Menü ≡

Sella Nevea + Bovec Kanin (összekötve) síterep leírás szállás cikk galéria oktató értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőző laponként: összesen 130, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  Bödőcs András
Dátum: 2002.01.04. 11:40
(Üzenetazonosító: 310)
Bödőcs András Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2001.12.21.

Szia,

jah azokat, azok mentek mind. ha jol emlexem 2 tarcsas felvono volt es 3 palya. de egyik sem volt valami nagy szam. kek de inkabb zold palyak voltak. az egyik remek tanulopalya, illetve parhuzamosan mellette van egy sokhupszlis palya. a masik egy lankas majd hirtelen lejtos palya. eleg rovidek es egyszeruek. ennek ellenere az egyiken eltortem a silecemet :-). valoszinu anyaghibas volt mert letorott az eleje menet kozben. utana nem is mentem azokra a palyakra maradtam a jeges pirosnal :-).
azt hogy mikor inditjak be nemtom pontosan, januarban mukodott, es allitolag ott fenn sokaig van ho tehat sokaig sielhetők. de ez olyan szajrol szajra terjedo info. biztosat nem tudok.
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2002.01.02. 20:38
(Üzenetazonosító: 306)
WAndrea Hozzászólások: 1020
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszi az infokat:-))
A fenti pályákon azokat értem, melyeket a kabinos felső állomásától lehet elérni, néhány húzós felvonót láttunk, egész mélyen behavazva...
Ezeket mikor indítják be?
Feladó:  Bödőcs András
Dátum: 2002.01.02. 14:56
(Üzenetazonosító: 301)
Bödőcs András Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2001.12.21.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Szia Andrea,

mi tavaly voltunk január közepén sella neveaban. nekünk is tetszett, bár a pályák nem voltak túl változatosak, viszont kevesen voltak, ami nagyon pozitiv volt. gyakran voltunk mi 5en a palyan, persze nem folyamatosan. a hetvege volt huzos, de a felvono valoban jol birta. 2 szakasz volt ahol szinte mindig jeg volt, az egyik kb. a felso harmadanal, itt nem volt ritka az sem hogy megült egy felhő,és nagy jéggöröngyök voltak. és kb az alsó harmad vonalnál(a bazi nagy lejtő előtt), ahol egy éles jobb, majd bal, aztán megint jobbkanyar volt. (persze a piros palyara mondom, akekeknel nem volt ilyen. ill. a piros egyik szakasza nem volt hasznalhato). Mi utazási irodával voltunk, nemtom lehet-e reklámozni, ezért ha akarod megírom magánban az iroda nevét. félpanziós ellátással, ami megfelelő volt. persze sielés után természetesen semmi nem elegendő mennyiségű :-) , de persze ezzel nem mindenki van igy :-). az iroda emberei főztek és tálaltak fel, így vegyes magyarosolaszos etrendünk volt. a panzió nem volt messze a felvonótól sem túlságosan, inkább a meleg vízzel voltak gondok.
Bovec fele ugy tudom nem megy meg, es nem is megy egy darabig palya, hacsak nem alpinsi, de ezt sajnos nem tudom. mikor mi voltunk egy ket alpinos csapat elindult arrafele. melyik fenti felvonokra gondolsz?
ja es megegy, mindig a panzioban isznak a hegyimentok estenkent. igy gyorsan ossze lehet veluk baratkozni, es mindig van egy ket jo szavuk, ill. tippjuk mikor nekiindulsz a palyanak.
üdv
András
h i r d e t é s

Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2001.12.28. 22:05
(Üzenetazonosító: 292)
WAndrea Hozzászólások: 1020
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az öt csillag örömére akkor a fotót is mellékelem:-))
Nektek is hasonló napsütést kívánok!!!
Andrea
Bovec.jpg
Feladó:  Katalin
Dátum: 2001.12.28. 18:45
(Üzenetazonosító: 290)
Katalin Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2001.10.13.

Köszönöm Andrea !

Ákos !
Biztatásúl elmondom, hogy mindkét alkalommal szép napsütéses időben voltunk ott. Felnézve a Kaninhoz megértettem azt a hegymászót, aki azt mondta az előtte lévő magasságra, hogy azért kell megmászni, mert ott van !
160x zoommal (letámasztva a kamerát) a síelők kis fekete pixelek és mi nem mehettünk fel, pedig 83 km-t, 1,5 órát autóztunk odáig !!! ( Te csak 32 km-t fogsz )
Katalin
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2001.12.28. 18:15
(Üzenetazonosító: 287)
WAndrea Hozzászólások: 1020
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Kedves Kati, Ákos!
Mivel már legalább 7 éve, hogy ott jártam, és akkor is csak egy nap, már nem emlékszem a részletekre, de most előkerestem a katalógusból a pálya infokat.

Összesen 4 pálya van, ebből 1 fekete, 2 piros és 1 kék. A pályák össz. hossza csak 14 km, ehhez jön még az erdei lesiklópálya, (a kabinos felvonó aljáig) ami 7-8 km hosszú, de csak néha járható. (akkor lenn semmi hó nem volt, de odafenn legalább 1 méter).

A boveci parkolóból egy 4 személyes kis kabinos felvonó visz fel 2200 m fölé (elég csotrogány jármű, legalábbis akkoriban úgy tűnt). Fent van 3 ülőszékes felvonó és 2 húzólift. A pályák közepes lejtésűek (egy meredek) de nem túl hosszúak. Igen, van fenn étterem, napozó, melegedő.

Mivel a látvány pazar, ezért mi inkább napozással és nézelődéssel töltöttük el az időt, és ezért is ajánlottam, hogy egy kirándulást feltétlenül megér, nem is elsősorban a síélmény miatt (mivel kevés a pálya, nem túl változatos a sízés), hanem a táj szépségéért. Bovec Tarvisioból Sella Nevean keresztül kb. 50 km távolságra van, de a kanyarok miatt több mint egy órát kell számolni az útra. Fényképezőgépet vigyetek! nekem is van valahol fotóm, ha megtalálom, feltöltöm ide!
Üdv:-)
Andrea
Feladó:  Katalin
Dátum: 2001.12.27. 19:12
(Üzenetazonosító: 284)
Katalin Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2001.10.13.

Szervusz Ákos !

Két télen is megpróbáltunk felmenni a Kaninra, de sajnos mindkét alkalommal leállították a nagy szél miatt a felvonót. Második alkalommal még a Júlia alpokon sem tudtunk átkelni Kranska Gora-ba a hóátfúvások miatt. Jövőre ( most január végén ismét próbálkozunk ! ) Elég gyenge lap, de nézd meg : https://www.bovec.si , https://www.pomurje.net ( hójelentés, bérlet ára )

Szervusz Andrea !

Ákosnak adott válaszodat 1*-ra értékeltem, mert 0* nincs. Légyszíves, mint ezen honlap édesanyja, szülőanyja írd le nekünk, hány db pálya, milyen hosszúak, milyen meredekek, milyenek a felvonók, mennyire szeszélyes fennt az időjárás és van-e melegedő, stb..
Ha ott jól érezted magad, kivánd ezt nekünk is, ha nem, beszélj le róla.

Jó síelést : Katalin
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2001.12.27. 18:18
(Üzenetazonosító: 283)
WAndrea Hozzászólások: 1020
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A táj miatt feltétlenül érdemes! Gyönyörű hely, bár a sízési lehetőségek korlátozottak, nincs sok pálya. Persze, ha van elég hó, izgalmas lehet a hegyről a völgyig csúszni (8 km) - ez nekünk hóhiány miatt nem jött össze.

Az út tervezésénél számítsatok arra, hogy a kiskabinos felvonó kb. fél óráig megy felfelé...
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2001.12.27. 18:12
(Üzenetazonosító: 282)
WAndrea Hozzászólások: 1020
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mások tapasztalatai érdekelnének Sella Nevearol. Nekem nagyon tetszett, főleg a gyors kabinos felvonó miatt (szinte gyorsabb volt a hegyre feljutás mint maga a lesiklás!), de nagyon jeges volt a pálya. Ez mennyire jellemző ott? Csak nekünk volt pechünk, vagy sokszor van jég a hideg klíma miatt? A másik kérdésem, hogy a fenti felvonók működnek-e (amikor ott jártunk azok álltak) illetve, hogy van-e átcsúszási lehetőség Bovec (Szlovénia) felé. Akkoriban ott azt rebesgették, hogy terveznek ilyesmit...
Ja, és a szállás: igen olcsón lehet látni félpanziós csomagokat, milyen színvonalra lehet számítani kaja, szállás tekintetében?
Kösz az infokat, előre is!
Andrea
Feladó:  Ákos
Dátum: 2001.12.21. 22:13
(Üzenetazonosító: 270)
Ákos Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2001.12.21.

infot kérnék erről a sípályáról, ha valaki járt már itt....
Tarvisiobol tervezünk átmenni, ha van értelme.

elsőelőző laponként: összesen 130, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »