Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbérlet átruházása

ÜZENETEK (41)Időben csökkenő Időben csökkenő
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 20:16
Kicsit se vagy fölháborítóan pimasz, ugye? Kamerákkal megfigyelted, hogy én mit készülök "elkövetni", ugye?
Mielött írtad, te is elolvashattad volna; úgy emléxem, nem csalókról írtak, hanem olyanokról, akik egy több napra vásárolt bérlet jogát szerették volna átadni valaki másnak. Na és? Tiszta sor, nem? Aki a baleset idöpontjában a bérletet és annak jogait bortokolja, azé a biztosítás. Kész.

De egyébként mi az, hogy biztosítás? Azt ki kérte? Köszönöm szépen, akkor én kérek szépen inkább egy 20 €-s BIZTOSÍTÁS NÉLKÜLI bérletet! Ez aztán tényleg a parasztvakítás teteje!
Szeretnék vásárolni egy gombot a röltexben, de az sajnos csak télikabáttal együtt kapható. Csomagban, ugye? Mint a UPC-nél ahol két tv állomást szeretnél nézni, de 40-et kell kifizetni.
Egyébként számolod, hogy ez hanyadik biztosítás, amit ugyanarra az alkalomra kötöttél? A teljesen normális betegbiztosítás is jogosít arra, hogy az EU területén bárhol sürgössegi ellátásban részesülj. De ez nem elég szemforgató ügyeskedök addigra már rég rábeszéltek, hogy végzetes könnyelmüséget követsz el, ha nem kötsz kifejezetten a síelés idötartamára vonatkozó balesetbiztosítást. De a leki üdvödért aggódó síliftkezelö társaságnak ez még mindig nem elég; egy harmadikkal is kiszúrja a szemed, anélkül, hogy egyáltalán megkérdezne róla.
Welcome in abszurdisztán!
na én meg azt mondom, az ilyen birkák miatt lehet mindent lenyomni a torkunkon a Centrum Parkolótól a BKV sztrájkig.
Előzmény: (TZoli 85583)
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 20:02
"úgy, hogy menetenként passzolják át egymásnak a bérleteket, s az úgy már szabálytalan. "

Miért szabálytalan? Amíg az egyik megy a másik vár. Ezt mondom; egy fenékkel egyszerre úgyis csak egy személy ül a liften. Egy napba befér mondjuk 25 lecsúszás. Nem mindegy, hogy ezt 1 vagy 25 ember abszolválja? 34 €-ból nem telik?
Ugyanez vonatkozik a nagymama + tejesemberre is.

"Valahogy azonosítani kell a felhesználót."
Már mér kellene? A liftbusineseseknek az illetö személyazonosságának egyetlen aspektusa releváns: RENDELKEZIK-E BÉRLETTEL, vagy nem rendelkezik.

"Visszaváltják a bérletet..." közjegyzö által kiállított halálozási anyakönyvi kivolnat esetén, polgári peres eljárás esetén majd esetleg.
Jó reggelt!
Előzmény: (Viri 85563)
galagonya429
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2010.02.22. 19:11
Elnézést,én a vita lényegét nem értem! Miért nem lehet normálisan megvenni a síbérletet,és azzal síelni?Mi ebben a "gyomorforgató" (taormina szavaival).Miért kell rögtön trükkösködni,egy bérlettel többen síelni,felnőtteknek gyerekjeggyel,stb.Ha már kiautózott vki Ausztriába,nem telik már bérletre? Vagy kell a hüttében sörre és forralt borra? A magyar autópálya matrica meg pl csak adott autóra szól,az is gyomorforgató? Vagy a havi buszbérletet is minden egyes megálló után továbbadjuk?
Szerintem az a visszataszító,ha vki csak a szabályok kijátszására utazik!
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2010.02.22. 18:34
Te Taormina!
Figyeled is hogy mit írsz, vagy csak úgy szórod a nagyvilágba? Mert aki mértéktelen, aljas és gyomorforgató csalást készül elkövetni, az éppen Te vagy! És éppen az ilyenek miatt kénytelenek bekamerázni a helyszíneket.
Mint írtam (ha esetleg elolvastad akkor bocsi az ismétlésért) a bérletben biztosítás is van. És gondolod, hogy ha egy bérlettel többen szenvednek balesetet, akkor érvényes lesz a baleseti ellátás vagy kártérítés mindenkinek?
Előzmény: (Taormina 85543)
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2010.02.22. 15:35
Amit leírsz az ok. Csak hogy ők nem így gondolják, hanem úgy, hogy menetenként passzolják át egymásnak a bérleteket, s az úgy már szabálytalan.

"Már megbocsássanak, ha egyszer 32-34 € áron megvettem egy bérletet, legyen már mindegy hogy a nagymama, vagy a szomszéd tejesember használja!"
Ez is igaz, ha csak egy személy használja és nem a "nagymama vagy a tejesember" felváltva. És inkább ez a nyerészkedés szerintem.

Amúgy meg ezt a sok trükkösködőnek lehet köszönni, akik egy bérletet esetleg hárman is használ(tak)nak. Nem csak Magyar virtus!

A személyi szabadságjogok súlyos megsértéséről meg annyit, hogy ha fényképes a bérlet akkor is sértő? Valahogy azonosítani kell a felhesználót.

Ja és van egy lehetőség a betegség, sérülés esetén. Visszaváltják a bérletet, természetesen a lesízett napokat levonva.
Előzmény: (Taormina 85543)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.02.22. 12:56
Miért nem vártad meg Taorminát?
Előzmény: (mathesz 85516)
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 12:25
Ez a legnagyobb gyalázatos féregség!
Nem csak a személyi szabadságjogok súlyos megsértése, de ettöl a nyerészkedéstöl már tényleg fölfordul az ember gyomra is. Már megbocsássanak, ha egyszer 32-34 € áron megvettem egy bérletet, legyen már mindegy hogy a nagymama, vagy a szomszéd tejesember használja! Egy seggel egyszerre úgyis csak egy liften tudok ülni! Attól mert ki van írva, még nem lesz legitimebb, hanem marad mértéktelen, aljas és gyomorforgató csalás!
Ezentúl már nem csak az autópályákon kapok majd paranoid rohamokat, hanem a síliftnél is titkos kamerák figyelik majd, nem szellentek-e a liften.
Legyen már elég ebböl a tempóból!
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.22. 06:29
A tegnap voltam Stuhlecken, és utánna néztem a dolgoknak. A pénztárnál angol és német nyelven ki van írva, hogy a vásárolt jegy személyre szóló, át nem ruházható és az is ki van írva, hogy minden első használatról fénykép készül a felhasználóról. Még azzal sem védekezhetsz, hogy ez a személyi szabadságod megsértése, mert nem adtad beleegyezésedet arra, hogy lefényképezzenek, mert az is oda van írva, hogy a bérlet megvásárlásával tudomásul veszed és beleegyezel a szabályzatba. A szabályzat pedig azt írja, hogy fénykép készül rólad. Ha nem tetszik, ne vegyél bérletet. Ezek tények. Nem kekeckedés, de jó ha ezekkel mindenki tisztában van, akár elad, akár vásáról kéz alol bérletet.
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2010.02.21. 22:21
Ezt jó volt hallani:-))))
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.02.21. 20:15
Azt hiszem, erre már a legrafináltabb és legképzettebb síüzemetető is felemeli a kezét/ és kétkézen távozik /.
Előzmény: (csabeszka 85475)
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2010.02.21. 19:47
Na és mi van akkor, ha minden nap másik síruhát veszek fel és minden nap a símaszkot és síszemüvegemet is cserélgetem és ha a farsang alkalmából mondjuk bajszot is ragasztok, vagy éppen Mikulásnak van kedvem az egyik nap öltözködni, akkor minden nap elveszik a heti jegyemet? vagy egyszerűen amikor először megyek át a kapun mereven a földet bámulom, akkor tán kiszólnak, hogy öreg egy kedves arcot kérek???
tugyu74
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.02.21. 10:26
Sziasztok.

Meg kell erősítsem azt az állítást, hogy mikor az első belépés megtörténik a rendszerbe, kép készül a használóról!!!
Kb 4 hete vásároltunk Sem.gen 2 belépőt honfitársainktól, beteg lett a gyerek címszóval. Ők tudták vagy nem, azt nem tudom, de azt igen, hogy a második belépés már nem jött össze.
Hárman voltunk az Én jegyem jó volt, viszont a két lányé akikkel voltam az övéké egy bajszos fazonhoz volt KÉPPEL rendelve, a másik meg egy nőhöz valószínű a felesége.
Láttam a saját szememmel a monitort, be kellett menni a fülkébe, elvették a belépőt, kellett vennünk egy másikat a lányoknak. Viszont a kaukcióz visszaadták a bérletért amit letiltottak!! Kifogásoltuk, hogy csak németűl van ez a kitétel a kártyán-át nem ruházható, mire a biztonsági ember mondta, a kasszánál angolúl ki van írva. Azt sajna nem tudom Olaszban hogy működik!! Az egyik lány leírta itt a fórumon az Ausztria cím alatt.

Üdv: tugyu74
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2010.02.21. 10:24
Először is macskesznak.
Nézd a többi forumon (Murau, Figyelem figyelik a bérleteket stb...) a meglepő tapasztalatokat, és rájösz, hogy valami azért mégis van.
Másodszor ezek szerint, ha még nem használták ezt az olasz bérletet, akkor még bárki felhasználhatja.
Harmadszor. Szerintem a biztosítás miatt ennyire szigorúak. Mert most már minden kártyához tartozik biztosítás is, a megfelelő szintű szolgáltatásokkal. És azt nem lehet átadni.
Egyébként én láttam olaszországban a csendőrséget bérlet átadás miatt intézkedni (apja és középkörű fia). Ugye tudjátok, hogy Olaszban minden pályán saját pályacsendőrség működik?! Pár kép róluk. Az egyik Jochtal-on, egy kisebb (nincs 10 km pélyarendszere) Dél-Tirol-i síterepen, éppen a hüttében unatkoznak (tisztára mint a mieink), nem fényképezhető a hátukon a felírat, mert fényesen visszaverődik. A másik a Brenta Dolomitokban Paganellán, tisztán látszik a CARBINERI felírat a motoros szán szélvédőjén.
Jochta-lcarabineri-k.jpg
Paganella-carabineri.jpg
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.20. 18:12
Kedves Snowchain!
Utánnanéztem a dolgoknak, ha Ausztriába mész, akár te is leellenőrízheted a következőket:
- minden felvonó aljánál van egy fülke. Egy kis ablakon be tudsz nézni és látsz egy monitort. Minden síelőről, aki először használja a felvonót, készül egy fénykép. Nyugodtan ellenőrízd le, ez így van. Ezek után a rendszerbe a kártyához (aminek természetesen van egy azonosító kódja) hozzátartozik egy kép, amit egy külső kamera készít. Ezek után egyszerű azonosítani, hogy egy adott kártyával az síel, aki legelőször síelt, vagy más. Hát ilyen egysterő kedves snowchain. Ez nem film, ez valóság. Ezek után vigyázzatok magatokra és jó síelést

mathesz
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2010.02.19. 20:28
Nagyon egyszerű az azonosítás.
Az első használatnál készítenek a polgárról egy felvételt (amit ugye nincs a bérleten) a liftkezelők, s utána be tudják azonosítani a felhasználót. Persze nem minden felvonásnál figyelnek, csak szúrópróba szerűen.
Hát ilyen egyszerű.
Előzmény: (csabeszka 85163)
Snowchain
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2010.02.19. 09:13
Mathesz nem néztél te túl sok filmet? Technikailag az valóban egyszerű dolog nyomon követni, h melyik kártyával (egyedi azonosítókkal vannak ellátva) milyen pályán csekkoltak be. Az is ok, h a pályák bevannak kamerázva. De a bibi ott van, h az adott bérletet az adott emberhez kéne hozzárendelni. Ez pedig csak fotóval vagy más biometrikus jellel történhet (újlenyomat, irisz mintázat, stb.) Aról nem is beszélve, h a pénztárban 1 ember 5 másiknak is vehet bérletet, akik akkor épp a krismiben isszák a forraltbort. :) .....
Előzmény: (mathesz 85192)
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.19. 08:23
Örülök Csabeszka üzentének, mert kissé lelkiismeretfurdalásom volt Boncacskával szemben, mármint, hogy az üzletét bizonyosan elrontottam, de higyje el, neki is kevésbé lesz kellemetlen, ha sikerül eladnia a bérletet és a vásárlónak gondjai akadnának. Így bárki megveszi a bérletet, azzal tisztába lehet, hogy mi történhet és Boncacska lelkiismerete tiszta lehet. Egyébként tanum is van rá, hogy ez megtörtént és ha valaki rosszindulatunak vél, hozhatom a tanukat is. Én senkinek rosszat nem akarok, inkább csak jót Boncacskának is. Egyébként én is elgondolkoztam azon, hogy fénykép nélkül hogyan volt lehetséges, de ha csupán a bérlet alapján a nap végén megtudják mondani, hogy melyik pályán hányszor síeltél és összesen aznap hány km.-t tettél meg, akkor a mai technikával, no meg videokamerákkal minden lehetséges. Egyébként Ausztriában a sí akkora üzlet (az osztrákoknak, nem nekünk, akik fizetünk), hogy minden technika bevetése nekik megtérül.
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2010.02.18. 21:37
ha nem fényképes akkor hogy a túróban tudták h az nem az övé tán nem ujjlenyomatos volt?? Ez így lehetetlen szerintem.
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2010.02.18. 19:37
Nos, ha ez a szabály...
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.18. 19:28
FIGYELEM !!!

A múlt héten a Stuhlecken mesélte egy magyar hölgy, hogy ismerőse Schladmingon vásárolt féláron egy másik magyartól még két napig érvényes bérletet féláron, de még az osztrákok első nap kiszurták, hogy azzal a bérlettel előző nap más valaki síelt, ( nem fényképes bérlet volt), és elkóbozták a bérletet, azzal indokolva, hogy a bérlet személyre szóló és más nem használhatja. Egyébként a szabályzatban ezt írja is. De ez Ausztriában történt. Vajon az olaszoknál is így van?


Üdv., mathesz
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.