Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2367)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.01.02. 10:46
Hát én ezt munkának nevezném, nem először fordul elő, pl tavaly is így szilvesztereztünk. Jellemző, hogy mennyire ínséges idő van nálunk a hóágyúzáshoz, eddig december eleje óta ez volt a 3. alkalmas éjszaka. Hát mit tegyünk?!

Egyébként megérte, mert igazán jó lett a hó az új év első napján és sok gyereknek, felnőttnek szereztünk örömet vele. Sajnos képeket nem készítettem, pedig igazi téli hangulat uralkodott a kis pályán és környékén és persze a büfében is.

Köszönjük a jó kívánságokat, reméljük még a tél java része előttünk áll!

Üdv! G. Rezső
Szilveszter a sípályán
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2012.01.01. 22:20
"Szerencsére nekünk hóágyúzással telt az éjszaka, azért éjfélkor koccintottunk egyet az egyik hóágyú állásnál, még saját tüzijátékunk is volt Bobek jóvoltából, úgyhogy nem maradtunk le semmiről." - ez ám az elhivatottság! Gratulálok és hosszú havas szezont Visegrádnak is!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.01.01. 10:29
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szerencsére nekünk hóágyúzással telt az éjszaka, azért éjfélkor koccintottunk egyet az egyik hóágyú állásnál, még saját tüzijátékunk is volt Bobek jóvoltából, úgyhogy nem maradtunk le semmiről.

Aki már felébredt, annak javaslom nézze meg a kameráinkat, mert ujjá varázsoltuk a 2/A pálya felületét, így 13 órától 21 óráig kiváló pályafelülettel várunk mindenkit az új év alkalmából, továbbra is hétköznapi árakkal, sok szeretettel.

Hétfőn (jan. 2.) az iskolaszünetre tekintettel továbbra is reggel 9-től este 9-ig tartunk nyitva, kihasználva az enyhülés előtti utolsó lehetőséget is.

Jól kezdődik ez az év, bízunk benne, hogy az enyhülés nem lesz tartós és hamarosan az összes pályánk és felvonónk működni fog mindenki örömére.

Addig is sílécre, deszkára fel, egy kis mozgás senkinek sem árthat az új évben sem!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
https://www.visegradsipalya.hu
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
PEDRO
838 élménybeszámolót írt
838
16 éve tag
2011.12.31. 22:16
Végre mennek a hóágyúk!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.12.31. 09:11
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szokásos esti pályakarbantartás után (sajnos csak lapátolás + síszános taposás) jó pályafelülettel és gyönyörű napos idővel várunk az év utolsó napján mindenkit. Napközben a pálya felülete, a melegedés hatására kásásodni fog, de jól használható marad. Nyitva a 2/A pályánk (2-es és 4-es kamerák) reggel 9-től délután 5-ig.

Hajnalban volt némi fagy, ami a pálya kifagyását segítette, de sajnos hóágyúzáshoz nem volt elegendő. Ma éjszaka reméljük a működő hóágyúk társaságában búcsúztatjuk ezt a meleg telet, és az év első napján felfrissített pályával várunk mindenkit délután 1-től világítással este 9-ig. Január közepére itt az igazi tél, és akkor meg sem fogunk állni márciusig, mint a hóágyús kezdetekkor 2005/2006-ban!

Kívánunk mindenkinek "SIKEREKBEN GAZDAG HAVAS ÚJ ESZTENDŐ", várunk mindenkit az új évben is szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
https://www.visegradsipalya.hu
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.12.29. 11:50
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Nyugodtam mondhatom kisebb csoda, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére még működőképes kis pályánk. Persze ez nem kis erőfeszítésünkbe kerül, már hószállításra is szükség van, de esténként a síszánnal még mindig el tudjuk simítani a napközi ráncokat. Akik eddig kilátogattak hozzánk nem csalódtak, a pálya használati értéke bőven nagyobb, mint az a webkamerákról megállapítható és oktatásra, gyakorlásra pedig kifogástalan.

Jó hír, hogy talán ma éjszaka már fagy is lesz (Talán ágyúzni is tudunk!?), és holnapra a- http://hu.snow-forecast.com/resorts/VisegradiHegyseg/6day/bot -már 1 cm havat is jósol, így javulhatnak a körülmények. Vasárnapig az előrejelzések biztatóak, utána meg reméljük még változtatják az előrejelzett melegedést.

Mindenkit arra bíztatok használja ki ezt a kivételes lehetőséget, nálunk hétköznapi, kedvező áron lehet továbbra is csúszkálni, nyitva van folyamatosan a büfé, síiskola és a kölcsönző is. Aki gyerekének szeretne kis örömet okozni a hátralevő szünetben, nyugodtan kilátogathat hozzánk, ők ugyanis láthatóan élvezik ezt a mégoly kis lehetőséget is.

Sajnos a szokásos előszilveszteri rendezvényünket el kell halasztanunk, de reméljük hamarosan be tudjuk majd kedvezőbb körülmények között pótolni azt.

Akivel nem találkoznánk azoknak kívánunk SIKEREKBEN ÉS HÓBAN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT, reméljük mi hóágyúzással köszöntjük az új évet!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető és csapata
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.12.26. 08:40
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Az előrejelzések ellenére sajnos az ország meleg oldalán voltunk éjszaka, így nem tudtunk tovább hóágyúzni. Érdekes, hogy ebben a szezonban eddig összesen 2 alkalommal tudtunk csak havat gyártani, a jelentősen hideg napok eddig elmaradtak nálunk.

Jó hír viszont, hogy a meglévő hó nem olvadt eddig, a ködös időjárás és a Nagy-Villám-hegy jótékony árnyéka napos idő esetén is védi a meglévő hótakarót. Meg kell említsem, hogy a pályák alján, a büfé mögötti mérőállomásunk napos idő esetén 2-3 fokkal is többet mutathat annál a hőmérsékletnél ami a pályákon van.

Tehát semmi aggodalom, a meglévő hóágyús pályáink a körülmények ellenére jól tartják magukat. A mai napon meg fogjuk nyitni az eddig nem használt 1/A pályánkat is félútig, hogy a kezdők oktatása zavartalan lehessen a 2/A pályán. Működik természetesen a büfé, a kölcsönző és természetesen a síiskola is. Esti sízés 2 pályán most már minden nap este 9-ig lesz.

És, hogy mindezt mennyiért? Talán ezzel kellett volna kezdenem, természetesen a hétköznapi kedvezményes, több éve változatlan, áraink lesznek érvényben, és figyelmetekbe ajánlom az akciós ajánlatainkat is (új 2 órás jegy, nagy családos kedvezmény, este 4-et fizet 5-öt kap)

Remélem minél többen éltek, majd ezzel a kedvező lehetőséggel és részvételetekkel továbbra is támogatjátok pályánk működését és további fejlesztéseit.

Várunk mindenkit szeretettel! Üdv!

Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.12.25. 12:35
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Vége az eddigi ködös időjárásnak, aki ma kilátogat hozzánk egy igazi téli napsütéses napnak örülhet, és természetesen ez csak a teraszunkra vonatkozik. Ugyanis ebben az időszakban jár a legalacsonyabban a nap, és a Nagy-Villám hegy beárnyékolja az alsó pályákat. Így természetesen azon a hó sem tud olvadni.

Jó hír, hogy valószínű éjszaka tudunk majd hóágyúzni, így esélye van az 1/A fő hóágyús pályánk megnyitásának is. Addig is a várhatóan nagyobb látogatottság miatt meg fogjuk nyitni az 1/A pálya alsó felét 1 felvonóval, ami már be van hóágyúzva.
Tehát holnap sorállás semmiképpen nem várható, mert azonnal indítjuk a nagyobbik pályánkat félútig. Éjszaka lehet nézni a kamerákon a hóágyús történéseket, reggel pedig friss hírekkel jelentkezünk.

Addig is további KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁN A NAGYVILLÁM, SÍPÁLYA CSAPATA!

Várunk mindenkit szeretettel! Üdv!

Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
https://www.visegradsipalya.hu
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.12.22. 22:43
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Végre eljött a várva várt pillanat, holnap 13 órától kezdetét veszi a téli szezon Visegrádon.

Igaz csak 1 pályát sikerült eddig behavazni (2/A), de a tegnapi meleg éjszaka után ma estétől végre újra dübörögnek a hóágyúk. Megkezdtük az 1/A pálya behavazását, amit várhatóan csak Karácsony után tudunk megnyitni. Reméljük terveinket nem hátráltatja melegedés, és a két ünnep között a teljes hóágyús pályarendszerünk működni fog.

Holnap a szezon nyitányaként egységesen 1000 Ft-ért lehet nálunk síelni 13-21 óráig.

24-én és 25-én 9-16 óráig, 26-tól pedig már 9-től 22 óráig hétvégi nyitva tartással üzemelünk. Ameddig csak a 2/A pálya használható, addig hétköznapi árak lesznek érvényben.

Ebben a szezonban sem emelkedtek áraink, sőt a válságra adott válaszunk további árcsökkentés az akciós jegyeinkkel, reméljük sokan éltek majd vele.

Várunk mindenkit ebben a szezonban is szeretettel, akivel nem találkozunk már Karácsonyig azoknak Békés Boldog Ünnepet kívánunk.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető és csapata
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2011.12.22. 13:30
Már nagyon várjuk, hogy mehessünk edzegetni!

Sok sikert a munkához, és boldog karácsonyt!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.12.21. 09:47
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tegnap estétől elkezdtük a pályák hóágyúzását, és sikeres éjszakán vagyunk túl.

Bár lehetne egy kicsit hidegebb is, de azért haladunk a 2/A pálya behavazásával. Ezt a pályát úgy néz ki még Karácsony előtt ki tudjuk nyitni, bővebb információ holnap reggel várható. Akinek van ideje és kedve, kilátogathat hozzánk, vagy figyelemmel kísérheti a kamerákon éjszaka is a történéseket.

Gőzerővel dolgozunk és mindent megteszünk a mihamarabbi pályanyitást illetően, reméljük ebben az égiek is segítségünkre lesznek.

Mindenkinek jó karácsonyi készülődést!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2011.12.20. 21:48
Visegrádon is mennek már a hóágyúk!

http://www.visegradsipalya.hu/webcam/index2.html
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.12.16. 15:19
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szerettünk volna hírt adni már november végén arról, hogy megnyitottunk, de idén eddig nem volt kegyes hozzánk az időjárás. Novemberben ugyan voltak már fagyos éjszakák, de nálunk a völgyhatás hiányában (a hideg levegő megreked a völgyben, mint Eplényben a pályák alsó szakszán) még nem volt alkalmas az idő még hóágyúzásra sem. A csapadék tekintetében azért bíztatóak a jelek, tavaly ugyanis a november végi december eleji havazás után szinte alig volt természetes hótakaró az egész szezonban. Idén ez a tendencia változni látszik, a szárazság után csapadékosra fordult időjárásunk. Reméljük ez a tél folyamán is kitart és kellő hideggel párosulva jelentős hóvastagság rakódik össze a pályákon is. Persze hóágyúzásra idén is szükségünk lesz, ez már hazánkban is velejárója egy korszerű sípályának, de a télimádók kedvét igazán a pályák környezetében is meglévő hótakaró hozza meg igazán.

Végre jó hírekkel szolgálhatok a várható időjárás tekintetében, ma még meglepően meleg van és eső fogja még áztatni a pályákat, de a hétvégével itt az igazi téli idő. Egy kis havazás is várható, de ebből még pályanyitás nem lesz, így ismét a hóágyúké lesz a fő szerep. A felvonók és a hóágyúk startra készen várják a bevetést, a büfé, melegedő és a kölcsönző feltöltés alatt van, hamarosan mindenki megtapasztalhatja azt a finom fahéjas illatot, ami körüllengi ilyenkor a méltán híres teraszunkat. A nyitást illetően pontos időpontot még nem tudok mondani, de még Karácsony előtt szeretnénk megnyitni annyi pályát, amennyit lehet.

1.) Talán már sokan észrevettétek, hogy változott a pályatérképünk. Jelentős változások indultak el a pálya és felvonófejlesztés tekintetében. Ugyan még erre a szezonra nem tudunk minden tervezett fejlesztésünkre pontot tenni, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy már idén is minél több kedvező változást lehessen észrevenni az elmúlt szezonhoz képest.
Terveink szerint egy igazán korszerű, és kényelmes Doppelmayer tányéros liftre (első lesz Mo-on) cseréljük le az eddig a snowparkot kiszolgáló liftünket. Ez a lift kétszer olyan hosszú lesz, mint az eddigi tolókaros felvonó, és egy új, eddig csak természetes hónál besízhető pálya alakul ki, ami a leghosszabb lesz az eddig hóágyúzottak között (az új térképen 3/A és 3/B). A snowparkot eddig kiszolgáló tolókaros lift az eddigi szánkópályán kerül felállításra, így a két egymáshoz kapcsolódó felvonó használatával besízhető lesz a teljes 3-as pályánk. Reményeink szerint ezzel jelentősen csökken az 1/A pályánk esetenkénti zsúfoltsága is. Korábbi terveinknek megfelelően ezen a szakaszon is kiépültek már a hóágyús állások és természetesen, a már méltán híres, pályavilágításunk is. A szánkósoknak egy kicsit keskenyebb hely áll így rendelkezésre, de a szánkópálya hossza változatlanul megmarad. Szerencsére az eddig használt szakasz elég széles egy sípálya és egy szánkópálya üzemeltetéséhez is, egyébként korábbi pályatérképünkön is így volt ez már jelezve. A szánkósoknak az mindenképen előny lesz, hogy az új lámpák a szánkópályát is jobban bevilágítják, mint eddig.

2.) A 2/A pályán eltávolítottuk az oktatást jelentősen akadályozó ugratót (mely egy igen nagy betontömböt rejtett eddig), ezzel jelentősen javult a pálya használata.

3.) A baby pályánk egy kis indító dombot kapott, mellyel szintén javult az első lépések oktatásának lehetősége.

4.) A snowtubing pályánk kanyarjainak biztonságát tovább növeltük és a hozzá kapcsolódó felvonó kiszálló helyét is átalakítottuk, így már jobban lehet majd a sízőknek és boardosoknak
is csúcsidőben használni.

5.) A dupla tolókaros felvonónk eddig kicsit zajos liftje új és erősebb hatóművet kapott, természetesen korszerű frekvenciaváltós indítással és sebesség szabályozással.

6.) Kölcsönzőnkben várhatóan új Blizzard felnőtt lécek is bérelhetők lesznek a már megszokott Nordica lécek mellett.

7.) A WC blokkban a kért meleg vizet ugyan nem tudtuk biztosítani, de újdonságként kézszárítóval lehet majd a hideg vízben áztatott kezünket felmelegíteni.

8.) Egy eddig nem üzemelt aszfaltos parkoló részt is felújítottunk (kis hátránya hogy lejtős) és az eddigieknél nagyobb gondot fogunk fordítani a szerpentin utunk síkosság mentesítésére is, előre betárazott apró szemű zúzalékkal.

9.) Jegyáraink, a kedvezőtlen változások ellenére sem fognak változni, sőt meglepetés kedvezményekkel fogjuk várni elsősorban az esténként hozzánk látogatókat.


Remélem jó téli szezon áll előttünk, és minél több látogató részvételével és hozzájárulásával folytatni tudjuk további terveink megvalósítását. Mindenkinek jó Karácsonyi készülődést, és reméljük mielőbb tudunk találkozni a behavazott lejtőkön.


Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Szali
219 élménybeszámolót írt
219
19 éve tag
2011.11.27. 16:26
Ma jártunk Visegrádon és szép új dolgokat láttunk!!!

Rezső és csapata megint becsülettel készül a télre. Sőt vannak, lesznek új dolgok is. Többek között egy új lift nyomait láttuk, már a lift is megvan ,csak ahogy a sípálya saját forumán láttam megint a bürokrácia lassítja, akadályozza az építését. Ha jól láttam a 2 "hosszú" tolókaros egyikének új motorja van , így van +1 tartalék ,ha jól sejtem. Addig is pár friss kép a pályáról.
Ja és természetesen ma is üzemelt a kis műanyag pálya és csúszkáltak rajta emberek.
Hajrá Visegrád, Hajrá Rezső és Csapata!!! :)
Oktatás a műanyag pályán (Fotó: Szali olvasnónk)
IMG209.jpg
IMG211.jpg
IMG214.jpg
IMG215.jpg
IMG216.jpg
Készül a felvonó (Fotó: Szali olvasnónk)
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.10.01. 02:59
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Itt az ősz és indul a gyepsí szezon, valamint a síiskola műanyag pályája. A téli szezonra már megkezdtük a felkészülést, teljes felújításon és bővítésen esett át a hóágyús rendszerünk, már csak a helyi vízmű problémás csőszakaszának cseréjén múlik, hogy ettől az évtől üzembiztosabban és nagyobb kapacitással tudjunk hóágyúzni. A földmunkák kapcsán tovább javítottuk a snowtubing pályánk biztonságát, lefaragtuk a 2/A (kis)pályán található ugratónkat (az oktatást nagyon zavarta), valamint a bébi pálya indító dombot kapott. További terveink a helyi vízmű csőcseréjén múlnak, remélem hamarosan megkezdik a munkálatokat.

Sajnos a munkálatok miatt idén csúszott a gyepsí szezonkezdet, de az időjárás sem kedvezett eddig a gyepsínek. Ezen a hétvégén (okt. 1. szombat és 2. vasárnap) gyepsí és műanyag pályás szezonnyitó lesz a sípályán. Mindkét nap 10-18 óráig lehet jönni kipróbálni a gyepsít és a műanyag pályát. A felvonó használat ingyenes lesz, a gyepsíért, sílécért 500 Ft-ot kell fizetni alkalmanként. Aki nem tud hozni cipőt botot és egyéb védőfelszerelést, további 500 Ft-ért bérelhet azt is nálunk.

Mindenkit várunk szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2011.07.23. 10:42
Pár képet a telefonomról, amiket egy gyönyörű szombati nap készítettem Visegrádon, március 5-én.

Inverzió :) Meglepődtünk mikor a hídeg nyirkos Duna völgyből felértünk 250 méterre és gyönyörű napsütés fogadott, ha nem is felhők, de köd fölötti panorámával. Tömeg nem volt, a hó viszont szuper!

Máris hiányzik a "szokásos" karácsony előtti visegrádi besízés :)
IMG00003-20110305-0956.jpg
IMG00004-20110305-0956.jpg
IMG00005-20110305-0956.jpg
IMG00006-20110305-0956.jpg
IMG00007-20110305-0957.jpg
IMG00008-20110305-0958.jpg
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2011.06.16. 08:45
Áthozok 3 linket a visegrádi honlapról, hogy lássátok, hogy zajlik ott az élet, ha nincs hó. Hátha páran kedvet kaptok... Egyiken sem vagyok rajta, nem önreklám... :-)

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
14 éve tag
2011.06.15. 11:09
Előbb-utóbb csak összejön!
Előzmény: (klaci 119890)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2011.06.15. 08:46
Sajnos az idény eddig számomra nem úgy alakul, ahogy szeretném. Festés volt nálunk, és vasárnap gyepsí helyett még a helyreállítás volt soron...
Most hétvégén meg nem leszünk itthon...
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
14 éve tag
2011.06.10. 12:53
Vasárnap Anya 13-ig dolgozik, nem biztos menetel...
Előzmény: (klaci 119836)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.