Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Kékestető
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Panoráma apartman - 6 fős apartman Parádsasváron kültéri dézsával és szaunával
ÜZENETEK (1202)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fanthomas
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.03.11. 16:03
Most, hogy végre elég hó esett lehetne igazán jókat síelni a Kékesen, ha a pálya teljes hossza síelhető lenne a Veronika rétig. Mivel ennek hiányában nem sok a külömbség az elmúlt hónapok műhavas síeléséhez képest részemről a síszezon lezárva.
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2009.03.11. 13:35
Talán a ratrakok és az emberek kellettek a kátyúzásokhoz?Tudom a pénz.......,de Mszt.istvániak kevesebből miért?
Csak sielni akarunk.Mháza privatizálva,pedig mekkora buli volt a "nagyhalál",vasárnapi kikapcsolódás,röhögő görccsel.Most az országúton lehet a kerítés mellett.Az északit legalább használhattuk a régi felvonóval,szivesen tapostuk magunknak,most?A beszállót sielést látott emberrel kellett volna terveztetni,nem kellene oda + személyzet,aki a csákányt lehúzgálja.Tudom,könnyű kritizálni,de a régiek tudtak volna tanácsot adni,csak az 1 %-át kellett volna megfogadni.Legalább a Volán állitana be síjáratot.
Fanthomas
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.03.11. 10:33
A kékesi pálya üzemeltetői nem vették észre, hogy leesett a hó, vagy csak elaludtak azért nincs nyitva a pálya?
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Domag
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
2009.03.03. 06:52
Egyszerűen nem értem a környék panzió és szálloda tulajdonosait, miért nem tudnak megfelelően összefogni a nagyobb vendégfogadás érdekében., illetve a sípálya korszerűsítéséért. Szerintem télen legalább 150 munkahelyet tudnának pluszba teremteni.
tacpeter
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2009.02.27. 22:03
Hello!

Én úgy hallásból tisztába vagyok az üzemeltető és tulajdonos anyagi hátterével. Meg lenne ez csinálva rendesen és működhetne itt egy komoly sípark, ennek igazából csak egy akadálya van. A greenpeace meg az, hogy az egész tájvédelmi körzet. Ha itt nagy munkába akarnának kezdeni, ugyanaz lenne mint a Tubesen. Úgyhogy valószínűleg megmarad úgy ahogy van, komolyabb fejlesztések szerintem nem várhatóak ezt kell szeretni.

tac
bzolee601
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.27. 11:12
Sziasztok!

Én is kedden (24-e) voltam fennt a Kékesen és eléggé elszomorodtam.

Kb. 10 évvel ezelőtt egy hetet töltöttem ott a Bérc hotelban kifejezetten a síelés kedvéért családostul (akkor még csak pár éve síeltünk). Idén már voltunk sízni, de a nagy hó, meg a kiváncsiság miatt, felmentünk, olvasgattunk róla, hogy mennyi mindent szeretnének megvalósítani.

Vannak pozitívumok, de összességében egy nagy Kaki amit csináltak. Vagy nagyon nem hozzáértő emberek csinálják a dolgokat, vagy nem is érdeklő őket, hogy mi, merre hány méter.10 év alatt az lett volna a MINIMUM ha már fejlesztenek, hogy a Veronika rétig meghosszabbítják a régi felvonót, vagy egy újat építenek a helyére, ami odáig lemegy.

Erre csinálnak egyet a régi MELLÉ(!).Eddig se volt valami széles a pálya, de most úgy az 1/4-ét elvette az új felvonó, ráadásul feljebb a szigetet meg csak balról lehet megkerülni.Érthetetlen számomra.Ha összeszenvedtek ennyi pénzt, akkor azt miért nem okosan használják fel? Ráadásul ennek a fantasztikus új felvonónak az az alját átvezették keresztbe a sípályán. Komolyan mondom abszurd helyzet,csak a magyarok tudnak ilyet.

Én nap végén lecsúsztam Veronikáig, bár nem volt leratrakolva, de teljesen kellemes, max kb. 20-30 cm-es friss hó volt rajta.

Az északi pályán voltam anno 10 éve, maga pálya jó, de több karbantartást igényel a meredeksége miatt, és rettentő rövid, kb. 3-4 forduló az egész, felvonó akkor egy drótpálya volt, most zárva volt az egész.

A fórum elején belinkelt 2003-as tervekenek már réges rég gőzüzemmel kéne haladniuk, ill. kész kéne lenniük, hogy icipicit is felvegyék a versenyt a sízők kegyeiért, így csak esetleg a teljesen kezdőknek nyújthat valami kihívást, deők is hamar kinövik.

További negatívum az ár, ami érthetetlen módon magas, ugyanennyire, vagy ennél kevesebbre jön ki egy oszták, olasz 50-100 Km-es pályarendszerre szóló bérlet.

Kezelők/személyzet szinte 0 hozzáértése és színvonala.Amikor leállt a felvonó kb 3 perce kiabáltak egymásnak, hogy Sanyiiii, indíthatod! Indítsad már! hát ez 2009-ben nevetséges.

Semmi zene sehol nem szól.Nézzetek csak körbe akármilyen más külföldi pályán.Ad egykis hangulatot.(anno 10 éve legalább a sláger rádió szólt minden 2. oszlopon lévő hangszóróból)

A ski-doo nagyon jó dolog, lehet rajta gizdázni meg ilyenek, de itt másra nem használják.Mentőszemélyzetet, elsősegéyles helyet nem láttam.

Egyetlen pozitívum, hogy a WC kérdést megoldották, a tető felé van egy mobil konténer egy fűtőventillátorral és vízzel, aránylag kultúrált, de ennél több semmi.

Tudom,hogy pénz-pénz-pénz. De azért ész se ártan a néha!

Imádom Magyarországot, de síelni úgy 10 évig még mindíg nem fogok itthon.

Minden jót nektek!

Z
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2009.02.27. 10:57
Most kaptuk a követező hírt:

Új hétvége - új pálya!

Ahány hétvége Kékestetőn, annyi meglepetés! A múlt hétvégi fekete premier után, ezen a hétvégén, szombaton a Kis-Északi (9-es számú), piros pályát nyitjuk meg, amely ugyancsak egy elég izgalmas pálya. Emellett a Déli felvonói is természetesen teljes kapacitással nyitva lesznek, pénteken és szombaton esti villanyfényes síeléssel várjuk kedves vendégeinket!

További részletek a https://www.kekesteto.hu oldalon.

---
A 9-es pálya hossza: 390 méter
Szintkülönbsége: 80 méter
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2009.02.25. 14:46
oké, de más síterepen esetleg azért ne reklamálj mert km-es sor alakult ki a snowboardozni nem tudó hosszú szőke hajó playmateek miatt! (szerencsére rám egyik se jellemző :)) mellesleg motorosszán kalandért mindenhol fizetni kell. kitudja, lehet h a "hölgyek" fizettek valamivel. nekem jó tapasztalatom van, talán tavaly előtt mikor leállt a felvonó műszaki hiba miatt, 2 motorosszánnal vittek fel MINDENKIT hogy ne legyen elégedetlenség. a veronika rét meg kár, ezt hogy gondolták? megvan a lehetőség de megcsonkítják a síterepet kb 50% pályával? elég beteg elképzelés
kissge
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.02.25. 08:21
Hello mindenki!

Tegnap voltam fent, a felvonókezelők től hallottam, hogy a Veronika rétig azért nem lehet síelni, mivel a felvonó nyomvonala keresztezi a pályát. A telefonos tájékoztatás szerint pedig azért nem nyitják meg mert kevés rajta a hó. Az új felvonó építésekor nem gondoltak erre? A Veronika rétig majd úgy lehet lesíelni, hogy a pályát kiszélesítik a csákányos utolsó oszlopától balra lévő részen. A pálya jó volt egyébként az alján lehet kisebb kavicsokkal találkozni. Még egy észrevétel, a snowboardosok közül sok hölgy nem tudta használni a felvonót, őket a személyzet kézségesen vitte fel szinte folyamatosan motorosszánnal, egyszer egy úr kérdezte meg, hogy mivel egy személlyel ment fel a motoros nem e felvinné a válasz nem volt mivel ha meglátja a főnöke kirúgja ( az úr teljesen jogosan megjegyezte, hogy valószínű csak azért nem viszi fel őt mert nincs hosszú szőke haja) utánna megjegyzendő, hogy a hölgyeket ugyanúgy vitték. Ettől eltekintve én teljesen meg voltam elégedve a pályával.
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2009.02.21. 19:13
Lajos ! A Hochkar-i 5a hasonló meredekségű ! Neked nem lenne gond ! :)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2009.02.21. 15:36
Mi tegnap este voltunk itt alternatív megoldásként választva Kékestetőt. A délin kiváló volt a hó minősége de a megvilágítás ,...hát az hagyott némi kívánnivalót maga után. Szinte vaksötétben csúsztunk. Fény az csak a felvonó nyomvonaláról szűrődött be egy kevéske. Ezen talán 5db 500w-os reflektorral lehetne segíteni úgy 150 méterenként elhelyezve. Egyetlenegy jégfolttal találkoztunk a pálya alján de ha több lett volna az már elég balesetveszélyes lett volna. Tényleg érdekes kérdéseket vethet fel az ,hogy miként lehet majd így végigcsúszni a veronika rétig mivel (lentről nézve) a pálya bal oldalán van a csákányos ,a jobb oldalán pedig a beléptetőkapu teljesen elzárva a továbbcsúszás lehetőségét ! Egy- az egész napot végigsíelő-illető mondta hogy az északit mindössze 2 óra erejéig tudták használni még délelőtt. A pálya hosszúságával semmi baj de a meredeksége -sajnos terepadottság- nekem túlságosan is "vízszintes".
Kekesteto-este-1.jpg
kekesteto-este-2.jpg
kekesteto-este-3.jpg
kekesteto-este-4.jpg
kekesteto-este-5.jpg
kissge
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.02.20. 13:53
Hello mindenki!

Ma felhívtam a sípályát , ahol elmondták, hogy a déli pálya valószínűleg nem lesz megnyitva teljess hosszban. Az északi sípályán 30 cm természetes havat ratrakoltak ami 10 cm tömörítve ugye, tehát valószínű hogy csak rövid idejig fog üzemelni az északi pálya. A telefonos hölgy azt mondta, lehet hogy csak fél napot bír ki a pálya, ez ugye nagybann függ mennyien használják.
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2009.02.20. 13:18
Kíváncsi volnék arra, hogy a déli a Veronika rétig síelhető lesz, hogy gondolják. Az új lift nyomvonala átszeli a pályát. Ha a beszállóhely nem az utolsó oszlopnál lesz, akkor miért építették eddig? Ezek után a Veronika rétig síelni?? Érdekes lesz....
Végre ki lehet próbálni az Északi felvonóját. Ha jól emlékszem három éve megépült a lift, de a síelők még nem tudták használni.
Szerintem indítsunk tippjátékot arról, hogy hóágyúzás nélkül meddig bírja majd az északi. 1-2nap?
ele964
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2009.02.19. 18:52
én beszéltem velük telefonon kedden azt mondták van rá reális esély, hogy a déli végig sielhető legyen(sibuszig)Ezt csütörtökön döntik el és a honlapjukon közlik, azt figyeljük.Mi már a hétvégén végig mentünk a hó jó csak kellene hozzá a síbusz.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2009.02.19. 17:38
hoppá. ez már azért valami! ha leveszik a gipszet megyek és megnézem magamnak... a déli most végig üzemel? ki tud erről vmit?
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2009.02.19. 13:43
Egy friss hír:
Szombaton megnyitják Kékesen az északi sípályát!
admin2
478 élménybeszámolót írt
478
Moderátor
2009.02.13. 08:53
Sziasztok!
Most érkezett az SMS Kékestetőről:
Fogd a nőd és csússz! Valentin napi páros síverseny lesz szombaton este Kékestetőn! Beugró: egy csók.

Információink szerint a déli pálya a csákányos felvonó hosszában (800 méter) síelhető, ezen bőven van most hó!
A szombati verseny 17.30-kor kezdődik.
Fanthomas
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.01.29. 16:59
A jan17.-i decathlon villanfényes verseny eredményeit elfelejtették a szervezők feltenni a honlapjukra.
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2009.01.26. 18:05
Az álmokat csak a halál után lehet lezárni!
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2009.01.26. 18:02
ejha... merjünk nagyot álmodni :D csak így visszatekintve kár h semmi se jött össze belőle:(
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.