Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2367)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.03.06. 16:50
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szinte magam sem hiszem el, hogy az e heti nagy meleg még mindig hagyott havat a pályán, bár már megtépázottan, de még mindig működik a "visegrádi gleccser", közkívánatra ismét kinyitunk vasárnap!

Ma kihoztuk a pályából amit lehet,mintegy 20 m széles ratrakolt nyomot sikerült megcsinálni, láthatjátok az 1-es és 3-as webkamerákon is. A felvonó nyomvonalat is kiegészítettük, úgyhogy reggel 9-től délután 5-ig várunk minden érdeklődőt 1000 Ft-os egységáron egy felvonóval.

A visegrádi fórumozóknak természetesen nem kell fizetni, mert nélkülük valószínűleg nem jöhetett volna létre ez a nap (a nick név bemondásával lehet igénybe venni a kedvezményt, kivéve akik rendszeresen rosszakat írnak a pályáról! HeHeHe!!!).

Valamint köszönjük az "égieknek", hogy küldtek egy kis hideget az utolsó pillanatban. Mielőtt bárki kitalálná, hóágyúzni már nem fogunk, abból kell gazdálkodnunk ami megmaradt.

Akit fenti feltételek nem elégítenek ki, elárulom, hogy a Mátrában (Mátraszentistván, Kékestető) és a Bakonyban (Eplény) még kiválóan lehet síelni, ott még hóágyúznak is.

Emberek ébresztő visszatért a tél!
Irány a magyar sípályákra!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
https://www.visegradsipalya.hu
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.28. 08:56
Szia Mil!

Igen az egy szép nap volt, egy pár "kiválasztott" élvezhette a csúszás közben a nagypálya csodás panorámáját is. Sajnos én csak általában a nyári kaszálások alkalmával engedhetem meg magamnak, de úgy is gyönyörű.

Kedves sí és snowboardos barátaink!

Az éjszakai ratrakolás eredményét mindenki láthatja az 1-es és 3-as kamerákon (https://www.visegradsipalya.hu). Az 1/a pályán a hó csaknem teljes szélességben és hosszban fel lett frissítve, és köszönhetően az éjszakai hidegnek ki is fagyott. Az idő a tegnappal ellentétben ma optimálisan alakul (szombat reggel még viharos szél volt esővel), ma még a nap is előbukkan és a tavasz biztos jeleként elkezdtek csicseregni a madarak. Szivák András már 8-tól rója a köröket, egyébként a gyepsízés fő előnyeként pont a zöld erdőt és a csicsergő madarakat szokta felhozni a sízéssel szemben. A fele már teljesült, furcsa, télen nem is hiányzik a madárfüttyös erdő, de most hogy megszólaltak olyan mintha valami visszafordíthatatlan indult volna el. Azt hiszem nekünk is tudomásul kell venni ez már a tavasz! Tegnap már megjelent az első motoros csapat, virsli és tea mellett mesélte egyikük a teraszon, hogy milyen jókat is sízett itt ebben a szezonban.

Tehát emberek lécre deszkára fel, mutassuk meg a motorosoknak, bicikliseknek, hogy ma még tél az úr!

Várunk mindenkit szeretettel hétfői extra kedvezményes árakon, este pedig ne felejtsétek el, a szezon zárásaként ingyenesen lehet széttúrni a pályát az ingyenesen elfogyasztott forralt bor hatására. Szerintem jó buli lesz, mindenki ott lesz aki számít!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.02.27. 18:00
A szezon egyik legjobb képe, szerintem. Visegrád, felső pálya, 2010 Február 14.

A teljes galéria:
http://www.visegradisipalya.hu/kepek/2009-2010/20100214/dirindex.html
Visegrad-felso-palya-2010-Februar-14.jpg
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.26. 15:51
Sziasztok!

A körülmények a mai nap nem a legkedvezőbben alakultak, az előrejelzett eső sajnos megérkezett, ezért ma délutántól holnap reggelig üzemszünetet tartunk a sípályán, úgysem tolongtak a sízők már a felvonóknál. A pálya természetesen még használható, csak a felvonó nem működik egyelőre.

Holnap hajnalban tervezzük a pályák kijavítását, a nagy ugrató be lesz tolva a meredek rész kopott foltjaira, az oszlopok mellől pedig javítjuk a többi kritikus részt. Holnapra ismét jól használható lesz az 1/a hóágyús pályánk, a többi rész használatáról a reggeli állapotnak megfelelően döntünk. Jelenleg még használható a baby pálya és a kis tolókaros 2/a pálya is. Sajnos ezeket már nem tudjuk valószínűleg feljavítani.

És, hogy egy kis csattanó is legyen a végére, a hétvégén is az EXTRA KEDVEZMÉNYES hétfői árakon lehet síelni nálunk, mintegy a szezon zárásaként reggel 9-től este 9-ig, a vasárnapi esti sízés pedig ingyenes lesz, csakúgy mint a hozzá járó 3 dl forralt bor, vagy tea. Ez alkalom lesz arra is, hogy mindenki előadhatja eddig mélyen titkolt fejlesztési elképzeléseit a pályákat illetően és így jövőre talán teljes közmegelégedésre felvirágozzanak a téli sportok Visegrádon.

Amennyiben jövő héten visszatér a tél és esetleg síelésre alkalmas hó is esik, azt már a következő szezonhoz fogjuk számítani, és így garantáltan mi leszünk az első pályanyitók a 2010-2011-es síszezonban Magyarországon!

Várunk minden Visegrád rajongót szeretettel a hétvégi szezonzárónkon, egy kis spontán buli talán ismét összejön!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2010.02.26. 08:21
Tegnap este fent voltam.
Szemre már nem tökéletes a pálya, vannak rajta kikerülendő foltok, de a hó minősége kiváló. Főleg a felvonó melletti ca. 15-20 méteres sáv fantasztikus: nem jeges, nem buckás (mitől is lenne, hisz alig voltunk páran), és nagyon jól csúszik. De még a Big Air-t is meg lehetett kerülni, vagyis lehetett kalandozni.
Ha nem jön valami nagy meleg, jó pár napig kitarthat, szóval még mindig érdemes felmenni...
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.24. 22:07
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Három jó hírem is van!

Először is a nagy meleg ellenére egyben vannak még a pályák, bár kásás a felület, de még jól használhatók. Eső eddig valami szerencse folytán még nem esett, remélem el is kerül minket a továbbiakban is. A tartalék havunk még rendelkezésre áll, azt még nem is használtuk fel, megvárjuk hátha még esni fog és utána javítjuk még a hétvége előtt a pályákat. Esténként már nem tudunk a géppel a pályára menni, de nagyon kevesen használják, így tönkre sem tud menni a felület.

Jó hír még, hogy este folytán sikerült az elromlott számítógépünket kijavítani, így már mindenki élőben láthatja majd holnaptól a pályákat. A pályán látható foltok csak jégkásás részek, nem látszik ki a föld és a fű, a pályák használati értékét nem befolyásolják.

Harmadik jó hírünk, hogy csökkentjük az árakat holnaptól, a hétfői extra kedvezményes áron lehet a pályákat ezentúl igénybe venni. Remélem minél többen éltek ezzel a lehetőséggel, itt nálunk a meleg ellenére még tél van, a táj körülöttünk is még részben fehér.

Várunk tehát mindenkit a hétvégéig még biztosan, az előrejelzések a következő hétre pedig lehűlést jósolnak, talán visszatér ismét a tél? Hát majd meglátjuk, állunk elébe!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
https://www.visegradsipalya.hu
baxxter
39 élménybeszámolót írt
39
18 éve tag
2010.02.21. 22:20
Sziasztok,
mi is kint jártunk ma Visegrádon, de sajnos csak kirándulni...
Viszont a pályák fantasztikusak ezekben a tavaszias napokban is, szóval gratula az üzemeltetőknek!!!

https://sielok.hu/fotoalbum/515942/galeria/
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.20. 18:29
Köszönöm kócos!

Sziasztok!

Friss hír, hogy szakad a hó Visegrádon a pályán, nézzétek meg a 3. webkamerát. A hőmérséklet folyamatosan csökken.

Igazi téli körülményekkel várunk mindenkit este 10-ig. Holnap már a nap is fog sütni. Este még bevetjük a hótartalékainkat, majd ratrakolunk, holnap reggelre ideális pálya vár mindenkit.

Aki esetleg nem érne rá a hétvégén annak ajánljuk hétfői extra kedvezményes lehetőségünket, akár a hangulatos estét is. Szerdáig még fagy lesz éjszakánként, használjátok ki a lehetőséget.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.02.20. 07:01
Jó olvasni csendes, biztató szavaid.
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.20. 06:59
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Mint a webkamera képeken is látszik, kiválóan viselték a pályák az éjszakai esőzést és reggelre lehűlt a levegő. Szerencsére nem volt viharos meleg szél, és a természetes hó olvadása is hűtötte a környezetet, így minimális javítás után indulhatnak a pályák szokás szerint 9-kor és természetesen nyitva leszünk este is.

A jelenlegi radarképeket figyelve, itt északon talán már nem fog esni (most nyoma sincs az esőnek), és estére lehűlést jósolnak, talán még havazni is fog. A mai várhatóan kásás felületű pálya után, az éjszakára várható fagy után holnapra újjá varázsoljuk a pályákat, akkor már a ratrakkal is rá fogunk tudni menni.

Várunk mindenkit szeretettel ezen a hétvégén is, "nem ette még meg a kutya a telet"

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató üzemeltető
https://www.visegradsipalya.hu
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.19. 21:24
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Aggódva figyelem a friss meteo adatokat és a radar szerint éppen egy nagy felhő van rajtunk, amiből szakadnia kéne az esőnek, de kinézve szerencsére nem teszi. Esik, de egyáltalán nem intenzíven, tkp csak csöpörög. Ez így jó lenne egész éjszakára, és reggel hozzá sem kellene nyúlni a pályához, mert a hatása alig látszik.

Lehet, hogy valami csoda folytán elkerül minket a nagy eső? A nyári zivatarokból sem kap Visegrád általában sokat, bezzeg Dobogókő és Nagy-Hideg-hegy, ott ázni szokott rendesen.

Persze legjobb lenne ha pár fokkal lejjebb lenne a hőm. és akkor mindenhol havazna. Ezen a télen egyszer már bejött. Most sajnos a Karácsony környéki eső verzió a valószínűbb.

Holnap reggel friss hírekkel jelentkezünk a pályáról, eddig tehát semmi drámai nem történt, várunk mindenkit ezen a hétvégén is szeretettel.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető https://www.visegradsipalya.hu
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.02.17. 08:32
tegnap este ropogós hideg volt, az biztos. Bp-n is fagyott már mikor indultam, de odafent egészen csípős volt.

nagyon tetszett a snowboard park. volt egy csapat suhanc akik egész végig ugráltak rajta, boardosok és síelők egyaránt, megadták az alaphangulatot. én kb. harmadikra mertem elég gyorsan rámenni, hogy a leérkezőre érkezzek. elég jó érzés :) a snowboard parkkal, no meg az 1/a pályaszéli ugratósorral tulképpen igazi kihívás ez a terep.

a pálya nyomvonala tovább javult, egész könnyedén oda lehetett csúszni az 1/a pálya jobboldali tolókaros felvonójához.
Gyuripapa46
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2010.02.16. 11:35
Vasárnap voltunk, de el lehetett férni. Az erdei pálya szerintem keskeny, inkább a pirosat választottam.
A személyzet nagyon segítőkész.
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.16. 09:22
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Felhívnám a figyelmet arra, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben még tombol a tél Visegrádon.

A hó kiváló állapotban van, a ratrakolás után éjszaka kellően kifagyott, így biztosított egész nap a stabil hófelület. Napközben is alig lesz 0 fok felett, estére pedig újra ki fog fagyni.

Egyébként a jelzett eső (péntek), ha nem rendkívül meleg széllel párosul, várhatóan nem fog végleges csapást mérni a pályára. Pár folt kialakulhat, amit a pálya szélén található hótartalékunkból biztosan ki tudunk javítani. Az esőt a hóágyús hó egyébként meglepően jól viseli, a hóréteg átengedi a vizet, ami a földfelületen kialakított vízelvezetőkön egyszerűen kifolyik a hó alól. A vastag hóréteg pedig úgy hűti magát, hogy a tetején egy vékony jégréteg képződik és egyszerüen nem tud behatolni a meleg a belső rétegekbe.

Jövő hétre lehűlést jósolnak, tehát februárban még biztosan ki fogunk tartani, reméljük még meg is döntjük tavalyi rekordunkat, és március 1. után fogunk csak bezárni. Egyébként ez a tél a 4 évvel ezelőttihez hasonlít, akkor március elején esett a legtöbb természetes hó (február végén volt akkor is felmelegedés), és március 19-én zártuk a pályát, mert már több csodálkozója volt mint igénybe vevője, az autó parkolónkat már a motorosok foglalták el.

Biztos ami biztos, az előttünk álló pár nap jó adottságait azért érdemes még kihasználni, várunk mindenkit szeretettel hétköznapi kedvező árainkkal.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Koty
862 élménybeszámolót írt
862
17 éve tag
2010.02.16. 07:47
Lehet, hogy én is kiérek.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.02.16. 07:07
ma este megyünk :) tudom, hogy még jó előre mínuszokat jövendölnek, de kicsit már félek a tavasztól, ki kell használni ezt a jó havat.

oopsz, reggel hétkor -5.2 fok, jó lesz ez.
PEDRO
838 élménybeszámolót írt
838
16 éve tag
2010.02.14. 19:38
Aligha! Azt ma lekoptatták...
Előzmény: (kriptonj 84503)
kriptonj
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2010.02.14. 19:10
Hétközben nyitva lesz a nagypálya?
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2010.02.13. 18:54
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Jó híreim vannak a nagypálya imádóinak. Holnap, azaz vasárnap megnyitjuk a felső szakaszt és az erdei utat is a nagyközönségnek. Ma csak félútig járt a tányéros felvonó, megtapostuk az erdei út variációkat, ill. még egyszer át kell menni rajtuk, mert a sok kiránduló összetaposta. Éjszaka végre elég hideg lesz, és ha rendesen kifagy holnap tartani fog egy darabig. Kérünk minden használót, hogy lehetőleg ne hóekében jöjjön végig rajta, mert akkor a közepén ismét hamar előjön a murva. A nagypályát továbbra sem tudjuk kezelni, kopások már az első csúszások után jelentkezhetnek rajta.
Az alsó hóágyús szakaszok viszont a szokásos esti ratrakolás után és az ígért fagy hatására kiváló állapotban lesznek.

Tehát az összes pályánk nyitva lesz, ebben a szezonban másodszor. Sorállás nem várható, mert minden liftünk teljes kapacitással működni fog, és ma sem voltak sokan. Működni fog természetesen az igen élvezetes, döntött kanyaros snowtubing (hófánk) pályánk is , érdemes kipróbálni. A síiskolánk, kölcsönzőnk és büfénk szokásos időben, a pályával együtt van nyitva. Teljesen kezdő csoportok indulnak 11-től és 14-től (2 órás, 4000 Ft/fő- felvonó használattal), melyre még a helyszínen is lehet jelentkezni, haladóknak és boardosoknak intenzív magánóráinkat ajánljuk.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
bakancsos
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.02.12. 17:11
Kint voltunk ma délelőtt, de jött két narancssárga kabátos faszi és leállíttatta a felvonókat. Nem tudja valaki miért? És mikor indulnak újra?
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.