Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés vagy snowboard???

ÜZENETEK (35)Időben csökkenő Időben csökkenő
sagai
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
2010.12.21. 17:38
igen a lábat nem tekeri meg.
csak a gerincet tudja :P :P :P
:)
Sz.
Előzmény: (TGeree 99083)
TGeree
178 élménybeszámolót írt
178
16 éve tag
2010.12.20. 17:52
A snowboardnál nem probléma, hogy nem old le a kötés.
Mind a kettő láb egy deszkára van rögzítve, így megtekerni nem tudja.

Snowboardal még soha nem húztam meg a lábam, míg sível simán meglehet, ha pl. álló helyzetben elkaszálnak.

Wakeboardnál már történt sérülés, de ott kicsúszott az egyik kötésből a lábam egy rosszul beadott back roll-nál.
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry)
223 élménybeszámolót írt
223
16 éve tag
2010.12.20. 16:27
sziasztok,

Stani ezt a hódeszka szót felejtsük már el! :)

szerintem is fontos oktatóval kezdeni mind a síelést, mind a boardot. ez a sznóbi esetében azért is fontos, mert így megtanulod a helyes eséstechnikát. innentől kezdve nem hoznám fel érvként a leoldó síkötést, mint előnyt.

véleményem szerint boarddal sokkal gyorsabban eljutsz arra a szintre, amikor élvezed a csúszást.

a trendeket nézve nyugaton legalább olyan trendi freeskiernek lenni, mint boardozni. nézzetek csak körül a helyi kissrácok körében!

a board ellen szól, hogy ha nincs lendület, akkor általában kicsatolás. traverzelni nehezebb. túrázni, mély hóban macerásabb.
ugyanakkor szűzhavazni már ki lehet merészkedni egy hét gyakorlás után, ellenben sível csak jó pár év után...

üdv,

bazsa
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2010.12.20. 15:45
Ha 0 km-es vagy, mindegy, hogy melyikkel kezded. (Mondom én 55 év síeléssel a hátam mögött, bordos tapasztalatok nélkül.) Válaszd azt, amelyikhez több kedved van, amerre a baráti társaságod orientál, amelyikhez hamarabb találsz megfelelő oktatót (egyedül egyikkel se kezdjél ki). Nulláról indulva "ugyanazokkal" a problémákkal kell megküzdeni lefelé is, felfelé is. Ha van érzéked és jó oktatód, hamar elsajátídhatod a választott eszköz alapjait. (Neked kell ráérezni, az oktató nem síel/bordozik helyetted.) Persze több síelőt láttam áttérni bordra, mint olyant, aki borddal kezdve áttért volna a síre.
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2008.11.08. 23:12
Sok érv elhangzott a sí mellett. Amíg nem éreztem rá a snowboard ízére nekem is ezer érvem volt. 'hogy elmúltam 60, inkább bordozok. Kényelmesebb! (Sível sokkal nagyobbat lehet esni!) Ettől függetlenül, ha lesz unokám először síelni tanítom.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2008.11.07. 07:56
Mindkét oldalról lehetne sorolni a saját előnyöket, és egyik sem alábbvaló a másiknál.

Néhány előny a sí mellett
Kezdőknél:
- Nem ülsz a hóban, (amíg tanuló vagy)
Haladóknál:
- A két él, (ha tudod megfelelően kihasználni őket) több, mint az egy.
Kezdőknél és haladóknál:
- A leoldó kötések adnak némi biztonságot.

Replaci
https://www.kanyarsiklub.hu
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2008.11.05. 14:26
Hódeszkázni megtanulni az esetek többségében sokkal könnyebb. Viszont utána tovább fejlődni már némileg nehezebb, mint síelésnél. Természetesen mindkettőnél hasznos lehet, ha oktató is jelen van, aki jótanácsokkal segíti az első lépéseket.
Viszont, aki síelés után áll deszkára... Hát nem tudom, kb. annyi a hasonlóság a két sport között, hogy mindegyik havon történik :)
Mindenesetre számomra kedvesebb a sí.
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2008.11.02. 18:55
Mióta van carving technika és ennyire szuperek a lécek, egyértelműen a sí a favorit, nálam. A pályák vonalvezetése, a felvonók kiképzése is egyértelműen a síelőknek kedvez. Utáltam gyalogolni boardozás közben, ezért visszaálltam síre 97-környékén. Egyedül a szűzhavazásnál verhetetlen a board. Szerintem sokkal kevesebb az igazán jól mozgó srác (alpin), mint jól síelő. Szóval azért a boardozást is jópár évig kell gyakorolni. Gyereknek 10 év alatt, csak a sízést javasolnám.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2008.11.02. 17:13
lehet hogy 5 éves korban meghatározó, hogy mit tanul először, én mindkettőt kipróbáltam mielőtt döntöttem. mindkettőt tényleg csak kipróbálás szinten, 4-4 nap, és ez alapján választottam a boardot.
Powee bocsi ha letámadásnak vetted a reakciómat arra amit én letámadásnak hittem, de csak azért volt mert lenézést éreztem a hozzászólásodban. mutasd be nekem prímán versenyszinten azt az egy technikát a snowboardban, és utána mondd h jajj ez könnyű, bárki meg tudja csinálni, tisztelettel...
Makosx
129 élménybeszámolót írt
129
17 éve tag
2008.11.02. 16:47
2004-ben a barátom és a fia (aki akkor 10 éves volt) bordozni tanultak, a lányom síelni.
A barátom korábban síelt de nem sokat, a fia nem síelt előtte.
A lányom is nyígott, hogy bordozni akar de akkor 5 éves volt és korainak tartottam ill. nem is volt board a méretéhez (lehet ma ez már megoldott). Ma a fiu és az apja prímán bordozik a lányom továbbra is a síelést favorizálja.
Következmény: A mai napig együtt járunk síelni/bordozni szakági viták nélkűl, így szerintem csak döntés kérdése, hogy mit tanul kezdetben.
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Tomcsi
83 élménybeszámolót írt
83
15 éve tag
2008.11.02. 15:36
skacok, csak annyit kérek, h ne legyen olyan kultúr*nyázás, mint a " HIRDETÉSI SZABÁLYOK BETARTÁSA!" c. csodafórumban lett :) én 6 év síelés után kipróbáltam a boardozást donovalyban (ez volt asszem 5 éve), nagy fun volt, de maradtam a síelésnél, mert jobban tetszik a mozgás, meg az élmény. ahogy Fazoletto is írta, ez volt az ok, hogy miért választotta a boardot, én ezért a síelést. részemről ennyi, hogy kinek mit ajánlanék, hogy mivel kezdje, hát ami jobban tetszik neki elsőre :) illetve a síelést, mert az ha van itthon a méretében, tudok neki kölcsön adni első pár napos próbálgatásra, boardot nem :)
powee
424 élménybeszámolót írt
424
18 éve tag
2008.11.02. 15:05
Hat amikor te kezdted biztos igy volt, nekem ez a velemenyem a mostani kezdokrol. DE! Nem azt irtam, hogy nem sport, es hogy rossz stb, hanem a technikai kulonbsegekre vetitettem ra, amik meg is vannak. Termeszetesen en is tudom tokeletesiteni a hoeke mozgasomat egy eleten at, de mivel nem csak ez az egy technika van a sielesben ezert szerencsere nem ezt kell eletem vegeig gyakorolni, ellentetben a boardal. SEMMI bajom a boardosokkal, sok haverom van koztuk, es nem azt irtam hogy nem tudod tokeletesiteni a csuszasodat, es az egybeolvadast a boardoddal, hanem azt hogy nincs mas technika, egy van es kesz. Ebbe nem tudsz bele kotni mert igy van. Es nem tudom mert erzed ugy hogy letamadtalak, amikor ha vegigolvasod, en csak a fent emlitett kerdesre valaszoltam, ami kb olyan kerdes mint a plazma vagy lcd, dizel vagy benzines vagy hasonlo kaliberu kerdesek. Mindenkinek meg van a velemenye, es ezt irja le. Sztem lesz olyan hozzaszolo is aki mind2 sportot egyszerre tudja uzni, minden gond, es maga ellen valo viaskodas nelkul:)

Peace, es lenyeg hogy mindenki CSUSSSZON (lehet az si es snowboard, vagy akarmi :))!!! Sok havat!
powee
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2008.11.02. 14:42
hűűűha. azért ez erős volt :) a trend az csak újabban trend, még 6 évvel ezelőtt mikor én kezdtem is sokkal kevesebben voltak a snowboardosok mint most az európai pálykon. én sokkal jobban szeretem, jobban bejön a mozgás, és nem igaz, hogy egy technika van, amit 5 nap alatt teljesen el lehet sajátítani. mindig van min tökéletesítgetni, a deszkát a lábad folytatásának kell minden helyzetben érezni, és ez nagyon soká érhető el. nem csak funparkban fejleszthető, bár szerintem ez az irányvonal nagyon kellemes kikapcsolódás és mindig kihívást jelent, ugyanúgy lehet a gyorsasági és a szűzhavas vonalat is követni. ez egy másik sport. mindenkinek szíve joga hogy mit csinál. én részemről mindig fejlesztem a tudásom, ősszel, tavasszal is műanyagon. a síelők csak alkalmi síelők, ergo ez kikapcsolódás nem pedig sport, bár én se akarom verseny szinten űzni, de nálam sport sinten lebeg. a síre meg a sznobizmus a jellemző erőteljesen ha már itt tartunk. elvégre ebből indult ki, hogy nem mindenki engedhette meg magának és még most se, hogy elmenjen iyen helyekre, a snowboardosok meg aztán feltalálják magukat a hátsókertben. de én nem akarok összehasonlítgatni, csak gondoltam azért erre reagálok. nekem tök mind1 hogy síel e a másik mellettem a pályán vagy boardozik, és hogy miért, mert menő, mert presztízs elmenni egy hétre vagymert jól érzi így magát, tisztelem mert akarja és csinálja. viszont az, hogy "ő azért snowboardozik mert az trendi" azt nyilván nem lehet rásütni senkire. olimpiai sport mindkettő, lehet mindkettőt több kategóriában is versenyszinten űzni. felesleges összehasonlítani mint az úszást a futással, ott is van kapcsolat, de van aki ezt csinálja, van aki azt és van aki mindkettőt, mégse tartunk egy olimpikon futót kevesebbre egy olimpikon úszásnál csak mert hogy futni trendi és ezért a futó gáz, meg mert futni könnyebb, futni mindenki tud, úszni meg komoly munka, mert úszni meg kell tanulni. tisztelet egymással szemben a kulcsszó. úgyh ezt a pályán is érvényesítsük!!!
powee
424 élménybeszámolót írt
424
18 éve tag
2008.11.02. 09:23
Nalunk a csaladban is nagy felemassag van ebbol tekintve, en hithu sielo vagyok, testvereim is-is, boardoznak es sielnek felvaltva. En ugy gondolom, hogy az a sokszinuseg, az a sok 100 fajta technika amit a sieles nyujt nem osszevetheto a snowboard, vagy elen vagy csusztatva technikajaval. En meg is mondtam hogy addig hallani sem akarok a snowboardrol mig az osszes technikat a sielesben el nem sajatittom tokeletesen.

Persze a snowboardra azt mondjak hogy hat az sokkal jobb mert nincs az a rohadt sicipo. Hat ez igaz is meg nem is. Sokan ezert boardoznak, de ebbol kiinulva szankozhatnanak is mert ott sincs sicipo ezert en ezt nem fogadom el ervnek. A masik a konnyu elsajatithatosag. Ez viszont igaz, mivel mint irtam nem tul sok technika van. Haladast a technikaban a kesobbi funparkokban lehet mar csak elerni.

En ugy latom, hogy a snowboard egy trend. Igazan senkinek nincs mellette erve, de mivel a fiatalok nagy resze ezt csinalja o is boardozni fog, mert akkor mutatja hogy o is fiatalos, meno. En nem hordom le a snowboardot, nem is tehetem, mivel meg nem probaltam, csak a szakkonyvekbol es a palyakrol ismerem, de en egyertelmuen a sielest favorizalom.

Üdv, jó havat!
powee
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2008.11.02. 09:12
Egyik ismerősöm csemetéje elújságolta, hogy januárban iskolai sítáborba megy. Mivel eddig csak TV-ből látott téli sportot többek között az én véleményemet is kikérte, hogy a síeléssel, vagy a snowboarddal próbálkozzon. Én kapásból azt javasoltam, amelyikben oktatás van! Arra a kérdésre, hogy melyik a könnyebb, nem tudtam érdemben válaszolni. A kérdést érdekesnek találtam, ezért gondoltam, hogy feldobom ide. (A magam részéről már csak snowboardozom de több mint 40 évig síeltem)Én úgy gondolom síelésnél az első lépések tanulása könnyebb de ha az első két nap "potyogásán" túl van a snowboard hamarabb elsajátítható.
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.