Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés és környezetvédelem

ÜZENETEK (89)Időben csökkenő Időben csökkenő
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2008.10.15. 16:10
...ja, a wc-be és az előszobába mozgásérzékelős kapcsolókat szereltem, és kicseréltem 7 izzót energiatakarékos világító testre. TV-m nincs, a monitorom fényerejét minimálisra vettem. Sport Társak, én ennyivel tudtam hozzájárulni környezetvédelemhez így a téli síelésemhez... :) Ha még lesz valami újjítás alternatív energia fronton, jelzem a Green Peace-nek... Tud valaki elérhetőséget?
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2008.10.15. 16:10
Na igen, valószínűleg a bérletárakba épített adótartalomból sokkal több jut a környezetvédelemre, mintha az adott hegyoldal parlagon lenne hagyva.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2008.10.15. 16:04
...a BeNeLux-i éjszakai autópálya világításhoz nem kell áramot termelni, mert azt az alaperőművek biztosítják (pl.: itthon Paks), amiket nem lehet éjszakára leállítani. Tehát, ha nem világítják el, akkor levezetik a földbe. Azaz kidobják. A közvilágítással nálunk ugyan ez a helyzet!... Egyébként meg a síelés drága sport, adótartalommal jár, sokat befizetünk az aktuális gazdaság pénztárcájába. A környezetvédelmet oldják meg Ők. Többek között ez is a dolguk! Nem hínném, hogy a sípályák bezárásával kellene kezdeni :)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2008.10.15. 14:48
Amíg az áruházi mozgólépcsők energiaellátása, a benelux államok autópályáinak megvilágítása, a skandináv államokban néhol az útburkolat fűtése nem szálka senki szemében, addig a felvonókat is nyugodtan békén lehet hagyni:)
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2008.10.15. 13:29
Hihetetlen, hogy mennyi baromságot tudnak összehordani (hetet-HAVAT :-) ). Ez a "folyóvíz használat" csak olyannak juthatott eszébe aki még az életben nem látott sípályát, hegyi víztározót meg pláne.
Lassan kezdem magam szégyellni, hogy egy ilyen környezetkárosító és egészségtelen tevékenység a hobbim.
Az energiafelhasználás része részben jogos, de azt figyelembe kell venni, hogy a hegyekben jelentős a sokat emlegetett "megújuló energiaforrásokból" (főleg vízierőművekkel) történő áramtermelés. Így még olcsóbb is, nem hiába fűtenek árammal az osztrákoknál.
Ez mi ha nem "környezettudatosság"???

Ezek szerint a közeljövőben találkozni fogunk magukat a sílifthez vagy ratrakhoz láncoló grínpísz aktivistákkal???
Röhej!
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.10.15. 09:58
Semmi szándékom nincs politikát ide hozni, de sajnos korunk "bizniszei"-vé váltak az olyan pozitiv szándékú kezdeményezések mint a környezetvédelem, a nők egyenjogusága, az antirasszizmus, stb. ügyei.
Ezek fontos dolgok, azonban képviselőik, illetve szervezeteik a valóságot figyelmen kívül hagyó túlkapásai, illetve az ügy túldimenzionálása engem inkább elfordít az ügytöl mint melléállit.

Én úgy gondolom, hogy ez emberiség technikai civillizáció során elért eredményeit úgy is felfoghatjuk, hogy az mind beavatkozás a természeti környezetbe. És hol van az a hiteles mérték, ami a beavatkozás "elengedhetetlen" vagy " szükségtelen" kérdésében eligazítani segít?
Aki síel, az úgy gondolja, hogy a pályák infrastruktúrájának fejlesztése elengedhetetlen. Aki meg a TV-ben sem szereti a síelést nézni, az úgy tekint erre, mint szükségtelen.

Valószínü, hogy ez esetben is igaz, hogy "a hollét határozza meg a tudatot". :-)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2008.10.13. 13:01
Na, kezdődik:):)
"A Mountain Wilderness nevű francia környezetvédő csoport szerint a síturizmus az Alpok rákbetegségének tekinthető"

Hátpersze.(akár a négy mancs, magyar libatömés rossz, francia libatömés jó:):)

" A másik problémát pedig az jelenti, hogy ha folyóvizet nagy magasságban használják hóágyúzásra, ezen a területen olyan idegen tápanyagok és ásványi anyagok szóródnak szét, amelyek normális körülmények között nem jutnának fel ide."

Nem tudom honnan vették, hogy síterepek csapvizzel meg folyóból felszivattyúzott vízzel tolják a hóágyúkat, de ma már alapvető követelmény, hogy ezeket csapadékgyűjtő tározókból táplálják. Mondjuk hülyeségért nem kell a szomszádba menni, hazai viszonylatban hallottam, hogy azért ellenezték egy sípálya kialakítását, mert a sílécek talpáról leváló wax káros a környezetre...

Vajon akár a hegy aljában a hegy patakjaiból, forrásaiból táplálkozó folyóban milyen ásványi anyagok találhatóak, amelyek tájidegenek, neadjisten károsak lennének fent a hegyen (ahonnan ezeket az anyagokat a vizek lemossák)?

Van benne kontra meg rekontra egyaránt.

A globális felmelegedés adott dolog, a földtörténeti múltban mindig is voltak ilyen periódusok, az, hogy ehhez az emberiség mit tett hozzá, növelte-e a tempót, vagy a mértéket, mindmáig tisztázatlan. A felmelegedés elleni "harcra" épülő üzlet azonban hatalmas és egy kis pánikkeltéssel bármit el lehet adni, ahogyan bármit be lehet állítani a "mindenrosszértfelelős" szerepbe is.

Személyes kedvenceim azok a megélhetési zöldek, akik telesírják a médiát, amikor erőmű épül(ne) valahová, mert az atom az fúj, veszélyes, a szén, meg a gáz, az füstöl, megaszéndioxid, a szalmatüzelésű az fúj, füstöl (hiába a modern techológiák), a szélerőmű az már hogyan néz ki, tájidegen, zajos, a vízerőmű a szegény halak vándorlását zavarja. Azonban ha ugyanezen magukat zöldnek nevező egyének megpróbálnák felkapcsolni a villanyt este és az történetesen nem gyulladna fel, pánikba esve tárcsáznák a szolgáltató számát.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2008.10.13. 11:59
Azért ez érdekes megközelítése a témának.Ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor valaki belepisil a Balatonba és ezt az egy embert vádolják a vízminőség rombolásával.Azok akik nem írják alá a kiotói egyezményt és mérhetetlenül irtják az esőerdőket azok talán globális felmelegedés elleni küzdelem élharcosi?
szala4
316 élménybeszámolót írt
316
18 éve tag
2008.10.05. 14:06
Egy érdekes cikket olvastam.
Lehet hogy még a végén mi tehetünk a globális felmelegedésért?

http://www.origo.hu/utazas/20081004-sieles-siturizmus-kornyezetvedelem-hoagyu-siliftek-sipalyak.html
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.