetett íveket karcolni a pályán. Szinte a gurított rövidlendülethez hasonlóan lehetett besűríteni az íveket, megcsúszás veszélye nélkül. A felpuhult pálya nem is rázott annyira mint korábban, így bátran ajánlhatom mindenkinek, igazi síelés élményem volt ma. Ráadásul az utolsó csúszásokhoz már be kellett kapcsolni a pályavilágítást, ami csak tovább fokozta az élvezetet.

Úgy néz ki a nyárias időknek vége, és az újra megjelenő csapadékos időben kiváló "hóviszonyok" várnak mindenkit a pályán, remélem a vele járó hűvös idővel egyre többen érdeklődnek majd a téli gyepsís felkészülés iránt. Egyébként a visegrádi pálya ad otthont október 4-én a Síoktatók Magyarországi Szövetsége első szakmai napjának, melyen a fő téma a gyepsí szerepe a síoktatásban, carving sítechnika és a gyepsí összehasonlítása. Természetesen az elmélet gyakorlattal is párosul, több oktató gyerekként már versenyzett is gyepsível, többen pedig először próbálkoznak majd. Remélem sikerül készítenünk egy videós összefoglalót az eseményről, a webkameránk pedig működni fog a rendezvény alatt.

Emberek ébresztő, hamarosan itt a tél, készüljünk együtt gyepsível a szezonra, hogy a besíző táboron már jó kondícióval és remek sítudással brillírozhassunk.

Információk a http://www.visegradsipalya.hu honlapon, a fórumban, a képeknél és a gyepsí menüpontban. Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató 20/9590213
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.09.01. 19:04
(Üzenetazonosító: 51612)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Indul az őszi gyepsíszezon a Nagyvillám Sípályán Visegrádon!

Augusztus utolsó hétvégéjén, az eddiginél is nagyobb létszámban vettek részt gyepsíelők a szokásos hétvégi edzésen. A törzsközönségen kívül szép számmal próbálkoztak először a gyepsízés rejtelmeivel. Olyanok is akadtak akik csak arra sétáltak, és vasárnapi ruhájukat nem kímélve próbálkoztak meg először a lecsúszással, majd a végén már a törzsközönséget megszégyenítő módon karcolták az íveket.

Reméljük, hogy a nyaralás végeztével egyre többen gondoljátok úgy, hogy most már a hamarosan beköszöntő télre kell készülnetek, és mi mással mint gyepsível. Mondom ezt azért, mert a téli felkészülés "sízéssel" a leghatékonyabb, és a műanyag pályák inkább kezdőknek ajánlhatóak, a gleccserek meg túl messze vannak.

Tehát marad a gyepsí, ami tapasztalataink szerint megtanít rendesen sízni. Hogy miért? Mert a sízők többsége nem élez eléggé és hátul terheli a lécet, itt pedig az élezés alapkövetelmény és a hátul terhelők pedig fenékre esnek. Mivel a gyepsínél az ívek karcolása a carving síeléssel (kanyarsíelés) azonos technikát követel meg, ezért a rendszeresen gyakorlók már ősszel elsajátíthatják ezt az új technikát, és télen már szabadon karcolhatják az íveket.

Információk a https://www.visegradsipalya.hu honlapon, a fórumban, a képeknél és a gyepsí menüpontban. Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató 20/9590213
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.08.13. 23:14
(Üzenetazonosító: 51513)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 147
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves sí és snowboardos barátaink!

Augusztusban is gyepsízés Visegrádon. Javában tart a csapadékos nyár jóvoltából a gyepsí szezon a Nagyvillám Sípályán. A fű hihetetlen zöld színű, alpesi körülmények várják a hozzánk látogatókat. Egyelőre vasárnap délutánonként lehet jönni, de szeptembertől új időpontok is lesznek a téli felkészülés jegyében.

További információk, képek, videók és fórum a https://www.visegradsipalya.hu honlapon.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató

elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 1838, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 336 vendég és 31 regisztrált felhasználó látogatja.