Magyarország
Dobogókő
síterep infó oldal
ÜZENETEK (598)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
17 éve tag
17 éve
A ratrakot vasárnap sikerült üzemképessé tenni és így hétfőn már nagyobb részében kezelt pályán lehetett csúszkálni Dobogókőn.
A kezdőknek szánt új kisfelvonót hétfőn állítottuk üzembe, terv szerint hétvégenként, azonban a téli tanítási szünet ideje alatt hétköznap is működtetjük.
Az időjárásjelentés szerint ma délutánra és a rá következő napokban is várható friss hó Dobogókőn, s ameddig elég van, folyamatosan nyitva tartunk - hétköznap is!
maffia
59 élménybeszámolót írt
59
17 éve tag
17 éve
Ma miis fentvoltunk hihetetlen de tényleg bazisok hó van fönt,nemis hinné az ember.
Sajnos a raktatjuk nemüködik ésez kezd meglácodni a pálya álapotán,ha nemtudják megjavítani komoly gondok lesznek a pályán. A legnagyob pozitívum.hogy alig voltak egy deka sorbanállás se volt,igy kilehet használni az egésznapos bérletet.Az biztos szezonkezdésnek jó volt!
N. Géza
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
17 éve
Alig hittem ugyan, h használható lesz a pálya, azért vasárnap fölmentem. Természetesen az öregebb lécemet vittem, de nem bántam meg ezt a napot. Nagyon hiányzott már a síelés, s nekem nagyon bejött ez a mélyhósízés. Azért nem semmi, amit Tomiék csinálnak, mivel korán mentem, láttam, hogy az új erdei pályát léccel taposták le, azt mondták, a ratrak még többet ártana mint használna ennyi hónál.. A pályafejlesztés valóban megvalósult, most sokkal használhatóbbak az erdei utak (az u.n. kettes pálya felső része) és király az alsó fele is, bár ott vigyázni kell, mert az alja felé összeszűkül, érdemes előtte visszavenni a tempóból (ahogyan a pálya ráfordul a felvonó irányára).
Én bizti megyek még a héten, remélem még esik hó, s hamar meglesz újra a méteres hóvastagság :-)
h i r d e t é s
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
17 éve tag
17 éve
Sziasztok!

Dobogókőn ma megkezdődött a 2005/2006-os síszezon!
Minden pálya használható volt ma, s mivel volt, ahol 30 cm fölötti porhó volt, lehetőség nyílt a mélyhavazásra is.
A szezon első képei megtekinthetőek itt: https://www.dobogokosi.hu/szezonnyitas2005.html

A pálya továbbra is alkalmas a sízésre, s ameddig az marad, folyamatosan megyünk. December 24.-én is, szünet dec. 25 lesz. Holnap 10-kor indul a tányéros!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
17 éve tag
17 éve
Sziasztok!

Jelenleg 25 cm hó van Dobogókőn, s ezen órákban is szakad! A hőmérséklet -4 fok, a gépek dolgoznak, s holnap 10 órakor indul a tányéros felvonó!
Bár ez még korántsem 120 cm, s valószínüleg reggelre sem lesz annyi, azért akinek megfelel a hosszú síelés nélkül eltelt hónapok után, szeretettel várjuk vasárnap!

Üdv. M. Tomi

További információk új weblapunkon a https://www.dobogokosi.hu -n
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
17 éve tag
17 éve
Az időjárásjelentés szerint a hétvégén még csapadékmentes idő várható Dobogókőn, a jövő hétre azonban akár már havazás is!

Annak érdekében tehát, hogy az időjárás vártnál korábbi téliesre fordulása ellenére a lehető legtöbb fejlesztést be tudjuk fejezni, illetve a pályát is megfelelően elő tudjuk készíteni az esetleges korai szezonkezdésre, kérünk mindenkit, aki kész segíteni kis számú önkéntes csapatunknak ezen törekvésében, jelentkezzen Lőrincz Lászlónál a 06 30 852 03 40-es telefonszámon.
Az előzetes jelentkezésre a segítők feljuttatása (ne kelljen mindenkinek saját kocsival vagy tömegközlekedéssel utaznia) valamint a munka megszervezése érdekében van szükség.

Üdvözlettel, s köszönettel:
Mácsai Tamás
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
17 éve tag
17 éve
A dobogókői sípályák kezelője, s a felvonók üzemeltetője a Dobogókőért Alapítvány.
Alapítványunk kiemelt célja a síközpont fejlesztése, melyet a síbérletekből, a Síbüfé bérleti díjjából valamint sz.j.a 1%-okból, s pénzfelajánlásokból valósítunk meg önkénteseink segítségével.
Aki a Dobogókőért Alapítványnál önkéntes munkát vállal, természetesen végzett munkájának mértékében ingyen síelhet az általa is fejlesztett síközpontban.
Munkára jelentkezni az alapitvany@dobogokosi.hu e-mail címen ill. telefonon a 06 30 852 03 40-es számon Lőrincz Lászlónál lehet.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
18 éve tag
17 éve
Hm... ez igazán bíztatóan hangzik! Sajnos nagyon nehezen keveredek el odáig, inkább a Márta, mert közelebb van.
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
17 éve tag
17 éve
Sziasztok!

A 2005-2006-os szezonra új alsókötélvezetésű tanulófelvonóval, új pályával (1170 m hosszú) felújított tányérossal és új honlappal: https://www.dobogokosi.hu készülünk !

Üdvözlettel: Mácsai Tamás
Dobogoko2005-2006.jpg
WAndrea | sielok.hu
1047 élménybeszámolót írt
1047
21 éve tag
18 éve
Nagyon klassz a film, köszönjük!
Tényleg érdemes megnézni:-)
Andrea
zlacza
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
18 éve
Csinaltam egy rovid filmet Dobogokorol. Vannak benne regi archiv felvetelek is, meg telemark is, erdemes megnezni itt:

http://homepage.mac.com/zlacza/magyar/iMovieTheater25.html

Zsombor
kissunocske
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
18 éve
Ahogy igértem,nagy várakozással szombaton reggel felautóztunk Dobogókőre. Első kellemes meglepetés, az első 20 autó nem fizet parkolási dijat. 2. Ratrakolt volt a pálya, az alsó 2/3 teljesen,a meredekebb felső rész menetirány szerinti bal oldal 40%-ban. Délelőtt a pálya nálam életemben először a kiváló jelzőt kiérdemelte,a kiszolgáló személyzet hozzáállásával együtt. Délutánra a kristálytiszta időben egy minimális jegesedés volt a legfelső szakaszon, de egy közepes situdás esetén,kb>=25nap ez sem volt egyáltalán zavaró. Főleg sieltek,(10 % boardos)nem volt nagy erózió. A pályatérkép jobb oldalán látható 3 U betű forma csak a gyakorlottabbaknak ajánlható,igazi freeride, freecarve ADRENALIN koktél.Ezek erdei keskeny utak,bukkanókkal,hajtűkanyarokkal,igazi száguldási mámorral. A pálya alsó 2/3 része a relative igen erős szombati forgalom ellenére is tökéletes állapotban maradt. A sorbanállás 3-8 perc között maradt, és az ország egyik legnépszerűbb meteorológusa is egész nap e pályára szavazott. Nyoma sem volt tolakodási hangulatnak,amit tőlünk északabbra jó pár alkalommal tapasztaltam. A ZSINDELYES büfé a tőle megszokott minőséget teljesitette a fekete cicussal együtt.A bonusz vagy JACKPOT:15.30-16.30 már senkitől sem kértek bérletet,vagyis aki tört napi bérlettel volt,ez időben 4-et csúszhatott grátisz.Negyed ötkor már duruzsolt a ratrak diesel motorja,vagyis a vasárnap is valszinű jó lesz. Mindenkinek tudom ajánlani hogy aki egy kicsikét is szivén viseli a hazai siállapotokat,támogassa fél egynapi sieléssel az elkövetkező fejlesztéseket. Hangsúlyozom a pálya személyzete nem ismerősöm,nem a barátaim , csak egy megszállott sielő vagyok, aki nem akarja minden pénzét szlovákiai és ausztriai sielésekre költeni, hanem szeretném ha itt is lehetne pl. egy hóágyút venni. Jó havat carverek,boarderek!
Kissün
kissunocske
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
18 éve
Most telefonáltam DOBOGÓKŐRE,1m-es hó van és állítólag folyamatosan ratrakolnak. Úgy legyen,szombaton reggel megnézem,hétfőn beszámolok róla. Kissün
katapapa
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
18 éve
én voltam dobogókőn.
febr.13: A telefonos info ellenére nem volt ratrakolt pálya. a tapasztalható jelek szerint az előző hideg idő szíjjelvágta a hidraulikát. bizony egy garázs nem ártana. de sebaj. majd a jövő héten.
febr. 19. Telefonálás után indultunk. A telefonba azt az infot kaptuk: ratrakolt a pálya, 9 kor indul a lift. A helyszinen láttuk, a pálya félig ratrakolva, láthatólag elromlott ismét a ratrak, mert apálya közepén állt es csurgott belőle valami sárga. A lift csak 9.40 kor indult, holott az alsó állomásnál legalább 20ember várakozott. A nagyszámú kezelőszemélyzet ( 5 embert számoltam össze) nem volt igazán összehangolt a munka.
Ez azért volt zavaró, mert gyerekkel voltam,akinek segiteni kellett volna a beszálláskor. amikor kiszálltam és visszacsúsztam , hogy segitsek a gyereknek, meghallgathattam egy kiselőadást, hogy 4-5 tányér miatt nem lesz a gyerek lelkisérült.
Mindez azért zavar egy cseppecskét. Már csak azért is, mert a gyerk is teljes árat fizetett,holtt még csak 5 éves, holott aliftkezelő javasolta, hogy csak a lift alsó 1/3 részét használjuk.
Röviden ennyi lenne a véleményem. Ezen a hétvégén is megpróbáljuk. Hátha... hó már esett..
kissunocske
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
18 éve
Kérem aki az elmult 2 hétben járt a dobogókői
pályán, írja le a tapasztalatait (ratrak,pálya felső része). Köszi Kissün
admin
61 élménybeszámolót írt
61
21 éve tag
19 éve
Most kaptuk a hírt, hogy január 22-én csütörtökön reggel 10 órakor indul a felvonó, 25 cm hó van Dobogókőn. Info tel: 06/30 852-0340 Lőrincz László
WAndrea | sielok.hu
1047 élménybeszámolót írt
1047
21 éve tag
19 éve
Most kaptuk a hírt, hogy hétvégén (2004. január 17-18) indítják a felvonót Dobogókőn. Jelenleg 10-15 cm hó tömör van a pályán. A sípálya üzemeltetője Lőrincz László a 06/30-852-0340 számon hívható.
Dobogókő sípálya info a weben sok új infoval:
https://sielok.hu/siterep/dobogoko/
WAndrea | sielok.hu
1047 élménybeszámolót írt
1047
21 éve tag
21 éve
Elkészült a dobogókői sípályát bemutató oldalunk sielok.hu/Dobogoko.htm

elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.