Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Szépalma Hotel - különleges, vidéki hangulatú szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben
ÜZENETEK (7113)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
180 élménybeszámolót írt
180
16 éve tag
2022.02.04. 11:37
Mondjuk a honlapjukon ki van irva, hogy a T1 palyat csak oktatoval lehet hasznalni. Valameilyen szinten ertheto, mert a siiskolanak menni kell valahol. Az, hogy a volgyben kicsi a szel nem feltetlen jelenti, hogy fent is az. Sot altalaban ha fuj, akkor fent nagyon fuj... Biztos lehetsz benne, hogy nem passzibol zarjak le a felvonot, hogy mindenki ott tobzodjon a palya aljan. Iden sajnos nincs ho, amugy fent a 7es aljaban, vagy a 4es ulos beszalloja mogott jol lehet tanulgatni (tavaly marciusban is volt ott ho...). Neha nem art a dolgoknak utananezni elore, elkerulheto a csalodas.
Előzmény: (Pigu 215066)
Pigu
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.02.03. 23:44
Tavaly az akkor 3 eves unokammal egy viszonylag kellemes 1 napos sielmenyunk volt Eplenyben,a tanulopalyan.Ezen felbatorodva kivettunk egy kis szabadsagot a mult heten,kibereltunk egy apartmant nem olcson,tisztesseges osszegeket fizettunk mindenert,csak azert,hogy 2 napot hazank legnagyobbnak kikialtott siparadicsomaban sielhessunk az immar 4 eves unokammal.Bar ne tettuk volna....A kivetiton folyamatosan sugarzott ontomjenezesen kivul semmi nem volt olyan,mint amitol tenyleg Magyarorszag legmeghatarozobb sipalyaja lehetne Epleny.Az arak elkepeszto magasak,cserebe 1 palyat kaptunk,a siliftet a legkisebb szellokesekre lezartak,a tanulopalyat csak meregdragan dolgozo sioktatokkal lehetett igenybe venni....a kivetito pedig egesz nap harsanyan tudatta a valos allapotoktol fenyevnyi tavolsagban levo "siparadicsomot"!Ez a palya egy dologra alkalmas:a nagykepu lehuzasra.Nem amiatt haragszom,mert a franciaknal,a szerbeknel 5-szor erosebb szelben sem zarjak le a sifelvonot,nem amiatt,hogy lajtoskocsiban viszik a vizet a hoagyukhoz,nem azert,mert rank szabaditottak egy falka vad snowboardost a versenyrol,akik majdnem elkaszaltak bennunket a palya aljan,ahol az unokamat probaltuk jobb hijan tanitgatni,hanem azert,mert ezekrol az aldatlan allopotokrol a honlapjukon nem tajekoztattak,nem tudattak,hogy a tanulopalyat a tavalyi szokassal ellentetben csak sioktatoknak alcazott felkaru rablok igenybevetelevel lehet hasznalni,es egyaltalan,hogy a propagandaval ellentetben igazabol ok csupan egy kis nyulfarknyi,de nagynak kepzelt magyar valosag....
sneeuw
62 élménybeszámolót írt
62
8 éve tag
2022.01.27. 17:47
2022.01.27-én, csütörtökön síeltem egy jót Eplényben. Nyitásra mentem, ekkor a parkolóban 0 ºC volt, de dél körül is csak +3 ºC. Eleinte felhős volt az ég, majd a fátyolfelhőzet fokozatosan elvékonyodott és kisütött a nap. A völgyben gyakorlatilag szélcsend volt, de a csúcson is csak 5-15 km/h lehetett a szél sebessége. Nem volt eső, hó vagy más csapadék, köd sem, szóval semmi, ami a látási viszonyokat ronthatta volna. Gyakorlatilag ideálisak voltak a feltételek. A pálya minősége is kitűnő volt (frissen ratrakolva), csak a beléptető kapuk előtti szakasz volt jeges, az viszont már a kezdéskor is (erre érdemes lenne odafigyelni, mert itt mindenki lassít vagy legalábbis lassítani szeretne). Nyitva volt az 1-es, a Q3-as és a tanuló pálya (T1). Meg szeretném kérni a sporttársakat, hogy amikor a hegytetőn csoportosulnak, egy legalább 1-2 méteres „ablakot” hagyjanak szabadon azért, hogy akik kiszállnak a 4-üléses liftből, el tudják kezdeni a síelést vagy snowboardozást. Köszönöm. Dél körül már 2-3 percet kellett várni a liftnél, de az első órában 0 perc volt a várakozási idő. A 4-üléses liftnél új gumiborítást kaptak azok a csövek, amikre az utasok ráteszik a léceiket; ez örvendetes, mert korábban itt-ott kilátszott a fém, ami megkarcolhatta a léc talpát, ha az ember nem figyelt oda. Érdemes tudni, hogy 2022.01.24-től 500 Ft kauciót számítanak fel a chipkártyákra (ezt természetesen visszaadják, amikor leadod a kártyát), jelenleg még csak a pénztári vásárlásnál, de a kártyát minden esetben le kell adni. A korábban feltett kérdéseimre megtaláltam a válaszokat, ezeket közlöm, mert másoknak is hasznos lehet. A jegyvásárláshoz nem szükséges FB-regisztráció. A Síaréna honlapján felül jobb oldalon van egy fül (jobbról a 3.): WEBSHOP, erre kattintva lehet online jegyet venni (a K&H fizetési oldalán keresztül, de bármelyik banknak lehetsz az ügyfele). A jegy árán felüli adminisztrációs díj („kényelmi díj”) 183 Ft. A Festipay a Síarénában nem egy karperec, hanem maga a chipkártya (ami megnyitja a beléptető kaput), tehát nem két külön rendszerről van szó. Lehet rá pénzt feltölteni, majd azt pl. az étteremben elkölteni. Jövő héten szerdán vagy csütörtökön megint megyek, ha szép idő lesz.
epleny220127.1.jpg
epleny220127.2.jpg
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2022.01.17. 20:47
Két egymást követő vasárnap is itt voltam egy záróra előtti 2 órás csúszásra. Ebben a nagyon erősen csapadék hiányos szezonban itt nagyon vigyáznak arra a kevés műhóra, amit sikerült eddig legyártani. Jól összetömörítik, nehogy nagyon olvadjon. De azért napközben megkapja a maga napsütését, ami aztán éjjel jól összefagy. Olyan jól, hogy az egész 1-es pálya egy tiszta jégtömb folyosóvá vált végül. Buckák ennek következtében nem nagyon vannak. Némi jégkaparék itt-ott a pálya szélén emlékeztet valamit a sípálya jellegre, de főleg a meredekebb részeken inkább jégpálya. Érdemes frissen élezett felszereléssel nekivágni. Nekem ez most nem sikerült, karistoltam is a jeget rendesen. Covid mintha nem lenne, legalább is senki nem akar tudomást venni róla. A jó idő sok embert kicsalt a szabadba. A múlt héten tudtam 9 perces köröket is menni, ez most inkább 11-12 perc volt. Még zárórakor is elég sokan voltak (vasárnap 18 órakor van zárás, 17:45 után már nem lehet a felvonóval felmenni), gyakorlatilag az alsó parkoló még záráskor is tele volt. Érdemes figyelni az útra, elég keskeny, a sötétben az egyik kanyarban hazafelé valakit úgy kellett kihúzni az útmenti árokból.
Aki a fentiek figyelembe vételével készül ide, jól fogja magát érezni. Jó csúszást mindenkinek!
sneeuw
62 élménybeszámolót írt
62
8 éve tag
2021.12.31. 19:52
Az előző szezonban nem síeltem Eplényben. Most megnéztem a honlapjukat, és látom, hogy 2 év alatt kb. 20%-kal emelkedtek az árak, a péntek már hétvégi napnak számít, továbbá nem lehet már készpénzzel fizetni a pénztárban. (Ezek alapján valószínűleg csökkenteni akarják a látogatók számát.) Nekem nincs bankkártyám, mert készpénzben kapom a fizetésemet (pontosabban van bankkártyám, de az csak online vásárlást tesz lehetővé). SZÉP-kártyám sincs. Ha valaki tud, legyen szíves válaszoljon a kérdéseimre. Előre is köszönöm. Az biztos, hogy lehet online elővételben venni jegyet, egy FB-oldalra irányít tovább a rendszer. 1. Lehet FB-regisztráció nélkül is ezen keresztül jegyet venni? 2. Az ÁSZF-ben azt írják, hogy ilyenkor a jegy árán felül van valamennyi adminisztrációs díj is. Ennek mennyi a konkrét összege? 3. A Festipay egy külön karperec (ahogy a netes képek mutatják) vagy pedig a szokásos plasztik kártya (amivel a beléptető kapu nyitható /nem túl nagy érzékenységgel, ahogy én is tapasztaltam már, meg lejjebb is írják/) egyben a Festipay? 4. El van választva a két rendszer vagy a jegyvásárlónak mindenképpen el kell fogadnia a Festipayt? (Ez annyiban érdekes csak, hogy az utóbbi esetben még egyszer sorba kell állni a pénztárnál a síelés végén /ha az ember nem tudja, hogy fog-e még síelni az adott szezonban/, hogy visszakapja a kauciót.)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2021.12.28. 22:53
Ma sikerült a család 4 férfitagjának együtt síelni Eplényben. A leutazás elég kalandosra sikerült, mert reggel 8 óra körül Várpalota után ónos eső lepte be a 8-as utat és erre láthatólag nem készültek fel sem az út üzemeltetői, sem az autósok.
Szerencsére időben felfigyeltünk a villogókra és le tudtunk lassítani. Veszprémig 5-6 kisebb-nagyobb baleset mellett haladtunk el. Nem mertem az adott helyzetben a hajmáskéri rövidítést igénybe venni. A sebességi is 40-50km/h volt a 110 helyett. A 82-es úton is dugó várt, így a tervezett 8h30 helyett csak 9-re értünk le.
Szerencsére most gyorsabb volt a pénztár, így 8h36-kor már a Szent Sólyom frissen cserélt ülőpárnáin ülve haladtunk a hegytető felé.
Dec. 23-hoz képest ma sokkal többen voltak. Figyelni kellett a kejlfeljancsit játszó kezdő deszkásokra is.
10 óra után nőtt a tömeg. Az utolsó csúszás előtt pedig felavattuk a fent kinyitott és kibővített vendéglátó helyet. Jó döntés volt, mert a lenti tömegnél lényegesen barátságosabb környezetben fogyaszthattuk el a forró csokinkat.
Az utolsó csúszásra már eléggé össze lett túrva a pálya, de még abszolút jól használható volt. De a 2 órás jegy nekünk így is elég volt. Most is jónéhányan velünk egyszerre indultak haza. Megnyugvást adott, hogy érdemes korán érkezni, mikor az autónkhoz mentünk a lenti parkolóban és láttuk az összezsúfolódott embereket, akiket a szinte megtelt fenti parkolóból kisbuszokkal szállítottak le.
Élvezzük Eplényt, amíg lehet!
UI: a beléptető kapuk érzéketlenségén igazán javíthatnának az üzemeltetők.
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2021.12.23. 19:41
Megkezdtem az idei szezont Eplényben. Szokás szerint a nyitás környékét céloztam meg. Le is értem időben, 8h58-kor már a jegyért álltam sorba. Sajnos elég lassan haladt a sor, de 9h08-ra így is már a kapuk felé haladtam. Sajnos a beléptető érzékelők továbbra is inkább érzéketlenek, mint érzékenyek... A megoldás nekem az volt, hogy minden egyes alkalommal kivettem a kártyát és úgy tartottam oda. Fix pozícióra többnyire nem reagált a kapu. Mozgatni is kellett a kártyát.
Ezután már be lehetett ülni a (néhai) Szent Sólyom felvonóba. 11-ig folyamatosan 10 perces köröket tudtam csinálni. Így a 2 órás jeggyel 12 kört tudtam abszolválni. Mire megjött a tömeg, én már végeztem is. Többen is ezt a módszert választották, mint a parkolóban megbeszéltük.
Nagyon jó volt a pálya. A -5 fokos hőmérséklet jót tett neki.
Remélem, továbbra is tartani tudják az üzemeltetők a színvonalat.
Hajrá, Eplény.
Előzmény: (Memu 213369)
Memu
16 élménybeszámolót írt
16
5 éve tag
2021.12.16. 12:00
Valaki a pálya minőségéről írna valamit. A kamerákon kissé sárgásnak látszik a terep.
Milyen a hó?
Bubek67
56 élménybeszámolót írt
56
15 éve tag
2021.12.15. 18:33
Szombaton voltam. Minden a szokasos. A liftek lassuak, cserebe uj szivacs van. Arat most nem emeltek. Eddig. Tomeg nincs, karacsonyig nem is lesz. Hoekematyik meg a boltokban, lehet bemelegiteni.
Előzmény: (adalbert 213236)
bartoki
60 élménybeszámolót írt
60
14 éve tag
2021.12.15. 17:35
A webkamerán nem látszódik a sor hossza.
Meg tudnátok oldani?
Köszönöm!
adalbert
633 élménybeszámolót írt
633
17 éve tag
2021.12.10. 06:34
Első nap milyen volt? Volt valaki aki megírná a véleményét? Vagy új név miatt új fórum lesz?
Bubek67
56 élménybeszámolót írt
56
15 éve tag
2021.12.04. 07:43
Elkezdem a gyurast szombatra. Felkeszules nyitobulira indul, koteseket feltekerni, sizoknit kimosni, talalkozunk jovo heten. Hajra Zvsk
Admin Ivett
5 élménybeszámolót írt
5
4 éve tag
2021.10.28. 20:48
Gyönyörű időben kirándultunk a Síaréna Vibe Parkba, ahol már gőzerővel folynak a karbantartási, pályaelőkészítési munkálatok. A négyüléses felvonó karbantartás miatt nem üzemelt, emiatt a kétülésessel lehetett libegőzni.
Érdemes ellátogatni ilyenkor is a Bakonyba, hiszen számtalan túra és programlehetőség kínálkozik, nem beszélve az őszülő erdő színpompás látványáról.
Egy kedvcsináló galériát is megosztottunk:
https://sielok.hu/fotoalbum/oszi-kirandulas-siarena-vibe-parkban/galeria/
Ethanol
16 élménybeszámolót írt
16
4 éve tag
2021.04.27. 12:35
Néhány éve, felnőtt fejjel tanultam meg síelni. A korábbi években volt lehetőségem baráti, családi körben több ausztriai síterepen kipróbálni magam. Eplény az ország keleti feléből nézve nem érte meg. Nemrégiben olyan közel költöztünk, hogy napi 3-4 órás csúszásra is megérte menni, és közbejött a járvány is, egyszerű földi halandónak a külföldi síterep elérhetetlenné vált. Először egy decemberi ködös délután kerestük fel a fiammal nagy lelkesedéssel. Elsőre a barnás hó, a helyenként kilátszó fűcsomók miatt ráncoltam a homlokom. Ezután még 10 alkalommal voltam, köztük megéltem a kanyarig tartó soros időszakot, és élveztem az utolsó napokat is, amikor szinte azenyém volt a pálya.
Tudok örülni annak, hogy síelhettem, hiszen a járványügyi helyzet, az ország klímája mellett ez csoda.
Ugyanakkor úgy érzem, nem lehet elmenni a fentiektől független rossz dolgok mellett sem. A lassú, szakadt liftek, a sokszor nem érzékelő beléptetőkapu még elfogadható lenne, de szinte minden csúszos napra esett valami magyarosan bosszantó. A kedvencem, amikor a zsebből kivett kártya sem akart beengedni, majd amikor visszavittem, azt mondta mosolyogva a pénztáros hölgy, hogy észrevették, hogy nem írta rá az adatot, de gondolta, majd úgyis visszajövök...
Igen, lassúak a liftek, de az is igaz, ha gyorsabb lenne, akkor a tömeg nem a sorban állna, hanem a pályán lenne, és azt a tömeget nem bírná el. Volt olyan nap, hogy először leállt a négyes beülős. A tömeg átment a feketére, gyorsan leállt a 3-as csákányos is. A nép meg toporgott, nem jött semmi tákékoztatás a hangosból.
A szomszédból biztosan menni fogok néhányszor délelőtt, mert minden trehánysága ellenére van hó és csúszik. Azok, akik hétvégente több órát utaznak a tömegért, a hagyd csak ott a pénzed üzemeltetésért, ennél többet érdemelnének.
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2021.03.27. 23:06
A webkamera tanúsága szerint ellepték a szánkósok az Eplényi Síarénát.
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2021.03.21. 08:29
Terv szerint ma, a szezon 112. napján zárt volna, de a télies idő miatt lesz egy kis ráadás, március 25-ig nyitva lesz a Síaréna Eplény. Ma reggel is hóágyúztak.
Webkamera és előrejelzés: https://sielok.hu/webkamera/siterep/epleny/
marc21.jpg
marc25.jpeg
adalbert
633 élménybeszámolót írt
633
17 éve tag
2021.03.21. 06:58
Ez igen szimpatikus hozzáállást jelent a számomra.
Előzmény: (k-balint 212105)
1616306368.jpg
snapshot.jpg
sudarandras
48 élménybeszámolót írt
48
17 éve tag
2021.03.20. 23:03
Úgy látom ma este mégis belőtték a hóágyúkat még egyszer.
epleny.jpg
k-balint
24 élménybeszámolót írt
24
8 éve tag
2021.03.19. 02:45
Elmentünk pár búcsúkörre ma (03.18.) is. A hó már erősen kezdi elveszteni a harcot a tavasszal szemben, de még használható, bár azért már inkább haladóknak, göröngyös és fogja a lécet, ha nagyokat akarsz s-ezni. De így március második felében ez is szép teljesítmény a pályától :) Emberek persze most se nagyon voltak. Nem létező szezon zárásának jó volt :)
sudarandras
48 élménybeszámolót írt
48
17 éve tag
2021.03.15. 21:52
Én szombaton voltam, az 1-es pálya teljesen rendben volt, a 7-es már kezdte megadni magát, de a felső része a foltok ellenére még jó volt, lent már nagyon tapadt. Sajnos Pécs kiesett a nagyobb havazásból, így nekem ez volt a szezonnyitóm és záróm is egyben.
7921F125-7B7B-4A63-984D-8681B16B817C.jpeg
E6EB23E7-C79F-4284-A640-5D4F3084E87D.jpeg
7E9CE1DF-EDFD-4A35-86D7-E7496CF39930.jpeg
B0DAAA0A-7AAE-440E-9775-6A30950D2244.jpeg
6F92BBCE-041E-4CB1-ADB3-B3C115982A45.jpeg
534B0B58-963D-4070-91AF-1BD27D2B162C.jpeg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.