Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sölden - Ötztal Arena
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Top Tirol Apartmanház - gyönyörű 4 csillagos apartmanok Sölden mellett
ÜZENETEK (442)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2018.12.07. 23:44
Ez egy gyakori téma, de kissé más oldalról megnézve. Én már sok síterepen láttam, ha nagyon nedves hó esik, akkor reggel nem mennek rá ratrakkal, mert csak nagyobb kárt tesznek a pályában. A ratrak kinyomja a vizet a hóból, amely utána szépen jéggé fagy. Ilyenkor inkább hagyják a havat pihenni, és hagyják, hogy a síelők széttúrják a havat a pályán.

Egyébként Sölden az FB oldalán le is írta, hogy a vizes hó miatt késve küldték ki a ratrakokat a pályákra.

Tudom, hogy bosszantó, és nem erre készül az ember egy ilyen síterepen.
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2018.12.07. 23:04
Ha jól értem, amit írsz, akkor már előző este sem mentek rá mondván, hogy holnap úgy is ráesik 15 cm hó, akkor ez tényleg gáz. Minden este meg kéne kezelniük a pályát, de lehet, hogy egy francia a főnök, mert ott nem szokás a pályát este kezelni, ha másnapra havat várnak.
(Ha csak a hóesés közepette nem mentek rá napközben, akkor viszont ez megszokott.)
blint63
60 élménybeszámolót írt
60
14 éve tag
2018.12.07. 21:45
Hát a friss hó már csak ilyen...
szabomester
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
2018.12.07. 07:14
Egész egyszerűen elfelejtették megkezelni a pályákat, erre éjjel ráesettt 15 cm hó, és 11 órára 1 m-es puha buckákkal tarkított jeges pályákon lehetett síelni.
Előzmény: (Szecsi 202269)
Szecsi
542 élménybeszámolót írt
542
17 éve tag
2018.12.06. 17:06
Az “életveszélyes”-t jobban kifejthetnéd. Nagyon kíváncsi vagyok.
szabomester
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
2018.12.06. 16:30
Négy napot töltöttünk volna Sölden sípályáin, de ebből a négy napból egyetlen nap voltak értékelhető minőségű pályák. A többi napon nem voltak megkezelve a pályák, kimondottan életveszélyes volt rajtuk síelni. Soha többet nem jövünk ide!
Soma1121
3 élménybeszámolót írt
3
5 éve tag
2018.11.07. 20:37
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek hogy szerintetek mikor a legérdemesebb söldenbe menni?
istvanwien
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
2018.02.04. 20:11
Gyönyörű időnk volt ma Söldenbe.
A pályák nagyon jo minőségűek voktak késő estig.
Reméljük marad a jó idő.
kirjozsi
7 élménybeszámolót írt
7
6 éve tag
2018.01.19. 18:49
Nnna ez oda.asz ! Csoda időnk volt tejszínhab pálya Ejj de ku..a jó itt minden :) :) !!
havasjeges
17 élménybeszámolót írt
17
9 éve tag
2018.01.09. 22:16
Hali,
Én biztos nem mennék olyan helyre ahol reggel buszozni kell!
Csak pályaszállás!!!!!!
A reggeli meg délutáni buszozás, kocsikázás mind elvesztegetett idő!
Ha nincs pénzem pályaszállásra inkább pihenek egy évet.
Előzmény: (JaniJuli 198069)
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2018.01.09. 15:27
Sölden 2017. dec. 2-16.

Hihetetlenül változatos, könnyen áttekinthetö és átjárható óriási rendszer, sokszor egész hegyoldalt széltében betöltö pályákkal. Nagyon sok kényelmet nyújtó szolgáltatással, modern liftekkel.

Budapesttöl kb 9 óra kocsival, nem szerpentin úton.

Hóeltakarítás
Nem lehet mindig arra számítani, hogy hólánc nélkül lehet eljutni még a föutakon sem. Obergurgur elött Zwieselsten Grüne buszmegállónál legkésöbb ajánlatos a hólánc feltevése.

Idöjárás
Gyors változások lehetnek, a köd nagyon gyorsan leszállhat/ felszálhat.

Szállás
Beim Holzschnitzer 6450 Zwieselstein Gurgrelstrasse 23
Josef Pranti mobil +43664 23 04 733 nem beszél angolul
zwieselstein@schwaz.net
https://www.privatvermieter-tirol.at

Ragyogó helyen, pont a Zwieselsten Grüne buszmegállónál, csendes, modern szobák, tisztaság, sütövel, mosogatógéppel a konyha, de nincs mikro. Mosógéphasználatra lehetöség.

A szállás kiválasztásánál érdemes megnézni, hogy hol megy a busz, hol vannak a megállók, mert nagyon jók a buszjáratok, de a buszon ülj le egy olyan helyre, ahol van elötted valami, ami megtart, még hirtelen fékezésnél is. Obergurgl folyója se maradjon ki a tervezésböl, mert hiába néz ki úgy, hogy a szálláshoz közel van a buszmegálló, ha a folyó túloldalán laksz, s nincs híd a közelben.
Buszmenetrendet a jegypénztár információjánál lehet kérni.
Rengeteg apartman is van, s üzletek. A legnagyobb választék az Einsatzzentrum megállónál található üzletben volt, de a Giggijoch lifthez közel is van egy Spar.

Síbusz
Nem mindig tartják a menetrendet.
Gyakran jár, nagyon síkos a padló, a soförök gyorsan hajtanak, síbérlettel ingyenes, de nem szokták kérni a felmutatását felszállásnál (Zermattban nem biztos, hogy engednek síbérlet felmutatás nélkül felszállni).

Sítérkép
Nagyon jól átlátható, segítséget ad
a gleccserekre való feljutáshoz és
a Big 3 Rallye átlátásához is, s az útvonalat a pályákon is jól feltüntetik, így akkor is neki lehet vágni az 51 km hosszú túrának, ha még sosem járt itt az ember.

Síbérlet
2017/18 újdonsága, hogy Obergurgl is benne van a három és több napos bérletárban.

Síterület

4 nagy terület:
Gaislachkogl, Giggijoch és 2 gleccser: Rettenbach és Tiefenbach

Hamar át lehet látni a rendszert annak is, aki sosem volt még itt, bár idönként fenyegethet az eltévedés veszélye, mert a pályák mindkét szélét nem mindig egyszerü látni, sok pálya nagyon széles.
A térképek nagyon jól informálnak, bár a jelölésre a pályákon eleinte figyelni kell, mert a nagyon széles a pályáknál, nem mindig egyszerü meglátni, hogy hol válik el egy új.
Sok segítséget adnak a tájékozódáshoz a kihelyezett iránymutatók, nagy térképek. Idönként akadnak azért meglepetések annak, aki még új a területen. A kisebb eltévedések után megtanulja az ember, hogy mely nyilakat nem szabad komolyan venni. Például Obergurglban nehéz volt a 6-os és 4-es pálya elválását megtalálni, mert a nyilak a pályán csak a 4-es pálya felé tereltek, bár az elágazás elött volt egy tábla, ami mutatta, hogy merre megy a 6-os. Biztos ez csak egy ideiglenes jelenség pont itt, de más pályákon is akadtak ilyen kalandjaink. Például Obergurglban a 26-os után a 36-os megtalálása csalafinta, Söldenben a Giggijock felöl a völgybe ereszkedö fekete/piros pályán hirtelen eltünt az összes jelölés. Se piros, se fekete nyíl nem jelölte a pályákat. Ha az ember nem veszi elö a térképet, akkor fogalma sincs hogy melyik oldalt válassza, vagy hogy egyáltalán pályán van-e (rajtunk kívül egy lélek sem volt ott).
Meglepö, hogy a térképen piros és fekete jelölésnél a pályaszakaszok váltjhatják egymást pl.itt a Giggijochtól a völgyállomásba. Az ember azt gondolná, hogy ilyenkor az egyik oldal meredekebb, a másik lankásabb, de nem. Nincs kec-mec. Aki erre jön, annak kötelezö a feketén kezdeni.Kezdöknek talán a 6-os, 1a kör a legbarátságosabb, de a 15-ös is jó, bár onnan egyszer csak fekete jelölés bukkanhat fel, ha nagyon balra tart az ember, amiröl viszont jobbra tartva vissza lehet evickélni a C36-os kellemes búrás lifthez.
Sok kéknek jelölt pálya nehezebb, inkább piros, föleg, amikor jegesek pl 3a.

Nagy kapacitású, föleg modern liftek. A pályák ratrakolása nem mindig alapos. Idén novemberben, december elején sok hó esett, lehet, hogy ez is közrejátszott. Ennek ellenére sokhelyütt kötörmelék volt.

A Gaislachkogl és a Giggijoch könnyen átjárható egymásból.
A Gaislachkogl csúcsról az 1-es, 4-es, 6-os pályákon leereszkedve a c31-es lifttel átjutunk a Giggijoch fölötti pályákra, vagy elindulhatunk a gleccserek felé.
Giggijochból a C35-ös lifttel a Rotkogljoch csúcstól a 11-es piros pálya az A 17 liftig visz, ahonnan az 1a kéken a Gaislachkogl középállomáshoz juthatunk.
A gleccserekre tehát a Giggijoch fölötti Rotkogljoch csúcstól juthatunk sítalpakon, de buszjárat is van, meg kocsiút (ez a síbérleteseknek díjtalan)
A sítérképen a gleccserekhez való eljutás is össze van foglalva egy ábrán.

Gaislachkogl

Az elsö kabintól fekete és kék pályák is indulnak, de a második kabin felvisz a csúcsra (James Bond), ahonnan az 1-es piros pálya jön vissza sok kötörmelékkel. A völgyállomáshoz vezetö 7a/7b pirospálya tényleg piros, nem lesz fekete, bár ide torkollik a fekete 7-es pálya, s a legalsó szakasz a 9-es kék.
A középállomás kék 3b és a fekete 3-as pályái után lehet feljutni a kék 2-es pályához (2a piros nem volt ottjártunkkor), ami lehet elég szeles, nem is a legkönnyebb kék.

Giggijoch

A 13-as, 15-ös kék pályák klassz szélesek, változatos a domborzatuk, de nem kifejezetten könnyüek kezdöknek. A 14-es fekete inkább erös piros.A 11-es nagyon kellemes, széles piros hosszasan visz át a Gaislachkogl felé, a 12-es piros keskenyebb.

Gleccserek

Rettenbach nagyrészt árnyékban van, a kék pályái hosszúak, szélesek, de kezdöknek nem biztos, hogy kellemesnek tünnek.

Tiefenbach a napos oldalon van, itt is föleg kék pályák vannak, mély, buckásodó hó várt itt bennünket. A legjobb pálya a 2-es volt, de oda csak egy nagyon hosszú húzó lifttel lehet jutni. A piros 36-os jeges volt a hó alatt.

A gleccserröl a Gaislachkogl felé a hosszú kék 30-as pálya visz, ami szintén árnyékban van, aránylag keskeny, s jeges, nem a kezdök álma, bár a lejtés jó, nem kell mászni és erös lejtöre számítani sehol.

Obergurgl

Reggel árnyékban ez a hegyoldal.

Sölden fölött van, itt-ott szerpentin út visz fel. Hólánc kellhet!
Buszjárat (Postbus) elég ritka. Az elsö nem hajnali busz 8 után ér fel, de a Hochgurglnál és Obergurglnál is 9-kor nyitnak a liftek 16.00 körül zárnak (volt amikor 8.45-kor 8.50-kor már elindult).


Két rendszer:
Hochgurgl és Obergurgl

Hochgurgl megállója az elsö Sölden felöl és oldalra nyitott alagutak után van, úgyhogy ezek jó iránymutatók, hogy hol kell a leszálláshoz jelezni. Sok kéknek jelölt pálya közül talán a 26-os pálya a legkékebb.
Obergurgl Festkoglbahn buszmegállója a harmadik Hochgurgl után.
Hochgurgl-Obergurgl között egy kabinlifttel, vagy busszal lehet átjárni.
A busz végállomás (Obergurgl centrum) közelében van a Hohe Mut lift. Folytasd azon az úton elöre, ahol a busz jött, míg eljutsz egy Sparhoz, az üzlet elötti utcán menj fel balra a lifthez.
A Festkoglbahn és a Roskarbahn is ugyanarra a csúcsra visz, ahonnan a 6-os kék pálya volt a kedvencünk, bár a 4-es és 6-os elágazást nem egyszerü megtalálni.
A Hohe Mut felvonó második megállójától a piros 1-es pálya egyszer egyáltalán nem lett rakatolva a hóeséses délután utáni reggelre.

Àltalában nagyon jól ratrakolt pályák, délután napsos ez oldal, hangulatos falu, de a liftek többsége nem olyan modern, mint Söldenben, de ettöl még nagyon rendben van minden. Ha nagy hó esett, nem lehet mindenhol rakatolt pályákra számítani.

Sölden nem meghitt hely, Obergurgur viszont igen. A sípályák változatossága sokkal nagyobb Söldenben.

Söldeln nagyon a szívünkhöz nött, bár a mélyhavas sielésbe még bele kell jönnünk, mi leginkább az olasz, szépen elsimított pályák elkényeztetett hívei vagyunk.
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
16 éve tag
2017.12.04. 09:17
Szia, érdemes Németországon keresztül menni, mert sokkal gyorsabb. Még úgy is, hogy a 93-as úton útfelújítás van, az A12-n meg Innsbruck előtt végig 100 IG korlátozás. Erre azért számíts.Jó utat.
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2017.10.16. 12:58
A képekből úgy tűnik, nem volt egy rossz helyzet! :)
Előzmény: (gash 196137)
gash
35 élménybeszámolót írt
35
15 éve tag
2017.10.16. 11:29
2017.október 12-15 ig. kinéztünk mi a helyzet.
20171013-112836.jpg
20171013-112843.jpg
6 fő a 8:38 as gleccser járaton
20171013-112933.jpg
20171013-130736.jpg
20171013-130738.jpg
20171013-154428.jpg
20171013-141808.jpg
20171013-141315.jpg
20171013-132655.jpg
20171013-130740.jpg
Laskovics Dávid
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
2017.03.20. 20:20
2017.03.17 - 19 -én töltöttünk 2 napot Sölden pályáin. Az első nap köd, délután kettőig buckásodás nélküli pályák. A legfelső felvonók lezárva. Másnap napsütés, lent 1000 méteren 20 fok, fent 3000 méteren -2, napsütés. 2000 méter alatt kásás, de nagyon jól boardozható pályák. Csodálatos a hely, az infrastuktúra, a pályák változatossága. Érdemes több napra jönni. Szállás 30 km-re 50 euro körüli áron reggelivel szuper kilátással, szaunával. Jövőre minimum 1 hét :)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2017.03.08. 21:50
A BIG3 szorgos síeléssel simán teljesíthető. Van közben néhány keményebb pálya, de megoldható.
A "fekete sziklához" fel lehet menni, szép a kilátás, nem láttam embert aki vitt magával másik bakit.
Előzmény: (Harlequin 194842)
Harlequin
125 élménybeszámolót írt
125
12 éve tag
2017.03.08. 18:00
Sziasztok,

Péntektől 5napig leszünk Söldenbe, valaki tudna mesélni a BIG3 Rallyról, aki már megcsinálta? Írnak egy 20perces sétáról a fekete sziklához, az síbakancsban teljesíthető?
Köszönöm
panafz5
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2017.01.07. 13:48
Sölden 5 nap a "hegyek Ibizáján" 2016.12.18-23ig

Karácsony előtti síelés a csodás Söldenbe.
Vasárnap indultunk ,ami jó döntésnek bizonyult, mert a forgalom elenyésző volt.Szinte végig autópálya az utolsó 35 km falukon keresztül, jó minőségű úton, így hamar elrepült az utazási idő.Hajnal 5-től 15 órára értünk oda. Csodás kis tiroli városka fogadott,karácsonyi díszbe öltözve.A szállásunk a Gaislachkogl felvonótól 3 percre volt Martin Brugger panzió.
Ajánljuk mindenkinek szép szállás, bőséges, finom reggeli.
Első nap a Gaislachkogl felvonón indultunk el, hogy besíeljük ezt az oldalt.Itt csak a kék pályák voltak nyitva a 2-es és a völgybe vezető csodálatos minőségű volt.A többi pálya le volt zárva sajnos.A további napokon a Giggijoch pályákon síeltünk ,ami 3 buszmegállóra volt tőlünk.Itt van több pálya, szebbek, szélesebbek és innen juthatunk el csak a gleccserhez. A felvonók nagyon modernek,gyorsak ,mozgólépcső vezet hozzájuk. A gleccserig tartó út kb 30 perc , úgy hogy nekünk nem volt sorban állás a felvonóknál. Az útbaigazító táblák egyértelműek. Schwarze schneid csúcsról a gleccserhez egy hangulatos alagúton keresztül síelünk. A kezdők kicsit óvatosabbak legyenek, mert a kék pályák néhol pirosba mennek át.
A hütték rendkívül szépek,bőséges a választék és nagyon sok helyen van. Sölden a drágább síterepek közé tartozik,szállás,éttermek,bárok,síbérlet,de ezért mindenhol szuper minőséget és kiszolgálást kapsz.A pályák mindenhol nagyon jól kezeltek,még délután is,csodás élmény síelés volt az 5 nap.
Utolsó nap lazulásképpen ajánljuk a Langenfelden /10km/található Aqua Dome termálfürdőt. Hihetetlen szuper szaunákkal és medencékkel, fantasztikus hegyekre néző kilátással.Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon sok magyar dolgozik mindenhol a hüttékben, a fürdőben is. Sielés után a városban nagyon jó hangulat van, sok fiatal mulat a bárokban.Rengeteg üzlet van,a helyhez méltó árakon.
Mi ajánljuk a bakancslistára.:-)
P1000702.JPG
P1000712.JPG
P1000715.JPG
P1000719.JPG
P1000741.JPG
P1000742.JPG
P1000743.JPG
P1000766.JPG
P1000814.JPG
IMG-1422.JPG
P1000778.JPG
IMG-1447.JPG
P1000682.JPG
P1000741.JPG
Gabesz86
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
2016.12.04. 14:40
Szia TKata.
Köszi a segítséget.KB: fél órája én is megtaláltam ezt az oldalt :)
Itt már el fogok igazodni.Köszi mégegyszer mindenkinek a helpet :)
TKata
214 élménybeszámolót írt
214
15 éve tag
2016.12.03. 22:46
A pontrendszer tényleg az, ami a kezdőknek egy gazdaságos síbérlet lehet. Azonban itt találtam egy érdekes lehetőséget:
https://www.soelden.com/urlaub/EN/SD/WI/urlaubsplanung/skigebiet/skipasspreise/anfaengerkarte/index.html#
A Beginners' Ski Tickets, mint írja, csak korlátozottan, egyes kisebb felvonókra érvényes. Itt kettő is van, az BEGINNERS' TICKET INNERWALD úgy nézem (sítérkép) éppen a kérdezett rész közelében van. És az is ott van, hogy hol lehet rá jegyet venni: Sporthütte Sport Shop - Innerwald (top station of Zentrum Shuttle). De ezt már neked kell megkeresni.
Előzmény: (Gabesz86 190660)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.